10-04-2017: Hamilton bryder tilbage!

Hamilton bryder tilbage!

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Jiading

2017 er efter to bare to løb ved at udvikle sig til en klassisk Formel 1-sæson: Sportens to tophold Mercedes og Ferrari er kommet i clinch, og kampen udkæmpes med to af verdens allerbedste racerkørere, Lewis Hamilton og Sebastian Vettel, som spydspidser.

Efter Vettel og Ferrari havde vundet sæsonpremieren i Australien, var det Hamilton og Mercedes der kom først over stregen i Kina. Men der var bestemt ikke tale om en Mercedes-dominans a la 2014-16, og bag Mercedes og Ferrari var der masser af gode kampe og flot kørsel. Måske allermest af unge Max Verstappen, der fik losset sin Red Bull helt op på tredjepladsen efter at være startet langt tilbage i feltet. 

Og så er der Kevin Magnussen. Efter en svær debut for Haas-teamet i Australien, brillerede K-Mag i Kina. Med en flot ottendeplads fik han scoret teamets første 2017-point, og der er ingen tvivl om, at der ligger mange flere VM-point og venter på danskeren.

Måske allerede i Bahrain i weekenden? Dér ses vi vel til Race Night?

I alle tilfælde: 2017 bliver et klassisk Formel 1-år. Med sportens storhold i tæt kamp og med Kevin Magnussen tæt på top-10.

Be there – or be square…

De skæve nyheder fra kinøjserland

 

så er den gal igen

Max Verstappens far, den tidligere Formel 1-kører Jos, er en temperamentsfuld type. I ugen op til Kinas Grand Prix blev han tilbageholdt af politiet efter et værtshusslagsmål i Holland. Sidste år var Jos Verstappen i slagsmål med sin egen far, og han har tidligere været anklaget for vold mod både en far til en af Max´ gokart-konkurrenter og mod Max´ mor.
     
 

Rubinho vil også køre race

Formel 1 er ved at udvikle sig til en Far &Søn-forretning. I det nuværende felt er Max Verstappen, Jolyon Palmer, Kevin Magnussen ’andengenerations-racerkørere’ (og Carlos Sainz´ far har været rallyverdensmester). Michael Schumachers søn Mick kører i år Formel 3 og har også F1-ambitioner, og nu melder 15-årige Eduardo Barrichello sig også på (racer-)banen: Rubens´ søn er klar til at debutere i Formel 4 i år.
     
 

næste dansker i renault f1?

Danmarks bedste rallykører gennem tiderne, Henrik Lundgaard, kan blive den næste ’racer-far’: Begge hans sønner skal i år køre Formel 4 – Daniel i den nye DM-serie og Christian Lundgaard som medlem af Renault´s Formel 1-akademi i EM-serien (billedet). 
     
 

modekongen fernando

Fernando Alonso og hans manager Luis Garcia Abad er ved at etablere sig i modeverdenen. Deres nye mærke, der i første omgang udelukkende skal markedsføres via internettet, hedder Kimoa. Man er allerede klar med en serie solbriller, som Alonso har båret ved det første grandprixer. Alonso havde indtil i år Oakley som solbrille-sponsor.
     
 

button disket for at køre for hurtig

Jenson Button har travlt med sin nye triathlon-karriere – lidt for travlt, åbenbart. I hvert fald blev han for nylig diskvalificeret for at køre for hurtigt på cykel-strækningen ved et stævne i USA. Han skulle være blevet i F1, den gode Jenson: Har var aldrig blevet disket for at køre for hurtigt i en McLaren-Honda….
     
 

kina - Danmark 6-5

Fredag stillede Formel 1-pressens All-Stars fodboldhold op mod et lokalt kinesisk hold. Takket være en hurtig scoring af vores gæstestjerne, Grand Prix Tours´ egen Lise Nygaard, kom vi foran 1-0, men efter en tæt kamp sikrede lyn-kineserne sig sejren med 6-5.
     
 

giovinazzi: undskyld, undskyld, undskyld

Antonio Giovinazzi har imponeret i sine hidtidige stand-in indsatser for Sauber. Og selvom han crashede dramatisk under kvalifikationen i Shanghai, fortsatte han de gode takter. Den unge italiener forsøgte ikke at snakke sig fra ansvaret for ulykken: ”Jeg satsede bare for hårdt – undskyld til teamet,” var han modne kommentar.
     
 

køber bernie interlagos?

Er Bernie Ecclestone på vejr mod et overraskende comeback i Formel 1 – som bane-ejer? Sao Paulos borgmester Joao Doria bekræfter, at den 86-årige englænder forhandler om at købe byens Formel 1-bane i forstaden Interlagos. Ecclestones hustru, Fabiana Flosi (35 år) arbejdede tidligere for de brasilianske grandprix-arrangører.