11-05-2015: Mercedes stadig i front

Dit e-mail program er ikke indstillet til at vise HTML, du kan enten slå HTML visning til eller læse nyhedsbrevet på [#LINKTONEWSLETTER#]

 

Analyse fra Spaniens Grand Prix
Mercedes stadig i front
Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Montmelo - kun til Grand Prix Tours.

Tre ugers formel 1-pause og masser af updates fra alle teams ændrede ikke for alvor på styrkeforholdet i formel 1 2015: Mercedes er stadig bedst – faktisk har de øget afstanden til forfølgerne en smule i de tre uger der er gået siden Kinas Grand Prix i april.

På Circuit de Catalunya var der dog forskydninger i det interne Mercedes-regnskab. Lewis Hamilton var suverænt hurtigste ’sølvpil’ i de fire første løb, men i Spanien var det pludselig Nico Rosberg der dominerede. Tyskeren, der var skuffende langt fra sin teamkammerat i Australien, Malaysia, Bahrain og Kina, havde en god weekend på Circuit de Catalunya, men jeg tror stadig på at Hamilton vinder VM: Rosberg vil fra tid til anden skrue en god weekend sammen, men set hen over året vil Hamilton have overtaget.

Ferrari er stadig førsteudfordrer til Mercedes, og Vettel scorede endnu en tredjeplads efter Rosberg og Hamilton i Spanien. Den Stejlende Hingst er ikke helt så tæt på Mercedes som tidligere på foråret, men jeg er overbevist om at kampen mellem Mercedes og Ferrari vil bølge frem og tilbage afhængig af hvornår de to teams introducerer updates til deres biler.

McLaren-Honda? Både team og motor-leverandør havde lovet store updates og forbedringer til Spaniens Grand Prix. Det eneste synlige udslag af offensiven var en ny bemaling – hverken holdbar- eller hurtighed virkede markante bedre end i Kina. Den frie fredags-træning bragte lidt optimisme ind i teamet, men da det virkelig gjaldt under kvalifikation og løb, var Jenson Button og Fernando Alonso chanceløse.

En del af forklaringen på Nico Rosbergs imponerende comeback er en ny kobling, der passer bedre til tyskerens kørestil. Dén kan han måske også drage fordel af i Monaco om 14 dage, for gaderne i det lille fyrstendømme er i alle tilfælde en af de baner hvor han virker bedre end Hamilton.

Next stop Monaco!

 
De skæve nyheder fra Montmelo

ALONSO MØDER SENNA
TAG Heuer præsenterede torsdag aften en ny kollektion Ayrton Senna-ure ved et eksklusivt cocktailparty i Teatro Principal på Rambla´en i Barcelona. Her dukkede den afdøde brasilianske legende op i hologram-form, og for første (og formodentlig sidste) gang optrådte Senna og Fernando Alonso på ilmsamme scene. Ved samme lejlighed præsenterede McLaren en ny PR-f, hvor Alonso kører Ayrton Sennas legendariske McLaren-Honda MP4/4 fra 1988. 

ROLEX INVITERER PÅ DRINKS OG BØGER
Fredag var der mere party i urskoven, da Rolex præsenterede den nye 2015-udgave af opslagsværket ’Who Works in F1’. Det skete ved et cocktail-party i Catalunya-banens Paddock Club. Både Rolex og Tag Heuer begavede for øvrigt formel 1-pressen med vareprøver. Vidste slet ikke at de også laver caps…

CHILLING MED RED BULL
Lørdag var det Red Bull der fejrede det første 2015-grandprix i Europa med et ’Sunset Station’-arrangement i deres enorme Energy Station i paddocken. Her chillede formel 1-folk og wanna-bees med drinks og lounge-rytmer indtil mørket faldt på.

CHILLI MED FORCE INDIA
Arrangørerne af det kommende grandprix i Mexico er i fuld gang med at gøre reklame for deres løb. Det sket med diverse PR-fremstød, og i depotet på Catalunya-banen havde Force India torsdag besøg af den stjernekokken Ruben Boldo Villegas, der oplærte Nico Hülkenberg og Sergio Perez i det mexicanske køkken. 

KEVER SLØJ
Det er åbenbart nemt at blive sløj som reservekører: I Kina kom Kevin Magnussen slet ikke ud på Shanghai International Circuit på grund af et maveonde, der holdt ham på hotellet i Downtown hele weekenden. I Spanien var Kevin også småsløj, og måtte melde afbud til en række pressearrangementer fredag. Lørdag var han dog tilbage på banen, og kunne opleve en vis fremgang for McLaren-Honda.

KEVER TIL BOLD
Heldigvis var Kevin på toppen onsdag, da han fulgte Champions League-semifinalen mellem Barcelona og Bayern München på Camp Nou. For håbentlig aflurede han Messi et par tricks – Kevin Magnussen indgår sammen med mange af sine kollegaer i bruttotruppen til det fodboldhold, der op til Monacos Grand Prix skal spille mod Prins Albert´s All Stars på stadion i Monte Carlo.

KEVER AFLØSER ALONSO
Torsdag mødte Fernando Alonso op til det officielle pressemøde med solbriller, og forklarede at han havde fået et bygkorn, der betød at han ikke kunne tåle skarpt lys. Da Kevin Magnussen kort efter blev set kravle ned i spanierens bil i pitten, løb rygterne pludselig stærkt: Danskeren skulle afløse Alonso i fredags-træningen! Det viste sig dog hurtigt at der var tale om en McLaren-mekaniker, der havde fået Kevins hjelm på til en øvelse for banens officials. Og som Alonso sagde senere samme aften: ”Om jeg så kun har et øje stiller jeg op i mit hjemmebane-grandprix!”

CROISSANT KORT
Fotografer der havde svært ved at finde rundt på Circuit de Catalunya fik lørdag hjælp fra en uventet kant: Arrangørerne, der i weekenden fejrede grandprix nummer 25 på banen udenfor Barcelona, diskede i media-cafeteriet op med croissanter udformet som banen!

FORMEL 1 i BARCELONA TIL 2019Fredag underskrev arrangørerne på Circuit de Catalunya en ny aftale med formel 1-bagmand Bernie Ecclestone, der betyder at banen beholder det spanske grandprix frem til 2019. Til gengæld er det italienske grandprix i Monza kommet under pres, og Onkel Bernie truer med at 2016 kan blive den sidste sæson med formel 1-løb på den historiske bane ved Milano.

KAMPVOGN TIL MAD-DONADO
Lotus reklamerede i weekenden for den kommende Mad Max-film Fury Road, der får premiere i den kommende uge. I den anledning har teamet fremstillet en speciel Mad Max-model, som Pastor Maldonado fornøjet poserede i. Et ganske passende køretøj for Mad-donado, der ofte bruger sin Lotus som kampvogn…