+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Jan Magnussen

Racerkører
TØDSELSÅR   1973
FAMILIE:   Gift, 3 børn
UDDANNELSE:  Racerkører

Jan Magnussen

Racerkører og Far til Kevin Magnussen
OM JAN MAGNUSSENS RACER KARRIERE

Jan Magnussen er en af Europas mest vindende racerkører gennem tiden. Allerede i en ung alder spirede talentet. Som 14 årig blev han junior Verdensmester i Go-Cart – og 3 år senere tog han selvsamme titel som senior.  Det blev den direkte vej til Formel 3, hvor han på rekordtid slog sit navn fast. I 1994 – 21 år gammel – tog han 14 sejre på en sæson i Formel 3 – det har ingen præsteret hverken før eller siden. Adgangsbilletten til motorsportens fineste klasse var i hus.

Året efter bliver Jan Formel 1 testkører for McLaren. Et kæmpe skridt opad i karrieren og startskuddet til nogle turbulente år. Foran venter drømmen om Formel 1 – det største en racerkører kan opnå. Første sæson får han et enkelt løb da han afløser en syg Mika Hakkinen. I 1997-1998 får han et fast sæde hos Stewart-Ford-teamet. Jackie Stewart som grundlagde teamet beskrev Jan Magnussen som den mest lovende kører siden Ayrton Senna.  Skuffelsen var enorm da de manglende resultater udeblev igen og igen. Midt i sin anden F1 sæson blev han fyret. Det blev til et enkelt point i 25 løb.

Mens livet så allersortest ud genfandt Jan det indre legebarn ved en tilfældige testkørsel i USA. Langt hjemmefra og med fornyet køreglæde  starter en ny era med motorsport på højt plan. Jan bliver en del af den Amerikanske Le Mans Serie, hvor han de næste 5 år kører for Panoz Motorsport. Samtidig kørte han i 1999 sit første Le Mans, som han trofast har deltaget i hvert år siden med bl.a. 4 sejre til følge. Løbet som for mange danskere nærmest har kult status. Fra 2002 til 2018 er Jan også at finde på de danske racerbane, da han kører flere udvalgte løb i DTC klassen. 

Fra 2004 har Jan Magnussen kørt for Corvette Racing. Et givtigt og stabilt samarbejde for begge parter med mange sejre – ikke kun i Le Mans – også i store løb som 24 timers Rolex Daytona, 12 timers Sebring, Petit Le Mans etc. I 2019 er Jan 46 år og nærmer sig sin karrieres efterår som racerkører… Efter 15 succesrige år opsiger Corvette aftalen med Jan og det store spørgsmål er, hvad der nu skal ske… Tanken er knap tænkt til ende inden Corvette indkalder ham til flere løb i 2020. Dog må man erkende at tiden på topplan som racerkører nærmer sig sin afslutning.

Galleri

Vil du vide mere

Vi anbefaler at læse Jan Magnussens bog – En Fiaskos Perfekte liv.

OM JAN MAGNUSSEN

Jan Magnussen er et fantastisk indslag på vore RaceNights. Han er velbevandret i den internationale motorsportsverden. Som få, formåede han at rejse sig efter en fyring i Formel 1… og har siden udviklet sig til en af motorsportens mest succesrige og alsidige personligheder. Ingen anden kører har deltaget i så mange topserier. På CV´et er der alt fra Formel 1 og Indycar til Nascar, IMSA/WEC og ikke mindst Le Mans. Han følger utrætteligt det hele og  hans viden er kæmpe.

Til RaceNight handler det naturligt nok meget om det kommende løb og ikke mindst mulighederne for hans søn Kevin Magnussen. Her har Jan ofte interessant input og ser lidt mere personligt på situationen. Han er god til at krydre med små anekdoter og en humoristisk tilgang. Med de rette spørgsmål kan man fra Jan få et sjældent indblik i motorsportslivet bag kulisserne. En sport der afgøres på brøkdele af et sekund.

Det er heller ikke nogen hemmelighed at far Jan i sin tid var med til at bane vejen til Formel 1 for sønnen Kevin. Kontakterne til McLaren var intakte. Det alene er langtfra nok, men det åbner trodsalt den første af mange døre… Inden karrieren helt indstilles håber Jan Magnussen at der bliver mulighed for at han kan køre endnu et Le Mans løb i samme bil og team som sin søn. Det vil være et flot punktum på en glorværdig karriere.

VIDEN OM MOTORSPORT
FORMEL 190%
LE MANS100%
IMSA / WEC100%

GPTs ekspertpanel

Vil du læse mere om de andre medlemmer af ekspertpanelet, så har Grand Prix Tours en fin beskrivelse af alle