30-10-2017: Lewis verdensmester!

Lewis verdensmester!

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Mexico City.

Så faldt afgørelsen: Leiws Hamilton er Formel 1-verdensmester 2017! Han sikrede sig titlen med en flot indsats i Mexico, hvor han efter et sammenstød med VM-rival Sebastian Vettel på første omgang måtte halte i pit med et punkteret dæk. Herefter fulgte en lang og sej eftermiddag på Autodromo Hermanos Rodriguez, der sluttede med en niendeplads, der var nok til at sikre ham titlen. 

Vettel, der også blev sinket af sammenstødet i starten, skulle vinde for at holde liv i sine hensygnende titelchancer, og da han kun blev nummer fire, var der ingen tvivl om hvor (verdensmester-) skabet skulle stå: Lewis Hamilton vandt fuldt fortjent sin fjerde titel, og overgås nu kun af Michael Schumacher (syv VM-titler) og Juan-Manuel Fangio (fem).

Set hen over hele året har Hamilton trods et par off-weekends været sæsonens bedste kører, men Vettel og Ferrari pressede ham mere end han brød sig om, og jeg tror Den Stejlende Hingst vil gøre det endnu sværere at være Hamilton i 2018.

Løbet i Mexico blev vundet overlegent af Max Verstappen. Den unge hollænder og Red Bull er ved at udvikle sig til en reel trussel mod Mercedes´og Ferraris overherredømme, og det vil kun gøre VM 2018 endnu mere spændende. 

Kevin Magnussen kørte måske sit hidtil bedste Formel 1-løb i Mexico. Haas´ VF17-model brød sig bestemt ikke om hverken banen eller den tynde luft i Mexico, og under kvalifikationen var Has-bilerne reelt de langsomste i feltet. Men på grund af en af sine traditionelle super-starter (og sammenstødet i front) kom Magnussen allerede i den indledende fase af løbet i top-10, og selvom han på de sidste omgange kom under massivt pres af både Fernando Alonso og Lewis Hamilton, kæmpede han sig i mål på ottendepladsen.

Selv uden de rød-hvide briller var K-Mag´s ottendeplads en af de største præstationer i løbet, og jeg glæder mig til at se hvad han kan levere i årets to sidste løb i Brasilien og Abu Dhabi.

Og jeg glæder mig til vores Race Night i Abu Dhabi – med Jan Magnussen som co-star!

De skæve nyheder fra Mexico City

 

HARDWELL PÅ PODIET

Dagen før grandprixet kunne man opleve mere klassisk rock n´roll: Selveste Sir Paul McCartney gav koncert på Mexico Citys Azteca-station lørdag aften klokken 21! 

     
 

RICCIARDO MED MARIACHI-BAND

Der var også musik i paddocken: En lokalt mariachi-band spillede op til fest og farver sammen med Red Bull-kører Daniel Ricciardo..
     
 

MACCA I MEXICO

Dagen før grandprixet kunne man opleve mere klassisk rock n´roll: Selveste Sir Paul McCartney gav koncert på Mexico Citys Azteca-station lørdag aften klokken 21! 
     
 

DIA DE MUERTOS I PADDOCKEN

Arrangørerne i Mexico omdanner hvert år paddocken til en stor fest torsdag aften. Sidste år var temaet mexicansk wrestling, og der blev opstillet en bryder-ring i paddocken (hvor selv Bernie E kom på canvassen). I år fejrede men Dia de Muertos (”De dødes dag”), og denne gang var der ansigtsmaling involveret.
     
 

BYRUNDTUR I MEXICO CITY

Mexicos Grand Prix er på rekordtid blevet et af de mest populære stop på F1-touren – ikke mindst fordi arrangørerne er mere hjælp- og opmærksomme and på næsten alle andre baner. Da store dele af F1-pressen rejste til Mexico direkte fra Austin og derfor havde en fridag, inviterede arrangørerne onsdag på en byrundtur i den ellers uoverskuelige Mexico City. Her er et billede af byens imponerende posthus!..
     
 

MED SEB OG KIMI I SIMULATOR

Torsdag inviterede Ferrari-sponsor Santander til medie-event, hvor vi kunne udfordre Sebastian Vettel og Kimi Raikkonen i simulator-race. Antonio Giovinazzi og Marc Gene stillede også op, og aftenens vært var såmænd K-Mags forgænger i Haas-teamet, den lokale Esteban Gutierrez.
     
 

KEVIN I GRAND CANYON

Kevin Magnussen tog direkte fra det japanske grandprix til Los Angeles, hvor man mødtes med kæresten Louise. Herefter ventede et road-trip i Californien og Nevada – inklusiv en hike i Grand Canyon.
     
I

GROJEAN OG FRUE – NU MED KOGEBOG

Romain Grosjean og hans hustru Marion har netop præsenteret et kogebog med titlen ’Cuisine and Confidences. Bogen er på 164 sider, indeholder 46 opskrifter og udkommer både på fransk og engelsk. Pris: 29,90 Euro.
     
 

TOM K

”Var det også dig der dømte i Austin?” Jos Verstappen, der er kendt for sine hårdtslående argumenter, havde kun ét spørgsmål, da han mødte FIA-dommer Tom Kristensen i paddocken i Mexico City. Men bare rolig – der var tale om en joke: Jos V vidste godt, at det var Mika Salo, der bortdømte Max i USA. Så Jos, Tom K og Adrian Fernandez kunne fortsætte hyggesnakken.
     
 

ALONSO I DAYTONA

Fernando Alonso stiller op i 24-timersløbet i Daytona i slutningen af januar. Han skal kører for United Autosport-teamet, der ejes af McLaren-chef Zak Brown. Williams-reserve (og mulige 2018-kører) Paul di Resta stiller også op for United Autosport, og andre F1-kørere kan også være på vej til Daytona, hvor Jan Magnussen er blandt favoritterne i GT-klassen. Vil du opleve det klassiske løb har Grand Prix Tours netop nu et spændende tilbud inklusiv krydstogt – se mere på www.gptours.dk/krydstogt-og-rolex-24-daytona.