+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Kørerparade

På hjul gennem Le Mans

Har du ikke været på Le Mans før og oplevet kørerparaden i Le Mans by, så er dette en “must do” oplevelse…

Ole Lilholt
GPT Manager
Kørerne hilser på de mange fans

Paradekørsel gennem
Le Mans by

Kørerparade på Le Mans er altid en populær og spændende begivenhed. Arrangementet har været en fast del af Le Mans de sidste 25 år – og er også på programmet til næste løb. Her vil alle knap 200 chauffører endnu engang blive transporteret rundt i gaderne i centrum af Le Mans – I en flot procession af historiske specialbiler med endnu mere fantastiske “piloter”. 

Dette er den bedste mulighed for at opleve bilerne på nært hold og ikke mindst mærke hele stemningen før det store løb. Overalt i gaderne oser der af liv og feststemning. De mest rutinerede møder op med trappestiger for at få den bedste udsigt. Andre bærer parykker og udklædning for at skille sig ud fra mængden. Alle griber efter de fedeste minder. Kørerne uddeler undervejs underskrevne fotos og stopper for at posere for kameraerne. Det mærkes, at det er de sidste par timers afslapning, før det alvorlige arbejde begynder!

I forreste bil kører trofæet, som skal udleveres til det  vindende team, når løbet er afsluttet søndag. Helt generelt er kørerne begejstrede for at deltage i kørerparaden og møde deres fans i afslappede omgivelser – og alle mærker tydeligt, at de er centrum for begivenhederne. 

Galleri

Køb bustransport t/r til Le Mans by – det kan betale sig…

Hvornår sker det?

Paraden starter kl. 17:00 fra hæderspodiet på Place des Jacobins i centrum af Le Mans. Den slutter igen omkring kl. 19:30. Udover at overvære paraden er det også skønt at få en cocktail på en af byens skønne barer eller restauranter, hvor der også kan købes en god fransk middag eller måske blot en kold fadøl. Medbring en vis portion tålmodighed – dette er midtbyens travleste dag i løbet af et helt år. 

Afgang fra Karting Syd er ca. fra kl. 15:00 med hjemkomst til Karting Syd igen ca. kl. 21:00.

Transport til Le Mans by…

Dette arrangement er for alle, som er i Le Mans by fredag. Der er ca. 7 km fra banen og GPT camps til Le Mans by.  For GPT gæster er det muligt at tilkøbe transporten ind til Le Mans by, og prisen er særdeles rimelig. Der er begrænset kapacitet, og der plejer at være udsolgt af billetter, så det anbefales at købe transporten t/r hjemmefra.

Vi gør opmærksom på, at alternativ transport som taxi eller evt. at køre selv er en udfordring. Taxikapaciteten er meget lille, og antallet af parkeringspladser i Le Mans by denne dag svarer ikke til behovet.

Det sker også på Le Mans

le mans - race event
RaceVisit
le mans - herrefrokost
Herrefrokost M/K
le mans - stå pladser
Pitwalk
le mans - racer om natten
Mulsanne
le mans bil
Le Mans program
Vinsmagning