02-10-2017: Ferrari skyder sig selv i kloven – kapitel 2

Ferrari skyder sig selv i kloven – kapitel 2

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Sepang.

Lewis Hamilton fortsatte i Malaysia sin sikre kurs mod Formel 1-VM 2017. På en dag, hvor Red Bull havde mere race-pace end Mercedes, cruisede Hamilton til en sikker andenplads efter Max Verstappen Dermed udbyggede Hamilton sit forspring til Sebastian Vettel i den samlede stilling yderligere – nu er han 34 point foran tyskeren.

Ferrari? For 14 dage siden i Singapore var det kørerne – mest Vettel men også en smule Kimi Raikkonen – der kostede den Stejlende Hingst et stort rundt nul i VM-regnskabet. I Sepang var det motor-ingeniørerne der kostede VM-point i kassevis, for Vettels motor gik i stykker inden han fik sat en tid under kvalifikationen, og han måtte derfor starte bagerst. Han kæmpede sig heroisk op gennem rækkerne, men en fjerdeplads var hans magre udbytte af en lang, svedig og frustrerende eftermiddag i Sepang. Og Ferraris håb om at Kimi Raikkonen kunne tage point fra Hamilton forsvandt allerede inden starten, da en turbolader brød sammen. Den Stejlende Hingst, der så længe lignede en 2017-verdensmester med Vettel, har nu i to løb i træk skudt sig selv i kloven, og fortjener på den baggrund ikke den VM-titel, der i alle tilfælde ser ud til at være reserveret til Hamilton og Mercedes.

Red Bull ser til gengæld ud til at være på fremmarch. Verstappen nedkæmpede hurtigt og effektivt Hamilton, der føste fra pole position, og derefter var der ingen, der kunne true den unge hollænder. Lige nu tror jeg Mercedes mere skal frygte Red Bull end det mere og mere desillusionerede Ferrari-mandskab.

Haas-teamet fortsætter sin rutsjetur ned gennem feltet. Deres nærmeste konkurrenter har simpelt hen flere resurser til at udvikle deres biler, og derfor var det for anden weekend i træk reelt kun Sauber-bilerne, som Haas kunne køre fra under kvalifikationen. Men Haas-racerens manglende konkurrencedygtighed afholdt ikke Kevin Magnussen fra at køre et heroisk løb, hvor han med sin sædvanlige super-start kom helt op på 10.-pladen i den indledende fase. Herfra forsvarede han sig flot og råt mod hurtigere biler bagfra, og han havde fortjent langt mere end den 12.-plads det blev til ved det ternede flag.

Next stop Suzuka…

De skæve nyheder fra sepang

LEWIS #takeaknee FORKÆMPER

I den amerikanske fodboldliga NFL protesterer mange hovedsageligt afro-amerikanske spillere i disse dage mod racisme og politivold. Lewis Hamilton gik i ugen op til Malaysias Grand Prix ind i debatten med flere Instagram-indlæg, hvor han blandt andet postede en billede af borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King med hashtagget #takeaknee.

 

FERNANDO SLOG HUL I VÆGGEN

I Malaysia afslørede Fernando Alonso, at hans temperament ikke kun koger over, når han snakker med sine ingeniører over pit-radioen: Da han efter at være udgået af Singapores Grand Prix kom tilbage til sit ’værelse’ i McLaren-Hondas paddock-bygning, slog han i frustration et hul i væggen. ”Hullet er der endnu,” sagde han næsten stolt under sin pressebriefing op til Malaysias Grand Prix. Alonso var helt oppe på tredjepladsen, da han blev det uskyldige offer for sammenstødet i første sving.

     
 

HULKEN SÆTTER REKORD

Nico Hülkenberg har sat en bemærkelsesværdig rekord: Han har nu kørt 130 grandprixer uden at have scoret én eneste top-tre placering. Rekorden for flest løb uden at komme på podiet tilhørte tidligere en anden tysker, Adrian Sutil. Og bare til Hulkens information: Kevin ’suck-my-balls’ Magnussen var på podiet i sit første grandprix…
     
 

BERNIES DATTER SKAL SKILLES

Petra Stunt, Bernie Ecclestones 28–årige datter (her med forældrene Bernie og Slavica), skal skilles fra ægtemanden James Stunt (det hedder han!). Parret blev gift i 2011, og rygter fra Londons overklasse antyder, at der er tale om en meget ’beskidt’ skilsmisse. Petra har således allerede droppet Stunt-efterhavnet, og kalder sig igen Ecclestone.
     
 

AUSTRALIEN VANDT VM

Onsdag blev VM-finalen i ’F1 in Schools’ afgjort i Kuala Lumpur. 50 teams fra 27 lande deltog i konkurrencen, hvor 15-17 årige skoleelever skal designe og bygge en mini F1-racer (21 cm lang), der så – drevet af trykluft - skal gennemføre en nøje konstrueret bane. F1-chef Chase Carey overværede finalen, der blev vundet af Hyperdrive-teamet fra Trinity Gramar School i Kew, Australien. Udover pokalen fik vinderne paddock-adgang og mulighed for at være på gridden inden Malaysias Grand Prix.
     
 

WILLIAMS FINDER FREMTIDENS INGENIØRER

Under ’F1 in Schools’-finalen i Kuala Lumpur udvalgte Williams-teamet også otte unge studerende til deres ’Randstad Williams Engineering Academy’. De studerende, der kom fra Storbritannien, USA, Australien og Irland, får via e-learning mulighed for at lære om Formel 1, og på den måde grundlægge en karriere i Formel 1.
     
 

DANSKER BAG FORMEL 1-AKADEMI

Williams´ chefingeniør, danske Jakob Andreasen er en af folkene bag ’Randstad Williams Engineering Academy’. ”Jeg er blevet både imponeret og inspireret af alle de mange studerende, der har været med i udvælgelsesprocessen,” siger Jakob.
     
 

KONCERT-NYT: MUMFORD & SONS I ABU D

Arrangørerne af Abu Dhabis Grand Prix har annonceret endnu et navn til deres imponerende koncert-lineup: Efter Calvin Harris (torsdag) og Pink (søndag) blev det i sidste uge klart, at engelske Mumford & Sons spiller på banen lørdag. Endnu et stort navn (til fredag) annonceres indenfor kort tid.
     
I

LEWIS #takeaknee FORKÆMPER

I den amerikanske fodboldliga NFL protesterer mange hovedsageligt afro-amerikanske spillere i disse dage mod racisme og politivold. Lewis Hamilton gik i ugen op til Malaysias Grand Prix ind i debatten med flere Instagram-indlæg, hvor han blandt andet postede en billede af borgerrettighedsforkæmperen Martin Luther King med hashtagget #takeaknee.
     
 

POOL PARTY / RACE NIGHT

I Malaysia fortsatte vi traditionen med en helt speciel Race Night: Den blev igen i år afholdt lørdag aften i Hotel Marriott Renaissance´s pool-område. Race Night / Pool Party-kombien var endnu en gang en stor succes. Selvom der var skuffende få, der mødte op i de lovede Speedos…