28-08-2017: Spændingen stiger

Spændingen stiger

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Francorchamps

Belgiens Grand Prix – afviklet for øjnene af hundredevis af Grand Prix Tours-gæster – øgede kun spændingen i Formel 1-VM 2017. De to titel-kandidater Lewis Hamilton og Sebastian Vettel lå tæt hele eftermiddagen, og med sin sejr er Hamilton nu bare sølle syv point efter Vettel i den samlede stilling.

Hvorfor svinger VM-kampen så meget – i Ungarn for en måned siden dominerede Ferrari og her i Belgien var Mercedes så i front? Jeg tror det hænger sammen med banerne – og bilerne, naturligvis. Mercedes´ 2017-model har den længste akselafstand i feltet, og det giver fordele på baner med hurtige kurver – som for eksempel Spa-Francorchamps – fordi den længere bil opfører sig ’roligere’. Der en simpelt hen mere stabil. Omvendt har den kortere Ferrari en fordel på baner med langsomme, ’små’ sving – som på Hungaroring eller i Monte Carlo, hvor den lange Mercedes er ’svær at svinge rundt’. Ser vi lidt fremad, tror jeg derfor Mercedes vil vinde i næste uge på Monza, mens Ferrari sandsynligvis vil bryde tilbage i Singapore to uger senere. Men tingene ændrer sig hurtigt i denne spændende Formel 1-sæson, så det eneste der er sikkert er, at det blive spændende!

Kevin Magnussen var på vej mod et par VM-point i Spa-Francorchams indtil han begik en bremsefejl kort før mål. Det var en ærgerlig afslutning på en god eftermiddag, men jeg vælger at se optimistisk på det: Han og Haas-raceren har farten, og der ligger nye VM-point og venter i Monza allerede i den kommende weekend.

Vi ses vel til Race Night på lørdag i Milano? Jeg har en gæstestjerne med – en fyr der hævder, han er i tæt familie med en aktiv Formel 1-kører…

De skæve nyheder fra FRANCORCHAMPS

 

MINI-SCHUMI I MICHAELS BENETTON

Mick Schumacher, Michaels 18-årige søn, der i kører Formel 3, fik sin Formel 1-debut under emotionelle omstændigheder: Inden starten i Spa-Francorchamps kørte han en omgang i sin fars Benetton-Ford fra 1994. Michael Schumacher vandt Belgiens Grand Prix seks gange, og omtalte Spa-Francorchamps som sin ”dagligstue”..

     
 

KEVINS KUGLER – NU MED T-SHIRTS

Kevin Magnussens ”suck-my-balls” ønske til Nico Hülkenberg efter Ungarns Grand Prix var stadig interessant i Spa-Francorchamps. Mange danske fans mødte op i t-shirts med det fromme ønske. K-Mags egen kommentar: ”Jeg er her for at skabe resultater – ikke for at få venner.”
     
 

RONNIE FILM – DEN SKAL I SE!

En ny dokumentarfilm om Skandinaviens mest succesrige Formel 1-kører, svenskeren Ronnie Peterson, havde premiere i sommerpausen mellem Ungarns og Belgiens Grand Prix´er. ’Super Swede’ blev i København vist i en af Palads største og stopfylde sale. Det er ikke tit der bliver klappet i en biograf, men bifaldet efter ’Super Swede’ var fuldt fortjent.
     
 

OGSÅ FILM OM WILLIAMS

Endnu en Formel 1-film har haft premiere denne sommer. ’Williams’ handler om Williams-familien med Sir Frank, hans afdøde hustru Virginia og datteren Claire (der i dag er chef for Williams-teamet). Filmen, der er baseret på Virginia Williams´ rørende bog fra 1991 ’A Different Kind of Life’ byder blandt andet på et sjældent billede af Frank Williams i sin aktive Formel 3-karriere – på Ring Djursland!
     
 

KIMI I FINLAND

Kimi Raikkonen underskrev i ugen op til Belgiens en ny etårig kontrakt med Ferrari. Det fejrede han med en pressekonference hjemme i Finland – hvor en Ferrari i is indgik som en naturligt element i ’The Iceman Show’
     
 

UNGE LUNDGAARD PÅ BESØG

16-årige Christian Lundgaard, der for nylig sikrede sig det international SMP Formel 4 NEZ-mesterskab, var på besøg hos Renault-teamet i Spa-Francorchamps. Den danske teenager, der allerede er med i Renault Sport Academy, skal efter planen rykke op i Formel Renault 2,0 i 2018.
     
 

FAN FESTIVAL

De nye ejere af Formel 1´s kommercielle rettigheder, amerikanske Liberty Media, satser på at gøre Formel 1-oplevelsen endnu større for tilskuerne. I Spa-Francorchamps havde man opbygget to ’fan zoner’ med forskellige aktiviteter, interaktive konkurrencer og live musik. Da det var 50. Gang der blev kørt Formel 1 på banen, indgik historiske video-klip også i vidoe-underholdningen.
     
 

F1 – NU MED ESPORT-MESTERSKAB

Liberty Media har også oprettet et officielt Esport-mesterskab i Formel 1. Målet er at finde verdens bedste, virtuelle Formel 1-kører i det officielle F1 2017-spil, der blev lanceret i slutningen af august. Efter en lang række indledende heats vil de 20 hurtigste blive inviteret til finalen, der afvikles i forbindelse med årets sidste Formel 1-løb i Abu Dhabi.
     
 

NYT UR TIL CARLOS OG DANIIL

Casio, der er sponsor for Toro Rosso, præsenterede i Spa-Francorchamps et nyt, avanceret Formel 1-ur. Ved pressemødet konkurrerede Carlos Sainz Jr og Daniil Kvyat med F1-pressen i en simulator – og præmierne var et eksemplar at det nye ur.
     
 

ENDNU EN RACE NIGHT-SUCCES

I Belgien afholdt vi vores hidtil største race Night-arrangement. Der var flere hundrede af vores gæster på plads, da John Nielsen og Peter Nygaard underholdt med inside-historier og anekdoter på Holiday Inn i Hasselt.