+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Rolex 24 Daytona
IMSA
29. januar 2023

Rolex 24 Daytona
IMSA
29. januar 2023

Det ønskede rejsemål afventer nye datoer eller gennemføres kun som individuel rejse
8282

TAG MED TIL DAYTONA - USA

 • Daytona International Speedway blev bygget i 1959 til at afholde det populære løb NASCAR, som køres på ovale baner.
 • Da banen stod klar, flyttede løbet fra det tidligere Daytona Beach Road Course med - og hermed sluttede bilræs på Daytonas strande.
 • Banens konstruktion er godt gennemtænkt og huser ikke alene NASCAR's ovale bane og Sportsvognenes bane. Der er også en særlig bane til motorcykler og gokarts.
 • Banens største crash-ulykke var til Daytona 500 i 2019, hvor 2 biler stødte sammen 10 omgange før løbets afslutning. Hele 19 biler blev impliceret i ulykken og måtte udgå.
 • Tal lyver ikke... Banen er megastor. Hele sportsanlægget omkring Daytona International Speedway er på størrelse med 400 fodboldbaner. Og i indercirklen kan der ligge 2 Disneylands.

KAN VI HJÆLPE?

Vore rejsekonsulenter og baneeksperter sidder klar til at vejlede dig. Kontakt os på

+45 7020 6383

info@gptours.dk

Turleder: Ole Lilholt

Jan & Kevin Magnussen til start i samme bil

Derudover er 5 andre dansk kørere bekræftet

Oplev 24 timers løbet på Daytona i The Sunshine State

MENS VINTEREN RASER I DANMARK, OG FORMEL 1 ER PÅ PAUSE, ER DER AMERIKANSK RÆS PÅ DAYTONA I FLORIDA.

Igennem en del år har Grand Prix Tours været fast inventar på tribunerne til 24-timers løbet på Daytona i USA. Mens den kolde danske vinter rusker i Danmark, er det en fornøjelse at rejse til lunere himmelstrøg i solskinsstaten Florida. En spændende tur med tid til både at se Amerikas svar på 24-timers Le Mans og opleve et par af Floridas spændende seværdigheder. Traditionen tro er der flere danske kørere til start. Der er flyafgang fra både Billund og København til Orlando. Vi tilbyder et færdigpakket arrangement med det hele. Turen er med dansk turleder. Opholdet er på 3* hotel i Daytona – kun 6 km fra centrum. Der er ca. 10 km til Daytona International Speedway. Grand Prix Tours har sin egen private transport til og fra banen, ligesom turlederen er åben for impulsive tiltag.

Rolex 24 køres på den flotte Daytona International Speedway bane i Florida, hvor du kan følge flere af verdens topkørere. Feltet plejer at være spækket med danske kørere, og det gør det jo unægteligt lidt sjovere at følge med. På Daytona kommer vi helt tæt på alle biler og kørere. Det er et ægte amerikansk show på højt plan og med et fantastisk ”set up”. Tag med til USA og mærk ikke alene suset fra bilerne men også den fantastiske stemning, der syder både omkring banen men også i den hyggelige by Daytona.

 
BEKRÆFTEDE DANSKE KØRERE I 2023
 • Kevin Magnussen  – MDK Motorsports
 • Jan Magnussen  – MDK Motorsports
 • Mikkel Jensen – TDS Racing
 • Frederik Schandorff – Inception Racing
 • Nicklas Nielsen – AF Corse
 • Anders Fjordbach – Team High Class Racing
 • Dennis Andersen – Team High Class Racing

GRAND PRIX TOURS TILBYDER FLG. PAKKER
 • Flypakke: 25.01 – 31.01 2023 inkl. fly, hotel og entrebilletter
 • Entrebilletter

HVAD ER INKL. I REJSEN

Pakkepriser med fly - KLIK

 • Flytransport fra København eller Billund til Orlando t/r
 • Skatter, 20 kg bagage, catering på fly etc.
 • Transfer fra lufthavn til hotel t/r
 • 5 nætter på valgte hotel i Daytona
 • Transferservice til Daytona International Circuit torsdag, fredag, lørdag og søndag
 • Entrebillet med siddeplads til banen torsdag til søndag
 • Banerundvisning med Christina Magnussen
 • Eksklusiv rundvisning hos Team High Class Racing – dansk team
 • Åben pitwalk fra torsdag til søndag i garager og fanområde
 • Eftermiddagstur til hyggelige St. Augustine
 • Dansk turleder
 • Velkomstgave
 • Bidrag til den Danske Rejsegarantifond

Alle priser er ekskl. - KLIK

 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Opgradering af tribuner
 • Evt. tillæg for enkeltværelse
 • Tilvalg af ekstra som udflugter etc.

Fun på Daytona International Speedway

PIT WALK / FANZONE

På Rolex 24 Daytona kommer man helt tæt på både biler og kørere… Det er det mest fan-venlige område i motorsporten. Nuværende stjerner, tidligere legender, hurtige biler og die hard fans kolliderer i et vidunderligt underholdningsområde med adgang til musik, souvenirs, madboder, barer og udstilling af gamle biler. Gå f.eks. en tur ned ad Pit Lane Road og ønsk din yndlingschauffør held og lykke inden start. Med din entrebillet i hånden har du adgang alle dage…

BANERUNDVISNING

Fredag formiddag er der rundvisning på Daytona International Speedway af Christina Magnussen. Sammen ser vi banen og de interessante områder, mens Christina udpeger nogle af de bedre steder at opleve løbet fra. Hvis det er muligt, vil vi invitere en gæsterundviser til at at vise området sammen med Christina. Arrangementet er gratis for GPT gæster. 

MORGENLØB – UDGÅET I 2023

For de morgenfriske… En tradition på Daytona er morgenløbet lørdag kl. 07.00 – og denne oplevelse kan ALLE deltage i. Du kan vælge at løbe hele banen rundt sammen med over 500 andre entusiastiske motorsportsfans. Du starter kl. 07.00 og løber de 5 km i eget tempo. Er 5 km løb lige i overkanten, så start kl. 07.05 og tag turen i rask trav – her skal du ikke nødvendigvis gå hele banen rundt – der er flere etape-muligheder. Alle får en t-shirt og et start nummer. Afgang fra hotellet kl. 06.00. Er du i tvivl, så tag med. Det er en kæmpe oplevelse, selvom formen ikke er til løb. Tilmelding er nødvendig. Arrangementet er inklusive i prisen.

LIDT AT SE FREM TIL

Oplev minimum 6 deltagende danske kørere og få adgang til Paddocken alle dage ved køb af tribunebillet.

Anders Fjordback  viser jer rundt hos High Class Racing. En unik mulighed hvor I kommer endnu tættere på sporten og får et indblik i teamets gang og opgaver før, under og efter et løb. 
Vores danske turleder tager jer med på udflugt til Kennedy Space Center og den ældste by i Florida – San Augustine. Tilbage i Daytona vil der også være mulighed for en rundvisning med besøg på bilmuseet. 

Lidt mere om IMSA

IMSA er det amerikanske mesterskab for sportsvogne og uden tvivl den meste prestigefyldte sportsvognsserie i USA. Serien er opdelt i fem klasser: DPi, LMP2, LMP3 (alle prototyper) og GTLM samt GTD (begge GT-biler). DPi-klassen er den hurtigste klasse med kun en håndfuld deltagere. I 2021 sæsonen var Chip Ganassi Racing med Kevin Magnussen en af dem.

Årets vigtigste løb er 24-timers løbet på Daytona stærkt efterfulgt af 12-timers løbet på Sebring og 10-timers løbet Petit Le Mans på Road Atlanta. De fleste af de øvrige 8-9 løb er på mellem 2-3 timer. 

ROLEX 24 DAYTONA
24-timers løbet på Daytona er et sandt udholdenhedsløb. Løbet køres på den berømte Daytona International Speedway nær Daytona Beach i Florida, USA. Banen er 5,730 km lang og inkluderer bl.a. dele af den berømte ovale Nascar bane. Dette er  krydret med et par hårnålesving på inderste del af banen, som kræver lidt mere teknik af kørerne. I løbet af 24 timer kører de hurtigste biler godt 4.500 km.

Typisk markerer Rolex 24 på Daytona starten på en ny sæson af IMSA serien, som også kaldes for “WeatherTech SportsCar Championship”. Traditionen tro er det et stjernebesat og internationalt line up af kørere, der stiller til start på Daytona. Løbet er et drømmeland for mange fans med en blanding af Le Mans biler, Nascar og Indy Car kørere, som alle konkurrerer i et af de få udholdenhedsløb. Det forventes, at ca. 55-60 biler stiller op til start – heraf en del danskere. Først og fremmest har vi gennem en del år set Jan Magnussen være en del af toppen i GT-klassen med Corvette. Men også Christina Nielsen, Marco Sørensen, Nicki Thiim og Michael Christensen har deltaget i nyere tid. 

AMERIKANSK STEMNING
Daytona International Speedway er et fantastisk syn – her er mere end 250.000 siddepladser, og det kan ikke undgås at skabe en fantastisk stemning. Dertil kommer den mere umiddelbare amerikanske livsstil, som i visse situationer kan virke anmassende og højlydt, men som i denne sammenhæng blot skaber en endnu mere farverig og festlig oplevelse. Daytona er bare en ganske særlig oplevelse, og samtidig er det stedet, hvor du kommer helt tæt på kørere, biler og mekanikere. Stemningen i pitområdet er uhøjtidelig og med masser af smil. Det hele foregår i en afslappet atmosfære med masser af snak og hygge – det ser man ikke mange steder. Du kommer virkelig helt tæt på racerverdenen…

Tag med Grand Prix Tours til Dayton og få en oplevelse udover det sædvanlige.

By the way – IMSA står for International Motor Sports Association.

 

Galleri

Program til Rolex 24 Daytona

DAG 1

DAG 2

DAG 3

DAG 4

DAG 5

DAG 6

INFORMATION

Onsdag d. 25.01 2023

Flyafrejse fra Danmark iflg. rejseplan.
Ved ankomst til Orlando er der transfer til hotellet i Daytona Beach. En køretur på ca. 1 time. Herefter indkvartering på hotellerne.  Efter ankomst byder Grand Prix Tours på en velkomstdrink og en lille snak om morgendagen.

Daytona Beach er mest kendt for motorløb - og ikke mindst fra tidernes morgen, hvor dette foregik på de flotte hvide strande. I dag er alt dette flyttet til Daytona International Speedway, men byens charme har ikke forladt det lille beach resort. I modsætning til mange amerikanske byer er der her et lille hyggeligt centrum omkring byens Boardwalk med hyggelige spisesteder og små barer. Der er 4 km til centrum fra hotellet.

Torsdag d. 26.01 2023

Der kan købes morgenmad på hotellet.

Der køres til Daytona International Speedway for at se kvalifikationen. 

Resten af dagen kan benyttes til at opleve Daytona Beach og det livlige område ved stranden eller evt. tage en tur på loppemarked. Vi laver evt. en udflugt til et bilmuseum i området.

Fredag d. 27.01 2023

Der kan købes morgenmad på hotellet. 

Formiddagen tilbringes på Daytona International Speedway. Der er rundvisning med Christina Magnussen. Ved banen er der dagen igennem masser af aktiviteter, og stemningen er høj på en afslappet måde.

Over middag har du mulighed for at deltage i en eftermiddagstur, hvor vi kører langs kysten til St. Augustine, som kaldes for nationens ældste by. Her bliver der et par hyggelige timer til at opleve den gamle by og stemningen i byen, inden der returneres til Daytona. Husk tilmelding.

Du kan også vælge at blive på banen og komme hjem sidst på eftermiddagen.

Lørdag d. 28.01 2023

Der kan købes morgenmad på hotellet.

Dagen hvor startskuddet lyder til ROLEX 24, og brølet af over 55 biler skal ses og høres. Kl. 14.35 lyder startskuddet for ROLEX 24. Det næste døgn er der ræs for alle pengene! Det oser af atmosfære omkring banen - det er amerikansk og show i verdensklasse – glæd dig! Der arrangeres transport til banen et par gange i døgnet.

Søndag d. 29.01 2023

Der kan købes morgenmad på hotellet. Der vil være transport til banen herefter.

Kl. 14.35 - Løbet slutter efter nogle forhåbentlig spændende timer, og forhåbentlig kan vi se en dansk kører kravle på podiet. Når løbet er slut, er der god tid til at opleve sejrsceremonien og hygge sig i de stemningsfulde områder ved banen. Transfer tilbage til hotellet. Om aftenen tilbydes fællesspisning (mad og drikke ekskl.).

Mandag d. 30.01 2023

Der kan købes morgenmad på hotellet.
Dagen for hjemrejse. Værelserne skal forlades kl. 11.00, og bagagen kan opbevares på hotellet. Der er transfer til lufthavnen hen på eftermiddagen. Flyafgang først på aftenen (se rejsebevis). Dagen kan evt. tilbringes i byen eller måske i det store Outlet Daytona.

Du kan også tilkøbe udflugt til Cape Canaveral/Kennedy Space Center. Afgang fra hotellet kl. 09.00, hvor bagagen medbringes. Dagen tilbringes i Kennedy Space Center. Vi er fremme i lufthavnen i god tid inden flyafgang.

Har du valgt at tilkøbe et krydstogt, vil der være afgang fra Daytona kl. 09.00, hvor der køres direkte til Miami, hvorfra dit krydstogt rundt i Caribien starter.

Generel information

BEMÆRK: Ud over de faste punkter i dette program er der mulighed for undervejs at improvisere, så alle får mest muligt ud af opholdet i Daytona.

Alle gæster henstilles til at følge lokale regler i forhold til Covid-19.
Mødetid i lufthavnen er 2 timer før afrejse. Husk der kræves ESTA for indrejse i USA.
Forbehold for ændringer i flytider.

Forbehold for ændringer.

ESTA GODKENDELSE TIL USA - klik for mere information

For danske statsborgere er der ikke visumpligt til USA (18.01-2021), men der skal søges om forhåndsgodkendelse inden afrejse. Den fås ved at udfylde en såkaldt ESTA ansøgning, hvilket kan gøres online via den amerikanske ambassades hjemmeside senest 72 timer før ankomst i USA. Pris ca. 14 dollars. klik – for at gå til ansøgningssiden.

OBS: Du bør dog søge visum, såfremt du har været i lande som Iran, Irak, Sudan m.fl. efter 1. marts 2011 – se mere på UM.dk

Tag på udflugt

Den nordlige del af Florida byder på et væld af oplevelser.
Se den allervigtigste, nu du er i området.