10-07-2017: Spændingen stiger - og heldet vender

Spændingen stiger - og heldet vender.

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Spielberg.

Formel 1-VM 2017 blev endnu mere spændende efter Østrigs Grand Prix. Valtteri Bottas vandt for Mercedes, men var under hårdt pres fra Sebastian Vettel (Ferrari) på de seneste omgange. Og Lewis Hamilton (Mercedes) blev nummer fire efter at være startet fra ottenpladsen på grund af et gearkasse-skift. Jeg fornemmer, at Mercedes i løbet af de sidste uger har skaffet sig et lille forspring i forhold til Ferrari, og derfor blev spændingen kun forøget af resultatet fra Red Bull Ring: Hamilton kom lidt længere efter Vettel i den samlede stilling, og det skal han så indhente i de kommende uger. Og Mercedes´ forspring er spinkelt – og de presser deres teknik mere end nogensinde under det nuværende reglement. Som sagt: Det bliver spændende!

Stakkels Kevin Magnussen havde en weekend fra H… med tekniske problemer både under kvalifikationen og i løbet. Men de gode nyheder er, at Haas-raceren i Østrig var ’best-of-the-rest’ – kun Mercedes, Ferrari og Red havde hurtigere biler på Red Bull Ring. Inden weekenden havde Haas forventet, at deres bil kun passede dårligt til Red Bull Ring, men det står nu klart, at Haas VF17 opfører sig fornuftigt til alle typer baner. Og når Magnussen held vender tilbage – og det gør det! – er han Haas-teamets hurtigste mand.

Roll on, Silverstone!

De skæve nyheder fra SPIELBERG

 

nyt ur til marcus

Ur-firmaet Edix, der er sponsor for Sauber-teamet, har præsenteret et nyt, eksklusivt ur. Edox Chronorally Sauber F1 Team Limited Edition (dét hedder det!) er kun lavet i 555 eksemplarer, og kan erhverves for cirka 1600 Euro (cirka 12.000 kroner).  
     
 

Race night overgik alle forventninger

Vores Race Night i den hyggelige camp ved siden af banen overgik alle forventninger. Lækker mad, hyggelig stemning og masser af gode spørgsmål til det vi selv kalder ’Danmarks Bedste Ekspertpanel’ med Le Mans-vinder John Nielsen, Red Bull-mekker Ole Schack og Club 500-journalist Peter Nygaard.

 

     
 

koncerter i Østrig

Den lokale radiostation Ö3 stod for koncerterne ved Østrigs Grand Prix. Fredag var reserveret lokale navne, men lørdag, hvor koncerterne til dels blev overskygget af Grand Prix Tours legendariske Race Night, var udbuddet mere internationalt. Man kunne dog nå hovednavnet Passenger (’Let Her Go’), der fornuftigt nok først gik på scenen da Race Night var afsluttet.
     
 

rolling stones på red bull ring

Det bliver svært at overgå vores Race Night. Men hvis der er nogen der kan, er det nok Rolling Stones - de giver koncert på Red Bull Ring 16. september.
     
 

KONCERTER i abu dhabi

Arrangørerne af Abu Dhabis Grand Prix har offentliggjort de to første navne i deres koncert-program. Torsdag er Calvin Harris på scenen og søndag afslutter Pink Grand Prix-weekenden (og F1-sæsonen 2017) på Yas Island.
     
 

koncert i mexico

I Mexico har de endnu ikke fundet ud af at kombinere Formel 1 med koncerter på banen. Alligevel er vi mange der ser frem til lørdag aften i Mexico City: Her giver Paul McCartney koncert på Estadio Azteca. Ex-Beatlen gav koncert ved Abu Dhabis Grand Prix i 2011 (billedet).
     
 

danmarks grand prix i 2020?

Et Grand Prix i Danmark er ifølge Erhversminister Brian Mikkelsen nu en realistisk mulighed. En delegation med blandt andre tidligere udviklingsminister Helge Sander og erhvervsmanden (og tidligere Saxo Bank-ejer) Lars Seier Christensen har allerede været på besøg hos FOM i London, hvor man også er positive omkring ideen.
     
 

tom k i østrig

Arrangørerne af Østrigs Grand Prix har tradition for at lave årets flotteste oldtimer-opvisning. De er sket både med historiske Formel 1-biler og sidste år med de legendariske BMW Procar-racere. I år var Le Mans temaet for oldtimer-opvisningen, der dog ikke var så ’gammeldags’ som tidligere: Årets vinderbil fra 24-timersløbet var med i paraden, der også omfattede blandt andre Tom Kristensen i en Audi R18.
     
 

max på is

Red Bull-kørerne Daniel Ricciardo og Max Verstappen havde travlt op til deres hjemmebane-grandprix i Spielberg. I Salzburg blev de sendt på banen med det lokale ishockey-hold, hvor hollænderen var klart bedst. ”De var første gang jeg prøvede ishockey – og tredje gang jeg stod på skøjter. De to første gange var jeg 10 år,” sagde Ricciardo. ”Jeg spillede ishockey da jeg var dreng,” forklarede Verstappen sin overlegne præstation.
     
 

ricciardo på græs

Daniel Ricardo fik revanche på fodboldbanen. Han og Max Verstappen fik hver 10 skud fra kanten af straffesparkfeltet, og det gjaldt om at ramme overliggeren. Resultatet af den australsk-hollandske landskamp: 1-0 til Australien.