Flere nyheder

 • Derfor vandt Hamilton VM

  14-11-2017

  Derfor vandt hamilton vm

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Sao Paulo.

  OK – afkørslen på første omgang af kvalifikationen var en dum fejl. Men jeg skal love for Lewis Hamilton rettede op på den med et fantastisk løb søndag i Brasilien: Han startede fra pitten og sluttede på fjerdepladsen – lige bag Kimi Raikkonen på tredjepladsen og med øjenkontakt til teamkammerat Valtteri Bottas på andenpladsen og vinderen Sebastian Vettel. Det var en præstation, der understregede at Lewis Hamilton – trods sine øreringe, næsediamanten, de irriterende småhunde og det suspekt finansierede privatfly – fortjener VM-titlen 2017!

  Med Hamilton holdende i pitten tog Vettel omgående føringen. Bottas havde ellers pole position, men den fik han ikke meget ud af, og resten af eftermiddagen skyggede han på skuffende vis Vettel. Når man så hvad Hamilton fik ud af Mercedes-raceren efter at være startet fra pitten, var Bottas´ andenplads fra pole position bare ikke godt nok.

  Vettel kørte et godt løb, men Ferrari comeback på sejrskamlens øverste tron kom for sent: Hamilton og Mercedes er for længst kørt med VM-titlerne.

  Kevin Magnussens brasilianske grandprix sluttede efter få sekunder. I løbet af året har danskeren vundet flere placeringer end alle andre på de første meter, men i Interlagos slap det nødvendige held op: I et sammenstød, som ingen rigtig var skyld i, ramlede han sammen med Stoffel Vandoorne og Daniel Ricciardo. 

  Nu venter sæsonfinalen i Abu Dhabi om 14 dage. Her kan Haas stadig nå at overhale både Renault og Toro Rosso i konstruktør-VM, så det vil utvivlsomt være en top-tændt K-Mag der stiller op på Yas Marina-banen.

  Mere om det ved vores Race Night – med Jan Magnussen som gæstestjerne – fredag aften på Hotel Metropolitan i Dubai!

  De skæve nyheder fra Sao Paulo

   

  dansk testkører hos mclaren

  En dansker er med i opløbet om at blive McLarens nye simulator-kører! Han hedder Henrik Drue, og han er en af de 12 esport-kørere McLaren i den kommende uge vil evaluere med henblik på at finde en ny simulator-kører. Det hele foregår indenfor teamets ’World´s Fastest Gamer’ program, hvor mere end 30.000 esport-kørere har deltaget. Drue er med sine 34 år en af de ældste af de 12 finalister.

       
   

  alonso til le mans?

  Er Fernando Alonso bare blevet helt vild med Grand Prix Tours gæster? Noget kunne tyde på det: Da der blev arrangeret en tur til 24-timersløbet i Daytona, gik der ikke mange dage, før han meldte sig til løbet. Og nu er han også på vej til Grand Prix Tours´ ’hjemmebane’, Le Mans: Hårdnakkede rygter vil vide, at han allerede har fået støbt sæde til en af Toyotas LMP1-biler. Og nej – det handler ikke om en sidste ydmygelse af Honda: Spanieren satser på at stille op i 24-timersløbet i juni.
       
   

  det lange farvel

  For andet år i træk fejrede Felipe Massa et følelsesladet farvel til sit hjemmepublikum i Interlagos. Og denne gang skulle det være sikkert, at han ikke kører i næste sæson…
       
   

  nyt amerikansk f1-team?

  Michael Andretti, der kørte Formel 1 for McLaren i 1993, driver i dag et succesrigt team, der er med i både IndyCar, sportsvogns-racing og Formel E. Og nu overvejer han angiveligt også – på lidt længere sigt - at danne et Formel 1-team. Michael Andretti er søn af 1978-verdensmesteren Mario og far til Marco, der fik en enkelt Formel 1-team for Honda i 2007 (billedet)
       
   

  hamilton-mercedes med senna-maling

  Ved en Petronas-event onsdag blev Lewis Hamilton præsenteret af en speciel Ayrton Senna-bemaling af en model af hans Mercedes. Englænderen har altid fremhævet Senna som sit forbillede, og hans hjelm-design er inspireret af den brasilianske legende.
       
   

  senna - the musical

  I weekenden var der også premiere på en ny musical om Ayrton Sennas liv. ’Ayrton Senna, O Musical’ opføres på Riachuelo Rio Theatre i Rio de Janeiro med den brasilianske skuespiller Hugo Bonemer i titelrollen.
       
   

  santander event på cykler

  Ferrari og Santander inviterede torsdag på en event, hvor Kimi Raikkonen og Sebastian Vettel først dystede med journalister om F1-paratviden og senere kæmpede i mini-racing. Det specielle ved Santander-banen: Bilerne fik strøm fra de kondicykler Vettel, Raikkonen og simulator-kører Marc Gene trampede i.
       
  I

  max gas i las vegas

  På vej til Brasilien nåede Max Verstappen rundt om Las Vegas, hvor han besøgte SEMA-udstillingen for biltilbehør (mest i den skinnende og blinkende afdeling!). Han havde Red Bull-racer med, og gav for 25.000 begejstrede tilskuere en lille opvisning på byens hovedgade, The Strip.
       
   

  red bull og power-yoga

  Vel ankommet til Sao Paulo blev Verstappen og teamkammerat Daniel Ricardo sendt ud til en af de mere eller mærkværdige events Red Bull har specialiseret sig i: De stillede op til en Capoeirista-session – en blanding af power-yoga og kampsport. Selvfølgelig på en helikoper-landingsplads højt over Sao Paulos centrum. Jeg afslører ikke for meget ved at sige, at F1-kørerne ikke var helt så elegante som de lokale specialister. Et teammedlem mumlede noget om ’elefanter på rulleskøjter’…
       
   

  bevæbnede røvere angriber mercedes

  Igen i år blev Formel 1-folket udsat for røverier i Interlagos. Da et hold Mercedes-mekanikere fredag aften forlod banen, blev de stoppet af bevæbnede banditter. Lewis Hamilton, er ikke selv var med i bussen, afslørede lørdag: ”Der blev affyret skud.” Alle slap uskadt, men røverne slap af sted med flere værdigenstande.
 • Lewis verdensmester!

  30-10-2017

  Lewis verdensmester!

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Mexico City.

  Så faldt afgørelsen: Leiws Hamilton er Formel 1-verdensmester 2017! Han sikrede sig titlen med en flot indsats i Mexico, hvor han efter et sammenstød med VM-rival Sebastian Vettel på første omgang måtte halte i pit med et punkteret dæk. Herefter fulgte en lang og sej eftermiddag på Autodromo Hermanos Rodriguez, der sluttede med en niendeplads, der var nok til at sikre ham titlen. 

  Vettel, der også blev sinket af sammenstødet i starten, skulle vinde for at holde liv i sine hensygnende titelchancer, og da han kun blev nummer fire, var der ingen tvivl om hvor (verdensmester-) skabet skulle stå: Lewis Hamilton vandt fuldt fortjent sin fjerde titel, og overgås nu kun af Michael Schumacher (syv VM-titler) og Juan-Manuel Fangio (fem).

  Set hen over hele året har Hamilton trods et par off-weekends været sæsonens bedste kører, men Vettel og Ferrari pressede ham mere end han brød sig om, og jeg tror Den Stejlende Hingst vil gøre det endnu sværere at være Hamilton i 2018.

  Løbet i Mexico blev vundet overlegent af Max Verstappen. Den unge hollænder og Red Bull er ved at udvikle sig til en reel trussel mod Mercedes´og Ferraris overherredømme, og det vil kun gøre VM 2018 endnu mere spændende. 

  Kevin Magnussen kørte måske sit hidtil bedste Formel 1-løb i Mexico. Haas´ VF17-model brød sig bestemt ikke om hverken banen eller den tynde luft i Mexico, og under kvalifikationen var Has-bilerne reelt de langsomste i feltet. Men på grund af en af sine traditionelle super-starter (og sammenstødet i front) kom Magnussen allerede i den indledende fase af løbet i top-10, og selvom han på de sidste omgange kom under massivt pres af både Fernando Alonso og Lewis Hamilton, kæmpede han sig i mål på ottendepladsen.

  Selv uden de rød-hvide briller var K-Mag´s ottendeplads en af de største præstationer i løbet, og jeg glæder mig til at se hvad han kan levere i årets to sidste løb i Brasilien og Abu Dhabi.

  Og jeg glæder mig til vores Race Night i Abu Dhabi – med Jan Magnussen som co-star!

  De skæve nyheder fra Mexico City

   

  HARDWELL PÅ PODIET

  Dagen før grandprixet kunne man opleve mere klassisk rock n´roll: Selveste Sir Paul McCartney gav koncert på Mexico Citys Azteca-station lørdag aften klokken 21! 

       
   

  RICCIARDO MED MARIACHI-BAND

  Der var også musik i paddocken: En lokalt mariachi-band spillede op til fest og farver sammen med Red Bull-kører Daniel Ricciardo..
       
   

  MACCA I MEXICO

  Dagen før grandprixet kunne man opleve mere klassisk rock n´roll: Selveste Sir Paul McCartney gav koncert på Mexico Citys Azteca-station lørdag aften klokken 21! 
       
   

  DIA DE MUERTOS I PADDOCKEN

  Arrangørerne i Mexico omdanner hvert år paddocken til en stor fest torsdag aften. Sidste år var temaet mexicansk wrestling, og der blev opstillet en bryder-ring i paddocken (hvor selv Bernie E kom på canvassen). I år fejrede men Dia de Muertos (”De dødes dag”), og denne gang var der ansigtsmaling involveret.
       
   

  BYRUNDTUR I MEXICO CITY

  Mexicos Grand Prix er på rekordtid blevet et af de mest populære stop på F1-touren – ikke mindst fordi arrangørerne er mere hjælp- og opmærksomme and på næsten alle andre baner. Da store dele af F1-pressen rejste til Mexico direkte fra Austin og derfor havde en fridag, inviterede arrangørerne onsdag på en byrundtur i den ellers uoverskuelige Mexico City. Her er et billede af byens imponerende posthus!..
       
   

  MED SEB OG KIMI I SIMULATOR

  Torsdag inviterede Ferrari-sponsor Santander til medie-event, hvor vi kunne udfordre Sebastian Vettel og Kimi Raikkonen i simulator-race. Antonio Giovinazzi og Marc Gene stillede også op, og aftenens vært var såmænd K-Mags forgænger i Haas-teamet, den lokale Esteban Gutierrez.
       
   

  KEVIN I GRAND CANYON

  Kevin Magnussen tog direkte fra det japanske grandprix til Los Angeles, hvor man mødtes med kæresten Louise. Herefter ventede et road-trip i Californien og Nevada – inklusiv en hike i Grand Canyon.
       
  I

  GROJEAN OG FRUE – NU MED KOGEBOG

  Romain Grosjean og hans hustru Marion har netop præsenteret et kogebog med titlen ’Cuisine and Confidences. Bogen er på 164 sider, indeholder 46 opskrifter og udkommer både på fransk og engelsk. Pris: 29,90 Euro.
       
   

  TOM K

  ”Var det også dig der dømte i Austin?” Jos Verstappen, der er kendt for sine hårdtslående argumenter, havde kun ét spørgsmål, da han mødte FIA-dommer Tom Kristensen i paddocken i Mexico City. Men bare rolig – der var tale om en joke: Jos V vidste godt, at det var Mika Salo, der bortdømte Max i USA. Så Jos, Tom K og Adrian Fernandez kunne fortsætte hyggesnakken.
       
   

  ALONSO I DAYTONA

  Fernando Alonso stiller op i 24-timersløbet i Daytona i slutningen af januar. Han skal kører for United Autosport-teamet, der ejes af McLaren-chef Zak Brown. Williams-reserve (og mulige 2018-kører) Paul di Resta stiller også op for United Autosport, og andre F1-kørere kan også være på vej til Daytona, hvor Jan Magnussen er blandt favoritterne i GT-klassen. Vil du opleve det klassiske løb har Grand Prix Tours netop nu et spændende tilbud inklusiv krydstogt – se mere på www.gptours.dk/krydstogt-og-rolex-24-daytona.
 • Hamilton indtager Texas

  23-10-2017

  Hamilton indtager texas

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Austin.

  Intet kan stoppe Lewis Hamilton. Den engelske Mercedes-kører scorede i Austin sæsonens niende grandprix-sejr, og nu er det vist kun ekstreme matematikere, der tror på han ikke bliver verdensmester. En femteplads i et af sæsonens tre sidste løb er nok til at sikre ham titlen.

  Og han fortjener den: I Austin tog han sin efterhånden sædvanlige pole position, men fik en halvsløj start, der gav Sebastian Vettel føringen. Men ethvert håb om at en Vettel-sejr kunne bringe fornyet spænding ind i titelkampen blev slukket efter få omgange, da Hamilton udramatisk genindtog førstepladsen, og satte kurs mod en sikker sejr.

  Vettel havde dækproblemer gennem store dele af løbet, men fik kæmpet sig i mål på andenpladsen foran Max Verstappen, der med en frisk manøvre snuppede tredjepladsen fra Kimi Raikkonen på sidste omgang. Dommerne mente dog at den unge hollænder havde været lidt FOR frisk, og idømte ham en fem sekunders tidsstraf, der efter løbet gav den sidste plads på podiet tilbage til Raikkonen.

  Kevin Magnussen havde en lang, sur eftermiddag på Circuit of the Americas. Allerede på første omgang ramlede han sammen med Pascal Wehrlein i en typisk ’race incident’, og mod slutningen var det så anden anden Sauber med Marcus Ericsson, der angreb danskeren. Denne gang var der ingen tvivl om skyldsspørgsmålet: Ericsson fik fem sekunders tidsstraf, men det var en ringe trøst for Magnussen, der sluttede på 16.- og sidstepladsen.

  Teamkammerat Romain Grosjean blev nummer 14 i et hjemmebaneløb, der ikke levede op til Haas-teamets forventninger.

  Heldigvis er der kun seks dage til det næste løb i Mexico – og det er også tid til at tænke på VM-finalen i Abu Dhabi, hvor vi afholder årets sidste Race Night med Jan Magnussen.

  Vi ses vel i ørkenen?

  De skæve nyheder fra suZuka

   

  havde red Bull simulator med?

  En mekanisk tyr indgik i paddock-underholdningen i Texas. Mercedes tog det aparte tiltag fra den humoristiske side: ”Fint at se Red Bull´s simulator er på plads i paddocken!” 

       
   

  TEXAN BBQ MED RED BULL

  Red Bull og teamets brændstof-partner Mobil inviterede fredag aften til en ægte texansk BBQ med enorme bøffer og masser af Budweisers. Teamets tidligere kører David Coulthard var vært, og Daniel Ricciardo dukkede også op.
       
   

  TO DANSKERE MED I F1

  Der er to danskere mellem de 20 kørere, der skal dyste om den officielle Formel 1 Esport VM-titel i forbindelse med den ’rigtige’ VM-finale i Abu Dhabi i næste måned. De 20 finalister blev fundet ved semifinalen i London i dagene op til USA´s Grand Prix. Fredrik Rasmussen og Mads Sørensen (billedet) kvalificerede sig til finalen med henholdsvis 30 og 22 point. I alt 63.827 Esport-kørere har stillet op i VM-serien.
       
   

  PINK ULTRA SOFT

  Løbet på Circuit of the Americas blev F1-historiens første pink grandprix. Arrangørerne i Austin var i kampen mod brystkræft gået i samarbejde med organisationen Susan G Komen, og Pirelli støttede op om ideen ved at ændre den sædvanlige lilla bemaling på super-soft dækkene til pink.
       
   

  PINK SKO OG HANDSKER TIL K-MAG

  Hos Haas-teamet kørte man også med det pink tema: Kevin Magnussen og Romain Grosjean kørte hele weekenden med lyserøde handsker og kørestøvler for at støtte kampen mod brystkræft..
       
   

  WONDER, TIMBERLAKE OG CO

  Havde Circuit of the Americas det hidtil bedste koncert-udbud til et Formel 1-grandprix? Med Justin Timberlake lørdag og Stevie Wonder (der også optrådte på gridden) søndag, var det i hvert fald ’toppen af poppen’. Kan Abu Dhabi bryde tilbage? De har netop annonceret, at Kendrick Lamar optræder fredag – efter Calvin Harris (billedet) torsdag og før Mumford & Sons (lørdag) og Pink (søndag).
       
   

  KEVIN I GRAND CANYON

  Kevin Magnussen tog direkte fra det japanske grandprix til Los Angeles, hvor man mødtes med kæresten Louise. Herefter ventede et road-trip i Californien og Nevada – inklusiv en hike i Grand Canyon.
       
  I

  TOP-GOLF I TURN 1

  Et nyt koncept havde premiere ved USA´s Grand Prix: Topgolf-koncernen (de har 34 permanente anlæg, der besøges af mere end 10 millioner gæster årligt!) havde anlagt en midlertidig ’golfbane’ ved Turn 1. Ikke en komplet bane, naturligvis – en drive-range, hvor F1-journalisterne kunne prøve golf. Naturligvis tilsat god mad, rigeligt at drikke og god musik! 
       
   

  USAIN BOLT SENDTE FELTET AF STED

  Det var kun passende, at verdens hurtigste mand sendte verdens hurtigste racerkørere af sted: Usain Bolt (vinder af otte OL-guldmedaljer og 11 verdensmesterskaber i 100 og 200 meter-løb) var den officielle starter af opvarmningsrunden før det amerikanske grandprix.
       
   

  MAX OG DANIEL SPILLER FODBOLD

  Red Bull-kørerne er altid på overarbejde – op til hvert eneste løb bliver de sendt ud på PR-aktioner, der skal give lidt lokalkolorit. I Austin fik Max Verstappen og Daniel Ricciardo mulighed for at træne med et lokalt fodboldhold – US-style, naturligvis.
       
   

  RACE NIGHT MED JAN MAGNUSSEN

  Efter stor succes i Europa, Asien og Mellemøsten har vores Race Night-koncept nu også indtaget USA. Jan Magnussen blev fløjet til Austin, og sammen med Grand Prix Tours glade og videbegærlige gæster havde vi en fornøjelig aften. Vi er tilbage med mere insider-info og flere røver-historier ved VM-finalen i Abu Dhabi!
 • Ny sejr til Hamilton - og point til Kevin

  09-10-2017

  Ny sejr til Hamilton – og point til K-Mag

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Suzuka.

  Jeg må bare indrømme det: Lewis Hamilton fortjener VM-titlen 2017! Efter sommerferien har han scoret fire grandprix-sejre og en andenplads – alene af den grund vil han være en værdig verdensmester. Og når hans nærmeste konkurrent, Sebastian Vettel, samtidig er udgået af to af de seneste tre løb, er det ikke længere tvivl: VM-titlen 2017 tilhører Hamilton!

  Efter en resultatmæssigt lidt lunken indsats i Malaysia, hvor hans Mercedes ikke opførte sig som forventet, var Hamilton i særklasse i Suzuka. Pole position blev omsat til en klar føring allerede på første omgang, og selvom Max Verstappen (Red Bull-Renault) kæmpede tappert for at følge med, var Hamiltons sejr aldrig for alvor i fare.

  Verstappen blev nummer to foran teamkammerat Daniel Ricciardo, og antydede dermed, at Red Bull efterhånden er Mercedes´ hårdeste konkurrent. Og samtidig er unge ’Max Attack’ nu så stærkt kørende, at han truer Ricciardos position som teamets førstekører.

  Vettel udgik tidligt med motorproblemer. Dém har der været mange af hos Ferrari i de seneste uger, og når man er oppe mod det ultra-pålidelige Mercedes-team, er der bare ikke råd til den slags. Krisemøde følger krisemøde i Maranello i disse uge,r mens de VM-titler, der var lagt op til inden sommerferien, er på vej til Hamilton og Mercedes.

  Kevin Magnussen kørte et glimrende løb i Suzuka, og sluttede på ottendepladsen, lige foran sin Haas-teamkammerat Romain Grosjean. Undervejs leverede han en af løbets mest spektakulære manøvrer, da han aggressivt gik forbi Felipe Massa (Williams), og weekenden i Japan understregede K-Mag ry som en af de hårdeste hunde (absolut ikke ’unfair’ – ’hårde’!) i Formel 1-feltet.

  Nu venter Haas´ hjemmebane-løb i Austin om et par uger. Her satser K-Mag naturligvis på flere point, og vi – min medvært Jan Magnussen og jeg – er klar med de sidste nyheder fra Haas-pitten, når vi mødes til Race Night i Austin.

  Howdy, partner!

  De skæve nyheder fra suZuka

   

  KEVIN FEJRER ET KVART ÅRHUNDREDE

  Haas-teamet fejrede torsdag Kevin Magnussens 25-års fødselsdag på traditionel F1-manér: Tale fra teamchefen og en flot kage. Plus naturligvis en drillesyg teamkammerat, der smurte et stykke kage i danskerens ansigt. .

       
   

  VERDENS VILDESTE FANS

  Suzuka havde igen i år F1-tourens vildeste fan. Børn i hjemmesyede kørerdragter og kasketter med påmonterede modelbiler havde vi set før – men denne fyr i komplet Williams robot-outfit havde bogstaveligt talt tænkt ud af boxen.
       
   

  NU KENDER RICiardo KENDO

  Red Bull-kørernes forberedelser til Japans Grand Prix inkluderede et lynkursus i den 300 år gamle kampsport kendo. Kampen med bambus-stavene ændrede (kortvarigs?) styrkeforholdet i teamet: Daniel Ricciardo var klart bedre end Max Verstappen.
       
   

  TITLEN SKAL FORSVARES!

  Mens det ’andet’ landshold havde travlt i VM-kvalifikationen, blev det i Suzuka annonceret, at det danske Formel 1-landshold i fodbold (ok – der er to danskere med…) skal forsvare VM-titlen fra sidste år. Torsdag den 23. november afvikles den McLaren-organiserede turnering på Hilton Abu Dhabis baner, der sidste år blev vundet af blandt andre Jan Sommer (Ekstra-Bladet) og Peter Nygaard (Grand Prix Photo / Tours og BT).
       
   

  PINK TEXAS

  Det kommende amerikanske grandprix på Circuit of the Americas i Austin, Texas, bliver det første ’pink’ Formel 1-løb. Formel 1-organisationen FOM, de lokale arrangører og verdens største brystkræft-organisation Susan G Komen er gået sammen for at samle penge ind mod sygdommen. ’Vi vil gøre det amerikanske grandprix pink’, heddet det i en pressemeddelelse fra FOM. USA´s Grand Prix afvikles 20.-22. ’pinktober’.
       
   

  LEWIS ER BLEVET VEGANER

  Lewis Hamilton er blevet veganer. Hundeelskeren annoncerede sin nye livsstil omtrent samtidig med at Shanghai International Circuit fik forlænget sin F1-kontrakt med yderligere tre år, så Kinas Grand Prix er sikret frem til 2021. Det er dog ikke sikkert, at de to begivenheder er direkte forbundet. Hamiltons gode veninder Venus og Serena Williams har været veganere siden 2012.
       
   

  WILLIAMS TESTER KUBICA OG DI RESTA

  Kun Williams og Toro Rosso har nu ledige sæder til 2018-sæsonen. Hos Williams står valget til pladsen ved siden af Lance Stroll mellem den nuværende førstekører Felipe Massa, Robert Kubica og teamets reservekører Paul di Resta (billedet). Kubica og di Resta tester en 2014-model for team i den kommende uge. Mens resten af paddocken kendte både tid og sted for den kommende test, insisterede Massa på at ’det kender jeg intet til…’.
       
  I

  FIA-MAND TIL REANULT

  IEn række F1-teams er rasende over at Renault har hyret en af FIA´s tekniske chefer. Macin Budkowski har i sit arbejde hos FIA fået kendskab til tekniske detaljer i teams´ nuværende og kommende biler, og konkurrenterne frygter nu, at han tager hemmelighederne med til sin nye arbejdsgiver. Budkowski starter efter planen hos Renault til april.
       
   

  MAX: ”INTET OVERGÅR GOKART-VM

  Da Max Verstappen sidste år vandt sit allerførste løb for Red Bull i Spanien, insisterede han på, at det kun var den næstbedste dag i hans unge liv. ”Den bedste var, da jeg vandt gokart-VM,” sagde han. I Suzuka røbede han, at 2016-sejren i Spanien nu var rykket ned på tredjepladsen – sejren i Malaysia i sidste uge havde overtaget andenpladsen. Men endnu har intet overgået den dag, da han 15-år gammel blev den yngste gokart-verdensmester nogensinde i Varennes (Frankrig). 
       
   

  VIGTIG INFO TIL TRÆNGENDE

  Hver eneste år er står der en manual til…hovedpuden på medie-hotellet Comfort Inn i Shiroko. Men omgang med hovedpuden er ikke længere det eneste, vi vesterlændinge skal oplæres i – instruktion i behørig brug af toiletterne i Osaka International Airport indgår nu også i ethvert Japan-besøg.
 • Ferrari skyder sig selv i kloven – kapitel 2

  02-10-2017

  Ferrari skyder sig selv i kloven – kapitel 2

  Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Sepang.

  Lewis Hamilton fortsatte i Malaysia sin sikre kurs mod Formel 1-VM 2017. På en dag, hvor Red Bull havde mere race-pace end Mercedes, cruisede Hamilton til en sikker andenplads efter Max Verstappen Dermed udbyggede Hamilton sit forspring til Sebastian Vettel i den samlede stilling yderligere – nu er han 34 point foran tyskeren.

  Ferrari? For 14 dage siden i Singapore var det kørerne – mest Vettel men også en smule Kimi Raikkonen – der kostede den Stejlende Hingst et stort rundt nul i VM-regnskabet. I Sepang var det motor-ingeniørerne der kostede VM-point i kassevis, for Vettels motor gik i stykker inden han fik sat en tid under kvalifikationen, og han måtte derfor starte bagerst. Han kæmpede sig heroisk op gennem rækkerne, men en fjerdeplads var hans magre udbytte af en lang, svedig og frustrerende eftermiddag i Sepang. Og Ferraris håb om at Kimi Raikkonen kunne tage point fra Hamilton forsvandt allerede inden starten, da en turbolader brød sammen. Den Stejlende Hingst, der så længe lignede en 2017-verdensmester med Vettel, har nu i to løb i træk skudt sig selv i kloven, og fortjener på den baggrund ikke den VM-titel, der i alle tilfælde ser ud til at være reserveret til Hamilton og Mercedes.

  Red Bull ser til gengæld ud til at være på fremmarch. Verstappen nedkæmpede hurtigt og effektivt Hamilton, der føste fra pole position, og derefter var der ingen, der kunne true den unge hollænder. Lige nu tror jeg Mercedes mere skal frygte Red Bull end det mere og mere desillusionerede Ferrari-mandskab.

  Haas-teamet fortsætter sin rutsjetur ned gennem feltet. Deres nærmeste konkurrenter har simpelt hen flere resurser til at udvikle deres biler, og derfor var det for anden weekend i træk reelt kun Sauber-bilerne, som Haas kunne køre fra under kvalifikationen. Men Haas-racerens manglende konkurrencedygtighed afholdt ikke Kevin Magnussen fra at køre et heroisk løb, hvor han med sin sædvanlige super-start kom helt op på 10.-pladen i den indledende fase. Herfra forsvarede han sig flot og råt mod hurtigere biler bagfra, og han havde fortjent langt mere end den 12.-plads det blev til ved det ternede flag.

  Next stop Suzuka…

  De skæve nyheder fra sepang

  LEWIS #takeaknee FORKÆMPER

  I den amerikanske fodboldliga NFL protesterer mange hovedsageligt afro-amerikanske spillere i disse dage mod racisme og politivold. Lewis Hamilton gik i ugen op til Malaysias Grand Prix ind i debatten med flere Instagram-indlæg, hvor han blandt andet postede en billede af borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King med hashtagget #takeaknee.

   

  FERNANDO SLOG HUL I VÆGGEN

  I Malaysia afslørede Fernando Alonso, at hans temperament ikke kun koger over, når han snakker med sine ingeniører over pit-radioen: Da han efter at være udgået af Singapores Grand Prix kom tilbage til sit ’værelse’ i McLaren-Hondas paddock-bygning, slog han i frustration et hul i væggen. ”Hullet er der endnu,” sagde han næsten stolt under sin pressebriefing op til Malaysias Grand Prix. Alonso var helt oppe på tredjepladsen, da han blev det uskyldige offer for sammenstødet i første sving.

       
   

  HULKEN SÆTTER REKORD

  Nico Hülkenberg har sat en bemærkelsesværdig rekord: Han har nu kørt 130 grandprixer uden at have scoret én eneste top-tre placering. Rekorden for flest løb uden at komme på podiet tilhørte tidligere en anden tysker, Adrian Sutil. Og bare til Hulkens information: Kevin ’suck-my-balls’ Magnussen var på podiet i sit første grandprix…
       
   

  BERNIES DATTER SKAL SKILLES

  Petra Stunt, Bernie Ecclestones 28–årige datter (her med forældrene Bernie og Slavica), skal skilles fra ægtemanden James Stunt (det hedder han!). Parret blev gift i 2011, og rygter fra Londons overklasse antyder, at der er tale om en meget ’beskidt’ skilsmisse. Petra har således allerede droppet Stunt-efterhavnet, og kalder sig igen Ecclestone.
       
   

  AUSTRALIEN VANDT VM

  Onsdag blev VM-finalen i ’F1 in Schools’ afgjort i Kuala Lumpur. 50 teams fra 27 lande deltog i konkurrencen, hvor 15-17 årige skoleelever skal designe og bygge en mini F1-racer (21 cm lang), der så – drevet af trykluft - skal gennemføre en nøje konstrueret bane. F1-chef Chase Carey overværede finalen, der blev vundet af Hyperdrive-teamet fra Trinity Gramar School i Kew, Australien. Udover pokalen fik vinderne paddock-adgang og mulighed for at være på gridden inden Malaysias Grand Prix.
       
   

  WILLIAMS FINDER FREMTIDENS INGENIØRER

  Under ’F1 in Schools’-finalen i Kuala Lumpur udvalgte Williams-teamet også otte unge studerende til deres ’Randstad Williams Engineering Academy’. De studerende, der kom fra Storbritannien, USA, Australien og Irland, får via e-learning mulighed for at lære om Formel 1, og på den måde grundlægge en karriere i Formel 1.
       
   

  DANSKER BAG FORMEL 1-AKADEMI

  Williams´ chefingeniør, danske Jakob Andreasen er en af folkene bag ’Randstad Williams Engineering Academy’. ”Jeg er blevet både imponeret og inspireret af alle de mange studerende, der har været med i udvælgelsesprocessen,” siger Jakob.
       
   

  KONCERT-NYT: MUMFORD & SONS I ABU D

  Arrangørerne af Abu Dhabis Grand Prix har annonceret endnu et navn til deres imponerende koncert-lineup: Efter Calvin Harris (torsdag) og Pink (søndag) blev det i sidste uge klart, at engelske Mumford & Sons spiller på banen lørdag. Endnu et stort navn (til fredag) annonceres indenfor kort tid.
       
  I

  LEWIS #takeaknee FORKÆMPER

  I den amerikanske fodboldliga NFL protesterer mange hovedsageligt afro-amerikanske spillere i disse dage mod racisme og politivold. Lewis Hamilton gik i ugen op til Malaysias Grand Prix ind i debatten med flere Instagram-indlæg, hvor han blandt andet postede en billede af borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King med hashtagget #takeaknee.
       
   

  POOL PARTY / RACE NIGHT

  I Malaysia fortsatte vi traditionen med en helt speciel Race Night: Den blev igen i år afholdt lørdag aften i Hotel Marriott Renaissance´s pool-område. Race Night / Pool Party-kombien var endnu en gang en stor succes. Selvom der var skuffende få, der mødte op i de lovede Speedos…