18-09-2017: Var det afgørelsen?

Nu stiger spændingen

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Marina Bay

Blev Formel 1-VM reelt afgjort allerede i Singapore? Jeg havde ikke forudset, at Lewis Hamilton ville vinde her på Marina Bay-banen, mens Sebastian Vettel må rejse hjem fra Singapore med et stort, rundt nul i VM-regnskabet. Tyskerens Ferrari var jo favorit på den kringlede bybane, og han tog da også den ventede pole position i kvalifikationen. Men en kaotisk start sendte begge Ferrari´er (plus Max Verstappen) ud allerede på første omgang. 

Det var ikke første gang i Formel 1-historien, at første startrække blev elimineret (Vettel/Verstappen) på første omgang – men mon ikke det var første gang tre verdensmestre udgik så tidligt?

Anyway: Med den uventede med fuldt fortjente sejr til Lewis Hamilton er han nu 28 point foran Vettel. Det virker som et uindtageligt forspring – men en sammenbrændt motor eller en afkørsel til englænderen plus en sejr til Vettel i Malaysia om 14 dage, vil igen bringe noget nær balance i VM-regnskabet. Og så mærkelige ting sker der altså jævnligt i Formel 1 – se bare på dagens Singapore Grand Prix!

Kevin Magnussen trådte på flere måder i karakter som F1-kører i Singapore. Han kørte et stærkt løb i det indledende regnvejr, og udviste både mod og initiativ, da han var den første i feltet, der vovede skiftet til tørvejrsdæk. Desværre endte det hele i ingenting, da han udgik kort før mål, men forinden fik han til fulde bevist, at han hører til i Formel 1.

Løbet i dag blev afviklet med masser Grand Prix Tours-gæster på tribunerne. Mange af dem er med igen i Malaysia om 14 dage, hvor vi holder Race Night / Pool Party (yes – seriously!) lørdag aften i Kuala Lumpur.

Husk solcreme og spørgsmål. Og Speedos…

De skæve nyheder fra monza

 

’DANSK’ SPONSOR TIL SAUBER

Container-fabrikanten Flex-Box, der i 2015 var sponsor for det nu hedengangne Manor-team, er tilbage i Formel 1. Firmaet var såkaldt ’Race Partner’ for Sauber i Singapore, og overvejer et udvidet F1-engagement i 2018. Den danske forbindelse: Flex-Box´ grundlægger og administrerende direktør hedder Henrik Nielsen og er født i Danmark.

     
 

DANMARKS GRAND PRIX RYKKER NÆRMERE

Planerne for et Danmarks Formel 1 Grand Prix på en gadebane i København skrider planmæssigt fremad. Initiativtager og koordinator bag projektet, tidligere udviklingsminister Helge Sander, var i Singapore for at opleve det succesrige gadeløb i Marina Bay på nærmeste hold. ’Bane-arkitekt’ og medlem af Grand Prix Tours´ legendariske eksportpanel Jan Magnussen var også med.
     
 

FOUR MORE YEARS

Singapores regering forlængede i weekenden Formel 1-kontrakten med FOM for yderligere fire år. Man anser grandprixet som en rigtig god forretning: 450.000 udenlandske tilskuere har tilsammen bidraget med turistindtægter for 6,5 milliarder kroner i de 10 år løbet indtil nu har været med i F1-kalenderen.Kontraktforlængelsen blev annonceret på et pressemøde med FOM-boss Chase Carey.
     
 

ENDNU ET NYT UR TIL MARCUS?

Sauber-sponsor Edox præsenterede i Singapore endnu et nyt ur. ’Edox Chronorally Sauber F1 Team 25th Anniversary Limited Edition’-uret (sådan hedder det!) skal markere teamets 25 år i Formel 1. 
     
 

ROBOT-INTERVIEW

Det et ingen hemmelighed, at erfarne F1-journalister ofte snakker om ’robot-svar’, når vi har interviewet kørere: De fleste af dem er så PR-skolede, at de ofte går på autopilot, og leverer ’robot-svar’. Men i Singapore fik vi en form for hævn: IT-firmaet Acronis, der er sponsor for Toro Rosso, lod onsdag en robot interviewe Carlos Sainz Jr og Daniil Kvyat ved et pressemøde i deres hovedkvarter tæt på banen…. 
     
 

MEXICO IS THE SHIT

Mexico´s turistmyndigheder har starter en charmeoffensiv, der skal få flere udenlandske gæster til landets grandprix. Kampagnen, der blandt andre inkluderer Sergio Perez, Nico Hülkenberg og Daniel Ricardo, har et slogan, der kunne være opfundet af Kevin Magnussen: ”Mexico is the shit!”.
     
 

RESERVETJANS TIL RESERVEKØRERNE

Amber Club, den omrejsende F1-natklub, var naturligvis også på plads i Singapore. Her gennemførte man endnu en gang et modeshow med F1-stjerner som modeller. Det var dog kun reservekørerne, der havde tid til mode-tjansen: Antonio Giovinazzi, Sean Gelael, Sergey Sirotkin, Marc Gene og F1-kører Norman Nato optrådte på carwalk´en.
     
 

STÆRKT KONCERT LINE-UP

Koncert-udbuddet ved Singapores Grand Prix var som altid et af sæsonens stærkeste. På banen handlede det om Lianna La Havas, OneRepublic, Duran Duran, Ariana Grande, Seal og Calvin Harris, mens Amber Club diskede op med Raye.
     
 

RACE MEETING MED BIG MAG

På grund af den ’sene’ tidsplan’ for Singapores Grand Prix ændrede Grand Prix Tours den sædvanlige ’Race Night’ til en ’Race Meeting’, der blev afviklet lørdag middag på hotel King´s Cropthorne inden afgang til Marina Bay-banen. Der var for andet løb i træk ’Big Mag’ på menuen: Yeps – Jan Magnussen og overtegnede stod for løjerne, der åbenlyst faldt i gæsternes smag.