Le Mans

Le mans 2018 afholdes 16 - 17 juni. Grand Prix Tours er en af de 2 officielle danske agenter som er godkendt af de Franske arrangører ACO. Det giver dig sikkerhed for at arrangementet er testet og billetter er ægte.

Le Mans 2018...... ER KLAR d. 01. Oktober ....

24-timersløbet i Le Mans blev en gyser i 2016. Først på allersidste omgang gik Porsche i front, mens den Toyota, der havde været på vej mod en overraskende sejr, hostede ind til siden og udgik. Det var måske den mest nervepirrende finish i Le Mans-historien, og den understregede, at verdens mest berømte langdistanceløb har udviklet sig til et 24-timers sprint-race.

Le Mans 2017 bliver et nyt opgør mellem Toyota og Porsche. Audi, der har domineret løbet i det nye årtusinde, har nedlagt sit Le Mans-program, men med Porsche som regerende verdensmester og et Toyota-team, der tørster efter revanche, er der lagt op til en klassisk duel mellem Tyskland og Japan.

Set med danske øjne bliver GT-klassen endnu mere interessant end kampen om generel-sejren. Men bilfabrikkerne i disse år udviser behersket interesse for prototype-klasserne, er der masser af fokus på GT-racing. I 2016 gjorde Ford comeback og scorede en overraskende sejr, men i 2017 er det Porsche, der er klar med en helt ny model. Fabrikskører Michael Christensen har været med til at udvikle den nye 911 RSR GT, der er en rendyrket racerbil. Den nye Porsche ligner på forhånd en af favoritterne i GT-klassen, og unge Michael kan blive den næste Christensen, der får Dannebrog helt til tops i Le Mans.

Men både han og Porsche får hård konkurrence. Aston Martin er som bekendt regerende verdensmestre med Nicki Thiim og Marco Sørensen. Den seneste Aston Martin-sejr i 24-timersløbets store GT-klasset ligger nu næsten 10 år tilbage i tiden, men den næste kan komme i 2017.

Og så er der Jan Magnussen og Corvette. Fra 2004 til 09 sluttede Big Mag´s Corvette enten på første- eller andenpladsen i GT-klassen, men siden da, har han kun været på Le Mans-skamlen en enkelt gang (andenpladsen i 2014). Dét skal der laves om på i 2017, hvor Magnussen senior bil vise knejtene Christensen, Thiim og Sørensen – de er samme generation som Magnussen junior! – at 40+-kørere også kan vinde Le Mans.

Ferrari er altid med i kampen om GT-sejrene, og meget tyder på at Christina Nielsen, der i 2016 blev den første danske kvinde i 24-timersløbet, vil få en central rolle i Den Stejlende Hingsts Le Mans-lineup 2017.

Der er altså lagt op til meget rød-hvid weekend i Le Mans i midten af juni. Og du oplever den bedst i en af Grand Prix Tours camps, hvor hyggen er i højsædet. Forresten.....fik du med at John Nielsen kommer med GPT til Le Mans som "live" speaker mv.

Vi kender 24-timersløbet bedre end alle andre – og det kommer dig til gode!

På gensyn i Le Mans.