04-09-2017: Nu fører Lewis!

Nu stiger spændingen

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Monza

Så skiftede føringen i Formel 1-VM 2017. Med sejren på Monza gik Lewis Hamilton i front, men jeg tror ikke, der er sidste gang, føringen er skiftet: Hamilton har lige nydt godt af to baner, der passede perfekt til den ’lange’ Mercedes – om 14 dage kommer vi til gadebanen Marina Bay i Singapore, hvor den kortere Ferrari vil føle sig mere hjemme end i Spa-Francorchamps og Monza. Så konklusionen efter Italiens Grand Prix er klar: Spændingen har fået endnu et nøk i den rigtige retning, og der er lagt op til en gyserafslutning i de kommende uger.

Kevin Magnussen var med 11.-pladsen i Monza tæt på VM-point – på papiret. Men så længe de fem førende teams fik alle deres biler i mål, var der reelt ingen chancer for danskeren, men ’best-of-the-rest’ var også en fornem præstation – specielt i en weekend, hvor teamkammerat Romain Grosjean ’sjuskede’ ved flere lejligheder.

Next stop Singapore – hvor vi laver lidt om på det ellers så succesfulde Race Night-koncept: På grund af den ændrede tidsplan til natte-racet i Marina Bay holder vi ’Race Lunch’ lørdag middag – inden vi tager ud og ser den afsluttende træning og kvalifikation.

Vi ses!

De skæve nyheder fra monza

 

FREDEN ER BRUDT UD

Fire dage efter Esteban Ocon havde anklaget Sergio Perez for livsfarlig kørsel, var det to Force India-makkere igen blevet gode venner. ”Vi starter på en frisk,” sagde Perez med et smil, da han sammen med Ocon var indkaldt til FIA´s officielle pressemøde. Den tror vi så på – indtil de ramler sammen næste gang…

     
 

GO-KART PÅ LANGSIDEN

Sidste år spillede en håndfuld F1-kørere og en række tidligere Champions League-stjerner fodbold på langsiden – i år kørte de go-kart. Daniel Ricardo, Max Verstappen, Esteban Ocon, Sergio Perez og David Coulthard stillede op mod de tidligere topspillere Dida, Christian Karembeu, Michael Salgado, Louis Saha og Francesco Toldo på en special-anlagt bane på langsiden. F1-kørerne startede en halv omgang efter fodbold-fyrene – og vandt alligevel overlegent.
     
 

ZANARDI GENVINDER VM

Den tidligere Formel 1-kører Alessandro Zanardi, der mistede begge ben i en IndyCar-ulykke i 2001, genvandt i ugen op til Italiens Grand Prix VM i para-cykling. Det skete i Pietermaritzburg (Sydafrika) og VM-titlen var Zanardis niende. Italieren er også para-olympisk mester.
     
 

McLAREN MORGENMAD MED HØREBØFFER

Fredag morgen inviterede McLaren på morgenmad i deres såkaldte Brand Centre. Teamets partner Logitech benyttede lejligheden til at præsentere et nyt headset, som F1-journalisterne blev begavet med.
     
 

RED BULL PARTY

Det blev et vemodigt farvel til de mange motorhomes ved årets sidste grandprix i Europa. Red Bull markerede, at vi fremover skal hente kaffe andre og mere ydmyge steder, ved et party lørdag aften. 
     
 

FERRARI FYLDER RUNDT

Det er i år 70 år siden Enzo Ferrari startede sit firma. Formel 1-teamet markerede på Monza jubilæet med en speciel udsmykning af deres motorhome.
     
 

SVÆRT SPØRGSMÅL TIL JOLYON

Hvis der er én F1-kører der har godt af at holde sommerferie – så er det Jolyon Palmer: Sidste år fik han bøllebank af Kevin Magnussen i første halvdel af sæsonen, men efter sommerferien var han pludselig på niveau med danskeren. I år stod han totalt i skyggen af Nico Hülkenberg – men efter sommerferien er han pludselig meget tættere på tyskeren. Men spørgsmålet om hvornår han sidst var hurtigere end tyskeren måtte han alligevel tænke lidt over… 
     
 

F1 – NU MED PADDOCK-BAR

Det er nye tider i Formel 1: Efter Bernie Eccelstone har sluppet tøjlerne er der kommet en mere afslappet stemning. Blandt andet har stor-sponsor Heineken nu fået sin egen bar, der i Monza var placeret midt i paddocken..
     
 

MAGNUSSEN AIRWAYS

Grand Prix Tours ’privat-jet’ til Bergamo torsdag havde et prominent navn i cockpittet: Jan Magnussen fik en plads ved siden af kaptajn Michael Bovbjerg og first officer Pal Danielsen! ”En fed oplevelse – men jeg blev noget øm i lårbasserne af et sidde på et klapsæde hele vejen,” rapporterede den nykårede ’second officer’.
     
 

RACE NIGHT MED BIG MAG

Vores Race Night på Milano Crowne Plaza udviklede sig  nærmest til et Happy Meal – i hvert fald var der Big Mag på menuen: Yeps – Jan Magnussen, tidligere F1-kører, far til en vis Kevin og nu også snart luftkaptajn, stillede op til spørgsmål og spas med vores Grand Prix Tours gæster.