+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Velkommen til F1

Vi kan allerede afsløre det nu: 2023 bliver ikke en klassisk Formel 1 sæson!
På F1 rejsen kan du også følge Danmarks kommende Formel 1 stjerner

Velkommen
til Formel 1 - 2023

Formel 1 tordner frem. Nye baner, nye bilmærker, nye sponsorer – der er få ting, der bliver ved det gamle. Og dog: Grand Prix Tours er fortsat den bedste garanti for store oplevelser på alverdens Formel 1-baner!
 
Kevin Magnussen kan få sin hidtil bedste sæson. Haas F1 er med MoneyGram som ny hovedsponsor kommet op i nærheden af budgetloftet, og det vil sikre et effektivt udviklingsprogram hen over sæsonen. Med Nico Hülkenberg har Kevin nu en jævnbyrdig teamkammerat – sammen vil de presse hinanden og teamet til nye højder. 
 
Og Formel 1 har meget andet på hylderne i 2023. Med sin anden VM-titel i træk fik Max Verstappen sidste år definitivt væltet Lewis Hamilton af VM-tronen. Den unge hollænder bliver hjulpet godt af den effektive Red Bull-Honda, og omvendt bliver 38-årige Hamilton hæmmet af sin Mercedes. Det tyske team vandt VM otte år i træk fra 2014-21, og alene teamchef Toto Wolffs panderynker understreger, at den nuværende situation ikke passer Mercedes. Men det er måske her, Hamilton og Mercedes er allermest farlige – når de kæmper for overlevelse i Formel 1-junglen. Bliv ikke overrasket, hvis de hen over sæsonen igen bliver i stand til at gå i clinch med Verstappen og Red Bull.

formel 1 bahrain
formel 1 bahrain

Og så er det Ferrari. Det er nu 15 år siden Den Stejlende Hingst har vundet VM, men alligevel taler de stadig om, at verdensmesterskabet skal ’hjem’ til Maranello. Bliver det i år? Næppe – men Charles Leclerc og Carlos Sainz Jr vil i enkelte løb være med front.
 
Aston Martin startede 2022 med en af feltets langsomste biler, men i skrivende stund er deres nye kører Fernando Alonso, den eneste udover Red Bulls Verstappen og Sergio Perez, der har været på sejrskamlen i 2023. Det er mod alle odds, men Alonso har gang i et vildt comeback, og kører som i ungdommens vår.
 
Apropos ungdom: En lang række af Formel 1-grandprixerne har igen i år Formel 2 på programmet. Her kæmper de unge racer-løver om en plads i Formel 1-feltet, og danske Frederik Vesti er en af favoritterne. Han har allerede prøvet Hamiltons Mercedes, og alt tyder på, at han ved siden af sit Formel 2-program vil køre mindst et par FP1 Formel 1-træninger i 2023.
 
Formel 1´s store succes betyder, at mange løb allerede er udsolgt. Men vi har billetter – Grand Prix Tours har været på samtlige baner, og vi har opbygget et internationalt netværk, der betyder at vi kan skaffe selv de mest ’umulige’ billetter.
 
Vores erfaring og forbindelser betyder, at Grand Prix Tours er det sikre valg. Her er sikkerhed for billetter, økonomi og gode oplevelser. Og det ’sikre valg’ er absolut ikke det kedelige valg – det understreges af vores populære og unikke Race Nights, hvor der er garanti for højt humør, gode grin og masser af Formel 1-insight..
 
Velkommen til Formel 1 2023 – verdens mest hippe sport!

Det vidste du ikke om F1...

Pris for en F1 bil

Ca. 6,8 mio. USD med basisudstyr. Dette er ekskl. udvikling og komponenter

Komponenter

En F1 bil består af mere end 80.000 komponenter, som skal samles præcist

Vægttab for kørere

En F1 kører taber ca. 4 kg i vægt under et løb. De kan drikke væske undervejs

Dækslidtage

Normale bildæk holder til 60.000-100.000 km. F1 dæk holder 90-120 km. 

Letvægterbil

En Formel 1 bil vejer blot 795 kg inkl. kører – ekskl. benzin

Dæk og optankning

De bedste teams kan skifte dæk på 2 sekunder. Der må ikke tankes under løbet

Acceleration

En F1 bil kan accelerere fra 0 til 100 km/t og tilbage til 0 på 3 sekunder

Tophastighed

F1 biler har en topfart på ca. 360 km/t og kører oplever op til 5G ved nedbremsning