Flere nyheder

 • Optimal start for Magnussen

  17-03-2019

  Optimal start for Magnussen

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Albert Park

  Formel 1-sæsonen 2019 fik en solid start med Australiens Grand Prix i Mebournes Albert Park. Efter at have underspillet sin styrke gennem vintertestene (Lewis Hamilton: ”Vi er mindst 0,5 sekund efter Ferrari”) viste Mercedes skræmmende styrke: Hamilton og Mercedes-makker Valtteri Bottas dominerede kvalifikationen, og løbet viste det samme billede. Men det var ikke Hamilton der førte an i Mercedes-massakren på resten af feltet. Bottas tog starten, og førte fra start til mål, mens Hamilton mod slutningen kom under pres af Max Verstappen i Red Bulls første løb med Honda-power.

  Det var en imponerende præstation af Bottas, der inden sæsonstarten var under pres fra Mercedes-junior Esteban Ocon, men nu kommer fra Melbourne med en solid VM-føring. Ferrari skuffede enormt, og fjerde- og femtepladserne til Sebastian Vettel og Charles Leclerc var bestemt ikke det de var kommet til Melbourne for. Til gengæld imponerede Haas og Kevin Magnussen. Danskeren gik allerede på de første meter forbi teamkammerat Romain Grosjean, og indtog resten af eftermiddagen den sjetteplads, der var det optimale ’best-of-the-rest’ resultat. Det var et løb, der lover godt for K-Mag´s chancer i resten af 2019, og det kan vi snakke meget mere om ved de kommende Race Nights.

  Og nu – 22 timers flyrejse til Danmark… 

  DE SKÆVE NYHEDER FRA albert park

   

  BBQ, mate!

  Onsdag aften inviterede McLaren til australsk BBQ ved Yarra-floden i Melbourne Downtown. En hyggelig aften, hvor vi blandt andet opdagede Ginger Beer. Fantastisk opfindelse!

       
   

  Tokyo Drift

  Inden de kom til Melbourne var Max Verstappen og Pierre Gasly i Japan, hvor de i Tokyo optrådte med et par aflagte Red Bull-racere. Det skete i energidrik-gigantens showrun-program, der trak mange tilskuere – ikke mindst på grund af teamets nye motorpartner Honda.

       
   

  Copenhagen Calling

  Red Bull´s showrun-program gæster 9. Juni Danmark, hvor en af teamets juniorkørere, Dan Ticktum, for en kort bemærkning omdanner Øster Alle på Østerbro til Formel 1-bane. Red Bull gæstede også København i 2012, hvor David Coulthard blandt andet kørte ned gennem Nyhavn.

       

   

  Upper Class News

  James Stunt (t.h. – og det hedder han!), der indtil 2017 var gift med Mr E´s datter Petra Ecclestone (t.v), er kommet i økonomiske problemer. Han skylder angiveligt engelske banker omkring 10 millioner kroner efter fejlslagne aktiespekulationer. Han forsøger at rejse pengene ved at sælge en del af sin kunstsamling (vi snakker Picasso, Monet, Dali og co.) Men det er småpenge for Mr Stunt: Skilsmissen fra Petra handlede ifølge Daily Mail om mere end 40 milliarder kroner (!).

       
   

  Have launch with us

  Formel 1-sæsonen 2019 startede med et stort ’launch party’ på Federation Square i Downtown. Kørere og teamchefer kom sejlende ned af Yarra-floden, og blev efterfølgende interviewet af den tidligere F1-kører Mark Webber.

       
   

  Surfing Australia

  Surfing er omtrent nationalsport i Australien, og selvfølgelig skulle Red Bull-kørerne Max Verstappen og Pierre Gasly prøve sporten i dagene op til løbet i Melbourne. På den berømte Torquay Beach underviste den tredobbelte verdensmester Mich Fanning de to F1-stjerner.

       
   

  Girl School

  Tatiana Calderon, der i år er udviklingskører for Alfa Romeo og samtidig stiller op i Formel 2 for BWT Arden, opretter nu en racerskole udelukkende for kvinder på Navarra-banen i Spanien. ”Jeg håber på denne måde at hjælpe andre kvinder med racerambitioner,” siger Tatiana.

       

   

  Bad Boys

  Ved den årlige fotografering af F1-kørerne er der altid et par tosser, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt – altså at tage solbrillerne af i fem sekunder. I år var det Kimi Raikkonen (som altid), Lewis Hamilton (som ALTID) og Sergio Perez (nybegynder), der gjorde sig upopulære hos F1-fotograferne.

       

   

  Go Uber

  Verdens hurtigste Uber? Den har de i Australien. Desværre er der kun plads til en passager, og den kører kun begrænsede rundtune i Melbournes Albert Park…

       
   
   

   

       
 • Over and out - nu venter 2019!

  25-11-2018

  Over and out - nu venter 2019!

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Abu Dhabi

  Formel-1 sæsonen 2018 sluttede foran hundredevis af Grand Prix Tours-gæster, med et underholdende løb i Abu Dhabi.
  Lewis Hamilton startede fra sin efterhånden faste pole position og vandt sin efterhånden sædvanlige sejr, men undervejs var der mange gode dueller og overhalinger. Selv noget så sjældent som en kort regnbyge indgik i underholdningen på Yas Marina!
  Med sejren understregede Hamilton, at han er en værdig verdensmester. Men Sebastian Vettel på andenpladsen (bare 2,5 sekunder under) understregede, at han og Ferrari er klar til at slås om 2019-titlen. Og Max Verstappen på tredjepladsen er overbevist om at skiftet fra Renault- til Honda-motorer, vil gøre Red Bull endnu mere konkurrencedygtige i 2019.

  Kevin Magnussen sluttede sæsonen med en 10.-plads. Han kørte et solidt løb, og var i mål bare halvandet sekund efter teamkammerat Romain Grosjean. Efter et svingende efterår sluttede K-Mag sæsonen med at score point i både Brasilien og Abu Dhabi, og det lover godt for næste sæson: Midterfeltet ser ud til at blive endnu tættere – og med Viking Warrior Magnussen midt i kampen, er der lagt op til spektakulær topunderholdning.

  Det skal opleves live – naturligvis med Grand Prix Tours!

  DE SKÆVE NYHEDER FRA Yas marina

   

  HASTA LA VISTA, FERNANDO

  McLaren markerede Fernando Alonsos foreløbig sidste Formel 1-løb, med en speciel bemaling af deres biler. Arrangørerne i Abu Dhabi sagde farvel til den tidligere dobbelt-verdensmester med et stort BBQ-party i paddocken lørdag aften.

       
   

  ÅRETS MEST HYPEDE PARTY

  Energi-drik producent Hype sluttede traditionen tro sæsonen med et party på Force Indias´s tagterrasse. Her blev Esteban Ocon og Sergio Perez blandt andet udsat for en tryllekunstner, der efterlod to meget måbende Formel 1-kørere.

       
   

  GACHOT FRA KACHOTTEN TILBAGE

  Hype-ejer Betrand Gachot (nummer to fra højre), var selvfølgelig også med til festen. Den tidligere Formel 1-kører stillede i 1991 op for Jordan-teamet, men blev midt på sæsonen anholdt og fængslet efter en ’misforståelse’ med en taxachauffør i London. Jordan måtte derfor i hast finde en stand-in – sådan startede Michael Schumachers Formel 1-karriere!

       

   

  GRACE – LÆG MÆRKE TIL NAVNET

  Ved Hype-partyet blev vi også præsenteret for den unge, 17-årige sangerinde Grace. Læg mærke til navnet – hun kan blive rigtig stor!

       
   

  CRAIG DAVID TIL AFTER-PARTY

  Den omrejsende Formel 1-natklub Amber Lounge, sluttede sæsonen med et brag af en fest på Yas Links Golf Club. Hovednavnet: Sangeren Craig David. Amber Lounge ejes og drives for øvrigt af Sonia Irvine, søster til den tidligere Ferrari-kører Eddie.

       
   

  RICCIARDO MOVES

  Daniel Ricciardo, der nu skifter fra Red Bull til Renault, er en af de fast Amber Lounge-gæster. Og vi kan med dette eksklusive foto afsløre, at australieren har nogle af feltets flotteste dance-moves.

       
   

  GUNS `N`ROSES SLUTTEDE SÆSONEN

  Som sædvanlig havde arrangørerne af Abu Dhabis Grand Prix et imponerende koncert-lineup. Rapperen Post Malone startede koncertrækken allerede torsdag, og efter fredags-træningen var det den canadiske sanger The Weeknd, der indtog Du Arenaen. Lørdag var den engelske crooner Sam Smith hovednavnet, og F1-sæsonen 2018 sluttede med oldtimerne Guns ´N´ Roses.

       

   

  FODBOLD-TRØJER TIL F1-FANS

  Formel 1-organisationen er gået i samarbejde med Dugout, der leverer digitalt indhold til en række af verdens største fodboldklubber. Samarbejdet blev markeret i Abu Dhabi, hvor Dugout donerede en række signerede trøjer (fx Lionel Messi/Barcelona, Neymar/Paris St. Germain og Christiano Ronaldo/Juentus) til F1-fans.

       

   

  DANSK TREDJEPLADS I FORMEL 1-VM

  Frederik Rasmussen fra Korsør sluttede på den samlede tredjeplads i det officielle Formel-1 Esports Pro Series-verdensmesterskab. Den 18-årige dansker ’kører’ for Toro Rosso, og han var med til at sikre det lille team andenpladsen i konstruktør-VM. Mercedes-kørerne Brendon Leigh og Daniel Bereznay sluttede på første- og andenpladsen i kører-VM, og sikrede også det tyske team konstruktør-titlen.

       

   

  RACE NIGHT MED Jan Magnussen

  Grand Prix Tours havde ’Gammelfar’ Jan Magnussen som gæstestjerne ved årets sidste Race Night, der blev afholdt i Hotel Metropolitans store sal fredag aften.
  En god afslutning på sæsonen 2018 - Nu glæder vi os bare til sæsonen 2019 kan begynde!

       
 • Heldet følger de dygtige

  11-11-2018

  Heldet følger de dygtige

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Sao Paulo

  Selvom han sikrede sig VM-titlen 2018 allerede for 14 dage siden i Mexico City, snuppede Lewis Hamilton lige endnu en grandprix-sejr (hans tiende i år!) i Brasiliens Grand Prix i Sao Paulo. Han startede fra sin næsten sædvanlige pole position, men kom hurtigt under pres fra Max Verstappen. Den unge hollænder så ud til at være på vej til en overraskende, men fortjent sejr, da han røg i infight med Esteban Ocon. Franskmanden var egentlig en omgang efter Verstappen, men på friske dæk havde han farten til at bringe sig tilbage på omgangshøjde. Dén manøvre overraskede åbenbart Verstappen så meget, at de to biler ramlede sammen, snurrede af banen – og præsenterede Brasiliens Grand Prix på et sølvfad for Lewis Hamilton.

  Dommerne mente Ocon var skyld i sammenstødet, og idømte ham en 10-sekunder stop-and-go straf plus tre klip i licensen. Jeg overværede sammenstødet fra første række, og er for en gangs skyld ikke enig med dommerne: Jo – det er frækt at overhale den førende i løbet, når man er en omgang bagefter. Men hvis man har farten til det – og det havde Ocon øjensynligt – er man vel ikke racerkører, hvis man ikke prøver? Og selve sammenstødet? Det kunne Verstappen godt have undgået – mere travlt havde han ikke.
  Det hele eskalerede under kontrolvejningen efter løbet. Her begyndte Verstappen at skubbe til Ocon, og vi var tæt på en rigtig slagsmål. Dén episode takserede dommerne til to dages ’samfundstjeneste’ for FIA til Verstappen – en meget mild dom, hvis I spørger mig.

  Kevin Magnussen kørte forrygende i første del af kvalifikationen i Sao Paulo, men blev så fanget af regnvejret. Det betød en startplacering som nummer 10, og herfra kæmpede han sig efter en tumultarisk første omgang, frem til en absolut godkendt niendeplads.
  Han er nu kun tre point efter Sergio Perez på andenpladsen i ’B-VM’. Og i kvalifikations-duellen med teamkammerat Romain Grosjean er stillingen inden sidste grandprix i Abu Dhabi om 14 dage 10-10.

  Der er altså lagt op til spænding i VM-finalen. Vi ses til Race Night i Abu Dhabi!

  DE SKÆVE NYHEDER FRA SAO PAULO

   

  FUTSAL-TRÆNING TIL RED BULL

  Red Bull har altid de bedste pre-race events! I Sao Paulo blev Daniel Ricciardo og Max Verstappen sendt til futsal; den specielle form for fodbold med ’blød’ bold. De blev placeret på hver sit hold, og
  Max´ vandt. ”Nok mest fordi Daniel ikke rigtig forstod spillet – han ville hele tiden løbe med bolden i hænderne. "En noget australsk indstilling,” kommenterede Max.

       
   

  McLAREN RICKSHAW FOR VELGØRENHED

  Den landsdækkende indsamling til fordel for udsatte børn i Storbritannien, BBC Children in Need, havde i år deltagelse af McLaren. En af måderne der samles penge ind på, er den såkaldte ’Rickshaw Challenge’, hvor sponsorer bidrager. McLaren´s designafdeling fremstillede i år en speciel rickshaw, der blev præsenteret i sammenhæng med det brasilianske grandprix.

       
   

  McLAREN-MEKKERE MED EKSTRA-ØRER

  McLaren støttede også BBC Children in Need ved at sælge indsamlingens specielle ’ører’ i paddocken. Alle indtægter fra salget gik til Children in Need, og projektet blev promoveret ved et trænings-pitstop, hvor teamets mekanikere var udstyret med de ekstra ’ører’.

       

   

  GADE-RACE I BELFAST

  I ugen mellem Mexicos og Brasiliens Grand Prix, sendte Red Bull deres showrun-team til Belfast, hvor David Coulthard underholdt tusindvis af tilskuere udenfor byens imponerende rådhus. 

       
   

  EN IDE TIL RED BULL

  Måske skulle Red Bull overveje et showrun-comeback i København? De var her i 2012, men i dag er interessen for Formel 1 endnu større. Et showrun på Rådhuspladsen – nedenfor overborgmester Frank Jensens kontor? Bare for at vise, hvad det med lidt visioner og økonomisk sans kunne være blevet til…

       
   

  FAMILIEN UGLE VAR SURE

  Ingen er i tvivl om at Formel 1-fotografer har et farligt job. I Brasilien blev risikoen yderligere forøget af en…aggressiv ugle-familie. Hr og fru ugle havde unger i reden tæt ved banens næstsidste sving, og fotograferne måtte gå i en stor bue uden om den sure familie.

       
   

  STOP IKKE VED FULD STOP

  Hvert eneste år bliver F1-folket udsat for røveriforsøg i Sao Paulo. Specielt området omkring banen er hjemsøgt at lokale røverbander, og i år fik vi besked på at undgå at stoppe helt ved gadekrydsene. Samtidig fik vi P-billetter, der kunne tages af og på – så snart vi kom udenfor banens område, skulle de afmonteres for ikke at tiltrække unødig opmærksomhed.

       

   

  SØDE SAGER HOS HAAS

  Haas´ hospitality-afdeling blev ekstra populær i Interlagos, da Johan Bülow leverede en kasse af deres velsmagende lakridskugler.

       

   

  K-MAG IND I HOTELBRANCHEN?

  Er Kevin Magnussens bagland ved at udvide forretningsområdet? I Sao Paulo er der i hvert fald nu et KM-Hotel. Ikke prangende a la Hilton, men man må starte et sted…

       

   

  BOG I BRASILIEN

  Jeg havde et eksemplar af min nye bog ’Formel 1’ med til Interlagos, hvor den tiltrak sig stor opmærksomhed i paddocken. Er der for resten ikke noget med, at man kan vinde et eksemplar af værket hos Grand Prix Tours?

       
 • Hamilton fortjent verdensmester

  28-10-2018

  HAMILTON FORTJENT VERDENSMESTER

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Mexico City.

  Så blev det officielt: Med en flad fjerdeplads i Mexicos Grand Prix sikrede Lewis Hamilton sig officielt VM-titlen 2018. For en gangs skyld var Mercedes´en ikke den bedste bil i feltet, og Hamilton måtte kæmpe ganske hårdt for sin fjerdeplads, men det understregede bare, hvor solid en sæson han har kørt: Han har næsten hver eneste weekend fået det optimale ud af sit materiel – sådan bliver man verdensmester!

  Sebastian Vettel skulle vinde i Mexico City for at holde liv i sine hensygnende titelchancer. Han kæmpede godt for det, men måtte nøjes med en ærefuld andenplads. Hvis han havde kørt lige så fejlfrit i resten af sæsonen, havde VM-duellen været mere spændende – nu blev det afgørende, at Hamilton ikke lavede fejl og at Vettel gjorde det jævnligt. Vettel blev nummer to efter Max Verstappen (Red Bull), der vandt i Mexico for andet år i træk. Red Bull var bedst i Mexico Citys tynde luft, og det var Daniel Ricciardo, der tog pole position foran sin teamkammerat. Dét passede ikke Max Attack, men allerede ned mod første sving fik han igen orden på sit verdensbillede, da han snuppede føringen. Herefter kørte han et flot løb, og vandt foran Vettel og Kimi Raikkonen i den anden Ferrari.

  Kevin Magnussen og Haas-teamet havde en af sæsonens værste weekends. Alle teams havde svært ved at forstå deres dæk på autodromen i Mexico City, men ingen mere end Haas. Mens hovedparten af feltet kørte på en tostops-strategi forsøgte Haas sig med en et-stopper, der langt hen i løbet lignede en god ide. Men da man skiftede til ultrasoft, gik det helt galt, og både Magnussen og Grosjean rutsjede ned af resultatlisten til slutplaceringerne som henholdsvis nummer 15 og 16. Som teamchef Guenther Steiner formulerede det: ”Det bedste ved den her weekend er… at den er slut!”

  Det var første gang Grand Prix Tours havde gæster med til Mexico, og selvom der ikke var meget at fejre ud fra et Magnussen-synspunkt, var begejstringen for landet og løbet stor: Mexico City fortjener at blive en af de helt store GPT-destinationer i fremtiden.

  Vi ses til Race Night i Abu Dhabi!


  De skæve nyheder fra Mexico City.

   

  K-MAG I SPRINTCAR

  På vej fra Austin til Mexico City var Kevin Magnussen omkring North Carolina. Her gav Tony Stewart (tidligere tredobbelt NASCAR-mester og i dag medejer af Gene Haas´ NASCAR-team) danskeren mulighed for at prøve en af sine sprintcars. Bare sådan en 900 hestekræfters traktor (K-Mag´s egne ord!) med et bedre vægt/effekt-forhold en i Formel 1. Og på jordbane, naturligvis…

       
   

  MAGNUSSEN – BÅDE ØRN OG GRIS

  Lokale kunstnere havde op til løbet i Mexico lavet fabeldyr, der skulle afspejle de 20 køreres personlighed. Kevin Magnussen blev en blanding af en ørn (mod) og en gris (beslutsomhed). Egentlig meget godt ramt!

       
   

  BYRUNDTUR I MEXICO CITY

  Mexicos Grand Prix, bliver år efter år kåret som det mest populære i Formel 1-kalenderen. Arrangørerne gør bare en lille smule mere for deres gæster end alle andre baner. I år lavede man for eksempel en rundtur i Mexico City for F1-journalisterne, så vi kunne få bare et lille overblik over den kaotiske by.

       

   

  DE DØDES DAG

  Dia de Muerto (’De dødes dag’) er den største helligdag i Mexico, og den falder hvert år sammen med landets Formel 1-grandprix. Der er optog og udstillinger overalt i Mexico City – inklusiv denne opstilling, som egentlig på mange måder godt kunne ligne et af de traditionelle kører-møder op til hvert grandprix…

       
   

  BLIV RUNDBARBERET I PADDOCKEN

  Paddocken i Mexico City er altid helt speciel. For et par år siden havde man opstillet en brydering og sidste år kunne F1-pressen blive face-paintet op til Dia de Muerto. I år havde man fået plads til en gammeldags barber-shop, hvor mange hipster-skæg fik en finjustering i løbet af weekenden.

       
   

  MOVEMBER-SKÆG TIL ALLE

  November er lig med Movember, der skal sætte fokus på mænds sygdomme. I Mexico lagde man op til den ’skægge’ måned ved at udlevere falske overskæg sammen med pressekittet (der også inkluderede – hvisk det! – en flaske tequila). Der var pludselig masser af falske Nigel Mansell´er i omløb i paddocken!

       
   

  LØB FOR MOVEMBER

  Movember blev også markeret med et fællesløb for paddock-folket torsdag aften. Jeg mistede undervejs mit Mansell-overskæg, og det kostede måske downforce i den tynde luft. 26.07m. er i hvert fald ikke en tid, jeg er specielt stolt af.

       

   

  PADDOCK PARTY MED TACOS OG TEQUILA

  Efter Movember-løbet omdannede arrangørerne paddocken til party-zone med tacos, tequila, churros og mariachi-musik. Efter Formel 1-løbet søndag var der også musik, da super-DJ Armin van Buuren indtog sejrspodiet. 

       

   

  PLACIDO DOMINGO OG MARIACHI

  Der var musik for enhver smag ved Mexicos Grand Prix. Op til kørerparaden underholdt et lokalt mariachi-band – med selvetse Placido Domingo som forsanger.

       

   

  RICCIARDOS MEXI-SOKKER

  Daniel Ricciardo er altid god for et smil og en god historie. I Mexico gjorde han sig ekstra populær hos de lokale journalister, da han stolt fremviste sine nye og meget mexicanske sokker.

       
 • Optur for Hamilton, nedtur for Vettel, K-Mag og Haas

  21-10-2018

  Optur for Hamilton, nedtur for Vettel, K-Mag og Haas

  F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Texas.

  USA´s Grand Prix gjorde Lewis Hamilton til 2018-verdensmester – næsten: Med sin tredjeplads på Circuit of the Americas udenfor Austin udbyggede englænderen sit forspring til Sebastian Vettel til 70 point. Med tre løb tilbage betyder det, at tyskeren skal vinde de resterende løb – og Hamilton må ikke score bedre end en syvendeplads. Altså et urealistisk scenarie, og jeg er overbevist om at Hamilton allerede næste weekend i Mexico kan krones som ny (og gammel) verdensmester.

  USA´s Grand Prix var ellers en oplagt mulighed for Vettel og Ferrari til at sparke ny spænding ind i titelkampen. Hamilton (og Mercedes) havde en af de sjældne søndage, hvor strategien ikke var optimal. Hamilton var med sin to-stops strategi faktisk så meget på hælene, at Ferraris andenkører Kimi Raikkonen kunne vinde løbet foran Max Verstappen (Red Bull), der efter problemer under kvalifikationen startede bagerst i feltet. 

  På sådan en dag skulle Vettel have vundet. I stedet lavede han endnu en af sine efterhånden alt for jævnlige pres-fejl, da han allerede på første omgang ramlede sammen med Daniel Ricciardo. Han reddede sig i mål på fjerdepladsen, men som nævnt er hans VM-odds nu omtrent umulige. Konklusionen er, at Lewis Hamilton bliver en værdig verdensmester – ikke mindst fordi Vettel med alle sine fejl i hvert fald ikke har fortjent titlen.

  Kevin Magnussen kørte et godt løb og kom i mål som nummer ni. Men undervejs havde han brugt cirka 100 gram mere benzin end de 105 tilladte kilo, og herefter havde dommerne ikke andet alternativ end at diskvalificere ham. Da Romain Grosjean udgik allerede på første omgang efter et sammenstød med Haas´ yndlings crashtest-dummy Charles Leclerc (Sauber), kom det amerikanske team fra deres hjemmebaneløb med præcis nul point til VM-kontoen.

  Det betyder, at Magnussen nu er otte point efter Nico Hülkenberg i ’B-VM’ (for kørere udenfor de tre topteams) og Haas nu er 22 point efter Renault i kampen om ’best-of-the-rest’ titlen i konstruktør-VM.

  Godt at der kun er seks dage til Mexicos Grand Prix!
   


  De skæve nyheder fra Austin.

   

  KENDT RAPPER TIL F1

  Fotograferne fik travlt, da rygterne om at en kendt gangster-rapper ville besøge paddocken i Austin. Det viste sig dog at være falsk alarm: ’Rapperen’ var såmænd den kommende verdensmester Lewis Hamilton, der benyttede lejligheden til at flashe både sine guldkæder og sin aparte tøj- og hår-stil.

       
   

  RED BULL TIL TOPS

  Red Bull arrangerede et af deres hidtil vildeste stunts, da de op til USA´s Grand Prix slap David Coulthard løs i en af deres biler – i 200 meters højde! Skotten fik lov at lave doughnuts på toppen af en nybygget skyskraber i Miamis South Beach-kvarter. ”Man skal holde nerverne i ro,” var den iskolde skottes beskrivelse af oplevelsen

       
   

  KRAN-VOGN

  Inden I spørger: Der blev brugt en byggekran til at få Red Bull-raceren op på toppen af skyskraberen, der er på 62 etager. Det var for øvrigt ikke Coulthards højeste doughnuts: I 2013 lavede han et tilsvarende stunt på Burj al Arab-tårnets helipad i Dubai.

       

   

  MIAMI UDSKUDT

  Red Bull benyttede også besøget i Miami til at lave et par stunts på og omkring byens ikoniske strand. Max Verstappen og teamets mekanikere optrådte blandt andet med et pit-stop midt i South Beach. Det er måske det nærmeste de lokale kommer Formel 1 i en overskuelig fremtid: Miamis planer om et grandprix er  - præcis som i København – kørt ind i politiske problemer.

       
   

  RED BULLS ROAD-TRIP

  I Miami afsluttede Red Bull det road-trip, man startede på den amerikanske østkyst i august med Daniel Ricardo bag rattet i en af teamets RB7-modeller. Max Verstappen overtog bilen på anden etape af turen, der blandt andet gik gennem Rocky Mountains, inden man nåede målet på vestkysten.

       
   

  K-MAG´S ROAD-TRIP MED DADDY COOL

  Kevin Magnussen var også på road-trip i staterne op til grandprixet i Austin. Han fløj fra Japans Grand Prix til Atlanta, hvor han mødtes med kæresten Louise. Et af turens højdepunkter: Besøget ved Petit Le Mans på Road Atlanta-banen, hvor Daddy Cool aka Jan Magnussen (billedet) sikrede sig det amerikanske sportsvogns-mesterskab sammen med Corvette codriver Antonio Garcia.

       
   

  F1-KØRERE – NU MED ØLMAVE

  Fra næste sæson skal køreren inklusiv sit sæde veje mindst 80 kg – det vil sige, det ikke længere er helt så kritisk for kørerne at pine vægten ned. Faktisk mener Lewis Hamilton, at de laveste af kørerne nu kan tillade sig at fede den. ”Nogle af de små fyre møder sikkert op med ølmave,” forudser verdensmesteren.

       

   

  10 MILL TIL ROBERT?

  Den polske PKN Orlen-koncern er angiveligt klar til at støtte Robert Kubicas comeback-drømme med 10 millioner US Dollars. Kubica var for 10 år siden af en de mest lovende, unge F1-kørere, men fik i februar 2011 afbrudt sin karriere, da han pådrog sig alvorlige arm-skader i en rallyulykke. Han har nu genvundet så meget styrke i sin arm, at han i år har fungeret som testkører for Williams. Det engelske team har nu 10 millioner gode grunde til at give han pladsen ved siden af George Russell i 2019.

       

   

  KONCERTER MED BRUNO OG BRITNEY

  Koncert-udbuddet ved det amerikanske grandprix var som altid i top. Lørdag stod Bruno Mars for underholdningen, og efter løbet var det Britney Spears, der indtog den store COTA-scene.

       

   

  RACE NIGHT PÅ HABITAT SUITES

  Grand Prix Tours havde i år hovedkvarter på det hyggelige øko-hotel Habitat Suites. Race Night blev også afholdt på hotellet, men ikke som vi plejer lørdag: For ikke at oversklygge Bruno Mars, var Race Night i Austin henlagt til fredag aften.