Flere nyheder

 • Hamilton GOAT !

  26-10-2020

  hAMILTON goat !

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra rutsjebanen i Portimao

  Nej -Lewis Hamilton (Mercedes) er ikke en ged. GOAT betyder i denne sammenhæng Greatest Of All Time, og den titel synes jeg han fortjener efter sin sejr i Portugals Grand Prix i Portimao.
  Det var englænderens 92. grandprix-sejr – én mere end den Michael Schumacher-rekord, der bare for få år siden så ud til at ville bestå til evig tid. Nu har Hamilton rekorden, og som han og Mercedes præsterer i øjeblikket, tror jeg han også han runder utrolige 100 grandprix-sejre.

  Det er naturligvis umuligt at sammenligne kørere fra forskellige Formel 1-æraer, men hvis man ser på deres ’vinder-procent’ – antal sejre holdt op mod antal løb – får man et ganske rimeligt sammenligningsgrundlag. Og også her er Hamilton (35%) bedre en Schumi (30%).

  Løbet på den spektakulære Portimao-bane var spændende i starten, da både Valtteri Bottas (Mercedes) og Carlos Sainz Jr (McLaren) kortvarigt var i front. Senere viste det sig at Hamilton – igen-igen - var i særklasse, og han kørte en sikker sejr hjem.

  Nu er han også omtrent sikker på at vinde VM, og her vil han med sin syvende titel tangere endnu en Schumacher-rekord.

  I den anden ende af feltet havde Kevin Magnussen – også igen-igen – en skuffende weekend i sin underlegne Haas-racer. I et løb til glemmebogen startede han fra 19.-pladsen og sluttede som nummer 16 – er resultat han ikke rigtig kan bruge til noget i sin kamp for at finde et sæde til 2021-sæsonen.

  DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA ALGAVE-KYSTEN

   

  k-MAG: FARVEL TIL hAAS

  Torsdag annoncerede Kevin Magnussen, at han ikke kører for Haas F1 Team i 2021.
  Grand Prix Tours har fulgt K-Mag på hele turen – fra hans første europæiske Formel 1-løb for McLaren tilbage i 2014 til Eifel Grand Prix på Nürburgring for 14 dage siden. Grand Prix Tours´ populære racer-guide Ole Lilholt var også i Portimao for at checke banen, men det var på grund af Covid-19 pandemien ikke muligt at medbringe gæster

       
   

  VI FØLGER MAGNUSSEN

  Kevin Magnussen har flere gange været en populær gæst ved Grand Prix Tours´ Race Nights, og indtil Covid-19 ødelagde alle planer, var det også en K-Mag aften på 2020-programmet. Så her en besked direkte til Kevin Magnussen: Uanset hvor du kører i 2021, vil vi følge dig.
  Det har været en fornøjelse at være med på din Formel 1-rejse – de bedste ønsker for fremtiden!

       
   

  dOMMERENS FAR SKUDT

  Vitaly Petrov, der kørte Formel 1 fra 2010-12, debuterede i Portimao i FIA´s dommerpanel. Han måtte dog afbryde sit nyt job lørdag, da hans far, den russiske politiker og forretningsmand Alexander Petrov, blev likvideret af ukendte gerningsmænd i sit hjem i Vyborg tæt på grænsen til Finland.

       

   

  kloakdæksel forsinkede kvalifikationen

  Kvalifikationen lørdag blev forsinket 30 minutter fordi alle banens kloakdæksler skulle checkes. Under den afsluttende FP3-træning havde et af dækslerne åbnet sig, da Sebastian Vettel kørte over det. En klar understregning af hvor meget ’sug’, der skabes under en Formel 1-bil.

       
   

  racing point corona

  Mange af de øvrige teams er ikke imponerede af Racing Point-teamets håndtering af Covid-19 pandemien og sportens corona-regler. Det kan ikke være en tilfældighed, at begge teamets kørere, Sergio Perez og Lance Stroll plus teamchef Lawrence Stroll alle er testet positive.

       
   

   i'm on fire - pierre gasly's cover-version

  Det er ingen hemmelighed, at redaktøren af de skæve nyheder er Bruce Springsteen-fan. Det er Pierre Gasly åbenbart også – i hvert fald leverede han fredag denne cover-version af en af Bossens mest elskede numre, ’I´m on Fire’ foran redaktørens kamera. Og det endda på dagen da Springsteens nye ”Letter to You” album udkom

       
   

  halvering af tilskuere

  Arrangørerne i Portimao havde planlagt at have 50.000 tilskuere, men måtte på grund af den forøgede Covid-19 fare med kort varsel reducere antallet til 27.500.

       

   

  stramme regler i mellemøsten

  Der vil slet ikke være tilskuere til sæsonens tre sidste løb i Bahrain (to løb) og Abu Dhabi. Også for Formel 1-pressen er der begrænsede muligheder: Løbene kan ikke dækkes enkeltvis – vi har fået at vide, at man skal dække alle tre eller ingen. Og transport fra Bahrain til Abu Dhabi skal foregå i Formel 1-organisationen eget charterfly

       

   

  Lundgaard i formel 1-test

  Mens Kevin Magnussen er i gang med sine sidste Formel 1-løb for Haas-teamet, varmer Renault nu Christian Lundgaard op til en debut i kongeklassen. Allerede i den kommende uge skal han teste en af Renault 2018-modeller i Bahrain, og han forventes også at deltage i den årlige Young Driver Test efter sæsonfinalen i Abu Dhabi. Renaults satser på at Lundgaard har en fast plads i Formel 1-feltet 2022.

 • Heldet følger de dygtige

  12-10-2020

  Heldet følger de dygtige

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra polar-klimaet i Eifel-bjergene

  Jeg har sagt det før, og gentager gerne: Heldet følger de dygtige.

  Eifel Grand Prix lignede den første halve time en triumf for Valtteri Bottas, der var startet fra pole position. Så lavede han en fejl, som hans Mercedes-makker Lewis Hamilton dygtig udnyttede (get it?). Kort efter udgik Bottas, og så kunne Hamilton cruise til en historisk sejr: Han har nu vundet 91 grandprixer og dermed tangeret den Michael Schumacher-rekord, der for bare få år siden så ud til at skulle bestå til evig tid

  Og Hamilton er slet ikke færdig med at tangere (og slå!) Schumis rekorder: Med sejren på Nürburgring er han nu snublende tæt på sin syvende VM-titel – altså endnu en Schumi-rekord der står for fald.

  Det var et rørende øjeblik, da Mick Schumacher inden sejrsceremonien gav Hamilton en af sin far hjelme, som englænderen tog med på podiet. Præcis på samme måde som Senna-familien gav ham en af Ayrtons hjelme, da han for et par år siden i Canada tangerede rekorden for pole positions.

  Set med danske øjne var Eifel Grand Prix en skuffelse. Kevin Magnussen gjorde det flot på de indledende omgange, hvor han sloges med Sebastian Vettel (Ferrari – firdobbelt verdensmester) og Pierre Gasly (Alpha Tauri – vinder af Italien Grand Prix sidste måned). En Haas årgang 2020 hører slet ikke til i det selskab, men det var der bare ingen der havde fortalt K-Mag, der kørte strålende.

  Men hans frontvinge var beskadiget, og det belastede fordækkene så meget, at hans håb om en et-stops strategi blev ødelagt, og så sluttede en lang eftermiddag på en frustrerende 13.-plads.

  Videre til Portimao!

  DE SKÆVE NYHEDER FRA Eiffel-bjergene

   

  ENDELIG: RACE NIGHT COMEBACK! 

  Grand Prix Tours afviklede lørdag Race Night på den femstjernede Maritim Hotel i Bonn. Årets første Race Night var værd at vente på: Hyggelige omgivelser, super mad og drikke og masser af nørdet Formel 1-snak. .

       
   

  VETTEL MED SCHUMI-HJELM

  Sebastian Vettel ærede på Nürburgring sit forbillede Michael Schumacher med en special-lakeret hjelm. Bemalingen indeholdt forskellige elementer fra Schumachers 2006-hjelm, der på hvid baggrund var fremhævet med en avanceret 3D-effekt.

       
   

  MICK SCHUMACHER MED ONKELS HJELM 

  Michael Schumachers søn Mick skulle have haft sin officielle Formel 1-debut i FP-træningen i Antonio Giovinazzi´s Alfa Romeo. Da al kørsel fredag blev aflyst på grund af tåge, får Schumacher Jr sandsynligvis en ny chance i Abu Dhabi. Mick Schumachers hjelm minder i øvrigt mere om onkel Ralfs end far Michaels. 

       

   

  OGSÅ NYE McLAREN-HJELME

  McLaren-kørerne Carlos Sainz Jr og Lando Norris havde nye hjelme til Eifel Grand Prix, hvor teamet støttede World Mental Health Day. Dagen, der skal skabe opmærksomhed omkring mental sundhed, fandt i år sted 10. oktober. Hjelmene blev efter løbet doneret til det velgørende formål.

       
   

  SUPER-SUB HULK

  Nico Hülkenberg er blevet 2020-sæsonens ’super-sub’. Han udfyldte flot reserverollen hos Racing Point, da Sergio Perez var corona-ramt under de to løb på Silverstone, og da Lance Stroll på Nürburgring blev ramt af noget, der på dansk meget passende hedder ’racer-mave’ blev Hulken også hentet ind. Heldigvis havde Racing Point gemt det sæde, de inden Silverstone støbte til Hülkenberg, i teamets transporter

       
   

  STØRSTE STJERNE I FP1: WILLIAMS´ BADEAND    

  På grund af regn og tåge kunne rednings-helikopteren ikke lette fredag, og al kørsel blev indstillet. Dermed blev den badeand Williams-teamet søsatte i en af vandpytterne i pitten dagens store stjerne.

       
   

  VETTEL INVESTERER I ASTON MARTIN

  Aston Martin, der tidligere på året blev overtaget af Lawrence Stroll (far til Lance) har fået en ganske prominent ejerkreds. Mercedes´ teamchef Toto Wolff overtog i foråret en betydelig aktiepost, og nu har Sebastian Vettel også investeret i det britiske nobel-mærke. Stroll-familiens Formel 1-team Racing Point skifter næste år navn til Aston Martin, og får Vettel som førstekører.

       

   

  INGEN TILSKUERE I TYRKIET

  Istanbul Park i Tyrkiet skulle efter planen lægge asfalt til årets første grandprix med fyldte tribuner. Arrangørerne af Tyrkiets Grand Prix 15. november havde sat 100.000 billetter til salg, men nu har udviklingen i Covid-19 pandemien fået dem til at skifte kurs: Løbet afvikles uden tilskuere bag lukkede døre.

 • Formel 1 2020 er værd at vente på!

  16-03-2020

  FORMEL 1 2020 ER VÆRD AT VENTE PÅ!

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Melbourne

  Australiens Grand Prix 2020 vil gå over i Formel 1-historien som løbet, der aldrig blev kørt. Alle var samlet i Melbournes Albert Park og klar til årets første F1-træning, da bilsportsforbundet FIA klokken 10.07 meddelte, at løbet var aflyst.

  Baggrunden var naturligvis corona-virusen, der lige siden vi ankom til Melbourne, var det store samtaleemne i paddocken. Onsdag blev teammedlemmer fra både McLaren og Haas sat i isolation på deres hotelværelser, mens de afventede resultaterne af tests, der skulle afgøre om de var smittede.

  Haas-folkene slap med skrækken, men et medlem af McLaren-teamet blev testet positiv. Da de australske sundhedsmyndigheder samtidig frarådede, at man samlede op mod 100.000 tilskuere i Albert Park, var en aflysning den eneste ansvarlige reaktion. ”Jeg har glædet mig SÅ meget til at køre race, men folks sundhed er det vigtigste,” sagde Kevin Magnussen.

  Dermed sammenfattede han ganske godt den generelle holdning i paddocken: Jo – det var irriterende at rejse så langt for ingenting. Men der er ting, der er vigtigere end Formel 1. Efterfølgende er Bahrains og Vietnams grandprixer blevet udsat, og FIA sigter nu på at Formel 1-sæson 2020 starter i Europa i begyndelsen af maj. Udmeldingen fra bilsportsforbundet er lidt uklar, og man nævner ikke, om det er Hollands (3/5) eller Spaniens Grand Prix (10/5), der er udset til at indlede VM.

  Men det synes sikkert, at Formel 1-VM 2020 gennemføres. Hvor mange afdelinger, der skal køres og på hvilke baner og datoer, er mere usikkert, men sådan er situationen i verden lige nu. Vi skal igennem de næste uger og måske måneder, men før eller siden får vi igen en normal hverdag. Udsigten til en spændende Formel 1-sæson med gode løb og Kevin Magnussen i topform er en af de ting, der kan gøre det lidt nemmere at komme gennem den nærmeste fremtid

  DE Alternative NYHEDER FRA albert park

   

  LOKALE TROLDMÆND VELSIGNEDE BANEN

  Grandprix-weekenden i Albert Park blev indladt onsdag formiddag. To lokale, der åbenbart havde troldmands-lignende evner, gennemførte et ritual, der velsignede banen. Desværre uden det store held….

       
   

  KAOS I ALBERT PARK

  Der var kaos i Albert Park fredag formiddag. Ved otte-tiden havde arrangørerne via det lokale morgen-TV fortalt, at weekenden ville blive gennemført som planlagt, og titusindvis af tilskuere stod i kø udenfor banen. Portene blev dog aldrig åbnet og de skuffede tilskuere måtte tage hjem uden at have set Lewis Hamilton og co

       
   

  STROLL MOD HEWITT

  I dagen op til Australiens Grand Prix fik hobby-tennispiller Lance Stroll en lektion fra den Australiens tidligere verdens-etter Lleyton Hewitt.

       

   

  KOM (IKKE SÅ) TÆT PÅ K-MAG

  Corona-virussen satte sig præg på paddocken i Albert Park. Ved Kevin Magnussens pressebriefing torsdag blev den påkrævede mindste-afstand på en meter sikret med en bånd mellem journalisterne og Formel 1-stjernen..

       
   

  ROBBIE PÅ BESØG

  Robbie Williams var på besøg i paddocken torsdag. Popstjernen var i byen for at give koncert ved siden af banen, men den blev ligesom grandprixet aflyst.

       
   

  MUST-GO FOR F1-FANS: BRUCE McLAREN MUSEUM  

  På vej til Albert Park svingede jeg forbi Hampton Downs syd for Auckland i New Zealand. Her har Bruce McLarens familie skabt et lille museum, der både fortæller historien om Bruce og om New Zealands øvrige Formel 1-stjerner Denny Hulme, Chris Amon og Howden Ganley. For Formel 1-nørder er ’Bruce McLaren Heritage Centre’ et must-go: Man kan bruge timevis på at beundre de udstillede McLaren-biler og det spændende memorabilia.

       
   

  NYE BANER I SPANIEN OG ITALIEN

  To af de klassiske løb i VM-serien kan om få år blive afviklet på nye baner. Circuit de Barcelona-Catalunya har kun kontrakt for det spanske grandprix for 2020, og Jerez-banen i Andalusien (billedet) arbejder på at overtage løbet. Monza har for nylig indgået en ny femårig aftale om det italienske grandprix, men herefter vil Mugello i Toscana arrangere løbet.

       

   

  AUKTION PÅ GRIDDEN

  Lørdag aften afholdt Sotheby´s en auktion på gridden i Yas Marina. Blandt de biler der kom under hammeren: Michael Schumachers VM-vinder F2004 fra 2004 og denne smukke Ferrari fra den tragiske 1982-sæson.

       

   

  PEREZ SPILLEDE FODBOLD

  Racing Point havde fodboldspillerne Joleon Lescott (Manchester City) og Dejan Stankovic (tidigere Inter) på besøg. De inviterede den fodboldinteresserede Sergio Perez til en mini-kamp i paddocken, hvor mexicaneren imponerede med sin boldkontrol.


   

  RACE NIGHT MED Jan og Kevin Magnussen

  Lørdag aften afholdt Grand Prix Tours årets sidste Race Night. Det skete på det fashionable Hotel Centro ved siden af banen, hvor menuen stod på luksus-buffet og dobbelt Magnussen: Jan og Kevin Magnussen optrådte ved et eksklusivt talk show med efterfølgende autograf- og selfie-session.

       

   

  LANA DEl REY VAR KONGE

  Det var naturligvis svært at følge efter Magnussen Far & Søn, men Lana del Rey gjorde det flot: Da Race Night var slut på Hotel Centro, flyttede Grand Prix Tours´ gæster til den nærliggende koncert med Lane del Rey. Hun var (også!) konge!

       
 • 2020 starter her!

  01-12-2019

  2020 starter her!

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Yas Marina

  Finalen blev traditionen tro afviklet for øjnene af hundredevis af Grand Prix Tours gæster på Yas Marina-banen i Abu Dhabi. De kunne glæde sig over en spændende weekend, der understregede den tætte kamp, der er i vente næste år. Jo – Mercedes og Lewis Hamilton vandt igen-igen, men Formel 1 efteråret 2019 har vist, at både Ferrari og Red Bull nu er en meget reel trussel. Og det er den unge generation, der truer Hamilton: Max Verstappen og Charles Leclerc, der begge er 12 år yngre end 34-årige Hamilton, fører an i ungdomsoprøret, der uvægerligt vil ende med at englænderen må forlade Formel 1 tronen.

  OG – Kevin Magnussen. Vores Race Night guest-star i Abu Dhabi weekenden har ikke haft en nem sæson, men han har som regel fået det bedste ud af den temperamentsfulde Haas VF19. At han samtidig har slået sin erfarne og lynhurtige teamkammerat Romain Grosjean på alle parametre understreger, at K-Mag slet ikke er færdig med at udvikle sig. Han bliver endnu bedre i 2020 – og det gør Haas-raceren efter al sandsynlighed også. 

  Der er kun lige over 100 dage til sæsonpremieren 2020! 

  DE SKÆVE NYHEDER FRA YAS MARINA

   

  VALTTERI OG EMILIA SKAL SKILLES

  Valtteri Bottas startede Abu Dhabi-weekenden med en nyhed fra privatlivet: Han skal – efter kun tre års ægteskab – skilles fra fra Emilia. ”Vi skilles på grund af de udfordringer min karriere medfører,” sagde finnen i en officiel meddelelse. Emilia har repræsenteret Finland i svømning i de tre sidste Olympiske Lege.

       
   

  MAX´ NYE SPORT: KAMEL-POLO

  Red Bull havde som sædvanlig sat et omfattende PR-program sammen for deres kørere op til Abu Dhabis Grand Prix. Et af højdepunkterne: Max Verstappen og Alexander Albon spillede polo – på kameler!

       
   

  ØRKEN RACE MED RED BULL

  Og når nu de var ude i ørkenen: De to Red Bull-stjerner fik også mulighed for at prøve en sport, der var lidt tættere på deres dagligdag: De blev sluppet løs i et ørken race i et par Honda-buggies

       

   

  BUTTON FORSVUNDET I ØRKENEN

  Apropos ørken-race: Eksverdensmester Jenson Button debuterede for nylig i det legendariske Baja 1000-løb i Mexico. Han udgik efter bare 235 km, da differentialet i hans bil brød sammen. Herefter gik der 17 timer inden bilen, Button og codriver Terry Madden blev fundet af løbets redningsfolk.

       
   

  VÆGTLØST PIT-STOP FOR RED BULL

  Red Bull mekanikerne inklusiv danske Ole Schack slog i Brasilien verdensrekorden for pit-stop – med 1.82 sekunder! Omtrent samtidig præsenterede de en film, der viste et ’vægtløst’ pit-stop i maven på et stort transportfly. ”Desværre var jeg ikke med – det ville have været en kæmpe oplevelse,” siger Ole. Se den fantastiske film på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=IVMICgfzICs 

       
   

  TUNGT PIT-STOP FOR K-MAG  

  Hvis Red Bull-mekanikerne havde et vægtløst pit-stop, fik Kevin Magnussen et tungt et af slagsen: Torsdag aften byttede han rolle med en af sine mekanikere, og fik under et trænings-stop lov til at skifte hjul på Haas-raceren. ”Det var vildt voldsomt – første gang jeg trykkede på knappen, fløj hjulnøglen nærmest ud af mine hænder,” sagde han.

       
   

  NYE BANER I SPANIEN OG ITALIEN

  To af de klassiske løb i VM-serien kan om få år blive afviklet på nye baner. Circuit de Barcelona-Catalunya har kun kontrakt for det spanske grandprix for 2020, og Jerez-banen i Andalusien (billedet) arbejder på at overtage løbet. Monza har for nylig indgået en ny femårig aftale om det italienske grandprix, men herefter vil Mugello i Toscana arrangere løbet.

       

   

  AUKTION PÅ GRIDDEN

  Lørdag aften afholdt Sotheby´s en auktion på gridden i Yas Marina. Blandt de biler der kom under hammeren: Michael Schumachers VM-vinder F2004 fra 2004 og denne smukke Ferrari fra den tragiske 1982-sæson.

       

   

  PEREZ SPILLEDE FODBOLD

  Racing Point havde fodboldspillerne Joleon Lescott (Manchester City) og Dejan Stankovic (tidigere Inter) på besøg. De inviterede den fodboldinteresserede Sergio Perez til en mini-kamp i paddocken, hvor mexicaneren imponerede med sin boldkontrol.


   

  RACE NIGHT MED Jan og Kevin Magnussen

  Lørdag aften afholdt Grand Prix Tours årets sidste Race Night. Det skete på det fashionable Hotel Centro ved siden af banen, hvor menuen stod på luksus-buffet og dobbelt Magnussen: Jan og Kevin Magnussen optrådte ved et eksklusivt talk show med efterfølgende autograf- og selfie-session.

       

   

  LANA DEl REY VAR KONGE

  Det var naturligvis svært at følge efter Magnussen Far & Søn, men Lana del Rey gjorde det flot: Da Race Night var slut på Hotel Centro, flyttede Grand Prix Tours´ gæster til den nærliggende koncert med Lane del Rey. Hun var (også!) konge!

       
 • Nu er Honda en trussel

  17-11-2019

  NU ER HONDA EN TRUSSEL

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Sao Paulo

  Jeg bliver ikke længere overrasket, når Max Verstappen vinder med Red Bull-Honda. Men at Pierre Gasly kan blive nummer to i en Toro Rosso-Honda – dét havde jeg ikke set komme. Men det skete i Sao Paolo, og det understreger, at Honda efter fem ofte frustrerende år endelig har indhentet Mercedes og Ferrari. Efter det jeg så i Interlagos, tror jeg Verstappen kan blande sig i kampen om VM 2020: Der har aldrig været tvivl om hans evner og Red Bulls biler har altid været gode i svingene. Nu er de med de nyeste Honda-heste også med på langsiderne!

  Apropos heste – eller rettere sagt ’Stejlende Hingste’: I Interlagos kom dét sammenstød mellem Ferrari kørerne Sebastian Vettel og Charles Lecerc, de har lagt op til hele sæsonen. Begge biler udgik, og den slags kan et seriøst team, der vil udfordre Mercedes, ikke tolerere. Teamchef Mattia Binotto forsøger at lægge låg på hele affæren, men hvis han for alvor vil slås med Mercedes (og Red Bull?) i 2020, kan det ikke nytte noget, at hans kørere tager point fra hinanden og teamet. Ferrari bliver nødt til at udnævne en første- og en andenkører. Problemet er bare, at hverken Vettel eller Leclerc vil acceptere andenkører-rollen. Jeg forudser en varm vinter i Maranello, og vil ikke blive overrasket, hvis Vettel pludselig finder ud af, at han faktisk godt kan undvære Formel 1.

  For Magnussen og Haas blev Brasiliens Grand Prix en ny skuffelse. VF19-modellen var overraskende konkurrencedygtig under kvalifikationen, men da løbet startede under betydeligt varmere temperaturer, startede den sædvanlige nedtur. At K-Mag så også blev påkørt af Daniel Ricardo (yeps – ham der brokkede sig over Magnussens kørsel i Ungarn!) understreger kun, at det var endnu en weekend til glemmebogen.

  Next (and last!) stop Abu Dhabi. Med Jan og Kevin Magnussen til Race Night!

  DE SKÆVE NYHEDER FRA SAO PAULO

   

  VETTEL OG ALONSO LYKØNSKEDE HAMILTON 

  Han har haft sine kontroverser med dem både på og udenfor banen, men Sebastian Vettel og Fernando Alonso var blandt de første, der lykønskede Lewis Hamilton med hans sjette VM-titel. Det afslørede englænderen i Sao Paulo: Vettel opsøgte Hamilton straks efter USA´s Grand Prix og Alonso sendte en SMS.

       
   

  17-ÅRIG KØRER F1 I SAO PAULOS GADER

  I dagene op til Brasiliens Grand Prix blev der afholdt en såkaldt Formel 1 Fan Festival i Sao Paulo. Her hædrede man Ayrton Senna, og den lokale Caio Collet fik sine første Formel 1-kilometer. Den 17-årige brasilianer, der ligesom blandt andre Christian Lundgaard er med i Renault Sporty Academy, kørte en af det franske teams 2012-modeller. F1-debuten sluttede, da Collet kyssede barriere og ødelagde fronten på bilen.

       
   

  VELKOMMEN TIL AUTODROMO CARLOS PACE

  Den brasilianske Formel 1-bane ligger i Sao Paulo-bydelen Interlagos. Officielt hedder den Autodromo Carlos Pace efter den lokale Formel 1-kører, der vandt Brasilens Grand Prix 1975 i en Brabham. Et par år senere omkom Pace i en flyulykke, der også kunne have kostet Brasiliens første Formel 1-verdensmester Emerson Fittipaldi livet: Han skulle have været med i det lille privatfly, men meldte afbud kort før afgang.

       

   

  AUTODROMO MOCO

  Carlos Pace havde gennem hele livet kælenavnet ’Moco’. Han voksede op i Italien, og da hans forældre flyttede til Brasilien, talte han mere italiensk end portugisisk. Derfor sagde han ikke ret meget – og hans skolekammerater kaldte ham derfor ’Moco’, der betyder ’Den Stumme’.

       
   

  25 ÅR EFTER SENNA

  Det er i år 25 år siden legendariske Ayrton Senna mistede livet efter en ulykke i San Marinos Grand Prix 1994 i Imola. Det blev naturligvis markeret i weekenden – blandt andet ved at Martin Brundle, der kørte mod Senna i både Formel 3 og Formel 1, fik en håndfuld runder i en af brasilianerens McLaren-Honda´er. Søndag kørte Ayrton Sennas nevø Bruno også i McLaren-raceren.

       
   

  EXPO 2020 STØTTER FORMEL 1    

  Den kommende verdensudstilling Expo 2020 i Dubai er blevet officiel sponsor for Formel 1-VM. Samarbejdet indledes ved det kommende grandprix i Abu Dhabi, og løber i 14 måneder. Der vil blive reklameret for Expo 2020 gennem hele den kommende sæson. Verdensudstillingen i Dubai åbner officielt 20. oktober 2020 og slutter 10. april 2021.

       
   

  FORMEL 1 VIL VÆRE GRØNNERE

  Formel 1 har fremlagt ambitiøse planer om at blive Co2-neutral inden 2030. Samtidig skal hele sporten med omgående virkning blive mere miljøbevidst, og for eksempel plastic-flasker og –bestik vil blive udfaset både på tilskuerpladserne og i paddocken. ”Et godt initiativ,” siger Kevin Magnussen om den nye ’klimaplan’.

       

   

  KØB SCHUMI´S VM-VINDER

  Til de mange Grand Prix Tours-gæster, der er ved at pakke kufferten til VM-finalen i Abu Dhabi: Husk kreditkortet! Om lørdagen afholder Sotheby´s en auktion på banen, hvor blandt andet en af Michael Schumachers VM-biler fra 2002 kommer under hammeren. Auktionsfirmaet forventer, at bilen vil få et hammerslag omkring 50 millioner kroner.

       

   

  FORMEL 1 MINDES TRAFIKOFRE

  Søndag var det den officielle World Day of Remembrance of Road Victims, og Formel 1-kørerne mindedes alverdens trafikofre inden kører-paraden i Sao Paulo.