01-08-2017: Sommerferie!

Sommerferie!

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Hungaroring

VM-pendulet nåede lige at svinge en ekstra gang inden sommerferien. Ungarns Grand Prix på Hungaroring blev en total triumf for Ferrari med Sebastian Vettel som vinder foran Kimi Raikkonen med Mercedes-kørerne Valtteri Bottas og Lewis Hamilton på tredje- og fjerdepladsen.

Resultatet kom efter en sommer domineret af Mercedes, og understregede bare, at dagsformen er afgørende. Hungaroring minder i layout (og temperatur) om Monte Carlo – og hvem vandt dér tilbage i maj? Rigtig – Vettel foran Raikkonen.

Der er altså fortsat lagt op til en spændende VM-duel mellem Ferrari og Mercedes, og lige nu behøver man for eksempel ikke tage tænke-hatten alt for langt ned over ørerne for at forudse, at Ferrari også vil være stærke i Singapore. Eller at Mercedes er favorit i Spa-Francorhamps og Monza. Som sagt: Det bliver spændende!

For Kevin Magnussen og Haas-teamet blev Ungarns Grand Prix et løb til glemmebogen. Danskeren fik sine forberedelser nulstillet, da Haas´ fredags-kører Antonio Giovinazzi smadrede hans bil, og selvom K-Mag kæmpede sig godt tilbage, var hele weekenden en op-af-bakke oplevelse, der kulminerede med en fem sekunders tidsstraf for at tvinge Nico Hülkenberg af banen. 

Deres efterfølgende disput på alverdens TV-skærme understregede kun det, alle i paddocken følte:

Formel 1-folket trænger til ferie! 

De skæve nyheder fra hungarorong

 

Ny champagne

Formel 1´s nye champagne-sponsor blev præsenteret i Ungarn. Fremover er det Carbon Champagne der sprøjtes fra alverdens F1-sejrsskamler. Der specielle ved den nye champagne er…flasken: Den er delvist lavet af kulfiber, og det tager en uge at fremstille hver flaske.

     
 

slå mønt på williams

I anledning af at Williams-teamet nu har været med i Formel 1 i 40 år, har Rosland Capital udgivet to jubilæumsmønter i henholdsvis sølv og guld. Der er fremstillet i alt 240 sæt. Sølvmønten – der er fremstillet 400 af dem – kan også købes separat
     
 

Ricciardo: "Max er en amatør"

Det var tydeligt, at Formel 1-folket trængte til ferie efter Ungarns Grand Prix. Mens for eksempel Force India- og Toro Rosso-teamkammeraterne har været uvenner i månedsvis, fik de sidste ugers hektiske program også mere besindige kørere til at miste overblikket. Daniel Ricciardo kaldte efter et sammenstød med Max Verstappen på første omgang således sin Red Bull-teamkammerat for ’en amatør’.
     
 

k-mag åbner op for privatlivet

Og hvad skete der lige med Nico Hülkenberg og Kevin Magnussen? Efter løbet afbrød tyskeren et TV live-interview med danskeren for at fortælle ham, at han var feltets mest usportslige kører. Blev Kevin bare forvirret? Eller havde han solen i øjnene, og troede han talte med Louise? I hvert fald fik vi et sjældent indblik i tonen hjemme i soveværelset på Frederiksberg…
     
 

første finne i Formel 1 død

RLeo Kinnunen, der i 1974 blev den første finne i Formel 1, døde i dagene op til Ungarns Grand Prix. Kinnunen debuterede i Sveriges Grand Prix 1974, og kvalificerede sig på 25.-pladsen, tre pladser bag danske Tom Belsø. Kinnunen, der ikke kvalificerede sig til flere Formel 1-løb, havde en stor sportsvogns-karriere, og vandt Interserien tre gange i træk 1971-73. Han blev 73 år.
     
 

nico - back to school?

Renaults 1977-model RS01 introducerede turbo-teknologien i Nico Rosberg ser ud til at nyde livet som racer-pensionist, og overvejer nu at begynde at…studere. Han besøgte fornylig Stanford, et af USA´s førende universiteter. ”Det ville være fantastisk ar studere her,” sagde verdensmesteren efter en rundtur på læreanstalten.
     
 

besøg fra landsholdet

Kevin Magnussen og hans træner Thomas Jørgensen havde fine gæster i paddocken: De tidligere landsholdsspillere Lars Jacobsen og Thomas Kahlenberg udvidste stor F1-interesse og –knowhow.
     
 

race night - nu også i budapest

Grand Prix Tours første Race Night-arrangement i Ungarn, afholdt lørdag på Hotel Boutique i Budapest, blev en stor succes med masser af gode spørgsmål, hyggelige snakke – og kolde øl!