+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Pakkerejser & tryghed

Kend vilkårene for din rejse

Hvorfor skal jeg vælge en pakkerejse?

Mange spørger sig selv - Hvorfor skal jeg vælge en pakkerejse, hvis jeg kan sammensætte min rejse lidt billigere selv? Det korte svar er, at du ved uforudsete situationer som f.eks. flyaflysning, Corona, konkurs etc er rigtig godt dækket uden en ekstra forsikring. Det lidt længere svar kan du læse om herunder.

Du har sikkert hørt det 100 gange før: Køb altid en pakkerejse!

Og nu siger vi det så lige igen. Med en pakkerejse er du rigtig godt dækket i mange uforudsete situationer. F.eks. da Corona-pandemien ramte, og folk blev hastet hjem fra nær og fjern, mens endnu flere måtte se deres fly blive ændret eller aflyst til årets sommerferie. Men hvad er det egentlig, en pakkerejse kan for dig som kunde? Det får du forklaringen på her. 

HVAD ER EN PAKKEREJSE?
En pakkerejse betyder, at du har købt mere end én rejseydelse samlet hos et dansk rejsebureau. Det kan f.eks. være entrebillet og hotel eller fly og hotel.

Med en pakkerejse er du dækket af pakkerejseloven, og her er du rigtig godt stillet. Hvis der opstår uforudsete problemer, er det dit rejsebureau, der tager sig af problemerne. Det er for eksempel brandærgerligt at vinke farvel til en rejse, fordi flyselskabet er gået konkurs, der er strejke i lufthavnen eller der er indført indrejse- og udrejseforbud i de lande, man skal besøge. Har du i disse situationer bestilt en pakkerejse, er det rejsebureauet, som får dig booket om. Dvs. at du ikke skal bekymre dig om at kontakte flere forskellige selskaber og online bookingportaler for at få din kompensation, aflyse hotellet eller flytte din transfer. Skulle rejsen helt blive aflyst, får du alle dine penge retur direkte fra dit rejsebureau.

PAKKEREJSE OG CORONA?
Ifølge Pakkerejseloven har du ret til at ændre din rejse eller få din rejse refunderet fuldt ud – uden at betale et afbestillingsgebyr – hvis din rejse pludseligt ikke kan gennemføres. Eksempelvis hvis Udenrigsministeriet fraråder rejse til området 10 dage inden afrejse. Du skal dog have købt din pakkerejse, før området blev erklæret usikkert at rejse til.

VORES ERFARING
Vi ved, en nogle af vore gæster tidligere har booket fly, billetter, hotel og transfers på forskellige hjemmesider, og langt hen ad vejen har det også fungeret. Dog oplever vi flere og flere, der for nemheds og overskuelighedens skyld, vælger at få et samlet tilbud fra os som rejsebureau – primært pga, vores ekspertise, men også fordi det i sidste ende er begrænset, hvor meget dyrere det reelt er.

Netop her under Corona-pandemien har mange kunder set den ekstra værdi, som en pakkerejse giver. Når folk var strandede ude i verden, eller der kom rejserestriktioner til deres rejsemål, så var det en opgave, som deres rejsebureau tog sig af – uden ekstra omkostninger. Strandede gæster kom hjem omkostningsfrit, mens andre fik deres indbetaling retur for rejser til lande, hvortil rejser blev frarådet. 

Vi ved, at mange private personer, som ikke har kunnet rejse pga. rejserestriktioner, har haft svært ved at få deres indbetalinger retur fra forskellige hjemmesider, og flere har helt opgivet at få det hele. Det har været tungt og besværligt alene at komme i kontakt med de rette mennesker – enten har disse siddet i et udlandsk callcenter. Alternativt er bemanding en ressource der spares på i online shops. Mange af disse mennforbrugere vil helt sikkert vælge en pakkerejse fra et rejsebureau med personlig kontakt i fremtiden.