17-07-2017: Et sølle point...

et sølle point...

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Silverstone.

Så er det ét point mellem Sebastian Vettel (Ferrari) og Lewis Hamilton (Mercedes) i VM – kan det blive mere spændende? Næppe…

Den nye, tætte VM-stilling kom i stand efter et dramatisk britisk grandprix i Silverstone, hvor Lewis Hamilton var ganske dominerende, men Ferrari´erne med Vettel og specielt den ellers pensionsmodne Kimi Raikkonen var altid tæt nok på til at kunne profitere af eventuelle Mercedes-problemer. 

Men det var Ferrari der fik problemer. Et dæk på hver af de to røde racere brød sammen med kort mellemrum, og den ’italienske’ krise, der er under udvikling mellem Pirelli og Ferrari, er noget der diskjuteres vildt omkring mig, mens jeg skriver disse linjer i mediecenteret i Silverstone søndag aften. For mig så det ud til at Ferrari bare satsede for voldsomt, men i alle tilfælde er det fedt, at VM-duellen nu er så tæt. Og glem ikke Valtteri Bottas: Mercedes loyale andenkører scorede endnu en andenplads i Silverstone, og er nu kun 23 point efter Vettel. Med andre ord: Hvis Vettel og Hamilton ramler sammen i Ungarn om 14 dage og Bottas vinder – så er det pludselig finnen der fører VM!

For Kevin Magnussen blev løbet i Silverstone en lang, småkedelig dag på kontoret. Hans løb blev delvist ødelagt allerede under kvalifikationen, hvor blev ramt af en uheldig kombination af regnvejr og dækslitage, der betød at han kun fik 16. startposition. Herfra kørte han sig frem til en 12.-plads i mål, men det er tydeligt, at Haas-raceren stadig kan gøre sig gældende i det tætte midterfelt.

Flere danske VM-point i Ungarn? Og hvem fører VM efter løbet på Hungaroring? Den nemmeste måde at finde ud af det, er selv at være til stede. Så går du heller ikke glip af vores Race Night lørdag…

Vi ses!

De skæve nyheder fra Silverstone

 

FORMEL 1 I LONDON

FOM arrangerede onsdag før det det britiske grandprix en spektakulær show-event i London, hvor alle 10 teams stillede op. Der blev kørt demo-runder og lavet donuts på en afspærret bane omkring Trafalgar Square. Haas-kørerne Kevin Magnussen og Romain Grosjean var på plads, men kom dog ikke i aktion: ”Vi må kun køre med biler, der er mindst to år gamle – og det har vi simpelt hen ikke,” forklarede K-Mag.  
     
 

LEWIS´  SELVMÅL

Der var 10 teams og 19 kørere med i London. Den eneste kører der manglede: Såmænd lokale Lewis Hamilton. Han foretrak et par dage på en græsk strand med en fotomodel fremfor at møde de fans, der ellers betyder så uendeligt meget for ham. Da hans navn blev nævnt over højtalerne i London, blev det mødt med buh-råb. ”Hvis jeg var blevet væk fra en lignende event i Holland, var jeg blevet skudt,” sagde en forundret Max Verstappen.
     
 

BACK TO THE 80s

Man gør rigtig meget for tilskuerne på Silverstone, der år efter år melder totalt udsolgt. Men på koncert-området halter de engelske grandprix-arrangører efter mange af deres kollegaer: Højdepunktet i år kom fredag med en ’Just Can´t Get Enough of the 80s’ med Modern Romance, Carol Decker (T´Pau) og Aswad..
     
 

”GROSJEAN SKAL VÆRE GLAD FOR AT VÆRE I F1”

Romain Grosjean følte sig alvorligt hæmmet af Lewis Hamilton på en af sine kvalifikationsrunder, og den temperamentsfulde franskmand undlod ikke at nævne det. Dommerne frikendte dog Hamilton, og Mercedes-chefen gav Grosjean (der i parentes er chef for kørernes ’fagforening GPDA) et par ord med på vejen: ”Der er nogen der bare altid skal brokke sig. Grosjean burde kikke på sig selv – han skal være glad for at han overhovedet kører F1.” En ’elegant’ hentydning til at franskmanden tidligt i karrieren fik karantæne for at ’farlig kørsel’. Ouch!
     
 

RENAULT PARTY-TIME

Renault debuterede i Formel 1 ved det britiske grandprix i Silverstone 1977. 40-års jubilæet blev behørigt fejret ved et stort cocktailparty i paddocken lørdag aften, hvor teamets 1977-racer var udstillet.
     
 

RENAULT TEA-TIME

Renaults 1977-model RS01 introducerede turbo-teknologien i Formel 1. Designet var lidt buttet, og motoren brændte ofte sammen i en sky af røg – derfor fik bilen kælenavnet ’tepotten’. Til at markere jubilæet præsenterede Renault i Silverstone en helt ny…tepotte..
     
 

PREMIERE FOR WILLIAMS FILM

Det var ikke kun Renault, der fejrede 40-års jubilæum i Silverstone – også Williams-teamet kan nu se tilbage på 40 års Formel 1-historie. I den forbindelse er der produceret en film om teamets grundlægger, Sir Frank Williams. Filmen, med billeder fra blandt andre danske Grand Prix Photo, havde premiere i London i ugen op til det britiske grandprix.
     
 

CARS 3 MED K-MAG

Den kommende Disney-film Cars 3 (med blandt andre Kevin Magnussen som en af de danske stemmer) blev præsenteret i Silverstone, hvor bilens to ’hovedpersoner’ havde fået deres egen pit-garage.
     
 

F1 EXPERIENCE ULTRA-LIVE

Der bliver gjort mere og mere for F1-tilskuerne. Seneste tiltag fra ’F1 Experience’ er et program med to-sædede Formel 1-biler, hvor man kan få en tur med en tidligere F1-kører som chauffør. I Silverstone fik blandt andre skuespilleren Woody Harrelson en tur. Interesseret? Jeg tror Grand Prix Tours kan hjælpe.