Flere nyheder

 • Heldet følger de dygtige!

  14-07-2019

  Heldet følger de dygtige!

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Silverstone.

  Valtteri Bottas lagde længe op til at slå Mercedes-makker Lewis Hamilton lige dér, hvor det gør allermest ondt: På hjemmebanen i Silverstone. Finnen startede fra pole position, og gik trods hårdt pres fra Hamilton i front. Han så ud til at have løbet under kontrol – indtil Antonio Giovinazzi smed sin Alfa Romeo-Ferrari i sandkassen, og der kom safety-car på banen. Dét sendte løbet i hænderne på Hamilton. Bottas havde allerede været i pit, og nu kunne Hamilton foretage sit stop under safety-car perioden. Da løbet igen blev givet fri var englænderen i front, og han kørte i mål til en populær hjemmebane-sejr. Om den var heldig? Helt sikkert – men i Formel 1 følger heldet de dygtige, så på den måde var den også fortjent.

  Charles Leclerc var endnu en gang hurtigste Ferrari-kører, og snuppede tredjepladsen, mens teamkammerat Sebastian Vettel fik endnu en tiddstraf. Denne gang var det for at påkøre Max Verstappen, der reddede sig i mål på femtepladsen – bag Red Bull-teamkammerat Pierre Gasly. Franskmanden ser med årets bedste resultat endelig ud til at have fundet pedalen til højre i cockpittet.

  For Kevin Magnussen og Haas-teamet blev det britiske grandprix en kort fornøjelse. Danskeren var for en gangs skyld langsommere end teamkammerat Romain Grosjean i kvalifikationen, men lå til at gå forbi franskmanden allerede i femte sving efter starten. De to Haas-biler ramte hinanden i et sammenstød, der måske nok primært var Grosjean skyld, men som Magnussen også bar en del af ansvaret for. Begge biler udgik, og teamchef Guenther Steiner var med rette rasende: Efter en weekend med sponsor-ballade og nye dæk-problemer, var det lige præcis hvad man ikke havde brug for.

  Videre til Hockenheim. Og Race Night(s) med ’Magnussen et Moi’

  DE SKÆVE NYHEDER FRA SILVERSTONE

   

  DÅRLIG ENERGI FRA SKÆGABEN

  Først svigtede han Grand Prix Tours´ gæster i den hyggelige camp på Red Bull Ring – så opsagde han på eget initiativ sponsoraftalen med Haas F1 Team: Rich Energy-direktør William Storey er ikke just Mr Popular i F1-kredse i øjeblikket. Rygter i paddocken i Silverstone vil vide at skægaben nu er blevet…gået fra sit job hos energidrik-producenten.

       
   

  RED BULL MED JAMES BOND

  Red Bull fejrede Formel 1-historiens grandprix nummer 1007 med James Bond-logoer på deres bil. ”Det en en god lejlighed til at gøre opmærksom på vores sponsor-aftale med Aston Martin,” forklarede teamchef Christian Horner.

       
   

  SILVERSTONE FORLÆNGER

  Silverstone opsagde sidste år en langtidskontrakt om det britiske grandprix. I sidste uge underskrev banen så en ny fireårig aftale med Formel 1-organisationen – utvivlsomt til en lavere pris end den oprindelige aftale. Det britiske grandprix, der er det eneste i Formel 1-kalenderen der ikke får offentlig støtte, var igen i år totalt udsolgt. 

       

   

  SENSATION: KIMI I BIL ÆLDRE END HAM SELV

  Det allerførste VM-grandprix i Formel 1-historien blev afholdt på Silverstone i maj 1950. Vinderen Giuseppe ’Nino’ Farina kørte en Alfa Romeo 158 ’Alfetta’ og i weekenden fik Kimi Raikkonen mulighed for at prøve bilen.

       
   

  NORRIS TRUKKET I LØN

  Under en serie showrunder torsdag – og med den tidligere F1-vinder og nuværende TV-kommentator Johnny Herbert i passager-sædet – ’panik-parkerede’ Lando Norris en McLaren 72S i en af Silverstones sandkasser. En talsmand for McLaren bekræftede senere, at udgiften til kranbil osv vil blive trukket fra den engelske teenagers løn.

       
   

  HÆREN BESØGTE McLAREN

  McLaren er et team i fremmarch, og i Silverstone fik de besøg af den britiske hær. En deling af hærens afdeling for velgørenhed samlede penge ind i McLaren-pitten, hvor også en gruppe veteraner, de såkaldte Chelsea Pensioners, dukkede op.

       
   

  FERRARI OVERRASKET OVER EMIGRANTER

  Der ventede en (eller rettere sagt to!) overraskelser, da en af Ferrari-teamets leverandører åbnede deres lastbil i paddocken på Silverstone. To emigranter havde sneget sig ombord i den franske havneby Calais, og kom nu ’gratis’ ind i Storbritannien. Emigranterne blev overgivet til det lokale politi.

       

   

  TIL MINDE OM CHARLIE WHITING 

  Torsdag blev der i British Racing Drivers Clubs lokaler afholdt en mindeaften for Charlie Whiting, der døde i marts. En fin, følelsesladet afsked med FIA´s populære løbsleder, hvor både nuværende og tidligere kørere deltog.

       

   

  JUSTIN WHITING STARTEDE LØBET

  I en fin gestus til Whiting-familien var det Charlies 12-årige søn Justin, der søndag trykkede på start-knappen på Silverstone. ”Du har haft en god lærer,” sagde FIA-chef Jean Todt til Justin.

       
 • Mercedes vandt ikke!

  30-06-2019

  Mercedes vandt ikke!

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Spielberg.

  Østrigs Grand Prix blev et brag af et racerløb: Med en fræk overhaling af Charles Leclerc (Ferrari) få omgange før mål, sikrede Max Verstappen sig sejren. Det tog dommerne – anført af danske Tom Kristensen – tre timer at bedømme overhalingen, hvor de to biler ramte hinanden. Men de kom efter min mening frem til den helt rigtige afgørelse: Der var tale om en ’racing incident’. Og Mercedes? Der inden vi kom til Red Bull Ring, havde vindet 10 grandprixer i træk? Valtteri Bottas blev nummer tre og Lewis Hamilton nummer fem efter Sebastian Vettel. Uanset hvad man synes om Mercedes og Hamilton, var det forfriskende at se en ny vinder. Og glem ikke, at det også var Honda´s første sejr efter deres comeback i 2015. Østrigs Grand Prix blev derfor på mange måder en ny begyndelse: Red Bull og Honda er blevet en magtfaktor, Leclerc (fra pole position) er hurtigste Ferrari-kører og Mercedes er ikke uovervindelige. Det tyder godt for resten af Formel 1-sæsonen 2019! 

  For Kevin Magnussen toppede hans østrigske grandprix-weekend allerede lørdag. Her leverede han en af sine allerbedste omgange nogensinde, der sikrede ham femtepladsen under kvalifikationen. Og det blev endnu bedre: Om aftenen fik han lov til at møde Grand Prix Tours´ gæster i den hyggelige camp på banen! Så kunne det næsten kun gå ned af bakke søndag. Og det gjorde det – med 300 km/t: Endnu en gang var Haas-bilerne ikke konkurrencedygtige over distancen, og Magnussen kom i mål på en frustrerende 19.-plads. 

  Nest stop Silverstone!

  DE SKÆVE NYHEDER FRA SPIELBERG

   

  PARISERHJUL MED RED BULL

  Selvfølgelig skulle Red Bull lave noget helt specielt som optakt til deres hjemmebaneløb. Ugen før løbet monterede man derfor en F1-racer på Wiens store ’pariserhjul’, Riesenrad på Prater. Man skal være lidt…skal vi sige ’kreativ’? for at finde på den slags.

       
   

  F1 I GRAZ´ GADER

  Graz er Red Bull´s hjemby, og Max Verstappen kom på besøg på vej til Østrigs Grand Prix. Her gennemførte han et af de ’Showruns’, der for nylig også gæstede København. Og når vi nu er ved Red Bulls optræden i København: Køreren var som bekendt Dan Ticktum – han blev efter manglende resultater i det japanske Super Formula-mesterskab fyret fra Red Bull-programmet i sidste uge.

       
   

  F1 OG JAMES BOND

  Formel 1-tilskuere i Østrig fik en ekstra bonus: Foran hovedtribunen havde man arrangeret en udstilling med en række af de mest berømte biler fra James Bond-filmene. Udstillingen ’Bond in Motion’ vil også være på plads ved de kommende grandprixer i England, Tyskland, Ungarn, Belgien og Italien. Man kan sikre sig (gratis) billetter på www.eventWorld.com 

       

   

  FAR OG F1-SØN I LE MANS

  Jan og Kevin Magnussen har længe arbejdet på at køre Le Mans sammen for GM Corvette, og det kan ske allerede i 2020. Nu melder endnu en Formel 1-søn sig på banen med Le Mans-ambitioner: ”Jeg vil gerne køre Le Mans sammen med min far,” siger Max Verstappen om den tidligere F1- og Le Mans-kører Jos. Hvad venter Carlos Sainz Snr og Jr på?

       
   

  GASLY TIL TOPS

  Verdensmesteren i kunstflyvning Martin Sanka fra Tjekkiet, der har Red Bull som sponsor, inviterede ’teamkammerat’ Pierre Gasly på en tur over Red Bull Ring. ”En utrolig oplevelse,” sagde Gasly efterfølgende. I sin F1-racer udsættes Gasly for op til 5,4g under voldsomme nedbremsninger – i Sankas fly var g-påvirkningen på et tidspunkt 6,8.

       
   

  FORMEL 1 TILBAGE TIL RIO?

  Brasiliens Grand Prix kan være på vej tilbage til Rio de Janeiro. Løbets traditionelle hjemmebane, Interlagos i Sao Paulo, kan ikke blive enige med Formel 1-organisationen om en ny aftale, og nu gør Rio de Janeiro sig lækker med en nybygget bane i forstaden Deodoro. Brasiliens Grand Prix blev fra 1978-89 afviklet 10 gange på den nu nedlagte Jacarepagua-bane i Rio de Janeiro.

       
   

  PATRICK DEMPSEY I PORSCHE

  Arrangørerne af Østrigs Grand Prix har hvert år en "Legends Parade" på programmet. Her kører en række tidligere racerstjerner forskellige biler. I år var paraden reserveret for såkaldte supersportsvogne, og i år var en af deltagerne Hollywood-star og hobby-racerkører Patrick Dempsey i en Porsche 918 Spyder Hybrid. Tom Kristensen var også med i en Audi R8.

       

   

  TOM K DOMMER

  Tom Kristensen var kører-repræsentant i dommerpanelet ved Østrigs Grand Prix. Det var første gang i år danskeren indtog denne rolle, der i de to seneste grandprixer blev besat af to andre tidligere Le Mans-vindere, Emanuele Pirro (Canada) og Yannick Dalmas (Frankrig).

       

   

  RED BULL RING – NU MED LAUDA KURVE

  Søndag formiddag var Niki Laudas enke Birgit, hans søn Lukas og Red Bull´s F1-boss Helmut Marko tilstede, da det første sving på Red Bull Ring officielt skiftede navn til ”Niki Lauda Kurve”. I paddocken var der hele weekenden udstillet en af den østrigske legendes 1975-Ferrari´er.

       

   

  RACE NIGHT MED K-MAG

  Vores Race Night i Grand Prix Tours-lejren ved siden af banen overgik alt: Kevin Magnussen dukkede op til interview og autografer, og senere på aftenen stillede Red Bull-mekaniker Ole Schack op til en Q&A-seance. Den slags oplever man vist kun hos Grand Prix Tours!

 • Videre til Østrig

  23-06-2019

  Videre til østrig

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Paul Ricard.

  Frankrigs Grand Prix blev ikke den oplevelse, der var lagt op til. Jo – trafikken omkring banen flød langt bedre end sidste år. Vejret var fantastisk. Grand Prix Tours´ hotel, Mercure i Hyeres, i topklasse. Og vores Race Night var hyggelig. Men løbet var ikke den store oplevelse. Ligesom der er 0-0 kampe i fodbold, kan Formel 1 levere løb, der hurtigt kører i glemmebogen. Sådan et var Frankrigs Grand Prix 2019, hvor Mercedes endnu en gang dominerede og Lewis Hamilton tog endnu en sejr med teamkammerat Valtteri Bottas på andenpladsen. Med tredjepladsen antydede Charles Leclerc, at han er fremtidens mand i Ferrari-teamet – og med femtepladsen understregede Sebastian Vettel, at tronskiftet i Maranello kan komme tidligere end ventet.

  Hos Haas gik tingene fra ’slemt’ til ’værre’. Indtil nu har Kevin Magnussen og Romain Grosjean i det mindste været forrygende hurtige i kvalifikationerne, men her på Paul Ricard var de langsomme hele weekenden. Det er stadig dækkene, der er problemet, og man knokler på at få det løst. Måske lykkes det allerede til den kommende weekend i Østrig. Her scorede Haas teamet hidtil bedste resultat sidste år (Grosjean nummer fire, Magnussen nummer fem), og måske bliver Red Bull-Ring vendepunktet efter et par svære måneder?

  Jeg glæder mig i hvert fald til at komme videre til Østrig og til vores Race Night(s): En af dem bliver med garanti årets skæggeste. Fik I den? Auf Wiedersehen i Spielberg!
   

  DE SKÆVE NYHEDER FRA Le castellet

   

  NYT MOTORHOME TIL RENAULT

  Renault præsenterede et nyt og større motorhome ved deres hjemmebaneløb. Der blev holdt house-warming med cocktails og pindemadder fredag aften.

       
   

  JABOUILLES JUBILÆUM

  Renault var i party-mode på Paul Ricard: Det var 40 år siden teamet scorede sin første grandprix-sejr med Jean-Pierre Jabouille i Frankrigs Grand Prix 1979 (der blev afholdt på Dijon-Prenois banen).

       
   

  GORILLA BYDER VELKOMMEN

  Jeg er ikke helt klar over hvorfor, men de har et eller andet med gorillaer på Paul Ricard-banen. Sidste år var der en gorilla-statue på sejrskamlen, og i år bød en lignende skabning vagt ved paddock-indgangen.

       

   

  K-MAG VARMER OP MED FODBOLD

  Kevin Magnussen har fundet en ny måde at varme op på: Han spiller fodbold i paddocken med sin personlige træner Thomas Jørgen. Han er faktisk ret god til bold, ham K-Mag.

       
   

  FRI ESTRELLA BAR HOS McLAREN

  Carlos Sainz Jr tog som bekendt bryggeriet Estrella med, da han op til denne sæson skiftede fra Renault til McLaren. Nu har McLaren omdannet hele anden sal af deres motorhome (’Brand Centre i McLaren-lingo!) til en Estrella Bar, hvor de lørdag aften bød på bajere. ’Både med og uden alkohol’, som der stod i invitationen.

       
   

  PADDOCK STRAND-BAR

  McLarens Estrella-bar var ikke det eneste ’vandhul’ i paddocken: Arrangørerne havde også bygget en vaskeægte strandbar, hvor paddock-folket kunne hænge ud.

       
   

  SCHUMI´S VM-VINDER SÆLGES I ABU DHABI

  Til de mange gæster, der skal med Grand Prix Tours til VM-finalen i Abu Dhabi: Tag bare lidt ekstra lommepenge med. Lørdag aften afholder Sotheby´s en stor auktion, hvor blandt andre en af Michael Schumachers 2002-Ferrari´er, (chassis 219), kommer under hammeren. Schumi kørte bilen til tre af sine 11 sejre på vej mod VM-titlen 2002.

       

   

  SEB AFSAT

  Sebastian Vettel brugte friweekenden mellem Canadas og Frankrigs grandprixer til at blive gift med sin Hanna. Parret har været kærester siden de gik i gymnasiet, og har to døtre. Hanna er yderst sjældent med til løbene.

       

   

  GASLY PÅ GRUS

  I dagene op til Frankrigs Grand Prix tog hjemmebanehelten Pierre Gasly, en tur i codriver-sædet hos sin landsmand, rallyverdensmester Sebastien Ogier. 35-årige Ogier, der har vundet VM de seneste seks år i træk (tag den, Lewis!), kører i år for Citroen.

       

   

  RACE NIGHT – NU MED GARDEN PARTY

  Race Night ved Frankrigs Grand Prix blev afholdt i Hotel Mercure´s hyggelige have i Hyeres. Og allerede i næste uge er vi klar igen – nu i Grand Prix Tours-lejren på Red Bull Ring, hvor der trues med en ’mystisk gæst’. Jeg er lige så spændt som I er. Og jeg har hørt, at vedkommende er sk…skæg!

 • En svær dom

  09-06-2019

  En svær dom

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Montreal.

  Jeg har vist nævnt det tidligere: Ferrari er tættere på Mercedes end resultaterne af årets seks første grandprix´er antyder. Beviset kom her i Montreal, hvor Sebastian Vettel startede fra pole position og faktisk krydsede målstregen før Lewis Hamilton. Men undervejs havde Vettel lavet en af sine efterhånden alt for hyppige ’småfejl’, og været en tur af banen. Hans manøvre tilbage på den smalle bane på Ile Notre Dame blev af dommerne anset for at være ’usikker’, og han var da også tæt på at komme i clinch med Hamilton. Dommerne gav Vettel en fem sekunders tidsstraf, og så kunne englænderen cruise i mål efter tyskeren i vished om at han alligevel ville komme øverst på podiet. Dermed har Mercedes ’vundet’ alle syv løb i år mens Ferrari stadig er uden sejre. Om dommen over Vettel var fair? Jeg vil nødig dømme – jeg kan se masser af argumenter både for og imod straffen. Men jeg ved, at Emanuele Pirro (tidligere F1-kører og flerdobbelt Le Mans-vinder) var med i dommerpanelet, og jeg er sikker på han ved, hvad han har med at gøre. Og det vigtigste er egentlig ikke, om dommen er fair eller ej – det vigtige er, at Ferrari nu ser ud til at have taget endnu en lille skridt i retning af Mercedes´ F1-trone.

  Hvis Vettel lavede en ’småfejl’ i løbet, lavede Kevin Magnussen en kapitalbrøler under kvalifikationen. Han knuste sin Haas-Ferrari så effektivt mod den berygtede Wall of Champions, at hans mekanikere lørdag nat måtte opbygge en helt ny bil til ham. Han startede derfor fra pitten, men tilbragte en frustrerende eftermiddag bagerst i feltet, hvor Haas´ tilbagevendende problemer med at udnytte dækkene optimalt endnu en gang kostede VM-point. Men der er håb: I de sidste to måneder har vi i fire løb med Baku, Monte Carlo og Montreal været på tre af de mest atypiske baner i F1-kalenderen. Nu venter en lang sommer på ’rigtige’ racerbaner, hvor Haas VF19 føler sig mere hjemme. Så venter der masser af VM-point på Magnussen. Og måske Ferrari-smæk til Mercedes? 

  Så hvad venter I på? Afsted til F1. Vi ses til Race Night!

  DE SKÆVE NYHEDER FRA ILE NOTRE DAME

   

  I SKOVEN MED RED BULL

  Red Bull sendte deres fire kørere i skoven op til Canadas Grand Prix. Max Verstappen (som dyrenes konge, naturligvis), Pierre Gasly, Alexander Albon og Danill Kvyat fik ikke ’en bjørn på’, men havde et par hyggelige timer.

       
   

  I´M A LUMBERJACK

  Max Verstappen fik mulighed for at lege ’lumberjack’ i Canada. Iført den foreskrevne skovhugger-skjorte og de lidt mere tøsede beskyttelsesbriller viste Red Bull-stjernen sig ganske effektiv med en økse.

       
   

  ALBON KASTER MED ØKSER

  Toro Rosso´s Alexander Albon skulle også prøve lumberjack-livet, og gik et skridt videre end Verstappen: Hvor hollænderen brugte øksen til at kløve brænde, bruge thailænderen den som et effektivt kaste-våben. Nu er han konkurrenter advaret…

       

   

  NY PIT-BYGNING

  Efter mange års tilløb havde arrangørerne i Montreal endelig en ny og moderne pitbygning klar. Udover garager og VIP-områder rummer bygningen også mediecenteret, der tidligere var placeret på gyngende grund: Ingen kommer vist til at savne det gamle telt, der var placeret på pontoner i ro-bassinet fra OL 1976.

       
   

  QUIZ ME!

  Tordag aften inviterede Esso på mad, drikke og quiz i Montreal Casino. Max Verstappen og Pierre Gasly quizzede- hinanden, og det er vist fair at sige, at ingen af dem brillierede…

       
   

  PIT-STOP CHALLENGE AFGJORT

  Red Bull og deres brændstof-leverandør Esso har igennem hele foråret afviklet en pit-stop konkurrence i Canada. Vinderne, der skiftede fire hjul på imponerende 3,95 sekunder, får nu gratis benzin et helt år. Plus muligheden for at deltage i et ’rigtig’ F1-pitstop under Red Bull-mekanikernes træning op til Canadas Grand Prix.

       
   

  VALTTERI LÆRTE CANADIERNE ET PAR TRICKS

  Efter Finlands sejr over Canada i VM-finalen i ishockey var det kun naturligt, at Valtteri Bottas blev bedt om at lære de lokale et par tricks i dagene op til Canadas Grand Prix…

       

   

  DANSKER FORFREMMET FRA RED BULL

  Frederik Rasmussen, den 18-årige dansker der sidst ’kørte’ sin Toro Rosso frem til en samlet tredjeplads i det officielle F1 Esport-VM, skifter team: I den kommende sæson kører han for Red Bull!

       

   

  RACING POINT BØD PÅ POUTINE

  Torsdag inviterede Racing Point på en typisk canadisk frokost: Meat sandwich (med tryk på ’meat’!) og poutine. Hvad det lige er? En utvivlsomt sund kombination af fritter og brun sovs – overhældt med smeltet ost. Smager faktisk bedre end det lyder!

       
 • Mercedes igen - igen

  27-05-2019

  Mercedes igen - igen

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Monte Carlo.

  Seks løb, seks Mercedes-sejre.

  Jo – jeg husker godt, at jeg for ikke så længe siden lovede, at Ferrari var tættere på Mercedes end nogensinde. Og det vil jeg faktisk stadig hævde: Ferrari´s 2019-model er næsten på niveau med Mercedes´en. Og Ferrari´s motor er bedre end Mercedes. Men til gengæld halter Ferrari langt efter tyskerne med hensyn til strategi. I Monaco blev Charles Leclerc frarøvet alle chancer på hjemmebanen, da Ferrari-ledelsen ’glemte’ at sende ham ud til en ekstra omgang i Q1-kvalifikationen. Det var bare det sidste af en lang række brølere fra Ferrari-ledelsen, der nu i foreløbig seks løb har givet Mercedes frit løb mod endnu en VM-titel.

  Og faktisk er Red Bull med deres stadigt stærkere Honda-motorer også ved at blive en trussel mod Mercedes. Jeg ved godt, at hestekræfter ikke spiller den store rolle i Monte Carlos krogede gader, men det var alligevel imponerende så tæt Max Verstappen var på Lewis Hamilton hele eftermiddagen.

  I Haas-lejren må man ærgre sig over beslutningen om at hive Kevin Magnussen i pit under safetycar-perioden tidligt i løbet. Danskeren startede fra en fantastisk femteplads, og det tidlige pit-stop var i teorien den rigtige beslutning. I praksis viste det sig bare, at de kørere der blev på banen, kunne køre langt længere på deres dæk end forudset. Da de endelig kom i pit, var de så langt foran, at Magnussen ikke kunne genvinde sin placering. At han efter løbet blev idømt en tidsstraf på fem sekunder for at skære chikanen i en duel med Sergio Perez, fuldendte bare billedet af en frustrerende eftermiddag, der lovede så meget, men leverede så lidt.

  Men lad os fokusere på det positive: Ferrari og Red Bull er tæt på Mercedes (selvom den aktuelle VM-stilling antyder noget andet). Og Magnussen er i storform (selvom Haas-strategien i Monaco fejlede).

  Videre til Canada om 14 dage. Og derefter venter endnu en Race Night i Hotel Mercures hyggelige have i Hyeres!

  DE SKÆVE NYHEDER FRA MONTe Carlo

   

  F1 CATWALK

  Den omrejsende Formel 1-natklub Amber Lounge inviterede endnu en gang til modeshow i Monte Carlo. Igen i år var der en række F1-kørere – anført af lokale Charles Leclerc - der gjorde catwalk´en usikker. 

       
   

  DANSK FOTOMODEL MED LECLERC

  Den danske Victoria Secret-model Josephine Skriver var på plads i Monaco. Hun gav sin nye model-kollega Charles Leclerc en række råd om hvordan man bevæger sig på catwalk´en.

       
   

  PAMELA ANDERSON TIL RACE

  Baywatch-babe´n Pamela Anderson, der stadig strutter af sundhed, var på plads i Monaco. Her løb hun ind i en af sine tidligere flirts, ex-Ferrari-kører Eddie Irvine.

       

   

  TIL MINDE OM NIKI

  Niki Lauda døde som bekendt i dagene op til Monacos Grand Prix, og hele weekenden blev den østrigske legende mindet. Sebastian Vettel kørte med en hjelm malet i Laudas design, og Haas-teamet havde et østrigsk flag på motor-coveret.

       
   

  HUNT Jr VAR OGSÅ PÅ PLADS

  Niki Laudas rival fra den historiske 1976-sæson James Hunt døde som bekendt i 1993. Hans søn Freddie mødte op til Amber Lounge´s modeshow – uden på nogen måde at brillere med sin påklædning (her sammen med den omtrent lige så velklædte Eddie Irvine t.h.). 

       
   

  RED BULL PARTY

  Red Bull´s Energy Station, der hvert år opbygges i Italien og sejles ind i Monte Carlos havn på en enorm flåde, lagde torsdag aften hus til et kæmpe-party for Formel 1-folket. Der var mange, der efterfølgende glædede sig over at fredag var fridag!.

       
   

  DE NORDISKE KONGEHUSE ER VILDE MED F1

  Efter Kronprins Frederik gæstede Spaniens Grand Prix for 14 dage siden, var det i Monaco det svenske og det norske kongehus der gæstede Formel 1. Kong Gustav (billedet) var gæst hos det svensk-ejede Alfa Romeo og Prinsesse Märtha Louise var med til Amber Lounge´s fredags-party.

       

   

  RACE AGAINST DEMENTIA

  Den tredobbelte verdensmester Jackie Stewart har grundlagt ’Race Against Dementia’, der forsker i demens. Sir Jackie, hvis hustru Helen lider af sygdommen, arrangerede sammen med Prins Albert en velgørenheds-auktion med en lang række effekter (blandt Michael Schumacher-køresko og en Valtteri Bottas-kørerdragt), der samlede penge ind til det velgørende formål.

       

   

  RØD KASKET FOR NIKI

  Ved kørerparaden og startceremonien inden løbet var ikke kørere iført en rød kasket til minde om Niki Lauda. Den østrigske legende bar gennem hele sin karriere en rød kasket for først Parmalat og siden andre sponsorer.

       

   

  RACE NIGHT

  Splendid Hotel & Spa i Nice lagde lørdag aften lokaler til vores Race Night. Endnu en hyggelig aften med lækre, lokale specialiteter og masser af Formel 1-snak!