+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Velkommen til F1

Vi kan allerede afsløre det nu: 2021 bliver ikke en klassisk Formel 1 sæson!
På F1 rejsen kan du også følge Danmarks kommende Formel 1 stjerner

Velkommen
til Formel 1 - 2021

Bliver 2021 året, hvor Mercedes og Lewis Hamilton bliver væltet fra Formel 1 tronen?

Vi kan ikke lovet noget. Men vi kan garantere, at det bliver en fantastisk oplevelse at se Hamilton kæmpe for den historiske, ottende VM-titel (én mere end Schumi!). For undervejs vil han komme i clinch med en række stærke konkurrenter, der leverer Formel 1 underholdning med 300 km/t.

Ferrari stor-skuffede i 2020, men de har hele vinteren knoklet som små, stejlende hingste nede i Maranello. Resultatet er en markant stærkere motor, der skal sætte dem i stand til at udfordre Mercedes. Samtidig er Sebastian Vettel blevet afløst af Carlos Sainz, og spanieren vil sammen med Charles Leclerc udgøre at af de yngste og mest spændende lineups i VM 2021.

Red Bull har også foretaget en hurtig udskiftning. Sergio Perez overtager Alexander Albons plads, og den erfarne mexicaner vil kunne sætte førstekører Max Verstappen under pres. Det vil kun gøre Verstappen endnu mere aggressiv – og dermed til en endnu større trussel mod Hamilton og Mercedes.

Sebastian Vettel har fundet nyt arbejde hos Racing Point, der i år skifter navn til Aston Martin. Teamet vandt sidste år Sakhir Grand Prixet i Bahrain, og sluttede på fjerdepladsen i VM. Med Vettel som førstekører og forbedrede budgetter kan Aston Martin allerede i år rykke fra midterfeltet og etablere sig som et topteam i Mercedes-, Ferrari- og Red Bull-ligaen.

Det samme gælder McLaren, der sluttede på en imponerende tredjeplads i konstruktør-VM 2020. I år skifter de fra Renault- til Mercedes-motorer, og samtidig overtager Daniel Ricciardo den plads, Carlos Sainz efterlod, da han rejste til Maranello.

Wow! Det lyder alt sammen alt for spændende…

2021 bliver den første Formel 1 sæson i syv år uden Kevin Magnussen. Vi vil naturligvis savne den danske viking, men helt ærligt: I den håbløse Haas-racer blev de sidste par år af K-Mags Formel 1 karriere en småfrustrerende oplevelse.

Og alt tyder på, at der er dansk deltagelse i kongeklassen igen allerede næste sæson. Christian Lundgaard skal i gang med sidste år af Renaults ’mesterlære’, der skal gøre ham til Formel 1 kører i 2022. Han kører igen for ART Grand Prix i Formel 2, og den bedste måde at sikre et Formel 1 sæde på er ved at vinde mesterskabet.

I Formel 3 har ART Grand Prix også en dansk Formel 1 kandidat ansat. Frederik Vesti, der i år er optaget i Mercedes’ talentprogram, kan ved at vinde Formel 3 titlen for alvor lægge billet ind på at blive Lewis Hamiltons afløser i Mercedes-teamet.

Både Formel 2 og Formel 3 afvikler alle deres løb i sammenhæng med Formel 1 Grand Prixer. Det betyder, at du på din kommende Formel 1 rejse både kan opleve nutidens superstjerner som Hamilton, Verstappen og Leclerc og samtidig se enten Lundgaard eller Vesti kæmpe sig frem mod kongeklassen. Vi sørger naturligvis for at holde dig up-to-date. På vores hjemmeside www.gptours.dk kan du se alt om vores rejser, og når du først er kommet af sted, vil vores legendariske RaceNights give dig unik insight.

Formel 1 journalist og forfatter Peter Nygaard, der i år snupper sin Formel 1 sæson nummer 40 (!) er vært, og han har altid de hotteste rygter med direkte fra pitten. Det er nørdet på den gode måde: Nygaard har altid et par røverhistorier og ofte en eller flere gæstestjerner med til RaceNight!

Vi glæder os til Formel 1 2021.

Det vidste du ikke om F1...

Pris for en F1 bil

Ca. 6,8 mio. USD med basisudstyr. Dette er ekskl. udvikling og komponenter

Komponenter

En F1 bil består af mere end 80.000 komponenter, som skal samles præcist

Vægttab for kørere

En F1 kører taber ca. 4 kg i vægt under et løb. De kan drikke væske undervejs

Dækslidtage

Normale bildæk holder til 60.000-100.000 km. F1 dæk holder 90-120 km. 

Letvægterbil

En Formel 1 bil vejer blot 702 kg inkl. kører – ekskl. benzin

Dæk og optankning

De bedste teams kan skifte dæk og tanke på 3 sekunder

Acceleration

En F1 bil kan accelerere fra 0 til 100 km/t og tilbage til 0 på 3 sekunder

Tophastighed

F1 biler har en topfart på ca. 360 km/t og kører oplever op til 5G ved nedbremsning