23-10-2017: Hamilton indtager Texas

Hamilton indtager texas

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Austin.

Intet kan stoppe Lewis Hamilton. Den engelske Mercedes-kører scorede i Austin sæsonens niende grandprix-sejr, og nu er det vist kun ekstreme matematikere, der tror på han ikke bliver verdensmester. En femteplads i et af sæsonens tre sidste løb er nok til at sikre ham titlen.

Og han fortjener den: I Austin tog han sin efterhånden sædvanlige pole position, men fik en halvsløj start, der gav Sebastian Vettel føringen. Men ethvert håb om at en Vettel-sejr kunne bringe fornyet spænding ind i titelkampen blev slukket efter få omgange, da Hamilton udramatisk genindtog førstepladsen, og satte kurs mod en sikker sejr.

Vettel havde dækproblemer gennem store dele af løbet, men fik kæmpet sig i mål på andenpladsen foran Max Verstappen, der med en frisk manøvre snuppede tredjepladsen fra Kimi Raikkonen på sidste omgang. Dommerne mente dog at den unge hollænder havde været lidt FOR frisk, og idømte ham en fem sekunders tidsstraf, der efter løbet gav den sidste plads på podiet tilbage til Raikkonen.

Kevin Magnussen havde en lang, sur eftermiddag på Circuit of the Americas. Allerede på første omgang ramlede han sammen med Pascal Wehrlein i en typisk ’race incident’, og mod slutningen var det så anden anden Sauber med Marcus Ericsson, der angreb danskeren. Denne gang var der ingen tvivl om skyldsspørgsmålet: Ericsson fik fem sekunders tidsstraf, men det var en ringe trøst for Magnussen, der sluttede på 16.- og sidstepladsen.

Teamkammerat Romain Grosjean blev nummer 14 i et hjemmebaneløb, der ikke levede op til Haas-teamets forventninger.

Heldigvis er der kun seks dage til det næste løb i Mexico – og det er også tid til at tænke på VM-finalen i Abu Dhabi, hvor vi afholder årets sidste Race Night med Jan Magnussen.

Vi ses vel i ørkenen?

De skæve nyheder fra suZuka

 

havde red Bull simulator med?

En mekanisk tyr indgik i paddock-underholdningen i Texas. Mercedes tog det aparte tiltag fra den humoristiske side: ”Fint at se Red Bull´s simulator er på plads i paddocken!” 

     
 

TEXAN BBQ MED RED BULL

Red Bull og teamets brændstof-partner Mobil inviterede fredag aften til en ægte texansk BBQ med enorme bøffer og masser af Budweisers. Teamets tidligere kører David Coulthard var vært, og Daniel Ricciardo dukkede også op.
     
 

TO DANSKERE MED I F1

Der er to danskere mellem de 20 kørere, der skal dyste om den officielle Formel 1 Esport VM-titel i forbindelse med den ’rigtige’ VM-finale i Abu Dhabi i næste måned. De 20 finalister blev fundet ved semifinalen i London i dagene op til USA´s Grand Prix. Fredrik Rasmussen og Mads Sørensen (billedet) kvalificerede sig til finalen med henholdsvis 30 og 22 point. I alt 63.827 Esport-kørere har stillet op i VM-serien.
     
 

PINK ULTRA SOFT

Løbet på Circuit of the Americas blev F1-historiens første pink grandprix. Arrangørerne i Austin var i kampen mod brystkræft gået i samarbejde med organisationen Susan G Komen, og Pirelli støttede op om ideen ved at ændre den sædvanlige lilla bemaling på super-soft dækkene til pink.
     
 

PINK SKO OG HANDSKER TIL K-MAG

Hos Haas-teamet kørte man også med det pink tema: Kevin Magnussen og Romain Grosjean kørte hele weekenden med lyserøde handsker og kørestøvler for at støtte kampen mod brystkræft..
     
 

WONDER, TIMBERLAKE OG CO

Havde Circuit of the Americas det hidtil bedste koncert-udbud til et Formel 1-grandprix? Med Justin Timberlake lørdag og Stevie Wonder (der også optrådte på gridden) søndag, var det i hvert fald ’toppen af poppen’. Kan Abu Dhabi bryde tilbage? De har netop annonceret, at Kendrick Lamar optræder fredag – efter Calvin Harris (billedet) torsdag og før Mumford & Sons (lørdag) og Pink (søndag).
     
 

KEVIN I GRAND CANYON

Kevin Magnussen tog direkte fra det japanske grandprix til Los Angeles, hvor man mødtes med kæresten Louise. Herefter ventede et road-trip i Californien og Nevada – inklusiv en hike i Grand Canyon.
     
I

TOP-GOLF I TURN 1

Et nyt koncept havde premiere ved USA´s Grand Prix: Topgolf-koncernen (de har 34 permanente anlæg, der besøges af mere end 10 millioner gæster årligt!) havde anlagt en midlertidig ’golfbane’ ved Turn 1. Ikke en komplet bane, naturligvis – en drive-range, hvor F1-journalisterne kunne prøve golf. Naturligvis tilsat god mad, rigeligt at drikke og god musik! 
     
 

USAIN BOLT SENDTE FELTET AF STED

Det var kun passende, at verdens hurtigste mand sendte verdens hurtigste racerkørere af sted: Usain Bolt (vinder af otte OL-guldmedaljer og 11 verdensmesterskaber i 100 og 200 meter-løb) var den officielle starter af opvarmningsrunden før det amerikanske grandprix.
     
 

MAX OG DANIEL SPILLER FODBOLD

Red Bull-kørerne er altid på overarbejde – op til hvert eneste løb bliver de sendt ud på PR-aktioner, der skal give lidt lokalkolorit. I Austin fik Max Verstappen og Daniel Ricciardo mulighed for at træne med et lokalt fodboldhold – US-style, naturligvis.
     
 

RACE NIGHT MED JAN MAGNUSSEN

Efter stor succes i Europa, Asien og Mellemøsten har vores Race Night-koncept nu også indtaget USA. Jan Magnussen blev fløjet til Austin, og sammen med Grand Prix Tours glade og videbegærlige gæster havde vi en fornøjelig aften. Vi er tilbage med mere insider-info og flere røver-historier ved VM-finalen i Abu Dhabi!