26-10-2020: Hamilton GOAT !

hAMILTON goat !

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra rutsjebanen i Portimao

Nej -Lewis Hamilton (Mercedes) er ikke en ged. GOAT betyder i denne sammenhæng Greatest Of All Time, og den titel synes jeg han fortjener efter sin sejr i Portugals Grand Prix i Portimao.
Det var englænderens 92. grandprix-sejr – én mere end den Michael Schumacher-rekord, der bare for få år siden så ud til at ville bestå til evig tid. Nu har Hamilton rekorden, og som han og Mercedes præsterer i øjeblikket, tror jeg han også han runder utrolige 100 grandprix-sejre.

Det er naturligvis umuligt at sammenligne kørere fra forskellige Formel 1-æraer, men hvis man ser på deres ’vinder-procent’ – antal sejre holdt op mod antal løb – får man et ganske rimeligt sammenligningsgrundlag. Og også her er Hamilton (35%) bedre en Schumi (30%).

Løbet på den spektakulære Portimao-bane var spændende i starten, da både Valtteri Bottas (Mercedes) og Carlos Sainz Jr (McLaren) kortvarigt var i front. Senere viste det sig at Hamilton – igen-igen - var i særklasse, og han kørte en sikker sejr hjem.

Nu er han også omtrent sikker på at vinde VM, og her vil han med sin syvende titel tangere endnu en Schumacher-rekord.

I den anden ende af feltet havde Kevin Magnussen – også igen-igen – en skuffende weekend i sin underlegne Haas-racer. I et løb til glemmebogen startede han fra 19.-pladsen og sluttede som nummer 16 – er resultat han ikke rigtig kan bruge til noget i sin kamp for at finde et sæde til 2021-sæsonen.

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA ALGAVE-KYSTEN

 

k-MAG: FARVEL TIL hAAS

Torsdag annoncerede Kevin Magnussen, at han ikke kører for Haas F1 Team i 2021.
Grand Prix Tours har fulgt K-Mag på hele turen – fra hans første europæiske Formel 1-løb for McLaren tilbage i 2014 til Eifel Grand Prix på Nürburgring for 14 dage siden. Grand Prix Tours´ populære racer-guide Ole Lilholt var også i Portimao for at checke banen, men det var på grund af Covid-19 pandemien ikke muligt at medbringe gæster

     
 

VI FØLGER MAGNUSSEN

Kevin Magnussen har flere gange været en populær gæst ved Grand Prix Tours´ Race Nights, og indtil Covid-19 ødelagde alle planer, var det også en K-Mag aften på 2020-programmet. Så her en besked direkte til Kevin Magnussen: Uanset hvor du kører i 2021, vil vi følge dig.
Det har været en fornøjelse at være med på din Formel 1-rejse – de bedste ønsker for fremtiden!

     
 

dOMMERENS FAR SKUDT

Vitaly Petrov, der kørte Formel 1 fra 2010-12, debuterede i Portimao i FIA´s dommerpanel. Han måtte dog afbryde sit nyt job lørdag, da hans far, den russiske politiker og forretningsmand Alexander Petrov, blev likvideret af ukendte gerningsmænd i sit hjem i Vyborg tæt på grænsen til Finland.

     

 

kloakdæksel forsinkede kvalifikationen

Kvalifikationen lørdag blev forsinket 30 minutter fordi alle banens kloakdæksler skulle checkes. Under den afsluttende FP3-træning havde et af dækslerne åbnet sig, da Sebastian Vettel kørte over det. En klar understregning af hvor meget ’sug’, der skabes under en Formel 1-bil.

     
 

racing point corona

Mange af de øvrige teams er ikke imponerede af Racing Point-teamets håndtering af Covid-19 pandemien og sportens corona-regler. Det kan ikke være en tilfældighed, at begge teamets kørere, Sergio Perez og Lance Stroll plus teamchef Lawrence Stroll alle er testet positive.

     
 

 i'm on fire - pierre gasly's cover-version

Det er ingen hemmelighed, at redaktøren af de skæve nyheder er Bruce Springsteen-fan. Det er Pierre Gasly åbenbart også – i hvert fald leverede han fredag denne cover-version af en af Bossens mest elskede numre, ’I´m on Fire’ foran redaktørens kamera. Og det endda på dagen da Springsteens nye ”Letter to You” album udkom

     
 

halvering af tilskuere

Arrangørerne i Portimao havde planlagt at have 50.000 tilskuere, men måtte på grund af den forøgede Covid-19 fare med kort varsel reducere antallet til 27.500.

     

 

stramme regler i mellemøsten

Der vil slet ikke være tilskuere til sæsonens tre sidste løb i Bahrain (to løb) og Abu Dhabi. Også for Formel 1-pressen er der begrænsede muligheder: Løbene kan ikke dækkes enkeltvis – vi har fået at vide, at man skal dække alle tre eller ingen. Og transport fra Bahrain til Abu Dhabi skal foregå i Formel 1-organisationen eget charterfly

     

 

Lundgaard i formel 1-test

Mens Kevin Magnussen er i gang med sine sidste Formel 1-løb for Haas-teamet, varmer Renault nu Christian Lundgaard op til en debut i kongeklassen. Allerede i den kommende uge skal han teste en af Renault 2018-modeller i Bahrain, og han forventes også at deltage i den årlige Young Driver Test efter sæsonfinalen i Abu Dhabi. Renaults satser på at Lundgaard har en fast plads i Formel 1-feltet 2022.