+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Petit Le Mans
IMSA
13. november 2021

Petit Le Mans
IMSA
13. november 2021

BILLIGSTE PRIS.. FRA
11.990
BILLIGSTE PRIS.. FRA
11.990
Rejseperiode
8. - 14. november 2021
SE HELE UDVALGET
935

TAG MED TIL ROAD ATLANTA

  KAN VI HJÆLPE?

  Vore rejsekonsulenter og baneeksperter sidder klar til at vejlede dig. Kontakt os på

  +45 7020 6383

  info@gptours.dk

  49dage
  8timer
  58minutter
  23sekunder

  Turleder: Ole Lilholt

  Oplev Kevin Magnussen i IMSA

  Banerundvisning mv. med Jan Magnussen

  Finalen i den amerikanske Le Mans serie

  SE KEVIN MAGNUSSEN OG EN HÅNDFULD ANDRE DANSKE KØRERE I ÅRETS IMSA FINALE PÅ DEN KUPEREDE ROAD ATLANTA RACEWAY, USA

  Savner du også ræs fra USA? Tag med og oplev 10-timers løbet “Petit Le Mans” på Road Atlanta med Grand Prix Tours. Ikke alene et legendarisk løb, men også finalen i IMSA serien. Turen er forlænget med et par ekstra dage, så der ikke alene bliver tid til motorsport men også til at opleve USA. Vi flyver fra både Billund og København til Atlanta. Her venter et færdigt arrangement med hotel, spændende program, entrebilletter til Road Atlanta mv. Turen er med dansk turleder. Opholdet i USA er på 3* hotel omkring 25 km fra banen. Grand Prix Tours har sin egen private transport til og fra banen, ligesom turlederen er åben for impulsive tiltag under opholdet.

  Petit Le Mans køres på den smukt beliggende bane Road Atlanta Raceway i Georgia, hvor du kan følge flere af verdens topkørere. Feltet plejer at være spækket med danske kørere, hvilket jo unægteligt gør det lidt sjovere at følge med. På Road Atlanta kommer vi helt tæt på alle biler og kørere. Det er et ægte amerikansk show på højt plan og med et fantastisk ”set up”. Tag med til USA og mærk ikke alene suset fra bilerne men også den fantastiske stemning, som syder både på og omkring banen.


  GRAND PRIX TOURS TILBYDER FLG. PAKKER
  • Flypakke: 08.11 – 14.11 2021 inkl. fly, hotel og entrebilletter
  • Entrebilletter

  HVAD ER INKL. I REJSEN

  Pakkepriser med fly er inkl.:

  • Flytransport fra København eller Billund til Atlanta t/r
  • Skatter, 20 kg bagage, catering på fly etc.
  • Transfer fra lufthavn til hotel t/r
  • 6 nætter på hotel nær Road Atlanta
  • Transferservice til Road Atlanta Raceway torsdag, fredag, lørdag og søndag
  • Entrebillet med siddeplads til banen torsdag til søndag
  • Banerundvisning med Ole Lilholt og Jan Magnussen
  • Åben pitwalk fra torsdag til søndag i garager og fanområde
  • Dansk turleder
  • Velkomstgave
  • Bidrag til den Danske Rejsegarantifond

  Alle priser er ekskl:

  • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
  • Opgradering af tribuner
  • Evt tillæg for enkeltværelse
  • Tilvalg af ekstra som udflugter etc.

  Afgange og priser

  AfrejsedatoTransportmådeDestinationLedige pladserFra pris
  8/11 2021Fly fra BillundPetit Le Mans, Road Atlanta. Fly fra Billund.
  Billund 06:00 14:15
  Atlanta 19:45 13:20
  Mere end 811.990Bestil
  8/11 2021Fly fra KøbenhavnPetit Le Mans, Road Atlanta. Fly fra København
  København 06:00 14:15
  Atlanta 19:45 13:40
  Mere end 811.990Bestil

  Fun på Road Atlanta

  BANERUNDVISNING

  Torsdag formiddag er der rundvisning på Road Atlanta Raceway af Jan Magnussen og hans kone Christina Magnussen. Sammen ser vi banen og de interessante områder, mens de 2 eksperter udpeger nogle af de bedre steder at opleve løbet fra. Arrangementet er gratis for GPT gæster. 

  PIT & PADDOCK

  Hele ugen er Paddock området tilgængeligt for tilskuere. Det er en fed oplevelse at være helt tæt på bilerne. Pitten ligger klods op ad Paddocken og er kun afgrænset af et enkelt stålhegn, så man kan se ind i pitten. Man kan følge med i pit stop og anden aktivitet uden et pit-pas. Til line up før løbet er start gridden åben for tilskuere. Her har man mulighed for at ønske de danske kørere et godt race, inden de sætter sig i bilerne til tonerne af den amerikanske nationalmelodi. Så bliver det ikke bedre!

  GOLFBIL

  Road Atlanta er en fantastisk smuk bane, men meget kuperet! Så husk de gode travesko. Vi vil anbefale, at man deles om at leje en golfvogn. De er lidt pebrede, men den giver en god frihed til at komme rundt på banen og se de forskellige sving. Evt. bare en enkelt dag.

  FANZONE

  Road Atlanta Raceway byder på en imponerende Fanzone med et stort udvalg af officiel merchandise og souvenirs, mad i lange baner og underholdning. Overalt kan der købes en fadøl eller en cola, ligesom en række bilproducenter udstiller mv. Stemningen er høj. Selve Fanzonen er som en livlig markedsplads, der tiltrækker fans til et centralt område ved banen. Der er kort afstand til banen, hvor der alle dage er stor aktivitet med et interessant program.

  LIDT MERE OM IMSA

  IMSA er det amerikanske mesterskab for sportsvogne og er uden tvivl den meste prestigefyldte sportsvognsserie i USA. Serien er opdelt i fem klasser: DPi, LMP2, LMP3 (alle prototyper) og GTLM og GTD (begge GT-biler). DPi-klassen er den hurtigste klasse med kun en håndfuld deltagere – en af dem i sæsonen 2021 er Chip Ganassi Racing med Kevin Magnussen.

  Årets Finale er 10-timers løbet Petit Le Mans på Road Atlanta. Men også både 24-timers løbet på Daytona og 12-timers løbet på Sebring er særdeles attraktive og populære. De fleste af de øvrige 8-9 løb varer 2-3 timer. 

  PETIT LE MANS PÅ ROAD ATLANTA
  Finalen i IMSA 2021 afholdes traditionen tro på Road Atlanta. Set med danske øjne, bliver dette en fantastisk oplevelse. Det forventes, at mindst 6 danske kørere stiller til start og vil kæmpe med om sejren i de forskellige klasser. I hvert fald ved vi, at Kevin Magnussen kører med i den hurtigste klasse – og det er formentlig hans sidste løb i IMSA i denne omgang. Vi krydser fingre for, at han ender på podiet i Atlanta, ligesom hans far Jan Magnussen tidligere har gjort netop på denne bane. For at krydre turen ekstra, har vi indgået en eksklusiv aftale med Jan Magnussen. Han kender banen godt og vil vise os rundt i området, ligesom han tager os med på visit hos forskellige teams.

  Petit Le Mans køres på Road Atlanta Raceway, som er en meget smuk bane i et meget kuperet terræn. Banen blev bygget i 1969 og er 4,088 km lang. Først i 1996, da Don Panoz købte banen, blev den bragt op til FIA standard, så man kunne afholde internationale løb. Første udgave af Petit Le Mans blev kørt i 1998.

  Banen ligger smukt midt i den grønne Kotzu beplantning, og med Georgias røde jord er Road Atlanta helt unik. Folk camperer og laver bål ved banen, så Petit Le Mans er faktisk en stor skovtur med racerløb i centrum. Der er madsteder og små barer i nærheden af paddock området og på Spectators Hill. Der er ingen tribuner på Road Atlanta, men i sving 10a og 10b er der et “amfiteater” med god plads til at sidde, ligge, eller sætte en pavillon op. Der er godt udsyn og en storskærm til at følge med på. De fleste ser ræset fra Spectators Hill og tuller rundt og stiller sig forskellige steder.

  AMERIKANSK STEMNING
  Road Atlanta Raceway er festlig, hyggelig og smækfyldt med stemning. Her opleves den autentiske amerikanske motorsportsstemning, som koger og bobler fra start til slut. De amerikanske entusiaster er kendte for deres spontane glæde, og ingen kan udtrykke det mere ægte og hjerteligt end dem. Allerede fra onsdag er der stemning og smarte biler på Road Atlanta – bl.a. med de første testkørsler til Petit Le Mans. I de følgende dage forvandles området til et mekka for bilglade sjæle. Udover ræs i alt fra ældre veteranbiler til toptunede gadebiler, er der underholdning i alle afskygninger på amerikansk vis. Mange tilskuere kommer i egne særprægede, men seværdige køretøjer, og påklædningen spænder fra små letpåklædte bikini-babes over stilfulde gentlemen til den mere afslappede danske stil.

  Det er dage med fest, smil og spænding helt frem, til Petit Le Mans skydes i gang lørdag. De næste 10 timer er intense, og vi står selvfølgelig i første række for at følge med i løbets udvikling. Ingen skal være i tvivl om, hvad vores hjerter banker for, når vi med Dannebrog om halsen jubler med. Vi ved, at Kevin har kvaliteterne til at gøre en rigtig god figur på denne lidt mere ukendte bane.

  Tag med Grand Prix Tours til Atlanta og få en oplevelse udover det sædvanlige.

  By the way – IMSA står for International Motor Sports Association.

  NON STOP RACING

  10-timers løbet lørdag er den største begivenhed i weekenden, men der er yderligere 3 serier, som skal have afgjort mesterskabet denne weekend. Det er Porsche GT3 Cup Challenge USB by Yokohama, IMSA prototyper og Fox Factory 120.

  JAN MAGNUSSEN

  En lille anekdote…
  Året er 2007 – et skæbneår for Jan Magnussen på denne bane. Her havde han sit livs værste uheld, da han blev ramt af en konkurrence bil og med 180 km/t blev sendt af banen og ind i en betonmur, hvorefter bilen blev kastet flere meter op i luften for til slut at lande på taget! Mirakuløst slipper han med svære knubs. 14 dage senere er han klar til at sætte sig i bilen til et nyt ræs. Denne gang i en spritny vogn, da den ellers fortræffeligt velkørende bil ikke kunne repareres.

   

  Galleri

  Program til Road Atlanta Raceway

  DAG 1

  DAG 2

  DAG 3

  DAG 4

  DAG 5

  DAG 6

  DAG 7

  INFORMATION

  Mandag d. 8. november 2021

  Flyafrejse fra Danmark iflg. rejseplan.
  Efter ankomst til Atlanta står GP Tours' personale klar til at tage imod jer. Når alle er ankommet, kører vi fra lufthavnen til vores hotel i Lawrenceville. En køretur på ca. 1 time. Efter indkvartering byder Grand Prix Tours på en velkomstdrink og en lille snak.

  Tirsdag d. 9. november 2021

  Morgenmad på hotellet.

  Herefter går det mod den charmerende storby Atlanta, hvor vi tager på en byrundtur. Byen byder på flere store seværdigheder, og en af dem er verdens største varemærke brand - Coca Cola. Her ser vi det imponerende museum, inden det går mod den olympiske by. Vi er åbne for ønsker og forslag. Det kunne være enten Atlanta Aquarium eller måske Mercedes Benz Stadium, hvor Atlanta Falcons har hjemmebane (entre ekskl.). De fleste kender nok til Falcons, fordi danske Morten Andersen spillede for dem i en årrække. Morten bor i øvrigt i nærheden med sin familie. Der bliver også tid til hygge i centrum på egen hånd.

  Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen. Aftenen er fri.

  Onsdag d. 10. november 2021

  Morgenmad på hotellet.

  Igen bruger vi dagen på at udforske lidt mere af USA. Vi kører ud i naturen og ser de smukke landlige omgivelser lidt an. Her finder vi bl.a. det nye (fra 2017) og flotte Panoz Museum. Vi kører videre til naturområdet ved Lake Lanier, hvor vi evt. lejer en båd og sejler ud. Det bliver en dag i det grønne...

  Igen er vi tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

  Torsdag d. 11. november 2021

  Morgenmad på hotellet.

  Tiden er inde til at stifte bekendtskab med Road Atlanta Raceway. Vi kører ud til banen, hvor vi skal mødes med Jan og Christina Magnussen. De står klar til at tage os med på banerundvisning. Undervejs udpeger de "hotspots", mens Jan fortæller lidt om selve løbet, som han selv har deltaget i og vundet flere gange.

  Der er normalt også et stort Corvette træf, hvor der bliver lejlighed til at komme helt tæt på de små hurtige drømmevogne. Se dem på nært hold og få inspiration til lak og indtræk fra de største entusiaster - og måske en amerikansk hyggesludder om de smarte biler.

  På vejen tilbage til vores hotel er der planlagt et shoppingstop i Mall of Georgia - hvis der er stemning for det.

  Fredag d. 12. november 2021

  Morgenmad på hotellet.

  Kl. 10.00 er der afgang til Road Atlanta
  Forude venter en livlig dag med en god blanding af motorløb og flere flotte biler. Bl.a. skal vi her se kvalifikationen til løbet Petit Le Mans. Vi afventer det officielle program for hvilke løb, tests og kvalifikationer, der er på Road Atlanta.

  Ca. kl. 20.00 kører vi tilbage til hotellet.

  Lørdag d. 13. november 2021

  I dag skal vi lidt tidligere op til morgenmad på hotellet. Allerede kl. 08.00 har vi afgang til Road Atlanta.

  Kl. 09.30 - Petit Le Mans starter – Forude venter 10 timer med ægte ræs. Løbet slutter igen kl. 17.30. Der er tid til at se præmieoverrækkelse og slappe af, inden det går retur til hotellet.

  Kl. 20.00 kører vi tilbage til hotellet.

  Søndag d. 14. november 2021

  Morgenmad på hotellet.

  Vi forlader hotellet efter morgenmaden og kører ud og besøger et bilmuseum. Sidst på eftermiddagen skal vi være i lufthavnen for at checke ind. Herefter er vi klar til at flyve tilbage til Danmark.

  Generel information

  BEMÆRK: Ud over de faste punkter i dette program er der mulighed for at improvisere undervejs, så alle får mest muligt ud af opholdet.

  Alle gæster henstilles til at følge lokale regler i forhold til Covid-19. Mødetid i lufthavnen er 2 timer før afrejse. Husk der kræves ESTA for indrejse i USA.
  Forbehold for ændringer i flytider.

  ESTA GODKENDELSE TIL USA - klik for mere information

  For danske statsborgere er der ikke visumpligt til USA (18.01-2021), men der skal søges om forhåndsgodkendelse inden afrejse. Den fås ved at udfylde en såkaldt ESTA ansøgning, hvilket kan gøres online via den amerikanske ambassades hjemmeside senest 72 timer før ankomst i USA. Pris ca. 14 dollars. klik – for at gå til ansøgningssiden.

  OBS: Du bør dog søge visum, såfremt du har været i lande som Iran, Irak, Sudan m.fl. efter 1. marts 2011 – se mere på UM.dk