Flere nyheder

 • Mercedes über Alles

  12-05-2019

  Mercedes über Alles

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Montmelo

  Mercedes tog årets femte 1-2 sejr i træk i Spanien. Faktisk er Lewis Hamilton og Valtteri Bottas nu – i vilkårlig rækkefølge – sluttet på første- og andenpladsen i alle de Formel 1-løb, der er kørt i 2019. En fantastisk og historisk bedrift, der fortjener al mulig anderkendelse. Men som jeg tidligere har været inde på: Resultatet på papiret afspejler ikke styrkeforholdet på asfalten. Ferrari og nu også Red Bull er ganske tæt på de tyske sølvpile, men uheld og dumheder har indtil nu afholdt konkurrenterne fra for alvor at udfordre Hamilton og Bottas. Det skal nok komme, og så er der lagt op til tætte kampe mellem verdens tre bedste Formel 1-teams.

  Det fjerde-bedste team i 2019? Det er Haas med Kevin Magnussen og Romain Grosjean. Haas VF19 har hele året været ’best-of-the-rest’ når vi snakker speed over en enkelt kvalifikations-omgang. Det har knebet mere over distancen, hvor det har været svært at holde varme i dækkene. Det var ikke noget problem i de langstrakte kurver på Circuit de Barcelona-Catalunya, hvor Magnussen snuppede syvendepladsen, mens Grosjean blev nummer 10. Undervejs havde de to Haas-kørere et par infights, der understregede at de nok er teamkammerater, men ikke ’best buddies’. Der er lagt op til gadekampe, når F1-folket om mindre end 14 dage samles i Monte Carlo. Kampe mellem Mercedes, Ferrari og Red Bull og kampe mellem Magnussen og Grosjean. Jeg glæder mig – også til at fortæller om det brogede F1-cirkus ved vores Race Night i Nice. Vi ses!

  DE SKÆVE NYHEDER FRA MONTMELO

   

  HJEM, KÆRE HAAS-HJEM

  Årets første grandprix i Europa gav et kært gensyn med de 10 team-motorhomes. De kommer ikke med til de oversøiske løb, og mange teams har brugt pausen siden Italiens Grand Prix sidste år, til at bygge om. Haas-teamet, der i år også skal have plads til en masse gæster fra titel-sponsor Rich Energy, har mere end fordoblet deres motorhome.

       
   

  RED BULL STØRRE END NOGENSINDE

  Haas´ nye motorhome var i paddock-gaden placeret et par numre fra Red Bull. Her havde man også udvidet: Deres Energy Station, der i forvejen var den største ’bygning’ i paddocken, er nu afløst af et nyt ’Holzhaus’. Med 1221 etage-kvadratmeter er ’træhuset 27 procent større end ’energistationen’ – 32 meter lang, 14 meter bredt og 11 meter højt! Det tager 25 mand omkring 32 timer at bygge – og fra Spanien blev det kørt direkte til Italien for at blive genopbygget på en flåde, så det kan sejles ind i havnen i Monte Carlo til Monacos Grand Prix om 14 dage!

       
   

  McLAREN – NU MED BAR

  Carlos Sainz Jr har taget sin personlige sponsor, bryggeriet Estrella, med til McLaren. Det har fået teamet til at indrette en ølbar i deres motorhome, der blev indviet i weekenden. Naturligvis med Carlos selv som bartender!

       

   

  SENNA OG RATZENBERGER MINDET

  25 år efter den tragiske weekend i Imola, blev Ayrton Senna og Roland Ratzenberger mindet. Efter Ratzenbergers død under kvalifikationen til San Marinos Grand Prix planlagde Senna at vifte med et østrigsk flag på vej tilbage til pitten efter løbet, men brasilianeren omkom som bekendt selv på sjette omgang. Med en kombination af det brasilianske og det østrigske flag markerede arrangørerne af det spanske grandprix ’The Tribute That Never Happened’.

       
   

  SENNA APP

  I weekenden præsenterede Instituto Ayrton Senna en officiel app. Her kan fans af den brasilianske legende blandt andet læse om hans karriere og se en række af hans biler i et virtuelt museum. Mere info: https://download.senna360.org/   

       
   

  KRONPRINSEN PÅ BESØG

  Kronprins Frederik var både lørdag og søndag æresgæst hos Haas-teamet. Han viste sig som en uhyre interesseret og vidende Formel 1-fan. Det var anden gang kronprinsen gæstede Magnussen – første gang var i forbindelse med Italiens Grand Prix 2014.

       
   

  HÅNDBOLD-VERDENSMESTER PÅ BESØG

  Magnussen og Haas havde også andre prominente gæster fra Danmark. Fredag dukkede håndbold-verdensmester og OL-vinder Casper U. Mortensen (billedet) op, og Lego-ejer Kjeld Kirk Kristiansen var på plads både lørdag og søndag.

       

   

  NU DANSER DE SAMMEN

  Kevin Magnussen og Nico Hülkenberg? De er da verdens bedste venner. Se bare dette eksklusive billede, fra Formel 1-feltets nye daneskole…

       

   

  RACE NIGHT MED Jan Magnussen.

  Lørdagens Race Night på Hotel Indalo Park i Santa Susana blev en af vores hidtil største med mere end 200 gæster. De fik en underholdende aften, hvor jeg havde fornøjelsen af Jan Magnussen som gæstestjerne.

 • Videre til Spanien!

  28-04-2019

  Videre til Spanien!

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Baku

  Aserbajdsjans Grand Prix gav Mercedes den fjerde dobbeltsejr af fire mulige. Det ligner altså på papiret endnu en walkover for Lewis Hamilton og co, men helt så simpel er Formel 1-VM 2019 ikke. For det første har Hamilton og Valtteri Bottas delt første- og andenpladserne helt lige mellem sig, og med sejren i Baku gik finnen faktisk i front i VM (fordi han også har scoret et point for hurtigste omgang i Australien). Hamilton er under mindst lige så stort pres som da Nico Rosberg udfordrede ham i 2016, og alene af den grund bliver VM spændende. Og så er Ferrari altså meget tættere på Mercedes end VM-stillingen antyder. Charles Leclerc har givet Sebastian Vettel et tiltrængt wake-up call, og de to Ferrari-kørere presser hinanden til nye højder. Det var dette pres, der sendte Leclerc ind i barrieren under kvalifikationen – ellers havde han været en reel bejler til både pole position og sejren i løbet. I Haas-lejren oplevede man endnu en skuffende weekend. Man vidste på forhånd, at Baku-banen ikke ville passe til VF19´eren, og det blev understreget med en ny 13.-plads (hans tredje i tre løb) til Kevin Magnussen.

  Men nu følger Circuit de Barcelona-Catalunya, hvor de lange sving og den relativt korte langside efter alt at dømme vil få dækkene op på den arbejdstemperatur, hvor Magnussen og Grosjean kan kæmpe med om ’best-of-the-rest’ sejren.

  Det snakker vi med ’gammelfar’ Jan Magnussen om ved vores race-night i Spanien om 14 dage!

  DE SKÆVE NYHEDER FRA BAKU

   

  NICO – NU MED HUND

  For et par år siden var der babyboom i paddocken og nu er der åbenbart hunde-boom: Efter blandt andre Lewis Hamilton og Kevin Magnussen er Nico Hülkenberg nu også blevet hundeejer. ”Jeg har været hunde-fan i lang, lang tid, og nu var det tid til selv at få en,” sagde han i Baku.

       
   

  NYGAARD – NU MED HÅR

  De må putte et eller anden i vandet i Baku: Efter blot 24 timer i byen, var jeg mere langhåret en Thomas Buttenschøn!

       
   

  RACE NIGHT ASerbajdsjani-STYLE

  Race Night på Quaqaz Baku City Hotel er altid noget særligt. Igen i år sørgede hotellet for det store udtræk med hvide duge, hvide vine, burgere og bajere. Next stop Barcelona Race Nigth – med Jan Magnussen som guest star! 

       

   

  NY PLAN FOR MIAMI

  Problemerne med at få tilladelse til at køre i Downtown har nu fået arrangørerne af det kommende grandprix i Miami til at søge nye veje (og gader): Nu arbejder man med en bane omkring Hard Rock Stadium nord for byen. Det store stadium skal efter planen også være vært for Super Bowl 2020.

       
   

  VIETNAM PÅ PLADS

  Grand Prix Tours´ spioner er netop kommet hjem fra Hanoi, hvor man allerede næste forår skal afvikle Vietnams første Formel 1 grandprix. Vi er allerede klar med de første tilbud, hvis du vil opleve den historiske begivenhed live. Se www.gptours.dk 

       
   

  PAAAAARTY!

  Arrangørerne i Baku inviterede torsdag aften til velkomst-party på Buddha Bar ved siden af banen. God musik, lækker mad og fri bar medførte, at den sene start på fredagens FP1-træning (13.00) pludselig virkede ganske fornuftig.

       
   

  CARDI B-KONCERT SLUTTEDE FESTEN

  Aserbajdsjan rykker længere og længere frem på gridden med store grandprix-koncerter. Igen i år blev koncerterne afviklet i Bakus flotte Crystal Hall og efter løbet sluttede Cardi B (et af hovednavnene på den kommende Roskilde Festival!) Formel 1-festen. Sam Smith måtte af helbredsmæssige årsager aflyse sin planlagte koncert lørdag, men blev afløst af Jessie J.

       

   

  WILLIAMS ER IKKE TIL SALG

  Teamboss Claire  Williams benægtede i Baku de mange rygter om at hendes team var til salg. ”Hvis man skal sælge et Formel 1-team, skal det være mens det klarer sig godt,” slog hun fast. Med andre ord: Williams skal ikke sælges foreløbig…

       

   

  25 ÅR EFTER SENNA

  Onsdag d. 1. maj er det 25 år siden Ayrton Senna blev dræbt på Imola-banen under San Marinos Grand Prix 1994. Dagen bliver markeret med en mindehøjtidelighed i Imola, hvor blandt andre en række tidligere Formel 1-kørere deltager.

 • Jo - det ER spændende

  15-04-2019

  Jo - det er spændende!

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Shanghai.

  Formel 1-VM 2019 er en knivskarp kamp mellem Mercedes og Ferrari, hvor dagsformen er afgørende. At Mercedes er kommet fra Australien, Bahrain og nu Kina med tre 1-2 sejre skyldes held og tilfældigheder, der ikke kan fortsætte: Før eller siden – og sikkert ’før’ – bryder Ferrari tilbage.

  På Shanghai International Circuit var det Mercedes´ tur til at dominere kvalifikationen – præcis som Ferrari gjorde på Bahrain International Circuit for 14 dage siden. Forskellen var, at Mercedes gjorde arbejdet færdig. Valtteri Bottas fik en dårlig start fra pole position, og så gik Lewis Hamilton i front. Han førte resten af eftermiddagen, og undervejs gennemførte Mercedes-mekanikerne et flot dobbelt-stop, hvor de to kørere var i pit samtidig.

  Ferrari var ganske tæt på Mercedes under kvalifikationen, men kunne ikke holde Sølvpilenes tempo i løbet, så det blev kun til en tredjeplads til Sebastian Vettel og en femteplads til Charles Leclerc. Undervejs nåede den unge monegasker endnu en gang at udfordre tyskeren, og det tyder godt for sæsonen. Der er for resten også intern kamp hos Mercedes – Bottas er nu omtrent på niveau med Hamilton, så der er reelt fire bejlere til VM-titlen 2019.

  Hos Haas er det tydeligt, at VF19-modellen er en rigtig god racerbil. Magnussens team er nu det eneste bortset fra Mercedes og Ferrari, der har haft begge kørere i Q3 (top-10) i alle tre 2019-kvalifikationer. Desværre fungerer VF19 i øjeblikket kun optimalt over en enkelt eller to omgange – i løbet taber den på grund af dæk-problemer alt for hurtigt pusten. Det er et problem, Haas-ingeniørerne knokler for at løse, og jeg tror på det er på plads allerede i Azerbaijan om 14 dage.

  Men det snakker vi om til Race Night lørdag aften i Baku, ik´?

  DE SKÆVE NYHEDER FRA SHanghai

   

  JUBILÆUMS-KAGE

  Kinas Grand Prix var officielt løb nummer 1000 siden Formel 1-VM startede i 1950. Det blev markeret på mange måder – blandet andet med denne kage i medie-cafeteriet. Desværre var den til ’display only’…

       
   

  PLAKAT TIL PRESSEN

  Jubilæet blev også markeret med en speciel og meget ’limited edition’-plakat: Kun kørere, teamchefer og faste F1-journalister blev begavet med et eksemplar.

       
   

  MØNT TIL PIOLA

  Formel 1-organisationen benyttede også jubilæet til at hædre den journalist, der har overværet flest grandprixer. Den skæve nyheds-redaktør var med 583 løb med i opløbet, men præmien – en speciel kæmpemønt fra F1-überboss Chase Carey – gik til italienske Giorgio Piola (t.v.) med hele 811 grandprixer! Roger Benoit (t.h.) besatte andenpladsen med 739 løb.

       

   

  VAR DET VIRKELIG GRAND PRIX 1000?

  Var Kinas Grand Prix virkelig VM-løb nummer 1000? Der er dem der argumenterer for, at de 11 Indy 500-løb, der talte med i VM fra 1950-1960, ikke burde tælles med i det samlede grandprix-regnskab. Og hvad med de 15 løb i 1952-53, da VM blev afviklet for Formel 2-biler (billedet)? 

       
   

  CATERHAM FORKLÆDT SOM STEWART

  Jubilæet blev også markeret med en udstilling af historiske Formel 1-biler i paddocken. ’Historisk’ skulle dog ikke tages alt for bogstaveligt: En nærmere undersøgelse af den udstillede ’Stewart-Ford 1997’ (kørere: Rubens Barrichello og Jan Magnussen) afslørede at det i virkeligheden handlede om en forklædt Caterham fra 2014!

       
   

  MERCEDES´  JUBILÆUM

  Mercedes fejrede i dagene op til Kinas Grand Prix at man havde dyrket motorsport i 125 år. Jubilæet blev fejret på Silverstone, hvor Lewis Hamilton (billedet), Valtteri Bottas og teamchef/hobby-racerkører Toto Wolff fik mulighed for at prøve en perlerække af Mercedes´ historiske racerbiler.

       
   

  MODE-RACE

  Det hundedyre japanske tøjmærke Bathing Ape (’B-ape’) er blevet officiel Formel 1-sponsor. Det blev markeret med denne B-ape Formel 1-racer, der torsdag blev præsenteret midt på langsiden. 

       

   

  NYE LØB

  Intet er officielt, men meget tyder på at posen med Formel 1-løb bliver rystet voldsomt inden næste sæson. Grand Prix Tours´ spioner har allerede været i Vietnam, hvor man gør sig klar til et forårs-løb – sandsynligvis 21. april. I Hollands regner man med et grandprix i Zandvoort (billedet) 3. maj. Til gengæld bliver det planlagte løb i Miami ikke til noget. .

       

   

  RED BULL I RETRO-LOOK

  Red Bull-sponsor Mobil-Esso fejrede 1000-løbs jubilæet ved at sætte teamets klassiske logoer på bilen. OG – man iklædte et par af mekanikerne kedeldragter fra de gode gamle dage.

       

   

  RENAULT MED RETRO-HJELME

  Renault stillede op med nye, gamle hjelme til begge kørere. Specielt Daniel Ricciardos retro-hjelm vakte opsigt: Med tydelig inspiration fra Pedro Rodriguez, der kørte i 1960´erne og 70´erne, var den ’nye’ hjelm endda udsmykket med stenslag – a la dengang man ikke skiftede hjelm efter hvert løb.

       

   

  MUSIK I BAKU

  Det kommende grandprix i Azerbaijan slutter med et brag af en koncert: Efter løbet spiller Cardi B og band i Baku´s Crystal Hall (der er bustransport fra banen til koncertsalen). For dem der (endnu) ikke kender Cardi B: Hun startede som stripper – og blev i 2017 den første kunstner, der på samme tid havde fem sange med på Billboard´s R&B Hithop top-10.

       

   

  F1 ALL-STARS TABTE – IGEN

  Redaktøren af de skæve nyheder var igen med på F1 All-Stars holdet i den nu traditionelle fodboldkamp mod en lokal Shanghai-radiostation. For andet år i træk tabte vi – men denne gang efter straffesparkskonkurrence..

       
 • Vi har en ny stjerne!

  31-03-2019

  Vi har en ny stjerne!

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra ørkenen.

  Selvom det var Lewis Hamilton, der stod øverst på skamlen efter Bahrains Grand Prix, så var Charles Leclerc den moralske vinder. Den kun 21-årige Ferrari-kører tog pole position under kvalifikationen, overhalede nådesløst sin (tidligere?) førstekører Sebastian Vettel i løbet, og var på vej mod en sensationel sejr, da Ferrari-motoren fik problemer. Leclerc reddede sig i sin Haltende Hingst i mål på tredjepladsen efter Hamilton og Valtteri Bottas, men med den form han viste i Bahrain, skal han nu regnes blandt de seriøse VM-kandidater.

  Efter Mercedes´ dominans i sæsonpremieren i Australien, viste Bahrains Grand Prix, at Ferrari er tilbage. Leclerc og Vettel henviste med solid margin Mercedes-kørerne til anden  startrække i kvalifikationen, og selvom Sølvpilene kom fra Bahrain med en 1-2 sejr, var det held og ikke hurtighed, der sikrede sejren. Så bare rolig: VM 2019 bliver den klassiske Ferrari vs. Mercedes duel, der hele tiden har været lagt op til.

  Kevin Magnussen og Haas-teamet leverede med danskerens sjetteplads en fantastisk kvalifikation. Det er tydeligt, at Haas har reduceret afstanden til topholdene (Magnussen manglede kun omkring et halvt sekund for at komme i første startrække!), men løbet afslørede, at teamet stadig er i elevator-form: Der er stadig mange op- og nedture for Magnussen og co. og i Bahrains Grand Prix gik turen helt ned i kælderen. I løbstrim og den stride blæst der prægede søndagen kunne Haas-raceren slet ikke følge med, og mens Grosjean udgik efter et sammenstød, rutsjede Magnussen ned til en træt trettendeplads.

  Men også her kan I være rolige: Haas-elevatoren får snart sin næste optur. Måske allerede om 14 dage i Kina?
   

  DE SKÆVE NYHEDER FRA SAKHIR

   

  VELKOMST-MIDDAG MED KØD

  I disse veganer-tider gav velkomstmiddagen i Manama et behageligt afbræk: Bøfferne på The Foundry torsdag aften var verdensklasse!

       
   

  DJ PARTIES I ØRKENEN

  Arrangørerne i Bahrain satsede på et ungt DJ line-up til weekendens koncerter. Fredag  var det hollandske Martin Garrix, der stod for underholdningen og lørdag var det norske Kygo (der angiveligt nåede en milliard afspilninger på Spotify hurtigere end alle andre). For de lidt mere klassisk-rock orienterede gav Steve Winwood koncert i Manama fredag aften.

       
   

  HER ER SINGAPORE-KONCERTERNE

  Singapores Grand Prix har allerede koncertprogrammet klar: Hovednavnene bliver Red Hot Chili Peppers, Fat Boy Slim, Swedish House Mafia og Muse (billedet).

       

   

  ALONSO – NU MED RALLY

  Fernando Alonso understreger sit ry som verdens mest alsidige racerkører. I januar vandt han 24-timersløbet i Daytona, i denne uge tester han Formel 1 for McLaren, i næste måned kører han Indy 500 inden han i juni bliver sportsvogns-verdensmester i Le Mans. OG – nu kører han også rally: I ugen op til Bahrains Grand Prix testede han en af Toyotas Dakar-biler.

       
   

  KOVALEINEN KAN OGSÅ LI´  RALLY

  Alonsos afløser hos McLaren, Finlands Heikki Kovalainen, (vinder af Ungarns Grand Prix 2008), har også fået rally-ambitioner. Ved siden af sin indsats i det japanske Super GT-mesterskab stiller finnen op i udvalgte afdelinger i det japanske rallymesterskab i en Toyota GT 86 R3.

       
   

  F1 – NU MED LAVPROFIL-DÆK

  I ugen op til Bahrains Grand Prix afholdt Formel 1´s topchefer et tophemmeligt topmøde i London om sportens fremtid. Ikke meget er sluppet ud fra mødet, men det synes klart, at Kevin Magnussen og co. fra 2021 skal køre på 18-tommers lavprofil dæk. Denne typer dæk blev allerede i 2014 testet af det daværende Lotus-team (billedet).

       
   

  MÆSLINGER I ALBERT PARK

  Mæslinge-diskussionen- og feberen raser ikke kun i Danmark: En af tilskuerne ved Australiens Grand Prix i Albert Park er efterfølgende blevet diagnosticeret med sygdommen. Andre tilskuere med symptomer på mæslinger opfordres til at søge læge!

       

   

  GO-KART I ØRKENEN

  Lørdag formiddag inviterede Bahrain International Karting Circuit (de har lagt asfalt til VM-finaler!) til gokart. 20 modige mediefolk mødte op, og fotograf Jan Sommer, der kørte med en betydelig vægtfordel, blev bedst placerede dansker. Grand Prix Tours´ senior-reporter Nygaard blev nummer to i dansker-klassen med Jonas Hyttel (Ekstra-Bladet) på tredjepladsen.

       

   

  FARVEL TIL CHARLIE

  Formel 1´s mangeårige løbsleder Charlie Whiting, der tragisk døde i dagene op til VM-premieren i Melbourne, blev behørigt mindet med et stort banner udenfor paddocken i Bahrain.

       
   
   

   

       
 • Optimal start for Magnussen

  17-03-2019

  Optimal start for Magnussen

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Albert Park

  Formel 1-sæsonen 2019 fik en solid start med Australiens Grand Prix i Mebournes Albert Park. Efter at have underspillet sin styrke gennem vintertestene (Lewis Hamilton: ”Vi er mindst 0,5 sekund efter Ferrari”) viste Mercedes skræmmende styrke: Hamilton og Mercedes-makker Valtteri Bottas dominerede kvalifikationen, og løbet viste det samme billede. Men det var ikke Hamilton der førte an i Mercedes-massakren på resten af feltet. Bottas tog starten, og førte fra start til mål, mens Hamilton mod slutningen kom under pres af Max Verstappen i Red Bulls første løb med Honda-power.

  Det var en imponerende præstation af Bottas, der inden sæsonstarten var under pres fra Mercedes-junior Esteban Ocon, men nu kommer fra Melbourne med en solid VM-føring. Ferrari skuffede enormt, og fjerde- og femtepladserne til Sebastian Vettel og Charles Leclerc var bestemt ikke det de var kommet til Melbourne for. Til gengæld imponerede Haas og Kevin Magnussen. Danskeren gik allerede på de første meter forbi teamkammerat Romain Grosjean, og indtog resten af eftermiddagen den sjetteplads, der var det optimale ’best-of-the-rest’ resultat. Det var et løb, der lover godt for K-Mag´s chancer i resten af 2019, og det kan vi snakke meget mere om ved de kommende Race Nights.

  Og nu – 22 timers flyrejse til Danmark… 

  DE SKÆVE NYHEDER FRA albert park

   

  BBQ, mate!

  Onsdag aften inviterede McLaren til australsk BBQ ved Yarra-floden i Melbourne Downtown. En hyggelig aften, hvor vi blandt andet opdagede Ginger Beer. Fantastisk opfindelse!

       
   

  Tokyo Drift

  Inden de kom til Melbourne var Max Verstappen og Pierre Gasly i Japan, hvor de i Tokyo optrådte med et par aflagte Red Bull-racere. Det skete i energidrik-gigantens showrun-program, der trak mange tilskuere – ikke mindst på grund af teamets nye motorpartner Honda.

       
   

  Copenhagen Calling

  Red Bull´s showrun-program gæster 9. Juni Danmark, hvor en af teamets juniorkørere, Dan Ticktum, for en kort bemærkning omdanner Øster Alle på Østerbro til Formel 1-bane. Red Bull gæstede også København i 2012, hvor David Coulthard blandt andet kørte ned gennem Nyhavn.

       

   

  Upper Class News

  James Stunt (t.h. – og det hedder han!), der indtil 2017 var gift med Mr E´s datter Petra Ecclestone (t.v), er kommet i økonomiske problemer. Han skylder angiveligt engelske banker omkring 10 millioner kroner efter fejlslagne aktiespekulationer. Han forsøger at rejse pengene ved at sælge en del af sin kunstsamling (vi snakker Picasso, Monet, Dali og co.) Men det er småpenge for Mr Stunt: Skilsmissen fra Petra handlede ifølge Daily Mail om mere end 40 milliarder kroner (!).

       
   

  Have launch with us

  Formel 1-sæsonen 2019 startede med et stort ’launch party’ på Federation Square i Downtown. Kørere og teamchefer kom sejlende ned af Yarra-floden, og blev efterfølgende interviewet af den tidligere F1-kører Mark Webber.

       
   

  Surfing Australia

  Surfing er omtrent nationalsport i Australien, og selvfølgelig skulle Red Bull-kørerne Max Verstappen og Pierre Gasly prøve sporten i dagene op til løbet i Melbourne. På den berømte Torquay Beach underviste den tredobbelte verdensmester Mich Fanning de to F1-stjerner.

       
   

  Girl School

  Tatiana Calderon, der i år er udviklingskører for Alfa Romeo og samtidig stiller op i Formel 2 for BWT Arden, opretter nu en racerskole udelukkende for kvinder på Navarra-banen i Spanien. ”Jeg håber på denne måde at hjælpe andre kvinder med racerambitioner,” siger Tatiana.

       

   

  Bad Boys

  Ved den årlige fotografering af F1-kørerne er der altid et par tosser, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt – altså at tage solbrillerne af i fem sekunder. I år var det Kimi Raikkonen (som altid), Lewis Hamilton (som ALTID) og Sergio Perez (nybegynder), der gjorde sig upopulære hos F1-fotograferne.

       

   

  Go Uber

  Verdens hurtigste Uber? Den har de i Australien. Desværre er der kun plads til en passager, og den kører kun begrænsede rundtune i Melbournes Albert Park…