Flere nyheder

 • Kong Charles d. 1 af Italien

  08-09-2019

  Kong Charles d. 1 af Italien

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Monza

  Nu er Charles Leclerc kongen i Ferrari-teamet. Og bedømt ud fra tilskuernes tilbedelse efter Italiens Grand Prix, regerer han også snart hele Italien! Den 21-årige monegasker startede for anden weekend i træk fra pole position, og trods massivt pres fra først Lewis Hamilton og siden Valtteri Bottas, kørte han en flot sejr hjem. Jublen over den første Ferrari-sejr i Monza siden 2010 var enorm, men der var en enkelt af ’De Røde’ der havde svært ved at smile. Sebastian Vettel, der det seneste år har begået fejl efter fejl, lavede endnu en af slagsen i Monza. Han var aldrig i stand til at følge med sin unge teamkammerat, og i frustration oversatsede han tidligt i løbet, og snurrede af banen. Det kunne tilgives – måske. Men måden han møvede sig tilbage på banen på var både dum og farlig, og han fik en stop-and-go straf og tre klip i licensen. Den firdobbelte verdensmester læner sig nu faktisk nu op af en karantæne – så ’frustreret’ har han kørt indenfor de sidste 12 måneder.

  Hvis tronskiftet blandt Ferrari-kørerne er en realitet, er jeg ikke sikker på det er tilfældet i konstruktør-VM. Jo – Ferrari har vundet to løb i træk, men det har været på power-baner, hvor deres bomstærke motor har kunnet spille med musklerne. Jeg tror, vi ser et andet billede i Singapore om 14 dage, så I kan roligt glemme sangen om at F1 anno 2019 er for forudsigeligt: I de sidste seks løb har Ferrari, Mercedes og Red Bull delt sejrene mellem sig med to til hver.

  Kevin Magnussen og Haas? Det så faktisk længe ganske fornuftigt ud, og vores lille vikinge-kriger forsvarede heroisk sin position i udkanten af top-10. Men mod slutningen sendte en bremse-fejl med efterfølgende dækproblemer ham ned gennem rækkerne, og til sidst udgik han med hydraulik-problemer.

  Hvordan K-Mag klarer sig i Singapores nattemørke gader? Den tar vi "on location" ved vores Race Lunch (det er Singapore-slang for ’Race Night’!), ik?

  DE SKÆVE NYHEDER FRA MONZA

   

  FERRARI-FEST PÅ DOMKIRKE-PLADSEN

  Onsdag fejrede Ferrari-teamet 90 års-fødselsdag på Piazza Duomo i det centrale Milano. En lang række af teamets tidligere kørere inklusiv Mario Andretti (en grandprix-sejr for Ferrari i 1971), Jody Scheckter (tre sejre i 1979), Alain Prost (fem sejre i 1990), Jean Alesi (en sejr i 1995) og Gerhard Berger (fem sejre 1987-95) mødte op, og Sebastian Vettel fik en tur i Niki Laudas VM-vinder fra 1975, 312T.

       
   

  FERRARI DELIKATESSER I PADDOCKEN

  Ferrari inviterede også på italienske jubilæums-delikatesser i paddocken. Parma-skinke og parmesan-ost blev torsdag skyllet ned med Spumante og økologiske sodavand.

       
   

  PADDOCK-PIZZA

  Der var også blevet plads til et lille pizzeria i paddocken. Heineken har til de fleste løb en bar til tørstige paddock-gæster, og i år havde man udvidet med en lille pizza-vogn.

       

   

  SCHECKTER – 40 ÅR EFTER

  Jody Scheckter sikrede sig VM-titlen 1979 med en sejr i Italiens Grand Prix. 40 år senere fejrede sydafrikaneren triumfen ved at køre æresrunder både fredag, lørdag og søndag i den Ferrari T4, han brugte i 1979. Og hans datter Polly fungerede som pit-babe!

       
   

  MONZA: FREMTIDEN SIKRET

  Monza er den mest klassiske bane i Formel 1-VM – kun et enkelt år siden VM-starten i 1950 har autodromo’en nord for Milano ikke lagt asfalt til Italiens Grand Prix. Og i weekenden blev fremtiden sikret: En ny kontrakt mellem Monza og F1-ejerne Liberty Media betyder, at Monza er med i Formel 1-kalenderen i hvert fald frem til 2024.

       
   

  ALONSO TILBAGE HOS McLAREN

  Freelance racerkører Fernando Alonso var i Monza tilbage i McLaren-pitten. Spanieren, der ellers har travlt med at teste Toyotas Dakar rallybil, var ifølge McLaren teamchef Andreas Seidl, ’på besøg som ambassadør’. Samtidig blev det dog afsløret, at spanieren er en mulig stand-in, hvis Carlos Sainz Jr eller Lando Norris skulle blive forhindret i at stille op i et eller flere løb. Sergei Sirotkin er stadig McLarens officielle reservekører.

       
   

  NYT JOB TIL ANTONIO

  Alfa Romeo inviterede før løbet til pasta-party, hvor man havde fundet et nyt job til Antonio Giovinazzi: Han fik lov til både at koge pastaen og tilsmage tomatsovsen.

       

   

  JAN M I FORMULA FUN

  Fredag aften fik Grand Prix Tours´ gæster en ekstra oplevelse: Jan Magnussen fortalte om sin tid i ’Formula Fun’. Yeps – Jan fortalte Peter Nygaard om sine sjoveste oplevelser i Formel 1, og det hele blev illustreret med Grand Prix Photo´s billeder. 

       

   

  RACE-NIGHT PÅ CROWN PALACE

  Lørdag aften var det så tid til den sædvanlige og sagnomspundne Race Night på Hotel Crowne Plaza i Milano. Italienske specialiteter, fri bar og en blanding af røver og insider-historier fra Jan Magnussen og Peter Nygaard. What´s not to like?

       
 • Den første af mange

  02-09-2019

  Den første af mange

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Francorchamps

  Så kom den – Charles Leclercs første grandprix-sejr! Den kun 21-årige monegasker dominerede for øjnene af hundredevis af Grand Prix Tours gæster det belgiske grandprix på Spa-Francorchamps fra pole position til det ternede flag. Undervejs var han på skift presset af først sin Ferrari-makker Sebastian Vettel og siden Lewis Hamilton (Mercedes), men sejren var aldrig for alvor i fare.

  Det var en følelsesladet weekend for unge Leclerc, for lørdag mistede han en af sine nærmeste venner, da Anthoine Hubert omkom i en frygtelig ulykke i Formel 2-løbet. At Leclerc trods tragedien alligevel formåede at holde fokus på sit eget løb vidner om stor klasse, og sejren i Belgien var utvivlsomt den første af mange. Samtidig var den en understregning af det tronskifte, der er ved at ske i Ferrari-teamet. Under kvalifikationen slog Leclerc sin teamkammerat Sebastian Vettel med hele 0,7 sekund, og i løbet sluttede den snart forhenværende førstekører blot på fjerdepladsen efter Hamilton og Valtteri Bottas i den anden Mercedes.

  Om Leclercs sejr også var starten på en tronskifte mellem Mercedes og Ferrari? Er italienerne – endelig! – ved at overtage Formel 1-tronen fra Ferrari? Det er jeg ikke så sikker på. Ferrari´en er med sin low-downforce aero-pakke og bomstærke motor overlegen på power-baner som Spa-Francorchamps og Monza i den kommende weekend. Men når vi så kommer til Singapore tror jeg, Mercedes bryder tilbage, og det er jo sådan Formel 1 skal være: Med så mange forskellige vindere som muligt. Og undervurdér i den sammenhæng ikke Red Bull, der med Max Verstappen nok skal nuppe en sejr eller to mere inden 2019-sæsonen er slut.

  For Kevin Magnussen og Haas-teamet blev Belgiens Grand Prix endnu en frustrerende weekend, der understregede, at de er langt fra at ’forstå’ deres hysteriske VF19-model. Men Magnussen gjorde hvad han skulle: Slog teamkammerat Romain Grosjean i både kvalifikation og løb. Gør han også det i Monza i den kommende weekend? Dén ta´r vi med fatter Jan Magnussen på Race Night på Crowne Plaza på lørdag, ik’? .

  Går ud fra vi ses i Italien til Race Night?

  DE SKÆVE NYHEDER FRA Francorchaps

   

  90-ÅRS FØDSELSDAGEN I MILANO

  På onsdag (4. september) inviterer Ferrari til stor fest på domkirkepladsen Piazza Duomo) i Milano. Anledningen er, at både Italiens Grand Prix i Monza og Ferrari-teamet i år fejrer 90-års jubilæum. Blandt gæsterne vil være Sebastian Vettel, Charles Leclerc, Mario Andretti (billedet), Jean Alesi, Gerhard Berger, Felipe Massa, Rubens Barrichello og Mick Schumacher..

       
   

  alfa romeo med save the children

  Alfa Romeo-teamet er gået i samarbejde med hjælpeorganisationen Save the Children. Fans kan byde på diverse Alfa Romeo ’goodies’ som Kimi Raikkonens og Antonio Giovinazzi personlige udstyr, dele fra bilerne og VIP-ture på fabrikken. Støt det gode formål på https://www.ricardo.ch/de/a/alfa-romeo-racing-vip-erlebnis-1080221256/

       
   

  MONTY OG ROBINHO i SAMARBEJDE 

  To tidligere Formel 1-vindere, Juan-Pablo Montoya og Rubens Barrichello, har investeret i esport-firmaet Millennial Esport Corp, der står bag World´s Fastest Gamer-serien. De vil i de kommende år fungere som ambassadører og rådgivere for firmaet. Årets World´s Fastest Gamer-vinder får en fuld 2020-sæson i ’rigtig’ GT-racing.

       

   

  kimi reddet fra fuld fan

  Kimi Raikkonen var fredag tæt på at komme i clinch med en tydeligt alkoholpåvirket ’fan’, der af uransaglige grunde var kommet ind i paddocken. ”Han fægtede rundt med armene og prøvede at slå mig i ansigtet,” sagde The Iceman efter episoden. Raikkonens landsmand Mika Salo overværede episoden, og sagde efterfølgende: ”Jeg var klar til at gribe ind!”

       
   

  færre testdage i 2020

  For at få plads til 22 løb i Formel 1-kalenderen 2020 (Tyskland ud, Holland og Vietnam ind) har man besluttet at reducere antallet af testdage op til sæsonen. I stedet for de sædvanlige otte dage på Circuit Barcelona-Catalunya bliver de nu kun seks dage – efter planen 19.-21. februar og 26.-28. februar.

       
   

  lewis ind i restaurant branchen

  Veganeren Lewis Hamilton står bag en ny restaurant i London. I denne uge åbnede ’Neat Burger’ i Regent Street, der udelukkende serverer plantebaserede burgers. Så vidt vides har hverken Jan ’Big Mag’ Magnussen eller Kevin ’Mini-Mag’ Magnussen trods de oplagte links planer om ar følge Hamilton ind i burger-branchen.

       
   

  ricciardo ind i sokke-branchen

  Daniel Ricciardo, der blandt andet er kendt for at drikke champagne af sine sure kørersko, er også blevet erhvervsaktiv. Han er blevet ambassadør for den hippe amerikanske sokke- og undertøjsproducent Stance. Deres produkter passer rigtig godt til min livsstil,” udtaler Danni-boy begejstret.

       

   

  lie kaas besøgte k-mag

  Skuespiller Nikolaj Lie Kaas kom søndag formiddag til Spa-Francorchamps, hvor han var gæst hos Kevin Magnussen og Haas-teamet.

       

   

  RACE NIGHT succes i hasselt

  Lørdagens Race Night på Hotel Holiday Inn i Hasselt var flere hundrede gæster en af årets største. Selv efter de tragiske hændelser på banen lykkedes det Jan Magnussen og Peter Nygaard at skabe en god stemning for de mange Grands Prix Tours gæster. Allerede i den kommende uge har det omrejsende Magnussen/Nygaard show en ny Race Night på Crown Plaza i Milano. Og der varmes op til en fantastiske special-event i Abu Dhabi med selveste K-Mag som gæstestjerne.

       
 • Uventet tronskifte på vej

  04-08-2019

  Uventet tronskifte på vej

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Hungaroring

  Nu har vi i årevis ventet på at Ferrari vælter Mercedes af Formel 1-tronen. Og hvad sker der så? Lige pludselig er det Red Bull med Max Verstappen (og dét Fernando Alonso for ikke så længe siden kaldte en ’Formel 2-motor!) der er første-udfordrer til Mercedes! Max Verstappen og Red Bull kom til Ungarn efter at have vundet to af de seneste tre løb. Med karrieren første pole position sikrede han sig det optimale udgangspunkt for endnu en sejr, og længe kørte Ungarns Grand Prix den vej. Først på en af de allersidste omgange lykkedes Lewis Hamilton, der undervejs måtte sadle om til en to-stops strategi, at komme forbi den unge hollænder.

  Så Lewis Hamilton og Mercedes vandt på Hungaroring - men Max Versteppen og Red Bull har hen over sommeren nu vundet på den hurtige Red Bull Ring, i regnvejret på Hockenheim og taget pole på den langsomme Hungaroring: Der er ingen tvivl om, at der er tale om en reel, stabil bejler til den VM-titel, der for bare få uger siden lignede en walk-over for Hamilton og Mercedes. Kevin Magnussen sluttede på 13.-pladsen, men kunne alligevel tage på sommerferie med oprejst pande. For en gangs skyld tabte Haas-racerens dæk ikke pusten under løbet, og danskeren kørte et ægte vikinge-race, hvor han med albuerne helt ude holdt Daniel Ricciardo (Renault) bag sig. Så ’anden halvleg’ af Formel 1-VM-tegner godt: Der er lagt op til et titel-shootout mellem Hamilton og Verstappen og Magnussen og Haas er ved at finde formen igen.

  Går ud fra vi ses i Belgien til Race Night?

  DE SKÆVE NYHEDER FRA HUNGARORING

   

  RICCIARDO OG MILLIONERNE

  Kevin Magnussen er ikke den eneste Formel 1-kører, der har ballade med en tidligere manager/rådgiver: Glen Beavis, tidligere rådgiver for Daniel Ricciardo, har sagsøgt australieren for cirka 100 millioner kroner, som han hævder at have til gode som ’kommission’ for diverse sponsor- og kører-kontrakter.

       
   

  LUNDGAARD OG DANIEL

  Formel-1l ærling Christian Lundgaard havde en stor weekend i Ungarn med en sejr og en femteplads i de to Formel 3-løb. Efter søndagens løb var han – med pokal! - inviteret til frokost i
  Formel-1 paddocken med Daniel Ricciardo, som danskeren kørte for i gokart.

       
   

  HUNGARORING – NU MED POOL 

  Efter hedebølgen i Hockenheim var arrangørerne i Ungarn godt forberedt: I paddocken havde man bygget en swimming pool – naturligvis med indbygget haj!

       

   

  PINK TIL AUSTIN

  Arrangørerne af USA´s Grand Prix på Circuit of the Americas har annonceret årets koncert line-up: Lørdag er det Pink der spiller på den store scene på langsiden og dagen inden er det Imagine Dragons.

       
   

  DANSK KONKURRENCE TIL IMAGE DRAGONS 

  Imagine Dragons får i øvrigt konkurrence af et dansk topnavn i Austin: Omtrent samtidig med de går på scenen på Circuit of the Americas, indtager Lukas Graham og band The Moody Theater i Austin Downtown. Og så har jeg slet ikke nævnt Grand Prix Tours´ Race Night, der også finder sted fredag.

       
   

  RED HOT I SINGAPORE

  I Singapore har man også koncert-programmet klar: Efter løbet lukker Red Hot Chili Peppers (billedet) grandprix-festen, der i løbet af weekenden også byder på Gwen Stefani, Swedish House Mafia, Muse og Fatboy Slim.

       
   

  THE KILLERS SLUTTER SÆSONEN

  Og for lige af afslutte ugens musik-nyt: Det bliver The Killers, der tidligere har optrådt i forbindelse med Singapores Grand Prix, der lukker Formel 1-sæsonen 2019. Las Vegas-bandet spiller søndag aften efter sæsonfinalen på Yas Marina i Abu Dhabi 1. december. Dagen inden planlægger Grand Prix Tours noget helt særligt i Abu Dhabi – mere nyt lige om et øjeblik!

       

   

  FINT BESØG FRA INDY

  Renault havde inviteret årets vinder af Indy 500-løbet, franskmanden Simon Pagenaud, til Hungaroring, hvor han mødte teamets Formel 1-kørere Nico Hülkenberg og Daniel Ricardo.

       

   

  RACE NIGHT I CITY

  Grand Prix Tours´ RaceNight blev i denne weekend afholdt i Budapest city. Fint hotel, god mad, fri bar og kæmpe spørgelyst blandt gæsterne – what´s not to like? Next RaceNight Stop: Hasselt før Belgiens Grand Prix – med Jan Magnussen som gæstestjerne!

       
 • Ungdomsoprøret er i gang!

  28-07-2019

  Ungdomsoprøret er i gang!

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Hockenheim.

  Var Tysklands Grand Prix det mest underholdende Formel 1-løb i det nye årtusinde? Der var i hvert fald knald på fra start til slut. Regnvejr – og helst i vekslende styrke – har altid været en god opskrift på spændende racerløb, og det fik vi i Hockenheim. Efter masser af drama, kom Max Verstappen først i mål for Red Bull-Honda. At det var den unge hollænder og ikke hans mere erfarne konkurrenter, der holdt sig på banen understreger, at der er et tronskifte på vej. Det bliver ikke i år Lewis Hamilton bliver væltet ned af Formel 1-tronen, men den unge generation anført af Max ’Attack’ Verstappen er ved at blive utålmodige! Løbet på Hockenheim var efter hovedsponsorens ønske officielt omdøbt til ’Mercedes-Benz Grosser Preis von Deutschland’. Alligevel blev det en fiasko for Mercedes – Lewis Hamilton blev klassificeret som nummer 11 efter et par afkørsler og en tidstraf og Valtteri Bottas kom slet ikke i mål efter at have sendt sin Mercedes i hegnet. Det var ikke lige den måde Mercedes havde planlagt at fejre deres hjemmebane-løb og 125 års jubilæum i motorløb.

  Ferrari havde også en broget weekend i Hockenheim. Både Sebastian Vettel og Charles Leclerc havde problemer under kvalifikationen, og Leclerc var en af de mange, der endte løbet i barrieren. Vettel startede i bagerste række, men kørte sig frem til en flot andenplads, der understregede at han er klar til at slås for sin position som Ferraris førstekører.

  Haas? Romain Grosjean og Kevin Magnussen kørte sammen. Ikke noget nyt her – måske bortset fra, at de trods sammenstødet begge scorede point. Da Alfa Romeo-kørerne Kimi Raikkonen og Antonio Giovinazzi efterfølgende fik en tidsstraf, betød det, at de faktisk sluttede på syvende- og ottendepladsen. Et tegn på, at Haas er ude af krisen? Måske. Og vil MAG og GRO støde sammen igen i Ungarn? Vi snakker om det på RaceNight i Budapest på lørdag, ik?

  Videre til Hockenheim. Og RaceNight(s) med ’Magnussen et Moi’

  DE SKÆVE NYHEDER FRA HOCKENHEIM

   

  HVID MERCEDES FEJREDE JUBILÆUM

  Mercedes fejrede i Hockenheim, at det nu er 125 år siden fabrikken stillede op i sit (og verdens) første motorløb, gadeløbet fra Paris til Rouen i 1894. I den anledning havde man malet en del af Lewis Hamiltons og Valtteri Bottas biler hvide, der var Tysklands oprindelige ’racer-farve’. Ved Tysklands Grand Prix 1934 havde Mercedes svært ved at få deres biler ned på den foreskrevne vægtgrænse på 750 kg, og man skrabede derfor den hvide maling af. På den måde blev den første ’Sølvpil’ skabt!

       
   

  KØRER OG TEAMCHEF I CLOSE-RACE

  Mercedes fejrede inden det tyske grandprix deres jubilæum ved et event på Silverstone, hvor både biler og kørere fra fabrikkens glorværdige motorsports-fortid var med. Der blev også plads til et improviseret race mellem teamchef Toto Wolff og Lewis Hamilton i et par ældre DTM-biler. Løbet kan ses på Youtube: https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=kOe6LJnALW0  

       
   

  LEWIS OG VALTTERI PÅ FABRIKS-BESØG

  På vej til Tysklands Grand Prix besøgte Lewis Hamilton og Valtteri Bottas Mercedes-fabrikken 120 km syd for Hockenheim. Her bygges den nye S-klasse, og Mercedes-stjernerne fik et indblik i moderne bilproduktion.

       

   

  VETTEL MED SCHNEIDER-HJELM

  Sebastian Vettel mødte traditionen tro op til sit hjemmebane-grandprix med en special-lakeret hjelm. Denne gang havde han ladet sig inspirere af en relativt ukendt F1-kører: Bernd Schneider stillede fra 1988-90 op i 34 grandprix´er uden at score et eneste point (billedet). Efter den kortvarige Formel 1-karriere blev Schneider den mest vindende kører i den tyske standardvognsserie DTM med 22 sejre og fire mesterskaber.

       
   

  GAMER-TO-RACER

  Rudy van Buren vandt sidste år titlen som ”World´s Fastest Gamer” i en e-sport konkurrence udskrevet af blandt andre McLaren. Præmien var et job som McLaren´s simulator-kører, og her har hollænderen klaret sig så godt, at han på Hockenheim fik lov til at omsætte sine e-sport færdigheder til rigtig race: Han stillede op i Porsche Super Cup-løbet.

       
   

  MICK SCHUMACHER I MICHAELS FERRARI

  Mick Schumacher, der i år kører Formel 2 for Prema-tesmet, fik i Hockenheim mulighed for et par omgange i sin far Michaels VM-vinder fra 2004, Ferrari F2004. Sidste år kørte Schumacher Jr sin fars VM-vinder fra 1994, Benetton-Ford B194, op til Belgiens Grand Prix.

       
   

  FINSKE FANS ER SKØRE

  Fredag var den officielle temperatur i Hockenheim 39 grader, og alle stønnede over den tyske tropehede. Eller næsten alle: På campingpladsen ved siden af banen havde den finske fangruppe www.f1sauna.com opbygget en sauna, så Kimi ’The Iceman’ Raikkonens fans kunne holde varmen.

       

   

  POOL-PARTY PÅ CAMPINGPLADSEN

  Mens finnerne gik i sauna, holdt de lokale fans pool-party på campingpladsen. Her blev det understreget, hvor fredelig en sport Formel-1 er: Fans fra forskellige teams kom virkelig hinanden ved i den lille pool.

       

   

  RACE-NIGHT MED Jan Magnussen

  Vores tyske Race Night havde udover de lækre lokale specialiteter også Jan Magnussen på menuen: Jan Magnussen, den første dansker der scorede point i Formel 1-VM og far til en vis Kevin, stillede op sammen med redaktøren af de skæve nyheder.

       
 • Heldet følger de dygtige!

  14-07-2019

  Heldet følger de dygtige!

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Silverstone.

  Valtteri Bottas lagde længe op til at slå Mercedes-makker Lewis Hamilton lige dér, hvor det gør allermest ondt: På hjemmebanen i Silverstone. Finnen startede fra pole position, og gik trods hårdt pres fra Hamilton i front. Han så ud til at have løbet under kontrol – indtil Antonio Giovinazzi smed sin Alfa Romeo-Ferrari i sandkassen, og der kom safety-car på banen. Dét sendte løbet i hænderne på Hamilton. Bottas havde allerede været i pit, og nu kunne Hamilton foretage sit stop under safety-car perioden. Da løbet igen blev givet fri var englænderen i front, og han kørte i mål til en populær hjemmebane-sejr. Om den var heldig? Helt sikkert – men i Formel 1 følger heldet de dygtige, så på den måde var den også fortjent.

  Charles Leclerc var endnu en gang hurtigste Ferrari-kører, og snuppede tredjepladsen, mens teamkammerat Sebastian Vettel fik endnu en tiddstraf. Denne gang var det for at påkøre Max Verstappen, der reddede sig i mål på femtepladsen – bag Red Bull-teamkammerat Pierre Gasly. Franskmanden ser med årets bedste resultat endelig ud til at have fundet pedalen til højre i cockpittet.

  For Kevin Magnussen og Haas-teamet blev det britiske grandprix en kort fornøjelse. Danskeren var for en gangs skyld langsommere end teamkammerat Romain Grosjean i kvalifikationen, men lå til at gå forbi franskmanden allerede i femte sving efter starten. De to Haas-biler ramte hinanden i et sammenstød, der måske nok primært var Grosjean skyld, men som Magnussen også bar en del af ansvaret for. Begge biler udgik, og teamchef Guenther Steiner var med rette rasende: Efter en weekend med sponsor-ballade og nye dæk-problemer, var det lige præcis hvad man ikke havde brug for.

  Videre til Hockenheim. Og Race Night(s) med ’Magnussen et Moi’

  DE SKÆVE NYHEDER FRA SILVERSTONE

   

  DÅRLIG ENERGI FRA SKÆGABEN

  Først svigtede han Grand Prix Tours´ gæster i den hyggelige camp på Red Bull Ring – så opsagde han på eget initiativ sponsoraftalen med Haas F1 Team: Rich Energy-direktør William Storey er ikke just Mr Popular i F1-kredse i øjeblikket. Rygter i paddocken i Silverstone vil vide at skægaben nu er blevet…gået fra sit job hos energidrik-producenten.

       
   

  RED BULL MED JAMES BOND

  Red Bull fejrede Formel 1-historiens grandprix nummer 1007 med James Bond-logoer på deres bil. ”Det en en god lejlighed til at gøre opmærksom på vores sponsor-aftale med Aston Martin,” forklarede teamchef Christian Horner.

       
   

  SILVERSTONE FORLÆNGER

  Silverstone opsagde sidste år en langtidskontrakt om det britiske grandprix. I sidste uge underskrev banen så en ny fireårig aftale med Formel 1-organisationen – utvivlsomt til en lavere pris end den oprindelige aftale. Det britiske grandprix, der er det eneste i Formel 1-kalenderen der ikke får offentlig støtte, var igen i år totalt udsolgt. 

       

   

  SENSATION: KIMI I BIL ÆLDRE END HAM SELV

  Det allerførste VM-grandprix i Formel 1-historien blev afholdt på Silverstone i maj 1950. Vinderen Giuseppe ’Nino’ Farina kørte en Alfa Romeo 158 ’Alfetta’ og i weekenden fik Kimi Raikkonen mulighed for at prøve bilen.

       
   

  NORRIS TRUKKET I LØN

  Under en serie showrunder torsdag – og med den tidligere F1-vinder og nuværende TV-kommentator Johnny Herbert i passager-sædet – ’panik-parkerede’ Lando Norris en McLaren 72S i en af Silverstones sandkasser. En talsmand for McLaren bekræftede senere, at udgiften til kranbil osv vil blive trukket fra den engelske teenagers løn.

       
   

  HÆREN BESØGTE McLAREN

  McLaren er et team i fremmarch, og i Silverstone fik de besøg af den britiske hær. En deling af hærens afdeling for velgørenhed samlede penge ind i McLaren-pitten, hvor også en gruppe veteraner, de såkaldte Chelsea Pensioners, dukkede op.

       
   

  FERRARI OVERRASKET OVER EMIGRANTER

  Der ventede en (eller rettere sagt to!) overraskelser, da en af Ferrari-teamets leverandører åbnede deres lastbil i paddocken på Silverstone. To emigranter havde sneget sig ombord i den franske havneby Calais, og kom nu ’gratis’ ind i Storbritannien. Emigranterne blev overgivet til det lokale politi.

       

   

  TIL MINDE OM CHARLIE WHITING 

  Torsdag blev der i British Racing Drivers Clubs lokaler afholdt en mindeaften for Charlie Whiting, der døde i marts. En fin, følelsesladet afsked med FIA´s populære løbsleder, hvor både nuværende og tidligere kørere deltog.

       

   

  JUSTIN WHITING STARTEDE LØBET

  I en fin gestus til Whiting-familien var det Charlies 12-årige søn Justin, der søndag trykkede på start-knappen på Silverstone. ”Du har haft en god lærer,” sagde FIA-chef Jean Todt til Justin.