+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

TT Race
Isle of Man

TT Race
Isle of Man

Det ønskede rejsemål afventer nye datoer eller gennemføres kun som individuel rejse
18047

FAKTA OM TT RACE

 • Første TT Race var i 1907. Her var løbet på 15 miles. I dag er en omgang på 37,75 miles og et løb er på 6 omgange. Ialt 226,5 miles.
 • Den afdøde Nordirer Joey Dunlop har vundet TT RACE 26 gange fra 1976 til 2000 og har dermed rekorden for flest TT sejre. Døde i 2000 i et motorcykelløb i Estland.l
 • Det første løb hvor der blev målt en gennemsnitshastighed på 100 mph for en omgang var i 1957 af Bob McIntyre. I dag er gennemsnitshastigheden ca. 130 mph.
 • I 2010 blev Ian Hutchinsom den første kører til at vinde 5 TT mesterskaber på en uge - og det er ikke sket før eller siden. Der køres typisk 6-7 mesterskaber på en uge.
 • TT Race på Isle of Man anses som verdens farligste motorløb. Statistikkerne lyver ikke og kan berette om 280 dødsulykker siden 1907.

KAN VI HJÆLPE?

Vore rejsekonsulenter og baneeksperter sidder klar til at vejlede dig. Kontakt os på

+45 7020 6383

info@gptours.dk

43dage
23timer
11minutter
0sekunder

Verdens vildeste motorcykel race

I år med 6 nætter på Isle of Man....

Superbike - "Once in a liftetime"

OPLEV DEN FANTASTISKE STEMNING OG SUSET FRA MOTORCYKLERNE TIL DET IKONISKE OG EFTERTRAGTEDE TT RACE PÅ ISLE OF MAN.

Isle of Man er kendt som “the road racing capital of the world” – med verdens vildeste motorsport. Her kører kun de modigste ryttere på verdens hurtigste cykler – og i bogstaveligte forstand med livet som indsats. Det er ekstrem sport i yderste potens. Der tilbydes flyrejse direkte fra Sønderborg til Isle of Mans (specialfly). Vi bor i hyggelig glamping lejr tæt på centrum af Douglass hvor det hele foregår. Entrebilletter til alle dage er inkluderet i prisen. GPT har ganske ekstraordinært skaffet pladser til arrangementet igen i 2024. Tidlige bestilling tilrådes – meget begrænset kapacitet.

TT Race foregår i de smukkeste naturomgivelser på Isle of Man, et lille ørige beliggende i havet mellem England og Irland. Her opleves et stykke Storbritannien fra fordums tid med små søvnige victorianske landsbyer, betagene rå  klippekyster omgivet af fine sandstrande, løvfyldte dale og bjergkløfter omgivet af skov og bølgende kornmarker. Øen i sig selv er et sandt naturparadis. Hvert år i maj og juni forvandles disse eventyrlige omgivelser til motorcyklernes nirvana.

BEMÆRK!
Mødetid i lufthavnen i Sønderborg er kun 45 min. før afgang og der er gratis parkering.


GRAND PRIX TOURS TILBYDER FLG. PAKKER…
 • Flypakke Glamping: 03.06 – 09.06 2024 inkl. fly, glampingtelt og entrebilletter

HVAD ER INKL I REJSEN…

Pakkepriser med fly og Glamping - KLIK

 • Flytransport fra Sønderborg til Isle of Man t/r
 • 15 kg bagage t/r
 • Morgenmad på flyet
 • Transfer fra lufthavn til Glamping lejr t/r
 • 6 nætter i Glamping telt til 2 pers
 • Telt står opredt med madras, dyne, pude og linned
 • Adgang til bad og toilet
 • Fri entre til banen alle dage
 • Biddrag til den Danske Rejsegarantifond

Alle priser er ekskl - KLIK

 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Evt tillæg for enkelttelt

Lidt information om Isle of Man

FAN PARK

Der bliver livetransmitteret fra løbet til det meste af verden, og Fan Park er indrettet med storskærme så man hele tiden kan følge løbet. Ud over forbedret dækning af løbet kan der forvente to uger med livlig underholdning, inklusive live musik, signeringssessioner, spil, konkurrencer og mere. Masser af mad og drikke boder.

TRANSPORT

På Isle of Man er der et omfattende offentligt transportnet, som består af busser, damptog og sporvogne.  The Mountain Railway er en super måde at komme til øens højeste punkt, hvor løbet kommer forbi. Både busrute 5 og 3 er ruter som kan være værdifulde for mange. Sidstnævnte går mellem Douglas og Ramsey. Bemærk – når vejene lukkes så er man låst til det område man er i. Det koster 1000 Pund at går udenfor en afspærring.

MAD & DRIKKE

På Isle of Mans er der masser af barer, restauranter, caféer og pubber – særligt i Douglas! Men også rundt på øen. Nær TT Grandstand findes en mere festival lignende stemning med fadølsanlæg og madboder der mest af alt minder om Street Food og oser af hygge. Engelsk madkultur er ikke imponerende, men der findes et par gode restauranter f.eks. Meating Steakhouse i Douglas. Bestil bord hjemmefra.

DOUGLAS

Douglas ligger på østkysten og er om noget øens navlestreng. Strandpromenaden strækker sige hele vejen langs byens bugt og bag hovedgaden ses endeløse rækker victorianske promenadehoteller.  Eksotisk og romantisk ser det ud.  I bugten troner det 12m høje Tower of Refuge på en lille klippeø og ligner et overdimensioneret sandslot. I byen bor ca.  30.000 indbyggere.

Anbefaling:
Tilkøb Go Explorer Card

Isle of Man er 53 km lang og 22 km bred. Centrum for TT Race er i byen Douglas.
Der er fine muligheder for at komme omkring med offentlig transport. Busnettet er fint og særlig rute 3 og 5 kan anbefales. Dertil kommer både damptog og elektrisk tog. Et Go Explorer card til alle transportmidler koster ca. 625 kr for 1 uge.

BESTILLES SAMMEN MED REJSEN.

THE ISLE OF MAN ER DEN ULTIMATIVE "MUST SEE" BEGIVENHED FOR MOTORSPORTSFAN OVER HELE KLODEN

Hvert år i maj og juni forvandles Isle of Man til en kæmpe folkefest, når motorcykelentusiaster fra alle verdens kroge samles for at teste sig selv på den berømte og ultrafarlige ’Snaefell Mountain Course’. Her mødes de hurtigste og stærkeste motorcykler, der presses til det ekstreme, i et unikt race på gyserbanen på Isle of Man. En rute på 37,73 miles pr omgang, som går ad de vildeste bjergveje i et hæsblæsende tempo. 

For netop disse kørere findes der to slags løb: TT Isle of Man og alle de andre. Intet andet løb er lige så krævende for både motorcykler og kørere.

Isle of Man TT Races er et glimrende udgangspunkt for samtidig at opleve den naturskønne ø, som er kendt for sine katte uden haler, det 1000 år gamle Tynwald parlament og en off-shore finanssektor i verdenseliten. Men det er øens prangende motorcykelevent – TT Race Superbike – der giver øen dens identitet.

Øens historie går langt tilbage i tiden. Allerede i år 8000 f. Kr. begynder de første sagn og fortællinger fra øen. Siden er det som om tiden har stået stille. I dag ses stadig damptog, ikoniske victorianske huse og grønne blomsterenge afgrænset af stendiger med græssende dyr midt i idyllen.

Men i 1904 var Isle of Man alligevel først med det vildeste. Her fandt det allerførste TT Race sted – og det har været en årlig begivenhed siden. Først som billøb og 3 år senere med motorcykler. Historien omkring løbet er spændende. Det startede som en lille, indenlandsk konkurrence og er siden accelereret til en storstilet international begivenhed. I 1907 kørte vinderen af løbet 28,3 mph på hans 3,5 hestekræfters motorcykel mens farten i 2019 passerede en rekord på 135 mph. 

TT RACE
Det historiske motorcykelløb er verdens farligste. Der køres i 6-7 klasser, og hvert løb er 1-6 omgange. De hurtigste kørere har en gennemsnitsfart på ca. 200 km/t inklusive 2 tankstop undervejs. Mellem 1907 og 2011 er 237 døde i TT Isle of Man. TT finder sted over en periode på 2 uger, hvor den første uge er domineret af træningssessioner efterfulgt af en uge med løb. Første løbsdag er om lørdagen før ”Mad Sunday”, og herefter er der løb hver anden dag indtil fredag. ”Mad Sunday” falder altid den første søndag i juni og i 2024 er det d. 2. juni. 

Ugerne er fyldt med begivenheder og parader, der finder sted over hele øen. Træningssessioner finder ofte sted om aftenen, hvor man har dagene fri til at udforske øens naturlige skønhed og hygge sig omkring promenaden i Douglas. Der findes flere excellente spisesteder i alle afkroge af øen – og der fås alt fra de største bøffer og lækre hummer til velkendt fastfood som kebab wraps og pizza slices.  

IT`S DANGEROUS
Det er svært helt at abstrahere fra farligheden i denne sport. På en og samme tid er det skræmmende og frygteligt. Alligevel drages man af det utæmmede, hvor alt kan ske. Kørerne er lavet af et andet ” stof” end alle os andre. For dem er farten og cyklerne deres liv. Som en kører udtaler… “Vi snakker aldrig om sikkerhed, for TT er ikke sikkert” – punktum. Til gengæld er der de seneste år talt om risikostyring. Ved at sørge for bedre ryttere, træning for nyankomne, bedre træning til marshals, fremragende kommunikationssystemer, fremragende medicinsk dækning, forbedret tilskuerkontrol etc. er risikoen ved uheld reduceret. Der er arbejdet hårdt for disse ændringer, og det har helt sikkert haft effekt.

Alligevel er den type, der skal klare sig godt i dette, en person, der lever livet på en “Maverick” facon. Et liv på kanten….. Hvis de ikke var motorcykel racere, ville de være narkohandlere, springe biler over kløfter eller dyrke base jumping. De lever, som hver dag er deres sidste. 
 
Desværre er det sjældent (som i aldrig) der er en sæson uden dødsfald i TT Isle of Man. Men efter man har forsøgt at risikostyre TT, har der på 8 år (2012-2019) blot været 14 dødsfald mod et snit på 22 dødsfald i de tidligere 8 år. Løbet i 2022 var særlig dødeligt. Folk har et valg, om de vil gøre det eller ej, om de vil se det eller ej, og om de vil sponsorere. Dette er fakta og noget, hver enkelt må afgøre med sig selv.
 
FORRESTEN….
GPT har ganske ekstraordinært skaffet pladser til løbet igen i 2024. Det er anden gang vi griber chancen – og ingen ved om det er muligt at tilbyde det eftertragtede arrangement igen i 2025. En begivenhed som er svær at skaffe billetter til og hvor der opleves vanvittig hurtig kørsel…

DE 6 STARTKLASSER

– Milwaukee Senior Classic TT
– Bennetts Supertwin TT
– Monster Energy Supersport TT (Junior)
– RST Superbike Classic TT
– RL360 Superstock TT
– 3 Wheeling Sidecar TT

Kan kun sammenlignes med det legendariske Formel 1 løb i Monacos gader.

9 Facts om Isle of Man TT Race

PROGRAM (Foreløbigt)

Tirsdag d. 4 Juni 2024
RL360 Superstock TT 1
Bennetts Supertwin TT 1

Onsdag d. 5. Juni 2024
Monster Energy Supersport TT  2
3wheeling.media Sidecar TT  1

Fredag d. 7.  Juni 2024
RL360 Superstock TT 2
Bennetts Supertwin TT 2

Lørdag d. 8.  Juni 2024
Milwaukee Senior TT

Galleri