Flere nyheder

 • Hamilton i særklasse. Og K-Mag!

  14-05-2018

  Hamilton i særklasse. Og K-Mag!

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Montmelo.

  Efter en sløj sæsonstart viste Lewis Hamilton i Spaniens Grand Prix, at han alligevel mener det alvorligt med VM-titlen nummer fem: Pole position blev med en god start omsat til en føring, som han holdt resten af eftermiddagen. Teamkammerat Valtteri Bottas beskyttede effektivt englænderen fra angreb bagfra, og Mercedes scorede dermed en flot 1-2 sejr.

  Sebastian Vettel og Ferrari blev aldrig for alvor en trussel, og kom kun i mål på fjerdepladsen, mens Max Verstappen trods en beskadiget frontvinge snuppede tredjepladsen for Red Bull.

  Det er tydeligt, at Mercedes nu er kommet op i gear, men Ferrari (og Red Bull) er ikke langt efter, og i næste uge sjal vi til Monaco, hvor Den Stejlende Hingst traditionelt klarer sig godt. Formel 1-VM 2018 bliver en gyser!

  Kevin Magnussen havde en forrygende kvalifikation i Spanien, hvor han efter eget udsagn ’satte pole position i sin klasse’: Med syvende-bedste tid var han bedst af alle udenfor de tre top-teams, der i alle tilfælde var uden for rækkevidde. Det var en verdensklasse-præstation, der effektivt lukkede kæften på kritikerne, der fokuserede på straffen i Baku og en reprimande for en ubetydelig episode med Charles Leclerc under FP1 i Spanien.

  I løbet gik det endnu bedre: K-Mag kom i mål på en solid sjetteplads – igen som ’best-of-the-rest’. Weekenden i Spanien understregede, at danskeren har etableret sig som en af de allerbedste kørere udenfor top-seks, og jeg tror ikke det stopper der: Jeg kan næsten ikke vente med at se hvordan Kevin Magnussen klarer sig resten af året!

  Og så lige mit personlige højdepunkt fra weekenden i Spanien: Lørdag aften afviklede Grand Prix Tours deres hidtil største Race Night med over 200 gæster, tapas og fri bar. Formel 1-hygge med 300 km/t!


  De skæve nyheder fra montmelo

   

  CENTRAL FAN-SHOP

  I Spanien ’debuterede’ det nye merchandise-supermarked, der efter planen skal med til hovedparten af de kommende løb. ’Supermarkedet’, hvor alle teams kan markedsføre deres merchandise, drives af det amerikanske firma Fanatics, der har lignede set-ups i NASCAR, NFL og NHL. 
       
   

  NEXT STOP MIAMI

  Bystyret i Miami har vedtaget, at byen skal være vært for et Formel 1-grandprix – sandsynligvis allerede fra næste sæson. Der bliver efter planen tale om en gadebane, og der tales allerede nu om at løbet skal afvikles i efteråret – som led i en triple-header med Austin og Mexico City...
       
   

  VIETNAM VARMER OP

  Planerne om et grandprix i Hanoi, Vietnam ser til gengæld ud til at være udskudt til 2020, hvor København også vil komme med i VM-kalenderen. Red Bull var i sidste uge i Ho Chi Minh City, hvor David Coulthard demonstrerede en RB7 på byens boulevarder.
       
   

  GOKART-KIDS

  Torsdag aften fik en gruppe lokale gokart-kørere lov til at køre et demonstrations-løb på langsiden på Circuit de Barcelona-Catalunya. De fleste F1-kørere – kun kørerne fra Renault, Force India og Ferrari manglede - mødte op for at heppe på børnene.
       
   

  BOG FRA ROLEX

  Lørdag inviterede Rolex til cocktail-party, hvor F1-pressen blev begavet med…en bog. Rolex uddelte en specialudgave af den nye ’Who Works in F1’ – et nyttigt opslagsværk med data om F1-folket – fra kørere og teamchefer til journalister og fotografer.
       
   

  BOG FRA JOE

  Min gode ven og kollega Joe Saward er også klar med en ny bog. Eller rettere sagt: To nye bøger: Fascinating F1 Facts vol 1 og 2 fortæller masser af ukendte men uhyre interessante historier fra vores fantastiske sport. Et must for seriøse F1-fans. Mere info: http://flatoutpublishing.com/buy-now.html.
       
   

  ULTIMATE EARS PARTY

  McLaren-partner Ultima Ears præsenterede fredag aften en ny serie Magaboom Bluetooth-højtalere ved et stort party i Barcelona, hvor den kommende superststar Au/Ra (billedet - check hende ud!) gav en intimkoncert. Højtalerne, der er udsmykket i de ikoniske McLaren-farver, findes i en rød/hvid MP4/4- og en orange MCL33-udgave. McLaren-fans vil vide, hvad jeg taler om…
       
  I

  ULTRA-LIVE FORMEL 1-TV

  Formel 1-organisationen har indgået et samarbejde med FanVision Entertainment, der blev lanceret i Spanien. Fremover bliver det muligt at leje 5-tommers tablets (med headset) ved alle løb, så man kan følge TV-signalerne (inklusiv tidstagningen) live. Signalet udsendes fra FanVisisons egner servere, og er således ikke afhængige af banens WiFi-net.
       
  I

  WILLIAMS NU MED ESPORT-TEAM

  Williams præsenterede i Spanien deres nye E-sport team. Williams E-sport udvælger kørere i de kommende uger. De kørere, der kommer med på holdet, får mulighed for at udnytte F1-teamets faciliteter – inklusiv simulatoren – i hovedkvarteret udenfor Oxford, og reservekører Robert Kubica står til rådighed som konsulent.!
       
  I

  K-MAG: NEJ TIL FODBOLD OG CATWALK

  Allerede nu vælter invitationerne ind til det kommende grandprix i Monaco. Kevin Magnussen har allerede meldt afbud til to af de ellers mest populære events i Monte Carlo: Han er hverken med når F1-kørernes fodboldhold Piloti Nazionali stiller op til den traditionelle showkamp mod Prins Alberts All-Stars, eller når Amber Lounge arrangerer modeopvisning, hvor en række kørere kommer på catwalk´en.
       
  I

  MEGA RACE-NIGHT

  Grand Prix Tours afholdt lørdag aften af en de hidtil største Race Night-events. Over 200 gæster var klar til tapas og røverhistorier på Hotel Don Angel i Santa Susana. Vi gentager succesen allerede i den kommende uge i forbindelse med Monacos Grand Prix!
 • Klar til Europa!

  30-04-2018

  Klar til Europa.

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Baku.

  Azerbaijans Grand Prix på gadebanen blev en spektakulær affære, der sluttede med at Lewis Hamilton og Mercedes – endelig! – scorede deres første 2018-sejr.

  Men inden Hamilton kunne køre i mål til en overraskende og vel ikke helt fortjent sejr, skulle vi (som i ’Grand Prix Tours´ gæster’) opleve både en intern Red Bull-crash, en fejl at Sebastian Vettel og en uheldig Valtteri Bottas.

  Max Verstappen kører fra krise til krise i øjeblikket, og selvom skylden for sammenstødet med teamkammerat Daniel Ricardo blev fordelt efter 50/50-metoden, forlod han Baku på en sølle ottendeplads i VM. Unge Max Attack skal geare et skridt ned og følge ’less-is-more’ teorien, før han igen kan kæmpe med om grandprix-sejre og drømme om VM-titler!

  Sebastian Vettel for-bremsede sig efter en safetycar-periode sidst i løbet, og mistede dermed VM-føringen til Hamilton. Og stakkels Bottas førte indtil hans ene dæk eksploderede kort før mål.

  Lyder det som et dramatisk løb? Mon ikke – og så har jeg slet ikke nævnt Kevin Magnussen endnu.

  Han startede helt tilbage fra 15. postition. Under kvalifikationen faldt venstre barge-board af bilen, og da der ikke var tid til at reparere den, var han chanceløs i kampen om top-10 placeringerne på gridden. I løbet blev han påkørt i starten af Marcus Ericsson, og i slutningen ramlede han sammen med Pierre Gasly. En kaos-weekend for Kevin og co, men det er i alle tilfælde tydeligt, at Haas´ VF18-model er konkurrencedygtig. Hvis man korrigerede for de forskellige dæk-typer var K-Mag hurtigst af alle ved vintertesten på Circuit de Barcelona-Catalunya for et par måneder siden. Og det er jo præcis dér, næste grandprix køres om 14 dage. Vi ses vil til Race Night på Hotel Don Angel i Santa Susanna?

  De skæve nyheder fra BAKU

   

  AGUILLERA, JAMIROQUAI OG DUA LIPA I BAKU

  Arrangørerne af Azerbaijans Grand Prix er kommet med på koncert-vognen, og i år var hovednavnene Christina Aguillera, Jamiroquai og Dua Lipa. I modsætning til tidligere blev grandprix-koncerterne ikke afholdt på banen, men i den nærliggende Crystal Hall, der blev bygget til Eurovisionens Melodi Grand Prix 2012..
       
   

  MARS OG SPEARS I AUSTIN

  Circuit of the Americas har annonceret deres koncertnavne. Bruno Mars spiller lørdag efter kvalifikationen, og Britney Spears lukker weekenden med en koncert efter løbet søndag..
       
   

  MAX ATTACK – NU I ØRKENEN

  Red Bull-kørerne Max Verstappen og Daniel Ricciardo blev dagen før træningen startede sluppet løs i den vilde natur udenfor Baku. Med Max bag rattet og Daniel som kortlæser viste de sammen med en flok lokale deres offroad-skills i en Lada Niva. ”Jeg var glad for at køre med Max og ikke en af de lokale. De virkede lidt…’loose’”, sagde Daniel.
       
   

  RICCIARDO: ”INGEN AFTALE MED FERRARI”

  I paddocken er det de seneste uger blevet anset som et faktum, at Daniel Ricciardo har en forhåndsaftale med Ferrari omkring 2019. ”Men det er ikke sandt,” insisterede Ricciardo på den officielle pressekonference op til Azeraijans Grand Prix. ”Indtil nu har jeg kun snakket 2019 med Red Bull.”.
       
   

  MAGNUSSEN SLOG GROSJEAN – IGEN

  TV-stationen Sky afvikler i år en dart-turnering mellem F1-kørerne. I Baku stod kampen mellem Haas-kørerne, og Kevin ’The Great Dane” Magnussen vandt en sikker sejr og Romain ’Le Baguette’ Grosjean (man skal åbenbart have catchy mellemnavne, når man spiller dart).
       
   

  SANDER OG SEIER I BAKU

  Bagmændene for det kommende grandprix i København, Helge Sander og Lars Seier Christensen, var i Baku. ”Det er jo et gadeløb, der på mange måder minder om det vi vil arrangere i København,” sagde Sander om studierejsen.
       
   

  NYE LØB I VIETNAM, USA – OG KINA?

  Sean Bratches, den kommercielle leder af Formel 1-organisationen, har travlt med at finde nye løb. København er på banen til 2020, men allerede næste år kan der kommer et nyt løb på en gadebane i Vietnams hovedstad Hanoi. ”Og vi vil gerne have yderligere et løb i både USA og Kina, siger Bratches..
       
  I

  HVEM FÅR NUMMER 1000?

  Formel 1-organisationen arbejder allerede på 2019-kalenderen. Og her har man et luksusproblem: Sæsonens tredje løb bliver grandprix nummer 1000 efter VM-starten på Silverstone i maj 1950. Hvem skal lægge asfalt til det prestigefyldte jubilæumsløb? Kina? Eller måske Bahrain? Her fejrede man i 2010 Formel 1-VM´s 60 års jubilæum ved blandt andet at invitere alle dalevende verdensmestre..
       
  I

  LE MANS-LEGENDER I SLAGSMÅL

  Det startede vist med et uskyldigt spørgsmål fra FIA-dommer Tom Kristensen til Johnny Herbert: ”Hvor mange gange vandt du egentlig Le Mans?” Så tog det ene ord det andet, og til sidst måtte Johnny H gribe til mere hårdtslående argumenter. Nej – i virkeligheden hyggede de to eks-kørere sig. De har jo tilsammen også vundet Le Mans 10 gange!
       
  I

  GRAND PRIX TOURS – NU MED RACE DINNER

  Vores Qafraz City Hotel omdannede vores traditionelle Race Night til ’Race Dinner: De serverede de lækreste burgere undervejs. Burgere, bajere og Baku-historier fra pitten – what´s not to like?
 • Nye tider

  16-04-2018

  Nye tider.

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Jiading.

  Daniel Ricciardo og Red Bull vandt et spændende og afvekslende grandprix i Kina, Sebastian Vettel og Ferrari holdt fast i deres VM-føring, Kevin Magnussen var uheldig med kun at score et enkelt VM-point. Og Mercedes har endnu ikke vundet løb i Formel 1-VM 2018.

  Jo – det er nye tider i Formel 1!

  Ricciardo kørte et strålende løb, hvor man i Red Bull-pitten reagerede hurtigt på en safetycar-periode, og skiftede dæk. Det gav australieren en hurtig bil i den afsluttende fase, hvor han med en række flotte overhalinger bragte sig i front. Hans teamkammerat Max Verstappen havde ikke samme held, og et kluntet overhalings-forsøg på Sebastian Vettel endte med et sammenstød, der kostede ’Max Attack’ en tidsstraf på 10 sekunder, der sendte ham ned på femtepladsen. Vettels Ferrari blev så beskadiget, at han haltede i mål som nummer otte.

  Valtteri Bottas var denne weekend hurtigste Mercedes-kører, for Lewis Hamilton havde en af sine jævnlige off-weekends. Finnen lignede indtil safetycar-perioden en potentiel vinder, men måtte nøjes med andenpladsen foran landsmanden Kimi Raikkonen i Ferrari.

  Kevin Magnussen var tilfreds med sin startplacering som nummer 11, der betød han frit kunne vælge dæk til løbet. Med sin et-stops strategi lå han længe på en sikker syvendeplads, men hans og Haas´ planer blev  ødelagt af safetycar-perioden, der gav hans nærmeste konkurrenter et ’gratis’ pitstop. Danskeren kæmpede sig i mål til et enkelt VM-point på 10.-pladsen, der understreger danskerens stærke sæson: De seneste år havde han været lykkelig over en 10.-plads – nu var han bare småskuffet. 

  Heldigvis ligger der nye VM-point og venter på ham i Baku om 14 dage. Og dér ses vi vel til Race Night lørdag aften?

  De skæve nyheder fra kinøjser-land

   

  Heineken F1 Festival

  Heineken var titelsponsor for Kinas Grand Prix, og arrangerede samtidig en tredages Formel 1-festival i Shanghai down-town. Her var den hollandske super-DJ Armin van Buuren hovednavnet fredag, mens lokale Angela Chang indtog scenen i Jingan Kerry Center lørdag.
       
   

  RENAULT-PARTY

  Renault benyttede også F1-weekenden til at feste i Shanghai. Søndag var officiel ’Renault Super Brand Day’ på Kinas største online-portal, Tmall, med special-tilbud på diverse Renault-modeller. Samarbejdet med Tmall blev lanceret ved en ’Challenge with Burning Passion Renault F1 Night’ i banens VIP-center.
       
   

  DATO FOR KØBENHAVN

  Danmarks første Formel 1-grandprix rykker tættere og tættere på. Nu er det også sat (et omtrentligt) tidspunkt for gadeløbet i København: Løbet planlægges til august 2020. Repræsentanter fra FOM var i sidste uge i København for at rådgive om banens opbygning.
       
   

  NEXT STOP HANOI

  Allerede næste år ventes Vietnam at komme ind i VM-kalenderen med et gadeløb i Hanoi. USA kan også få et ekstra grandprix i 2019 – Formel 1-organisationen forhandler med bystyret i Miami om et gadeløb.
       
   

  ALONSO / HAAS – NOT!

  Årets hidtil dummeste rygte kom i ugen op til Kinas Grand Prix: Haas vil have Fernando Alonso som kører fra 2019! Da jeg bad teamchef Guenther Steiner om en kommentar, troede han først, jeg lavede sjov med ham: ”Er mit ansigtsudtryk svar nok?” sagde han.
       
   

  MARCUS PÅ SKRUMP

  Marcus Ericsson har afsløret baggrunden for hans imponerende sæsonstart for Sauber-Ferrari: ”Jeg har i løbet af vinteren tabt mig fem kilo,” siger den afmagrede svensker. ”Det handlede om at sige nej til desserter, alkohol og kulhydrater…”
       
   

  F1 TV KLAR TIL SPANIENS GRAND PRIX

  Formel 1´s egen streaming-service ’F1 TV’ bliver klar til Spaniens Grand Prix. Der bliver tale om to versioner, ’Pro’ og ’Access’. ’Pro’-versionen, der giver seerne adgang til alle 20 bilers on-board kameraer, alle træninger, kvalifikation, presse-konferencer etc, vil koste 5-600 kr/året. ’F1 TV’ bliver i første omgang ikke markedsført i Danmark, hvor TV3/Viasat´s kontrakt udløber efter denne sæson.
       
  I

  FORMEL 1 TILBAGE PÅ IMOLA

  I den kommende weekend (20. – 22. april) bliver der atter kørt Formel 1 på Imola-banen i Italien. Banen udenfor Bologna lægger asfalt til et grandprix for historiske biler, og der ventes op mod 30 F1-racere fra 1970´erne og 80´erne til start. Imola var med i Formel 1-kalenderen fra 1981-2006 med San Marinos Grand Prix.
       
  I

  NYT OG GAMMELT HOS RENAULT

  enault havde taget en concept-model af en fremtidig Formel 1-bil med til Kina, der blev udstillet ved siden af en af Alain Prosts biler fra 1983-sæsonen..
       
  I

  GÆT EN KØRER

  Udenfor Shanghai International Circuit er det anlagt en ’Championship Garden’ med statuer af alle tidligere vindere af Kinas Grand Prix. De lokale billedhuggere har ikke haft en heldig hånd: Kan I for eksempel se hvem dette er? Et par hints: Han er fra Finland, har kælenavnet ’Iceman’, kører for Ferrari – og han vandt Kinas Grand Prix 2007..
 • Tronen vakler under Mercedes

  09-04-2018

  Tronen vakler under mercedes.

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra ørkenen udenfor Manama.

  Efter fire års omtrent eneherredømme er Mercedes´ Formel 1-trone begyndt at vakle. Sebastian Vettel og Ferrari har nu vundet 2018-sæsonens to første løb, og hvis sejren i Australien i en vis grad var heldig, var Vettel simpelt hen hurtigste mand i Bahrain: Fra pole position tog han omgående føringen, og selvom Valtteri Bottas kom tæt på i de sidste omgange, var sejren aldrig for alvor i fare. 

  Kimi Raikkonen i den anden Ferrari var et godt bud på andenpladsen indtil et forfejlet pit-stop, der antyder at Ferrari (og deres storkunde Haas) har et problem med deres hjulmøtrikker. Mens det i Australien ’kun’ gik ud over Haas´ point-konto, kostede det i Bahrain både VM-point og et brækket ben til en Ferrari-mekaniker.

  Efter sin horror-weekend i Australien var Valtteri Bottas bedste Mercedes-kører i Bahrain. Han tog resolut kampen op med Ferrari´erne, mens Lewis Hamilton havde et svært løb, som han på grund af et gearkasse-skift startede uvant langt tilbage på gridden. Bahrains Grand Prix understregede, at Mercedes er under pres – og at resten af sæsonen derfor tegner uhyre spændende med tæt kamp mellem sportens to tophold.

  Kevin Magnussen og Haas fortsætter med at lave mirakler – og denne gang kom der i modsætning til i Australien point på VM-kontoen. En flot sjetteplads på gridden blev efter et modent løb vekslet til en forrygende femteplads i mål. Kevin Magnussen kører i disse uger bedre end nogensinde tidligere i sin Formel 1-karriere, og Haas giver ham med VF18-modellen et effektivt våben i kampen mod langt større teams.

  What´s not to like? En intens kamp om Formel 1-tronen mellem Mercedes og Ferrari og en K-Mag i storform. Og gode tilbud fra Grand Prix Tours på de kommende ture til Azerbaijan, Spanien og Monaco!

  De skæve nyheder fra Sakhir

   

  GRID-GIRLS COMEBACK (UDEN NUMMER)

  Beslutningen om at droppe grid-girls støder nu på modstand hos en række grandprix-arrangører. I Monaco planlægger man stadig at have en række modeller på gridden (uden nummer-skilte men utvivlsomt med en god ’nummer’) og også i Rusland og Singapore har man lignende planer...

       
   

  FERRARI UDE AF F1 (eSport)

  Ni af de ti teams har i år officielle teams med i Formel 1 eSport-mesterskabet, der starter i den kommende uge (13. april). Ferrari er det eneste team, der ikke er med.
       
   

  SANTANA SPILLEDE I BAHRAIN

  Bahrain har altid ligget i slipstrømmen på Singapore og Abu Dhabi i racet om et præsentere de største koncert-navne. Men i år havde man en lille perle: Carlos Santanas ’Divination Tour’ gjorde fredag stop på Bahrain International Circuit. Lørdag optrådte både Benjamin Booker og house-brødrene Disclosure.
       
   

  JAMIROQUAI OG AGUILERA I BAKU

  Baku City Circuit i Azerbaijan er også klar med grandprix-koncerter. Hovednavnene er Jamiroquai, der optræder fredag, og Christina Aguilera, der giver koncert efter kvalifikationen lørdag.
       
   

  VILDE VILLE´S NYESTE TEORI

  Jacques Villeneuve er altid god for en interessant historie. Den seneste teori handler om Williams-testkører Robert Kubica, som Villeneuve mistænker for at ’sabotere’ udviklingen af teamets 2018-model. Jo dårligere teamets to unge og uerfarne kørere Lance Stroll og Sergei Sirotkin ser ud, jo tættere er Kubica på det comeback han længe har drømt om..
       
   

  K-MAG: ”I SKAL IKKE LYTTE TIL OS!”

  I Bahrain præsenterede F1-organisationen de første udkast til en række nye regler, der skal træde i kraft i de kommende år. Mange vil gerne have indflydelse på det kommende reglement, der skal gøre løbene mere spændende, men Kevin Magnussen er ikke en af dem: ”De skal ikke lytte til kørerne,” siger K-Mag. ”Kørerne er ikke interesserede i spænding – de vil bare vinde.”..
       
   

  PIRELLI KLAR MED HOT LAPS

  Pirelli præsenterede i Bahrain deres nye ’Hot Laps’-program, hvor tilskuere og VIPs ved ni kommende Formel 1-løb kan få en omgang i en super-sportsvogn med en F1-stjerne bag rattet. I Bahrain bestod det imponende line-up af Aston Martin Vanquish S Coupe, McLaren 720S og AMG-Mercedes GTS.
       
  I

  RACE DAY I VEJLE

  Efter vores store succes ved grandprix´erne, laver vi nu også et dansk stop på vores Race Night Tour: Søndag d. 22. april stiller Jan Magnussen og jeg op til ’Race Day’ hos Thomas´ Bilsyn hos DTC Transportcenter i Vejle. Det handler om pølser, øl og røverhistorier ad libitum. Kan det blive bedre? Tilmelding på Grand Prix Tours´ hjemmeside.
 • K-Mag og miraklerne

  25-03-2018

  K-Mag og miraklerne.

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Albert Park

  VM-premieren i Australien understregede, at Formel 1-VM 2018 bliver en knivskarp kamp mellem Lewis Hamilton/Mercedes og Sebastian Vettel/Ferrari. 

  Vettels sejr i Albert Park var heldig men ikke ufortjent, og de to topteams var mere jævnbyrdige, end jeg havde regnet med. Det skulle ikke undre mig, hvis VM-fighten – der også handler om hvem af titelkandidaterne der først kan kalde sig femdobbelt verdensmester, bliver afgjort af hvem, der har den bedste andenkører. Det var i Australien helt klart Ferrari med Kimi Raikkonen, der godt og loyalt bakkede Vettel op. Til gengæld havde Valtteri Bottas en svær weekend i Hamiltons skygge, og finnen startede langt tilbage efter en kvalifikations-crash, der allerede inden årets første løb gjorde store indhug i hans ’reservedels-beholdning’. 

  Hvis Red Bull havde undgået deres til dels selvforskyldte problemer, havde de også været med i kampen om sejren. Men nu blev Ricciardo sat tre placeringer tilbage på gridden for at køre for hurtigt under rødt flag i træningen, og Verstappen snurrede rundt i et forgæves forsøg på at følge med…(trommevirvel) Kevin Magnussen!

  Danskeren og Haas var VM-premierens helt store overraskelse. K-Mag kvalificerede sig på en fornem femteplads, der allerede i første sving blev vekslet til en sensationel fjerdeplads, da han satte Verstappen grundigt på plads.

  Australiens Grand Prix så længe ud til at skulle indbringe Haas 22 VM-point med Magnussens og Romain Grosjean på henholdsvis fjerde og femtepladsen, men under pit-stoppene gik det helt galt. Menneskelige mekaniker-fejl sendte begge biler ud af løbet, men der er ingen tvivl om, at Haas lige nu har feltets fjerdehurtigste bil efter Mercedes, Ferrari og Red Bull.

  Det betyder, at der ligger masser af potentielle topplaceringer og venter på K-Mag i de kommende uger. Og du kan opleve hele dette danske Formel 1-eventyr med Grand Prix Tours!

  Vi ses til Race Night. Snart

  De skæve nyheder fra ALbert park

   

  RICCIARDO: TILBAGE TIL RØDDERNE

  Daniel Ricardo startede sin australske grandprix-weekend med en tur ’tilbage til rødderne’: Onsdag besøgte han Victoria Go Kart Club´s bane i Port Melbourne, hvor klubbens yngste medlemmer fik mulighed for at grille ham i en Q&A-seance. Senere kørte han en serie omgange mod de 11-14-årige..

       
   

  DANIEL THE DRIFTER

  Daniel Ricciardo havde en travl optakt til Australiens Grand Prix. Red Bull´s PR-afdeling havde arrangeret et møde med den lokale drifter-konge ’Mad’ Mike Whiddett, der viste F1-stjernen, hvordan man kører sidelæns. ”Det var cool!”, sagde Daniel. ”Og helt anderledes end den måde vi kører på. Vi skal jo gennem svingene så hurtigt so muligt…”
       
   

  MAX GÅR GRAFITTI-BANANAS

  Ricciardo var samme med sin teamkammerat Max Verstappen også med til at vold-male et par Aston Martin DB11´ere. Seancen foregik sammen med den lokale street-artist Julian Clavijo. ”Det var første gang jeg har malet en bil – så det var cool at starte med en DB11,” sagde Mad Max..
       
   

  SERGIO OG ESTEBAN PRØVER TENNIS

  Force India inviterede onsdag sine kørere Sergio Perez og Esteban Ocon til Melbourne´s tennisklub, hvor de mødtes med Sam Groth – manden med verdens hårdeste serv (263,4 km/t!). Ingen af Force India-kørerne havde spillet tennis tidligere, så de var på alle måder på udebane…
       
   

  SAUBER OG VILDDYRENE

  Sauber havde en af weekendens underligste medie-events: De inviterede til et photo-shoot med Marcus Ericsson, Charles Leclerc – og et skønsomt udvalg af det lokale dyreliv. Kænguruer, koalabjørne, pythonslanger og den slags....
       
   

  HALO-SANDALER

  Den nye halo-sikkerhedsbøjle ligner på mange måder et par badesandaler, og det har Force Indias sponsor-afdeling dygtigt udnyttet: Man har indgået en aftale med Havaiana-sandaler, der har fået plads på halo-bøjlen. Den nye aftale blev markeret med gratis badesandaler til F1-pressen. Som om vi har tid til badeferie…..
       
   

  TIL BAL PÅ SLOTTET

  Weekenden flotteste fest var reserveret for lokale VIP´s og de fornemste F1-gæster – Chase Carey, Jackie Stewart, redaktøren af de skæve Grand Prix Tours-nyheder o.l. Det var den lokale guvernør Linda Dessau, der inviterede på drinks og pindemadder i Government House..
       
  I

  GRAND PRIX STRIP

  Lidt mere folkeligt (og fornøjeligt?) foregik det på byens førende ’Gentleman Club’, The Men´s Gallery. Her lokkede man både med et Red Bull-inspireret stip-team og et utvivlsomt smagfuldt Grand Prix Party.
       
   

  F1-DEBUT TIL EMILIE

  Australiens Grand Prix gav debut til endnu en dansker i Formel 1: 25-årige Emilie Rath er ny mekaniker hos Force India, hvor hun blandt andet indgår i pitstop-crewet – hun afmonterer venstre baghjul på Sergio Perez´ og Esteban Ocons biler.
       
   

  COMEBACK FORT LARS SEIER

  Der var comeback for Lars Seier Christensens Seier Capital som F1-sponsor: Efter en pause i 2017 er investeringsselskabet tilbage på Romain Grosjeans styrthjelm..