Flere nyheder

 • Et sølle point...

  17-07-2017

  et sølle point...

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Silverstone.

  Så er det ét point mellem Sebastian Vettel (Ferrari) og Lewis Hamilton (Mercedes) i VM – kan det blive mere spændende? Næppe…

  Den nye, tætte VM-stilling kom i stand efter et dramatisk britisk grandprix i Silverstone, hvor Lewis Hamilton var ganske dominerende, men Ferrari´erne med Vettel og specielt den ellers pensionsmodne Kimi Raikkonen var altid tæt nok på til at kunne profitere af eventuelle Mercedes-problemer. 

  Men det var Ferrari der fik problemer. Et dæk på hver af de to røde racere brød sammen med kort mellemrum, og den ’italienske’ krise, der er under udvikling mellem Pirelli og Ferrari, er noget der diskjuteres vildt omkring mig, mens jeg skriver disse linjer i mediecenteret i Silverstone søndag aften. For mig så det ud til at Ferrari bare satsede for voldsomt, men i alle tilfælde er det fedt, at VM-duellen nu er så tæt. Og glem ikke Valtteri Bottas: Mercedes loyale andenkører scorede endnu en andenplads i Silverstone, og er nu kun 23 point efter Vettel. Med andre ord: Hvis Vettel og Hamilton ramler sammen i Ungarn om 14 dage og Bottas vinder – så er det pludselig finnen der fører VM!

  For Kevin Magnussen blev løbet i Silverstone en lang, småkedelig dag på kontoret. Hans løb blev delvist ødelagt allerede under kvalifikationen, hvor blev ramt af en uheldig kombination af regnvejr og dækslitage, der betød at han kun fik 16. startposition. Herfra kørte han sig frem til en 12.-plads i mål, men det er tydeligt, at Haas-raceren stadig kan gøre sig gældende i det tætte midterfelt.

  Flere danske VM-point i Ungarn? Og hvem fører VM efter løbet på Hungaroring? Den nemmeste måde at finde ud af det, er selv at være til stede. Så går du heller ikke glip af vores Race Night lørdag…

  Vi ses!

  De skæve nyheder fra Silverstone

   

  FORMEL 1 I LONDON

  FOM arrangerede onsdag før det det britiske grandprix en spektakulær show-event i London, hvor alle 10 teams stillede op. Der blev kørt demo-runder og lavet donuts på en afspærret bane omkring Trafalgar Square. Haas-kørerne Kevin Magnussen og Romain Grosjean var på plads, men kom dog ikke i aktion: ”Vi må kun køre med biler, der er mindst to år gamle – og det har vi simpelt hen ikke,” forklarede K-Mag.  
       
   

  LEWIS´  SELVMÅL

  Der var 10 teams og 19 kørere med i London. Den eneste kører der manglede: Såmænd lokale Lewis Hamilton. Han foretrak et par dage på en græsk strand med en fotomodel fremfor at møde de fans, der ellers betyder så uendeligt meget for ham. Da hans navn blev nævnt over højtalerne i London, blev det mødt med buh-råb. ”Hvis jeg var blevet væk fra en lignende event i Holland, var jeg blevet skudt,” sagde en forundret Max Verstappen.
       
   

  BACK TO THE 80s

  Man gør rigtig meget for tilskuerne på Silverstone, der år efter år melder totalt udsolgt. Men på koncert-området halter de engelske grandprix-arrangører efter mange af deres kollegaer: Højdepunktet i år kom fredag med en ’Just Can´t Get Enough of the 80s’ med Modern Romance, Carol Decker (T´Pau) og Aswad..
       
   

  ”GROSJEAN SKAL VÆRE GLAD FOR AT VÆRE I F1”

  Romain Grosjean følte sig alvorligt hæmmet af Lewis Hamilton på en af sine kvalifikationsrunder, og den temperamentsfulde franskmand undlod ikke at nævne det. Dommerne frikendte dog Hamilton, og Mercedes-chefen gav Grosjean (der i parentes er chef for kørernes ’fagforening GPDA) et par ord med på vejen: ”Der er nogen der bare altid skal brokke sig. Grosjean burde kikke på sig selv – han skal være glad for at han overhovedet kører F1.” En ’elegant’ hentydning til at franskmanden tidligt i karrieren fik karantæne for at ’farlig kørsel’. Ouch!
       
   

  RENAULT PARTY-TIME

  Renault debuterede i Formel 1 ved det britiske grandprix i Silverstone 1977. 40-års jubilæet blev behørigt fejret ved et stort cocktailparty i paddocken lørdag aften, hvor teamets 1977-racer var udstillet.
       
   

  RENAULT TEA-TIME

  Renaults 1977-model RS01 introducerede turbo-teknologien i Formel 1. Designet var lidt buttet, og motoren brændte ofte sammen i en sky af røg – derfor fik bilen kælenavnet ’tepotten’. Til at markere jubilæet præsenterede Renault i Silverstone en helt ny…tepotte..
       
   

  PREMIERE FOR WILLIAMS FILM

  Det var ikke kun Renault, der fejrede 40-års jubilæum i Silverstone – også Williams-teamet kan nu se tilbage på 40 års Formel 1-historie. I den forbindelse er der produceret en film om teamets grundlægger, Sir Frank Williams. Filmen, med billeder fra blandt andre danske Grand Prix Photo, havde premiere i London i ugen op til det britiske grandprix.
       
   

  CARS 3 MED K-MAG

  Den kommende Disney-film Cars 3 (med blandt andre Kevin Magnussen som en af de danske stemmer) blev præsenteret i Silverstone, hvor bilens to ’hovedpersoner’ havde fået deres egen pit-garage.
       
   

  F1 EXPERIENCE ULTRA-LIVE

  Der bliver gjort mere og mere for F1-tilskuerne. Seneste tiltag fra ’F1 Experience’ er et program med to-sædede Formel 1-biler, hvor man kan få en tur med en tidligere F1-kører som chauffør. I Silverstone fik blandt andre skuespilleren Woody Harrelson en tur. Interesseret? Jeg tror Grand Prix Tours kan hjælpe.
 • Spændingen stiger - og heldet vender

  10-07-2017

  Spændingen stiger - og heldet vender.

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Spielberg.

  Formel 1-VM 2017 blev endnu mere spændende efter Østrigs Grand Prix. Valtteri Bottas vandt for Mercedes, men var under hårdt pres fra Sebastian Vettel (Ferrari) på de seneste omgange. Og Lewis Hamilton (Mercedes) blev nummer fire efter at være startet fra ottenpladsen på grund af et gearkasse-skift. Jeg fornemmer, at Mercedes i løbet af de sidste uger har skaffet sig et lille forspring i forhold til Ferrari, og derfor blev spændingen kun forøget af resultatet fra Red Bull Ring: Hamilton kom lidt længere efter Vettel i den samlede stilling, og det skal han så indhente i de kommende uger. Og Mercedes´ forspring er spinkelt – og de presser deres teknik mere end nogensinde under det nuværende reglement. Som sagt: Det bliver spændende!

  Stakkels Kevin Magnussen havde en weekend fra H… med tekniske problemer både under kvalifikationen og i løbet. Men de gode nyheder er, at Haas-raceren i Østrig var ’best-of-the-rest’ – kun Mercedes, Ferrari og Red havde hurtigere biler på Red Bull Ring. Inden weekenden havde Haas forventet, at deres bil kun passede dårligt til Red Bull Ring, men det står nu klart, at Haas VF17 opfører sig fornuftigt til alle typer baner. Og når Magnussen held vender tilbage – og det gør det! – er han Haas-teamets hurtigste mand.

  Roll on, Silverstone!

  De skæve nyheder fra SPIELBERG

   

  nyt ur til marcus

  Ur-firmaet Edix, der er sponsor for Sauber-teamet, har præsenteret et nyt, eksklusivt ur. Edox Chronorally Sauber F1 Team Limited Edition (dét hedder det!) er kun lavet i 555 eksemplarer, og kan erhverves for cirka 1600 Euro (cirka 12.000 kroner).  
       
   

  Race night overgik alle forventninger

  Vores Race Night i den hyggelige camp ved siden af banen overgik alle forventninger. Lækker mad, hyggelig stemning og masser af gode spørgsmål til det vi selv kalder ’Danmarks Bedste Ekspertpanel’ med Le Mans-vinder John Nielsen, Red Bull-mekker Ole Schack og Club 500-journalist Peter Nygaard.

   

       
   

  koncerter i Østrig

  Den lokale radiostation Ö3 stod for koncerterne ved Østrigs Grand Prix. Fredag var reserveret lokale navne, men lørdag, hvor koncerterne til dels blev overskygget af Grand Prix Tours legendariske Race Night, var udbuddet mere internationalt. Man kunne dog nå hovednavnet Passenger (’Let Her Go’), der fornuftigt nok først gik på scenen da Race Night var afsluttet.
       
   

  rolling stones på red bull ring

  Det bliver svært at overgå vores Race Night. Men hvis der er nogen der kan, er det nok Rolling Stones - de giver koncert på Red Bull Ring 16. september.
       
   

  KONCERTER i abu dhabi

  Arrangørerne af Abu Dhabis Grand Prix har offentliggjort de to første navne i deres koncert-program. Torsdag er Calvin Harris på scenen og søndag afslutter Pink Grand Prix-weekenden (og F1-sæsonen 2017) på Yas Island.
       
   

  koncert i mexico

  I Mexico har de endnu ikke fundet ud af at kombinere Formel 1 med koncerter på banen. Alligevel er vi mange der ser frem til lørdag aften i Mexico City: Her giver Paul McCartney koncert på Estadio Azteca. Ex-Beatlen gav koncert ved Abu Dhabis Grand Prix i 2011 (billedet).
       
   

  danmarks grand prix i 2020?

  Et Grand Prix i Danmark er ifølge Erhversminister Brian Mikkelsen nu en realistisk mulighed. En delegation med blandt andre tidligere udviklingsminister Helge Sander og erhvervsmanden (og tidligere Saxo Bank-ejer) Lars Seier Christensen har allerede været på besøg hos FOM i London, hvor man også er positive omkring ideen.
       
   

  tom k i østrig

  Arrangørerne af Østrigs Grand Prix har tradition for at lave årets flotteste oldtimer-opvisning. De er sket både med historiske Formel 1-biler og sidste år med de legendariske BMW Procar-racere. I år var Le Mans temaet for oldtimer-opvisningen, der dog ikke var så ’gammeldags’ som tidligere: Årets vinderbil fra 24-timersløbet var med i paraden, der også omfattede blandt andre Tom Kristensen i en Audi R18.
       
   

  max på is

  Red Bull-kørerne Daniel Ricciardo og Max Verstappen havde travlt op til deres hjemmebane-grandprix i Spielberg. I Salzburg blev de sendt på banen med det lokale ishockey-hold, hvor hollænderen var klart bedst. ”De var første gang jeg prøvede ishockey – og tredje gang jeg stod på skøjter. De to første gange var jeg 10 år,” sagde Ricciardo. ”Jeg spillede ishockey da jeg var dreng,” forklarede Verstappen sin overlegne præstation.
       
   

  ricciardo på græs

  Daniel Ricardo fik revanche på fodboldbanen. Han og Max Verstappen fik hver 10 skud fra kanten af straffesparkfeltet, og det gjaldt om at ramme overliggeren. Resultatet af den australsk-hollandske landskamp: 1-0 til Australien.
 • Det bliver bedre og bedre!

  26-06-2017

  det bliver bedre og bedre.

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Baku.

  Formel 1-VM 2017 bliver bare bedre og bedre – både generelt og set med danske øjne. I Bakus smalle gader – hvor man runder 350 km/t på langsiden – fik vi et underholdende race med Daniel Ricardo (Red Bull-Renault) som den overraskende vinder. VM-rivalerne Lewis Hamilton (Mercedes) og Sebastian Vettel (Ferrari) nåede at ramle sammen et par gange, og både hos Force India-Mercedes og Toro Rosso-Renault er kørerne røget i intern ’borgerkrig’. Der er kort sagt masser af dramatik og underholdning, og alt tyder på at anden halvdel af sæsonen bliver endnu mere spændende.

  Og så er der Kevin Magnussen. På den bane, der passer dårligst til Haas-raceren, scorede han teamets bedste resultat! Syvendepladsen kom i hus efter et flot, modent løb, hvor K-Mag på et tidspunkt var helt oppe på tredjepladsen. Undervejs udviste han den optimale kombination af velovervejet kørsel og rå aggressivitet, og syvendepladsen sendte ham forbi teamkammerat Romain Grosjean i den samlede VM-stilling.

  Nu venter Østrigs Grand Prix i Spielberg og Grand Prix Tours´ hyggelige lejr. Plus naturligvis den legendariske Race Night, hvor jeg får en Le Mans-vinder og en F1-mekaniker som medværter.

  Det  bliver SÅ godt. Ligesom Formel 1-VM 2017!

  De skæve nyheder fra baku

   

  INGEN RØG UDEN ILD

  Da der begyndte at vælte røg ud af Fernando Alonsos McLaren-Honda under træningen, var spanieren hurtig på team-radioen. ”Motor, motor,” skreg han – vel nok mest af gammel vane. Men efterfølgende måtte McLaren-teamet korrigere: Det var – for en gangs skyld – ikke Honda-motoren, der var brændt sammen. Det var gearkassen, der var skyld i Alonso stoppede..  
       
   

  McLAREN FORVIRRER KONKURRENTERNE

  Under kvalifikationen følte Fernando Alonso, at han på sin hurtigste omgang blev hæmmet af Daniel Ricciardo. Spanieren brokkede sig højlydt over radioen, men undskyldte bagefter. ”Jeg kan godt forstå han blev forvirret: Vi er så langsomme, at han vel troede, jeg var i gang med en opvarmningsrunde.”

   

       
   

  HVAD DRIKKER EDDIE?

  Den tidligere teamejer og nuværende TV-ekspert Eddie Jordan hævdede i Baku endnu en gang, at Mercedes vil trække sig ud af Formel 1 indenfor kort tid. Mercedes teamchef Toto Wolff er efterhånden lidt træt af Jordans snak. Da han blev spurgt om, hvad han troede der er baggrunden for Jordans rygter, svarede Wolff: ”Druk”.
       
   

  BAKU – NU I AZERBAIJAN

  Da gadebanen i Baku sidste år debuterede i VM-kalenderen hed løbet officielt ’Europas Grand Prix’. I år havde det skiftet navn til ’Azerbaijans Grand Prix’. Hvorfor? I 2016 havde Bernie Ecclestone svært ved at opfylde den kvote af europæiske løb, han var forpligtet til. Løsningen blev lidt kreativ geografi, for man kan godt argumentere for, at en lille del af Azerbaijan faktisk ligger i Europa. I år havde man ikke samme problem, og derfor fik løbet den mere geografisk korrekte titel ’Azerbaijans Grand Prix’.
       
   

  KONCERTER i BAKU

  Arrangørerne i Baku havde linet et imponerende koncert-udbud op på den store tribune bag tilskuerpladserne. Fredag var det den lokale superstar Tarkan, lørdag The Black Eyed Peas og Nicole Scherzinger og søndag sluttede grandprix-weekenden med Mariah Carey.
       
   

  Lewis ville ikke se Nicole

  Nicole Scherzinger var som bekendt i mange år Lewis Hamiltons on/off-kæreste (det er et gammelt billede!) Mercedes-køreren havde dog ingen planer om at overvære sin ekskærestes koncert: ”Der er koncerter i mange grandprix-weekender, men jeg koncentrerer mig primært om løbet,” udtalte han. For få måneder siden var Hamilton ikke helt så cool: Da postede han en snapchat-video, hvor han lyttede til et af Scherzingers hits. ”Den sang hun altid for mig,” sagde han – mens han tørrede en tåre ud af øjenkrogen.
       
   

  TAG DIN HUND MED PÅ JOB

  Lewis Hamilton fejrede til gengæld dét Mercedes i spøg kaldte ’Tag-din-hund-med-på-arbejde-dag’: Han havde Roscoe (”min bedste ven”) med i pitten.
       
   

  NYT PROGRAM I USA

  Programmet for USA´s Grand Prix på Circuit of the Americas i Texas er blevet ændret. Normalt er der to timer mellem FP3-træningen og kvalifikationen, men i USA vil der være fire timer. Det betyder, at kvalifikationen starter klokken 22.00 dansk tid. Årsag: Circuit of the Americas har hyret Justin Timberlake til en stor koncert lørdag aften, og den amerikanske superstar vil utvivlsomt tiltrække mange tusinde tilskuere. Faktisk frygter man, at mange tilskuere ville komme udelukkende for Timberlake, og helt droppe aktiviteterne på racerbanen. Ved at afvikle kvalifikationen umiddelbart før koncerten, håber man de mange popfans vil komme tidligt – og forhåbentlig få smag for race. Sidste år sørgede Taylor Swift (billedet) med en koncert lørdag aften for tilskuerrekord på Circuit of the Americas..
       
   

  BAKU BLIVER FORÅRS-LØB

  Formel 1-kalenderen for 2018 er klar, og Azerbaijans Grand Prix er et af de løb, der er flyttet. Arrangørerne i Sochi har aldrig været tilfreds placeringen som årets fjerde løb, og Ruslands Grand Prix overtager derfor fra 2018 Malaysias dato i eftersommeren (30. september). Azerbaijan bliver herefter 2018-sæsonens fjerde løb (29. april). Det genoplivede franske grandprix får så den midsommer-dato, der hidtil har været optaget af Azerbaijan (24. juni).
       
   

  FORMEL 1-VM – NU MED TRIPLE-DÆKKER

  Den evigt voksende Formel 1-kalender har de seneste år skabt flere og flere ’dobbelte-whoppere’ – to løb lige efter hinanden. Og næste år, når VM-kalenderen vokser til 21 løb, får vi Formel 1-historiens første ’triple-dækker’: Grandprixerne i Frankrig (24/07), Østrig (01/07) og Storbritannien (08/07 – billedet) afvikles i tre på hinanden følgende weekender. ”Det er cool,” siger Kevin Magnussen om den hektiske kalender. ”Det bliver hårdt, men jeg elsker at køre race.”
       
   

  ALLE KAN SNAKKE AZERBAIJANSK

  Er der nogen der tror der lokale sprog i Baku er svært? Overhovedet ikke: ’Fast Food’ er ’Fast Fud’ – og sådan er det hele vejen igennem. Piece of cake, really…
 • Så vendte VM 2017 endnu engang.

  12-06-2017

  så vendte vm 2017 endnu en gang.

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Montreal.

  Det er en pragtfuld F1-sæson vi har gang i!

  Efter den totale Ferrari-dominans for 14 dage siden i Monaco, brød Mercedes effektivt tilbage i Canada. Med en solid sejr lukkede Lewis Hamilton meget af hullet op til Sebastian Vettel i den samlede VM-stilling, og Valtteri Bottas andenplads bragte Mercedes i front i konstruktør-VM.

  Kampen mellem sportens to dream-teams bølger frem og tilbage på en herligt uforudsigelig måde, og at Mercedes toppede i Montreal, hænger sikkert sammen med deres bomstærke motor og de updates, tyskerne havde med til Canada. Om 14 dage i Baku kan der igen blive vendt op og ned på styrkeforholdet, og den tætte infight mellem Mercedes og Ferrari gør VM 2017 til en af de mest spændende Formel 1-sæsoner i mange år.

  Kevin Magnussen bliver fortsat forfulgt af uheld. ’Trafikale problemer’ kostede ham for anden grandprix-weekend i træk en god startplacering, og i løbet gjorde han det ikke nemmere for sig selv ved at overhale Stoffel Vandoorne, mens løbet stadig var under safety-car. Det var på mange måder en undskyldelig fejl fra K-Mag, men det ændrede ikke på, at det endnu en gang var Romain Grosjean og ikke danskeren, der scorede point til Haas-teamet.

  De gode nyheder er, at Magnussen er lige så hurtig som franskmanden – mindst. Det er kun et spørgsmål om tid inden heldet vender, og så tror jeg på der ruller masser af point ind på K-Mag´s VM-konto.

  Men alt det kan vi jo diskutere, når vi mødes til den legendariske Race Night i Grand Prix Tours´ camp i Østrig. Jeg hører, at der også dukker et par gæstestjerne op. Vist noget med en Le Mans-vinder og en F1-mekaniker…

  De skæve nyheder fra montreal

   

  Ocon på zip-line

  Force India-sponsor Hype inviterede onsdag eftermiddag modige F1-journalister på en tur på Montreal zipline – en tur hen over byens havn. Inden journalisterne blev sluppet løs tog Esteban Ocon fem ture – for lige at sikre, at wiren kunne holde.  
       
   

  Nygaard på slap line

  Også redaktøren af de skæve nyheder fik en tur på slap line. Jeg tror faktisk, at jeg var hurtigere end Esteban. Måske noget med vægten at gøre.

   

       
   

  Lewis og valtteri i cirkus

  På zip-line turen svævede man blandt andet over Cirque du Soleils telt, der var slået op på kajen i Montreals gamle havn. Her havde den nye forestilling ’Volta’ premiere, og onsdag var Mercedes-kørerne Lewis Hamilton og Valtteri Bottas blandt gæsterne.. 
       
   

  villeneuve på frimærke

  Det er i år 50 år siden det første canadiske grandprix blev afviklet på Mosport Park-banen ved Toronto. Jubilæet blev markeret med en serie nye frimærker med Gilles Villeneuve, Jackie Stewart, Ayrton Senna, Michael Schumacher og Lewis Hamilton (der alle har vundet et eller flere canadiske grandprixer.
       
   

  bandini-pris til ferrari

  I weekenden mellem grandprix´erne i Monaco og Canada blev ’Trofeo Lorenzo Bandini’ uddelt i Brisighella, Italien. Prisen, der er indstiftet til minde om Ferrari-køreren Lorenzo Bandini, der omkom i Monacos Grand Prix 1967, uddeles hvert år til team eller kørere, der har gjort sig specielt bemærket i Formel 1. I år overrakte Bandinis enke Margherita prisen til Ferraris Formel 1-team, repræsenteret af teknisk chef Mattia Binotto.
       
    2018-kalenderen
  Formel 1-kalenderen 2018 er ved at tage form, og et udkast ventes klar om kort tid. Malaysias Grand Prix droppes, mens Tyskland (Hockenheim - billedet) og Frankrig (Paul Ricard) gør comeback. I Frankrig håber man på en dato i juli. Rusland, der de seneste år har afviklet sit grandprix tidligt på foråret, vil gerne flytte til efteråret. Og Portugal vil gerne i kalenderen med et grandprix på Portimao-banen på Algarve-kysten!
       
   

  Mclaren vinder igen!

  Lørdag aften arrangerede Red Bull og FOM et kapløb tværs over det olympiske ro-stadion for hjemmebyggede ’skibe’. Alle teams fik en time at bygge deres skib, og McLaren scorede en overlegen sejr foran Toro Rosso og Sauber. Haas-teamet, med Guenther Steiner som ’kaptajn’ sluttede på fjerdepladsen, mens FOM´s eget skib med Ross Brawn sank kort før målstregen.
       
   

  Kvyat på fisketur

  Daniil Kvyat var ikke med i det Toro Rosso-mandskab, der roede en flot andenplads hjem. Russeren foretrak en lidt mere stilfærdig tilgang til ro-stadion, og blev set med fiskestang og snøre.
       
   

  hamilton med senna-hjelm

  Lewis Hamilton tog sine pole position nummer 65 op til Canadas Grand Prix, og tangerede dermed Ayrton Sennas rekord. Brasilianerens familie markerede milepælen ved at forære Mercedes-køreren en af de hjelme Ayrton brugte i 1987-sæsonen. Den hjelm Hamilton fik overrakt efter kvalifikationen i Montreal var en replica – den rigtige får han ved en senere lejlighed. Michael Schumacher har stadig den absolutte rekord for F1 pole positions med 68.
 • Rød front i Monaco.

  29-05-2017

  rød front i monaco.

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Monte Carlo.

  Ferrari dominerede Monacos Grand Prix, og Sebastian Vettel er nu det åbenlyse bud på en Formel 1-verdensmester 2017. 

  Kimi Raikkonen tog overraskende pole position – hans første i ni år! – for Ferrari og kom bedst fra start, men italienerne timede pit-stoppene så ’effektivt’, at Vettel let og elegant kom i front. Nu fører tyskeren VM med 25 point ned til Lewis Hamilton, der havde en af sine efterhånden jævnlige off-days i Monte Carlo. Hans klager over ’set-up problemer’ klingede lidt hult i en weekend, hvor Mercedes-makker Valtteri Bottas fulgte fornuftigt med Ferrari´erne. Måske Hamilton skulle fokusere lidt mindre på tiden mellem løbene – og lidt mere på grandprix-weekenderne?

  Men jeg er ikke i tvivl om at Mercedes vil bryde tilbage, og VM-kampen bliver hård og intensiv. Hvem der står med VM-trofæet efter finalen i Abu Dhabi tør jeg ikke gætte på – men jeg er sikker på, at det bliver spændende. Nu er jeg på grund af mit job ’tvunget’ til at overvære alle løbene resten af sæsonen, men jeg kan kun anbefale alle andre at komme af sted. Det bliver en gyser!

  Og det er ikke kun på grund af VM-duellen mellem Ferrari og Mercedes, man skal til Formel 1 i 2017. Det handler også om Kevin Magnussen, der leverede en ny, stor præstation i Monte Carlo. Slutresultatet – en 10.-plads mens teamkammerat Romain Grosjean blev nummer otte – dækker over det faktum, at danskeren for tredje weekend i træk var hurtigste Haas-kører. K-Mag var bare uheldig – både i kvalifikationen og løbet – men når heldet vender (og det gør det altid i Formel 1!) ligger der masser af VM-point og venter på Danmark.

  De skæve nyheder fra monaco

   

  renault fejrede jubilæum

  Renault debuterede i Formel 1 i 1977, og 40-års jubilæet blev fejret fredag i Monaco, hvor man havde hentet 1977-bilen ud af museet. Den blev fremvist af den oprindelige kører, Jean-Pierre Jabouille, mens Alain Prost stillede op i en af Renault-racerne fra 1983.. .
       
   

  party hos red bull

  Torsdag aften åbnede Red Bull deres Energy Station (der i Monaco-udgaven angiveligt havde et budget på over 30 millioner kroner!) til en mega-fest for Formel 1-pressen og andre gæster. Ingen var røget i poolen da jeg gik hjem…
       
   

  fodbold uden k-mag

  Onsdag aften stillede Formel 1-kørernes fodboldhold Nazionali Piloti op mod et VIP-hold anført af Prins Albert af Monaco. Der var dog kun fire aktive F1-kørere med: Daniel Ricciardo (billedet), Daniil Kvyat, Carlos Sainz Jr og holdkaptajn Felipe Massa. Kevin Magnussen indgik ifølge arrangørerne i Nazionali Pilotis bruttotrup, men hævdede selv, at han aldrig havde haft ambitioner om at stille op. 
       
   

  modeshow hos amber lounge

  Amber Lounge, den omrejsende Formel 1-natklub ledet af Sonia Irvina (søster til ex-Ferrari kører Eddie) var igen på plads i Hotel Le Meredien Beach Place i Monaco. Her afholdt men fredag aften det efterhånden traditionelle modeshow, hvor blandt andre xxxx var på catwalken.
       
   

  mick schumacher kører mercedes

  Mick Schumacher har kørt sine første omgange på gadebanen i Monte Carlo – i en Mercedes. Michael Schumachers 18-årige søn, der i år kører i EM-serien i Formel 3, er ambassadør for Mercedes, og i den egenskab fik han i dagene op til Monacos Grand Prix mulighed for et par omgange på banen. Dog ikke i en moderne F1-racer a la Hamilton eller Bottas – det skete i en Mercedes-Simplex fra 1902.
       
    Fan-fest på torvet
  Den nye, mere tilskuer-venlige linje i Formel 1 blev yderligere forstærket i Monte Carlo, hvor alle kørerne på skift stillede op til autograf-skrivning og talkshow på Place d’Armes tæt på banen.
       
   

  Stroll: "playstation tæt på Virkeligheden"

  Lance Stroll, der allerede har sat Williams-teamets reservedels-budget under pres, startede sin Monaco-weekend med en crash på Casino-pladsen. ”Præcis det område af banen har jeg også problemer med på Playstation,” forklarede den uge canadier. Godt så….
       
   

  F1 fans har talt

  En rundspørge foretaget af Motorsport Network blandt alverdens Formel 1-fans – med næsten 150.000 adspurgte! – har afsløret, at tilskuerne ikke vil have hverken ’succes ballast’, omvendte start-opstillinger eller sprint-løb om lørdagen. Øverst på Formel 1-fans´ ønskeseddel står tank-stop, V8-motorer og – allermest – to eller flere dækleverandører.
       
   

  for rygende hamilton

  Lewis Hamilton havde ikke just en forrygende weekend i Monaco – snarere tværtimod. Og så alligevel: Da han ville sin nye custom-MC frem var det for rygende!