12-06-2017: Så vendte VM 2017 endnu engang.

så vendte vm 2017 endnu en gang.

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Montreal.

Det er en pragtfuld F1-sæson vi har gang i!

Efter den totale Ferrari-dominans for 14 dage siden i Monaco, brød Mercedes effektivt tilbage i Canada. Med en solid sejr lukkede Lewis Hamilton meget af hullet op til Sebastian Vettel i den samlede VM-stilling, og Valtteri Bottas andenplads bragte Mercedes i front i konstruktør-VM.

Kampen mellem sportens to dream-teams bølger frem og tilbage på en herligt uforudsigelig måde, og at Mercedes toppede i Montreal, hænger sikkert sammen med deres bomstærke motor og de updates, tyskerne havde med til Canada. Om 14 dage i Baku kan der igen blive vendt op og ned på styrkeforholdet, og den tætte infight mellem Mercedes og Ferrari gør VM 2017 til en af de mest spændende Formel 1-sæsoner i mange år.

Kevin Magnussen bliver fortsat forfulgt af uheld. ’Trafikale problemer’ kostede ham for anden grandprix-weekend i træk en god startplacering, og i løbet gjorde han det ikke nemmere for sig selv ved at overhale Stoffel Vandoorne, mens løbet stadig var under safety-car. Det var på mange måder en undskyldelig fejl fra K-Mag, men det ændrede ikke på, at det endnu en gang var Romain Grosjean og ikke danskeren, der scorede point til Haas-teamet.

De gode nyheder er, at Magnussen er lige så hurtig som franskmanden – mindst. Det er kun et spørgsmål om tid inden heldet vender, og så tror jeg på der ruller masser af point ind på K-Mag´s VM-konto.

Men alt det kan vi jo diskutere, når vi mødes til den legendariske Race Night i Grand Prix Tours´ camp i Østrig. Jeg hører, at der også dukker et par gæstestjerne op. Vist noget med en Le Mans-vinder og en F1-mekaniker…

De skæve nyheder fra montreal

 

Ocon på zip-line

Force India-sponsor Hype inviterede onsdag eftermiddag modige F1-journalister på en tur på Montreal zipline – en tur hen over byens havn. Inden journalisterne blev sluppet løs tog Esteban Ocon fem ture – for lige at sikre, at wiren kunne holde.  
     
 

Nygaard på slap line

Også redaktøren af de skæve nyheder fik en tur på slap line. Jeg tror faktisk, at jeg var hurtigere end Esteban. Måske noget med vægten at gøre.

 

     
 

Lewis og valtteri i cirkus

På zip-line turen svævede man blandt andet over Cirque du Soleils telt, der var slået op på kajen i Montreals gamle havn. Her havde den nye forestilling ’Volta’ premiere, og onsdag var Mercedes-kørerne Lewis Hamilton og Valtteri Bottas blandt gæsterne.. 
     
 

villeneuve på frimærke

Det er i år 50 år siden det første canadiske grandprix blev afviklet på Mosport Park-banen ved Toronto. Jubilæet blev markeret med en serie nye frimærker med Gilles Villeneuve, Jackie Stewart, Ayrton Senna, Michael Schumacher og Lewis Hamilton (der alle har vundet et eller flere canadiske grandprixer.
     
 

bandini-pris til ferrari

I weekenden mellem grandprix´erne i Monaco og Canada blev ’Trofeo Lorenzo Bandini’ uddelt i Brisighella, Italien. Prisen, der er indstiftet til minde om Ferrari-køreren Lorenzo Bandini, der omkom i Monacos Grand Prix 1967, uddeles hvert år til team eller kørere, der har gjort sig specielt bemærket i Formel 1. I år overrakte Bandinis enke Margherita prisen til Ferraris Formel 1-team, repræsenteret af teknisk chef Mattia Binotto.
     
  2018-kalenderen
Formel 1-kalenderen 2018 er ved at tage form, og et udkast ventes klar om kort tid. Malaysias Grand Prix droppes, mens Tyskland (Hockenheim - billedet) og Frankrig (Paul Ricard) gør comeback. I Frankrig håber man på en dato i juli. Rusland, der de seneste år har afviklet sit grandprix tidligt på foråret, vil gerne flytte til efteråret. Og Portugal vil gerne i kalenderen med et grandprix på Portimao-banen på Algarve-kysten!
     
 

Mclaren vinder igen!

Lørdag aften arrangerede Red Bull og FOM et kapløb tværs over det olympiske ro-stadion for hjemmebyggede ’skibe’. Alle teams fik en time at bygge deres skib, og McLaren scorede en overlegen sejr foran Toro Rosso og Sauber. Haas-teamet, med Guenther Steiner som ’kaptajn’ sluttede på fjerdepladsen, mens FOM´s eget skib med Ross Brawn sank kort før målstregen.
     
 

Kvyat på fisketur

Daniil Kvyat var ikke med i det Toro Rosso-mandskab, der roede en flot andenplads hjem. Russeren foretrak en lidt mere stilfærdig tilgang til ro-stadion, og blev set med fiskestang og snøre.
     
 

hamilton med senna-hjelm

Lewis Hamilton tog sine pole position nummer 65 op til Canadas Grand Prix, og tangerede dermed Ayrton Sennas rekord. Brasilianerens familie markerede milepælen ved at forære Mercedes-køreren en af de hjelme Ayrton brugte i 1987-sæsonen. Den hjelm Hamilton fik overrakt efter kvalifikationen i Montreal var en replica – den rigtige får han ved en senere lejlighed. Michael Schumacher har stadig den absolutte rekord for F1 pole positions med 68.