Flere nyheder

 • Var det afgørelsen?

  18-09-2017

  Nu stiger spændingen

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Marina Bay

  Blev Formel 1-VM reelt afgjort allerede i Singapore? Jeg havde ikke forudset, at Lewis Hamilton ville vinde her på Marina Bay-banen, mens Sebastian Vettel må rejse hjem fra Singapore med et stort, rundt nul i VM-regnskabet. Tyskerens Ferrari var jo favorit på den kringlede bybane, og han tog da også den ventede pole position i kvalifikationen. Men en kaotisk start sendte begge Ferrari´er (plus Max Verstappen) ud allerede på første omgang. 

  Det var ikke første gang i Formel 1-historien, at første startrække blev elimineret (Vettel/Verstappen) på første omgang – men mon ikke det var første gang tre verdensmestre udgik så tidligt?

  Anyway: Med den uventede med fuldt fortjente sejr til Lewis Hamilton er han nu 28 point foran Vettel. Det virker som et uindtageligt forspring – men en sammenbrændt motor eller en afkørsel til englænderen plus en sejr til Vettel i Malaysia om 14 dage, vil igen bringe noget nær balance i VM-regnskabet. Og så mærkelige ting sker der altså jævnligt i Formel 1 – se bare på dagens Singapore Grand Prix!

  Kevin Magnussen trådte på flere måder i karakter som F1-kører i Singapore. Han kørte et stærkt løb i det indledende regnvejr, og udviste både mod og initiativ, da han var den første i feltet, der vovede skiftet til tørvejrsdæk. Desværre endte det hele i ingenting, da han udgik kort før mål, men forinden fik han til fulde bevist, at han hører til i Formel 1.

  Løbet i dag blev afviklet med masser Grand Prix Tours-gæster på tribunerne. Mange af dem er med igen i Malaysia om 14 dage, hvor vi holder Race Night / Pool Party (yes – seriously!) lørdag aften i Kuala Lumpur.

  Husk solcreme og spørgsmål. Og Speedos…

  De skæve nyheder fra monza

   

  ’DANSK’ SPONSOR TIL SAUBER

  Container-fabrikanten Flex-Box, der i 2015 var sponsor for det nu hedengangne Manor-team, er tilbage i Formel 1. Firmaet var såkaldt ’Race Partner’ for Sauber i Singapore, og overvejer et udvidet F1-engagement i 2018. Den danske forbindelse: Flex-Box´ grundlægger og administrerende direktør hedder Henrik Nielsen og er født i Danmark.

       
   

  DANMARKS GRAND PRIX RYKKER NÆRMERE

  Planerne for et Danmarks Formel 1 Grand Prix på en gadebane i København skrider planmæssigt fremad. Initiativtager og koordinator bag projektet, tidligere udviklingsminister Helge Sander, var i Singapore for at opleve det succesrige gadeløb i Marina Bay på nærmeste hold. ’Bane-arkitekt’ og medlem af Grand Prix Tours´ legendariske eksportpanel Jan Magnussen var også med.
       
   

  FOUR MORE YEARS

  Singapores regering forlængede i weekenden Formel 1-kontrakten med FOM for yderligere fire år. Man anser grandprixet som en rigtig god forretning: 450.000 udenlandske tilskuere har tilsammen bidraget med turistindtægter for 6,5 milliarder kroner i de 10 år løbet indtil nu har været med i F1-kalenderen.Kontraktforlængelsen blev annonceret på et pressemøde med FOM-boss Chase Carey.
       
   

  ENDNU ET NYT UR TIL MARCUS?

  Sauber-sponsor Edox præsenterede i Singapore endnu et nyt ur. ’Edox Chronorally Sauber F1 Team 25th Anniversary Limited Edition’-uret (sådan hedder det!) skal markere teamets 25 år i Formel 1. 
       
   

  ROBOT-INTERVIEW

  Det et ingen hemmelighed, at erfarne F1-journalister ofte snakker om ’robot-svar’, når vi har interviewet kørere: De fleste af dem er så PR-skolede, at de ofte går på autopilot, og leverer ’robot-svar’. Men i Singapore fik vi en form for hævn: IT-firmaet Acronis, der er sponsor for Toro Rosso, lod onsdag en robot interviewe Carlos Sainz Jr og Daniil Kvyat ved et pressemøde i deres hovedkvarter tæt på banen…. 
       
   

  MEXICO IS THE SHIT

  Mexico´s turistmyndigheder har starter en charmeoffensiv, der skal få flere udenlandske gæster til landets grandprix. Kampagnen, der blandt andre inkluderer Sergio Perez, Nico Hülkenberg og Daniel Ricardo, har et slogan, der kunne være opfundet af Kevin Magnussen: ”Mexico is the shit!”.
       
   

  RESERVETJANS TIL RESERVEKØRERNE

  Amber Club, den omrejsende F1-natklub, var naturligvis også på plads i Singapore. Her gennemførte man endnu en gang et modeshow med F1-stjerner som modeller. Det var dog kun reservekørerne, der havde tid til mode-tjansen: Antonio Giovinazzi, Sean Gelael, Sergey Sirotkin, Marc Gene og F1-kører Norman Nato optrådte på carwalk´en.
       
   

  STÆRKT KONCERT LINE-UP

  Koncert-udbuddet ved Singapores Grand Prix var som altid et af sæsonens stærkeste. På banen handlede det om Lianna La Havas, OneRepublic, Duran Duran, Ariana Grande, Seal og Calvin Harris, mens Amber Club diskede op med Raye.
       
   

  RACE MEETING MED BIG MAG

  På grund af den ’sene’ tidsplan’ for Singapores Grand Prix ændrede Grand Prix Tours den sædvanlige ’Race Night’ til en ’Race Meeting’, der blev afviklet lørdag middag på hotel King´s Cropthorne inden afgang til Marina Bay-banen. Der var for andet løb i træk ’Big Mag’ på menuen: Yeps – Jan Magnussen og overtegnede stod for løjerne, der åbenlyst faldt i gæsternes smag.
 • Nu fører Lewis!

  04-09-2017

  Nu stiger spændingen

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Monza

  Så skiftede føringen i Formel 1-VM 2017. Med sejren på Monza gik Lewis Hamilton i front, men jeg tror ikke, der er sidste gang, føringen er skiftet: Hamilton har lige nydt godt af to baner, der passede perfekt til den ’lange’ Mercedes – om 14 dage kommer vi til gadebanen Marina Bay i Singapore, hvor den kortere Ferrari vil føle sig mere hjemme end i Spa-Francorchamps og Monza. Så konklusionen efter Italiens Grand Prix er klar: Spændingen har fået endnu et nøk i den rigtige retning, og der er lagt op til en gyserafslutning i de kommende uger.

  Kevin Magnussen var med 11.-pladsen i Monza tæt på VM-point – på papiret. Men så længe de fem førende teams fik alle deres biler i mål, var der reelt ingen chancer for danskeren, men ’best-of-the-rest’ var også en fornem præstation – specielt i en weekend, hvor teamkammerat Romain Grosjean ’sjuskede’ ved flere lejligheder.

  Next stop Singapore – hvor vi laver lidt om på det ellers så succesfulde Race Night-koncept: På grund af den ændrede tidsplan til natte-racet i Marina Bay holder vi ’Race Lunch’ lørdag middag – inden vi tager ud og ser den afsluttende træning og kvalifikation.

  Vi ses!

  De skæve nyheder fra monza

   

  FREDEN ER BRUDT UD

  Fire dage efter Esteban Ocon havde anklaget Sergio Perez for livsfarlig kørsel, var det to Force India-makkere igen blevet gode venner. ”Vi starter på en frisk,” sagde Perez med et smil, da han sammen med Ocon var indkaldt til FIA´s officielle pressemøde. Den tror vi så på – indtil de ramler sammen næste gang…

       
   

  GO-KART PÅ LANGSIDEN

  Sidste år spillede en håndfuld F1-kørere og en række tidligere Champions League-stjerner fodbold på langsiden – i år kørte de go-kart. Daniel Ricardo, Max Verstappen, Esteban Ocon, Sergio Perez og David Coulthard stillede op mod de tidligere topspillere Dida, Christian Karembeu, Michael Salgado, Louis Saha og Francesco Toldo på en special-anlagt bane på langsiden. F1-kørerne startede en halv omgang efter fodbold-fyrene – og vandt alligevel overlegent.
       
   

  ZANARDI GENVINDER VM

  Den tidligere Formel 1-kører Alessandro Zanardi, der mistede begge ben i en IndyCar-ulykke i 2001, genvandt i ugen op til Italiens Grand Prix VM i para-cykling. Det skete i Pietermaritzburg (Sydafrika) og VM-titlen var Zanardis niende. Italieren er også para-olympisk mester.
       
   

  McLAREN MORGENMAD MED HØREBØFFER

  Fredag morgen inviterede McLaren på morgenmad i deres såkaldte Brand Centre. Teamets partner Logitech benyttede lejligheden til at præsentere et nyt headset, som F1-journalisterne blev begavet med.
       
   

  RED BULL PARTY

  Det blev et vemodigt farvel til de mange motorhomes ved årets sidste grandprix i Europa. Red Bull markerede, at vi fremover skal hente kaffe andre og mere ydmyge steder, ved et party lørdag aften. 
       
   

  FERRARI FYLDER RUNDT

  Det er i år 70 år siden Enzo Ferrari startede sit firma. Formel 1-teamet markerede på Monza jubilæet med en speciel udsmykning af deres motorhome.
       
   

  SVÆRT SPØRGSMÅL TIL JOLYON

  Hvis der er én F1-kører der har godt af at holde sommerferie – så er det Jolyon Palmer: Sidste år fik han bøllebank af Kevin Magnussen i første halvdel af sæsonen, men efter sommerferien var han pludselig på niveau med danskeren. I år stod han totalt i skyggen af Nico Hülkenberg – men efter sommerferien er han pludselig meget tættere på tyskeren. Men spørgsmålet om hvornår han sidst var hurtigere end tyskeren måtte han alligevel tænke lidt over… 
       
   

  F1 – NU MED PADDOCK-BAR

  Det er nye tider i Formel 1: Efter Bernie Eccelstone har sluppet tøjlerne er der kommet en mere afslappet stemning. Blandt andet har stor-sponsor Heineken nu fået sin egen bar, der i Monza var placeret midt i paddocken..
       
   

  MAGNUSSEN AIRWAYS

  Grand Prix Tours ’privat-jet’ til Bergamo torsdag havde et prominent navn i cockpittet: Jan Magnussen fik en plads ved siden af kaptajn Michael Bovbjerg og first officer Pal Danielsen! ”En fed oplevelse – men jeg blev noget øm i lårbasserne af et sidde på et klapsæde hele vejen,” rapporterede den nykårede ’second officer’.
       
   

  RACE NIGHT MED BIG MAG

  Vores Race Night på Milano Crowne Plaza udviklede sig  nærmest til et Happy Meal – i hvert fald var der Big Mag på menuen: Yeps – Jan Magnussen, tidligere F1-kører, far til en vis Kevin og nu også snart luftkaptajn, stillede op til spørgsmål og spas med vores Grand Prix Tours gæster.
 • Spændingen stiger

  28-08-2017

  Spændingen stiger

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Francorchamps

  Belgiens Grand Prix – afviklet for øjnene af hundredevis af Grand Prix Tours-gæster – øgede kun spændingen i Formel 1-VM 2017. De to titel-kandidater Lewis Hamilton og Sebastian Vettel lå tæt hele eftermiddagen, og med sin sejr er Hamilton nu bare sølle syv point efter Vettel i den samlede stilling.

  Hvorfor svinger VM-kampen så meget – i Ungarn for en måned siden dominerede Ferrari og her i Belgien var Mercedes så i front? Jeg tror det hænger sammen med banerne – og bilerne, naturligvis. Mercedes´ 2017-model har den længste akselafstand i feltet, og det giver fordele på baner med hurtige kurver – som for eksempel Spa-Francorchamps – fordi den længere bil opfører sig ’roligere’. Der en simpelt hen mere stabil. Omvendt har den kortere Ferrari en fordel på baner med langsomme, ’små’ sving – som på Hungaroring eller i Monte Carlo, hvor den lange Mercedes er ’svær at svinge rundt’. Ser vi lidt fremad, tror jeg derfor Mercedes vil vinde i næste uge på Monza, mens Ferrari sandsynligvis vil bryde tilbage i Singapore to uger senere. Men tingene ændrer sig hurtigt i denne spændende Formel 1-sæson, så det eneste der er sikkert er, at det blive spændende!

  Kevin Magnussen var på vej mod et par VM-point i Spa-Francorchams indtil han begik en bremsefejl kort før mål. Det var en ærgerlig afslutning på en god eftermiddag, men jeg vælger at se optimistisk på det: Han og Haas-raceren har farten, og der ligger nye VM-point og venter i Monza allerede i den kommende weekend.

  Vi ses vel til Race Night på lørdag i Milano? Jeg har en gæstestjerne med – en fyr der hævder, han er i tæt familie med en aktiv Formel 1-kører…

  De skæve nyheder fra FRANCORCHAMPS

   

  MINI-SCHUMI I MICHAELS BENETTON

  Mick Schumacher, Michaels 18-årige søn, der i kører Formel 3, fik sin Formel 1-debut under emotionelle omstændigheder: Inden starten i Spa-Francorchamps kørte han en omgang i sin fars Benetton-Ford fra 1994. Michael Schumacher vandt Belgiens Grand Prix seks gange, og omtalte Spa-Francorchamps som sin ”dagligstue”..

       
   

  KEVINS KUGLER – NU MED T-SHIRTS

  Kevin Magnussens ”suck-my-balls” ønske til Nico Hülkenberg efter Ungarns Grand Prix var stadig interessant i Spa-Francorchamps. Mange danske fans mødte op i t-shirts med det fromme ønske. K-Mags egen kommentar: ”Jeg er her for at skabe resultater – ikke for at få venner.”
       
   

  RONNIE FILM – DEN SKAL I SE!

  En ny dokumentarfilm om Skandinaviens mest succesrige Formel 1-kører, svenskeren Ronnie Peterson, havde premiere i sommerpausen mellem Ungarns og Belgiens Grand Prix´er. ’Super Swede’ blev i København vist i en af Palads største og stopfylde sale. Det er ikke tit der bliver klappet i en biograf, men bifaldet efter ’Super Swede’ var fuldt fortjent.
       
   

  OGSÅ FILM OM WILLIAMS

  Endnu en Formel 1-film har haft premiere denne sommer. ’Williams’ handler om Williams-familien med Sir Frank, hans afdøde hustru Virginia og datteren Claire (der i dag er chef for Williams-teamet). Filmen, der er baseret på Virginia Williams´ rørende bog fra 1991 ’A Different Kind of Life’ byder blandt andet på et sjældent billede af Frank Williams i sin aktive Formel 3-karriere – på Ring Djursland!
       
   

  KIMI I FINLAND

  Kimi Raikkonen underskrev i ugen op til Belgiens en ny etårig kontrakt med Ferrari. Det fejrede han med en pressekonference hjemme i Finland – hvor en Ferrari i is indgik som en naturligt element i ’The Iceman Show’
       
   

  UNGE LUNDGAARD PÅ BESØG

  16-årige Christian Lundgaard, der for nylig sikrede sig det international SMP Formel 4 NEZ-mesterskab, var på besøg hos Renault-teamet i Spa-Francorchamps. Den danske teenager, der allerede er med i Renault Sport Academy, skal efter planen rykke op i Formel Renault 2,0 i 2018.
       
   

  FAN FESTIVAL

  De nye ejere af Formel 1´s kommercielle rettigheder, amerikanske Liberty Media, satser på at gøre Formel 1-oplevelsen endnu større for tilskuerne. I Spa-Francorchamps havde man opbygget to ’fan zoner’ med forskellige aktiviteter, interaktive konkurrencer og live musik. Da det var 50. Gang der blev kørt Formel 1 på banen, indgik historiske video-klip også i vidoe-underholdningen.
       
   

  F1 – NU MED ESPORT-MESTERSKAB

  Liberty Media har også oprettet et officielt Esport-mesterskab i Formel 1. Målet er at finde verdens bedste, virtuelle Formel 1-kører i det officielle F1 2017-spil, der blev lanceret i slutningen af august. Efter en lang række indledende heats vil de 20 hurtigste blive inviteret til finalen, der afvikles i forbindelse med årets sidste Formel 1-løb i Abu Dhabi.
       
   

  NYT UR TIL CARLOS OG DANIIL

  Casio, der er sponsor for Toro Rosso, præsenterede i Spa-Francorchamps et nyt, avanceret Formel 1-ur. Ved pressemødet konkurrerede Carlos Sainz Jr og Daniil Kvyat med F1-pressen i en simulator – og præmierne var et eksemplar at det nye ur.
       
   

  ENDNU EN RACE NIGHT-SUCCES

  I Belgien afholdt vi vores hidtil største race Night-arrangement. Der var flere hundrede af vores gæster på plads, da John Nielsen og Peter Nygaard underholdt med inside-historier og anekdoter på Holiday Inn i Hasselt.
 • Sommerferie!

  01-08-2017

  Sommerferie!

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Hungaroring

  VM-pendulet nåede lige at svinge en ekstra gang inden sommerferien. Ungarns Grand Prix på Hungaroring blev en total triumf for Ferrari med Sebastian Vettel som vinder foran Kimi Raikkonen med Mercedes-kørerne Valtteri Bottas og Lewis Hamilton på tredje- og fjerdepladsen.

  Resultatet kom efter en sommer domineret af Mercedes, og understregede bare, at dagsformen er afgørende. Hungaroring minder i layout (og temperatur) om Monte Carlo – og hvem vandt dér tilbage i maj? Rigtig – Vettel foran Raikkonen.

  Der er altså fortsat lagt op til en spændende VM-duel mellem Ferrari og Mercedes, og lige nu behøver man for eksempel ikke tage tænke-hatten alt for langt ned over ørerne for at forudse, at Ferrari også vil være stærke i Singapore. Eller at Mercedes er favorit i Spa-Francorhamps og Monza. Som sagt: Det bliver spændende!

  For Kevin Magnussen og Haas-teamet blev Ungarns Grand Prix et løb til glemmebogen. Danskeren fik sine forberedelser nulstillet, da Haas´ fredags-kører Antonio Giovinazzi smadrede hans bil, og selvom K-Mag kæmpede sig godt tilbage, var hele weekenden en op-af-bakke oplevelse, der kulminerede med en fem sekunders tidsstraf for at tvinge Nico Hülkenberg af banen. 

  Deres efterfølgende disput på alverdens TV-skærme understregede kun det, alle i paddocken følte:

  Formel 1-folket trænger til ferie! 

  De skæve nyheder fra hungarorong

   

  Ny champagne

  Formel 1´s nye champagne-sponsor blev præsenteret i Ungarn. Fremover er det Carbon Champagne der sprøjtes fra alverdens F1-sejrsskamler. Der specielle ved den nye champagne er…flasken: Den er delvist lavet af kulfiber, og det tager en uge at fremstille hver flaske.

       
   

  slå mønt på williams

  I anledning af at Williams-teamet nu har været med i Formel 1 i 40 år, har Rosland Capital udgivet to jubilæumsmønter i henholdsvis sølv og guld. Der er fremstillet i alt 240 sæt. Sølvmønten – der er fremstillet 400 af dem – kan også købes separat
       
   

  Ricciardo: "Max er en amatør"

  Det var tydeligt, at Formel 1-folket trængte til ferie efter Ungarns Grand Prix. Mens for eksempel Force India- og Toro Rosso-teamkammeraterne har været uvenner i månedsvis, fik de sidste ugers hektiske program også mere besindige kørere til at miste overblikket. Daniel Ricciardo kaldte efter et sammenstød med Max Verstappen på første omgang således sin Red Bull-teamkammerat for ’en amatør’.
       
   

  k-mag åbner op for privatlivet

  Og hvad skete der lige med Nico Hülkenberg og Kevin Magnussen? Efter løbet afbrød tyskeren et TV live-interview med danskeren for at fortælle ham, at han var feltets mest usportslige kører. Blev Kevin bare forvirret? Eller havde han solen i øjnene, og troede han talte med Louise? I hvert fald fik vi et sjældent indblik i tonen hjemme i soveværelset på Frederiksberg…
       
   

  første finne i Formel 1 død

  RLeo Kinnunen, der i 1974 blev den første finne i Formel 1, døde i dagene op til Ungarns Grand Prix. Kinnunen debuterede i Sveriges Grand Prix 1974, og kvalificerede sig på 25.-pladsen, tre pladser bag danske Tom Belsø. Kinnunen, der ikke kvalificerede sig til flere Formel 1-løb, havde en stor sportsvogns-karriere, og vandt Interserien tre gange i træk 1971-73. Han blev 73 år.
       
   

  nico - back to school?

  Renaults 1977-model RS01 introducerede turbo-teknologien i Nico Rosberg ser ud til at nyde livet som racer-pensionist, og overvejer nu at begynde at…studere. Han besøgte fornylig Stanford, et af USA´s førende universiteter. ”Det ville være fantastisk ar studere her,” sagde verdensmesteren efter en rundtur på læreanstalten.
       
   

  besøg fra landsholdet

  Kevin Magnussen og hans træner Thomas Jørgensen havde fine gæster i paddocken: De tidligere landsholdsspillere Lars Jacobsen og Thomas Kahlenberg udvidste stor F1-interesse og –knowhow.
       
   

  race night - nu også i budapest

  Grand Prix Tours første Race Night-arrangement i Ungarn, afholdt lørdag på Hotel Boutique i Budapest, blev en stor succes med masser af gode spørgsmål, hyggelige snakke – og kolde øl!
 • Et sølle point...

  17-07-2017

  et sølle point...

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Silverstone.

  Så er det ét point mellem Sebastian Vettel (Ferrari) og Lewis Hamilton (Mercedes) i VM – kan det blive mere spændende? Næppe…

  Den nye, tætte VM-stilling kom i stand efter et dramatisk britisk grandprix i Silverstone, hvor Lewis Hamilton var ganske dominerende, men Ferrari´erne med Vettel og specielt den ellers pensionsmodne Kimi Raikkonen var altid tæt nok på til at kunne profitere af eventuelle Mercedes-problemer. 

  Men det var Ferrari der fik problemer. Et dæk på hver af de to røde racere brød sammen med kort mellemrum, og den ’italienske’ krise, der er under udvikling mellem Pirelli og Ferrari, er noget der diskjuteres vildt omkring mig, mens jeg skriver disse linjer i mediecenteret i Silverstone søndag aften. For mig så det ud til at Ferrari bare satsede for voldsomt, men i alle tilfælde er det fedt, at VM-duellen nu er så tæt. Og glem ikke Valtteri Bottas: Mercedes loyale andenkører scorede endnu en andenplads i Silverstone, og er nu kun 23 point efter Vettel. Med andre ord: Hvis Vettel og Hamilton ramler sammen i Ungarn om 14 dage og Bottas vinder – så er det pludselig finnen der fører VM!

  For Kevin Magnussen blev løbet i Silverstone en lang, småkedelig dag på kontoret. Hans løb blev delvist ødelagt allerede under kvalifikationen, hvor blev ramt af en uheldig kombination af regnvejr og dækslitage, der betød at han kun fik 16. startposition. Herfra kørte han sig frem til en 12.-plads i mål, men det er tydeligt, at Haas-raceren stadig kan gøre sig gældende i det tætte midterfelt.

  Flere danske VM-point i Ungarn? Og hvem fører VM efter løbet på Hungaroring? Den nemmeste måde at finde ud af det, er selv at være til stede. Så går du heller ikke glip af vores Race Night lørdag…

  Vi ses!

  De skæve nyheder fra Silverstone

   

  FORMEL 1 I LONDON

  FOM arrangerede onsdag før det det britiske grandprix en spektakulær show-event i London, hvor alle 10 teams stillede op. Der blev kørt demo-runder og lavet donuts på en afspærret bane omkring Trafalgar Square. Haas-kørerne Kevin Magnussen og Romain Grosjean var på plads, men kom dog ikke i aktion: ”Vi må kun køre med biler, der er mindst to år gamle – og det har vi simpelt hen ikke,” forklarede K-Mag.  
       
   

  LEWIS´  SELVMÅL

  Der var 10 teams og 19 kørere med i London. Den eneste kører der manglede: Såmænd lokale Lewis Hamilton. Han foretrak et par dage på en græsk strand med en fotomodel fremfor at møde de fans, der ellers betyder så uendeligt meget for ham. Da hans navn blev nævnt over højtalerne i London, blev det mødt med buh-råb. ”Hvis jeg var blevet væk fra en lignende event i Holland, var jeg blevet skudt,” sagde en forundret Max Verstappen.
       
   

  BACK TO THE 80s

  Man gør rigtig meget for tilskuerne på Silverstone, der år efter år melder totalt udsolgt. Men på koncert-området halter de engelske grandprix-arrangører efter mange af deres kollegaer: Højdepunktet i år kom fredag med en ’Just Can´t Get Enough of the 80s’ med Modern Romance, Carol Decker (T´Pau) og Aswad..
       
   

  ”GROSJEAN SKAL VÆRE GLAD FOR AT VÆRE I F1”

  Romain Grosjean følte sig alvorligt hæmmet af Lewis Hamilton på en af sine kvalifikationsrunder, og den temperamentsfulde franskmand undlod ikke at nævne det. Dommerne frikendte dog Hamilton, og Mercedes-chefen gav Grosjean (der i parentes er chef for kørernes ’fagforening GPDA) et par ord med på vejen: ”Der er nogen der bare altid skal brokke sig. Grosjean burde kikke på sig selv – han skal være glad for at han overhovedet kører F1.” En ’elegant’ hentydning til at franskmanden tidligt i karrieren fik karantæne for at ’farlig kørsel’. Ouch!
       
   

  RENAULT PARTY-TIME

  Renault debuterede i Formel 1 ved det britiske grandprix i Silverstone 1977. 40-års jubilæet blev behørigt fejret ved et stort cocktailparty i paddocken lørdag aften, hvor teamets 1977-racer var udstillet.
       
   

  RENAULT TEA-TIME

  Renaults 1977-model RS01 introducerede turbo-teknologien i Formel 1. Designet var lidt buttet, og motoren brændte ofte sammen i en sky af røg – derfor fik bilen kælenavnet ’tepotten’. Til at markere jubilæet præsenterede Renault i Silverstone en helt ny…tepotte..
       
   

  PREMIERE FOR WILLIAMS FILM

  Det var ikke kun Renault, der fejrede 40-års jubilæum i Silverstone – også Williams-teamet kan nu se tilbage på 40 års Formel 1-historie. I den forbindelse er der produceret en film om teamets grundlægger, Sir Frank Williams. Filmen, med billeder fra blandt andre danske Grand Prix Photo, havde premiere i London i ugen op til det britiske grandprix.
       
   

  CARS 3 MED K-MAG

  Den kommende Disney-film Cars 3 (med blandt andre Kevin Magnussen som en af de danske stemmer) blev præsenteret i Silverstone, hvor bilens to ’hovedpersoner’ havde fået deres egen pit-garage.
       
   

  F1 EXPERIENCE ULTRA-LIVE

  Der bliver gjort mere og mere for F1-tilskuerne. Seneste tiltag fra ’F1 Experience’ er et program med to-sædede Formel 1-biler, hvor man kan få en tur med en tidligere F1-kører som chauffør. I Silverstone fik blandt andre skuespilleren Woody Harrelson en tur. Interesseret? Jeg tror Grand Prix Tours kan hjælpe.