23-03-2017: Det tegner godt!

Det tegner godt!

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Albert Park

Formel 1-sæsonen 2017 startede flot i Australien. Løbet i Albert Park resulterede i en sejr til Sebastian Vettel i Ferrari, og dermed er det allerede nu klart, at VM 2017 ikke bliver en walk-over for de ellers så overlegne Mercedes´er.

Lewis Hamilton førte længe løbet fra pole position, men det viste sig, at Mercedes´en åd sine dæk hurtigere end Ferrari´en, og de omgange Vettel kunne vente med at gå i pit, afgjorde løbet. Her kunne tyskeren opbygge et forspring, der var stort nok til at holde, da han selv fik skiftet dæk, og dermed var den første Ferrari-sejr i næsten halvanden år en realitet.

For Kevin Magnussen og Haas-teamet blev VM-premieren en blandet fornøjelse. Han blev forsinket af et setup-eksperiment under træningen, og kom sig aldrig for alvor over de omgange, han mistede på den konto. En over-satsning i kvalifikationen resulterede i en startplacering i næstsidste række – præcis dér, hvor øretæverne sidder løst på første omgang. Her kom K-Mag i karambolage med Marcus Ericsson, og ’svenskerkrigen’ betød, at Magnussen måtte i pit efter en ny snude. Herefter kørte han faktisk et godt løb (7.-hurtigste omgangstid!), men han udgik hen mod slutningen, da langtidsvirkningerne af sammenstødet i starten fik baghjulsophænget til at kollapse.

Alligevel var det en lovende weekend for Haas-teamet. Romain Grosjean kvalificerede sig på en nærmest sensationel sjetteplads, og besatte uden problemer syvendepladsen i løbet, indtil en køler-lækage sendte ham i pit. Det er tydeligt, at Haas i øjeblikket ligger i den bedste halvdel af det tætte midterfelt, og der er dermed lagt op til mange point til Grosjean og Magnussen i løbet af foråret.

Den nye generation af Formel 1-biler er skræmmende hurtige, og vildt spektakulære, så konklusionen på årets første Formel 1-løb er klar: Der er spænding i toppen, Haas er overraskende stærke og 2017-reglementet er en succes. Det hele tre grunde til at booke en Formel 1-rejse!

De skæve nyheder fra yas marina

 

Med Sporvogn til Formel 1

Det er uhyre nemt at komme til Australiens Grand Prix (når de 22 timers flyvetur fra Danmark er overstået…): Fra Melbourne Downwown kører der hele weekenden special-sporvogne til hovedindgangen i Albert Park. Det tager 12 minutter – og når man træder ind i sporvognen, er det Daniel Ricardo, der byder velkommen over højtaleranlægget. Cool!
     
 

seb-vet´s nye flamme hedder gina

Sebastian Vettel fortsætter traditionen med at give sin Formel 1-biler navne. Men hvor han i sine Red Bull-dage havde smag for de lidt mere livlige piger (hvem husker ikke Randy Mandy fra 2010 eller Kinky Kylie fra 2011?), handler det hos Ferrari mere om mama-typer som Eva (2015) og Margherita (2016). 2017-modellen har Seb-Vet valgt at kalde Gina..
     
 

Force india beach volley

Onsdag havde Formel 1-pressen travlt, og faren for akut pindemads-forstoppelse var overhægende. Mange teams startede den nye sæson med mere eller mindre vellykkede events, og Force India inviterede til beach volley med Sergio Perez og Esteban Ocon.
     
 

red bull på floden

Red Bull-kørerne Daniel Ricardo og Max Verstappen blev i små speedbåde sendt ud på Yarra-floden, hvor det omgående blev understreget, at kampen mellem Dan the Man og Max Attack bliver nådesløs i 2017.
     
 

TO rosso som livreddere

Toro Rosso havde en event i Stokehouse på St Kilda-stranden. Den legendariske bar, hvor mange mindeværdige F1-events har fundet sted, brændte ned til grunden for et par år siden, men er nu genåbnet. Carlos Sainz Jr og Daniil Kvyat blev sat til at arbejde som livreddere, og et lille rask væddeløb ud omkring en bøje efterfulgt af en Baywatch-lignende løbetur på stranden, sluttede med en klar sejr til spanieren.
     
 

sauber holdt sølvbryllup

Sauber markerede i Melbourne, at teamet nu har været med i Formel 1 i 25 år (kun Ferrari, McLaren og Williams har været med længere). At økonomien i det schweiziske team stadig er stramt blev understreget af at ’sølvbrylluppet’ blev fejret på en kaffebar – hvor Marcus Ericsson og Pascal Wehrlein selv måtte stå for betjeningen..
     
 

Lewis fotograferer fotograferne

Lewis Hamilton forsøgte ved den årlige fotografering af kørerne at rette op på sit anstrengte forhold til F1-fotograferne: Han insisterede på at tage et billede af os. OG – han tog i modsætning til sidste år sine solbriller af inden han stillede op til fotografering.
     
 

TIl bal på slottet

Victorias guvernør Linda Dessau inviterede torsdag aften medlemmerne af Club 500 (for F1-journalister med mere end 500 grandprixer på CV´et) til party i Government House. Blandt gæsterne var også den nye F1-boss Chase Carey (t.h.) og den tidligere Formel 1-kører Larry Perkins.
     
 

skønheden og udyret havde premiere

Den nye version af Disney-klassikeren Skønheden og Udyret havde australsk premiere i grandprix-ugen. I paddocken i Albert Park blev der omtrent samtidig taget at billede af Niki Lauda og en grid-pigerne ved det kommende grandprix i Østrig. En tilfærdighed? Måske…
     
 

ny dansk f1-sponsor

Kevin Magnussen har fået en ny, dansk sponsor: Lindberg briller optræder fremover på K-Mag´s hjelm og køredragt.