Mere om IMSA

Velkommen til IMSA  (International Motor Sports Association)

Kampen om det amerikanske IMSA mesterskab ruller til i Sebring. Dette amerikanske Sportscar mesterskab består af 12 løb udelukkende i USA.  De mest kendte baner er Daytona, Sebring og Road Amerika og Petit Le Mans, der er afslutningsløbet i oktober.
 

Sæsonen i 2021 bliver med dansk deltagelse at forhenværende F1 kører Kevin Magnussen. Den 28-årige Kevin Magnussen har skrevet kontrakt med teamet Chip Ganassis i klassen DPi- klassen.
Teamet Chip Ganassis er en af de helt store magtfaktorer i amerikansk motorsport, dog deltog de ikke i 2020-sæsonen. Teamet gør comeback i Daytona til januar med Cadillac som partner.

IMSA har to biltyper en prototype, med den nyeste teknologi udenlukkende designet til racerbaner og Gran Touring, der er tunede landvejsbiler.

De fire kategorier i IMSA serien:

DPi (Daytona Prototype International)
Den hurtigste og mest teknologiske sportsvogn.

LMP2 (Le Mans Prototype 2)
Ligeledes prototype, men her er det racerkørerfirmaer, der udvikler på bilerne og kun til racerløb.

GTLM (GT Le Mans) Serieproduceret biler, der har de samme tekniske specifikationer som Le Mans GT. Klassen repræsenteres af førende producenter som BMW, Corvette, Ford og Porsche.

GYD (GT Daytona)
Bilerne har FIA-GT3 specifikationen. Klassen består af førende producenter som Acura, Audi, BMW, Ferrari, Lamborghini. Lexus, McLaren Mercedes og Porsche.