15-01-2018: Le Mans .......Dannebrog skal til tops igen

Le Mans....Dannebrog skal til tops igen

Af journalist Peter Nygaard

Danmark er klar til et comeback på Le Mans-podiets øverste trin!

I en lang årrække var vi jo vant til at se danske kørere som vindere af 24-timersløbet – både generelt og i de enkelte klasser. Men ikke siden 2014, da Nicki Thiim/Kristian Poulsen/David Heinemeier Hansson vandt GT Am-klassen, er Dannebrog gået helt til tops.

Det skal der laves om på i 2018. Og endda i 24-timersløbets mest spændende klasse. Mens LMP1-klassens fremtid er usikker og LMP2 aldrig for alvor er slået igennem, er der enorm interesse for GT-racing. I GT Pro-klasser er der fabrikshold med fra Porsche, Aston Martin, GM Corvette, Ford, Ferrari og fra 2018 også BMW. Det er GT Pro-klassen, bilfabrikkerne ser som Le Mans´ fremtid. Det er her, der bydes på den bedste racing. Og det er her, en række danske kørere skal sørge for, at ”Der er et yndigt land” igen skal runge ud over Le Mans og omegn.

I skrivende stund har de forskellige fabriks-hold endnu ikke meldt ud om deres 2018 line-ups. Der er dog ingen tvivl om at Jan Magnussen – tidligere F1-kører, far til en vis Kevin og medlem af Grand Prix Tours AllStars ekspert-team ved en række F1-løb – igen stiller op for GM Corvette. Big Mag var snublende tæt på at vinde klassen i 2017, og i 2018 skal sidste års skuffende tredjeplads veksles til en klassesejr.

Efter lukningen af deres LMP1-team har Porsche igen fuld fokus på GT-racing. Michael Christensen indtager en central placering i tyskernes program, for han har været med til at udvikle den nye 911 RSR. Michael Christensens præcise rolle i Porsche´s Le Mans-planer for 2018 er endnu ikke defineret, men han ligner et rigtig godt bud på en GT Pro-vinder.

Det samme må siges om Marco Sørensen og Nicki Thiim. De to danskere gjorde i 2016 deres Aston Martin ’Dane Train’ til et trumftog, da de vandt VM-serien. 2017 var lidt mere op af bakke, men de vil være blandt GT Pro-favoritterne igen i 2018.

Christina Nielsen mangler efter to forsøg stadig et få sit gennembrud i 24-timersløbet. Hendes planer for 2018 er i skrivende stund ikke på plads, men i det rigtige team kan hun komme til tops i GT A-klassen. Der er altså lagt op til endnu et rød-hvid racer-fest i Le Mans. Og den kan ikke opleves bedre end med Grand Prix Tours. Vi har mere erfaring med Le Mans- og racerrejser end alle andre i Danmark, og vores know-how kommer år efter år vores gæster til glæde

Uanset om du er Le Mans-veteran eller skal opleve 24-timersløbet for første gang: Grand Prix Tours´ hyggelige camp er din naturlige hjemmebane!