19-04-2017: Det bliver spændende!

Det bliver spændende!

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra ørkenen.

Bahrains Grand Prix understregede, at Formel 1-VM 2017 bliver en gyser. Mercedes dominerede kvalifikationen med Valtteri Bottas på pole position foran Lewis Hamilton og Sebastian Vettels Ferrari ganske langt bagefter på tredjepladsen. Men i løbet ændrede styrkeforholdet sig: Vettel tog sæsonens anden sejr og dermed føringen i VM, mens Hamilton måtte have hjælp af en teamordre, inden han kom forbi teamkammerat Bottas og erobrede andenpladsen.

Det viser alt sammen, at Ferrari og Mercedes ligger uhyre tæt, og jeg tør ikke pege med en VM-favorit på nuværende tidspunkt. Men jeg ved, det bliver spændende…

Haas-teamet var endnu en gang overraskende konkurrencedygtigt. Romain Grosjean kvalificerede sig i top-10, men stakkels Kevin Magnussen fik sin hurtigste omgang ødelagt af gule flag. Danskeren måtte derfor starte fra sidste række, og han udgik tidligt med tekniske problemer. Alligevel er der ingen tvivl om at Haas vil score mange flere point i de kommende måneder, og jeg er sikker på K-Mag vil stå for mange af dem.

Vi ses i Spanien til Race Night – her vil Jan Magnussen og jeg fortælle masser af røverhistorier. Og komme med gode råd om sommerens friskeste frisurer…

De skæve nyheder fra bahrain

 

koncert med enrique

Arrangørerne i Bahrain er gode til at finde alternative navne til deres grandprix-koncerter. I år var hovednavnet latino-lover Enrique Iglesias – med DJ-stjerner som Dimitri Vegas og Like Mike som opvarmning. Nej: Jeg kender dem heller ikke….
     
 

11 JUMBO-JETS FRA SHANGHAI TIL MANAMA

To grandprixer på en uge udsætter F1-folket for ekstra hårdt arbejde. Det krævede således 10 Boing 747 cargo-fly at flytte det store cirkus fra Kina til Bahrain. Hertil kom endnu en 747´er fyldt med friske Pirelli-dæk, der blev fløjet ind fra Europa.
     
 

ALONSO SATSER PÅ ’THE TRIPLE’

I Bahrain afslørede Fernando Alonso, at han dropper Monacos Grand Prix for i stedet at stille op i det amerikanske oval-løb Indy 500. ”Jeg vil vise, at jeg er verdens bedste racerkører, og det kan jeg gøre på to måder: Enten ved at vinde otte VM-titler i Formel 1 – én mere end Michael Schumacher. Og det er urealistisk. Eller også ved at vinde ’The Triple’ – Formel 1-VM, Indy 500 og Le Mans,” forklarede spanieren. Kun én kører har indtil nu vundet ’The Triple’: Graham Hill vandt F1-VM 1962 og 68, Indy 500 i 1966 og Le Mans i 1972.
     
 

ALONSO: ”JEG ER OGSÅ GOKART-VERDENSMESER”

Da Fernando Alonso blev spurgt, om det var nok ’bare’ at udligne Graham Hills rekord, svarede han iskoldt: ”Nej – men jeg har jo også været verdensmester i gokart. Det var ham den anden fyr vist ikke?”
     
 

VETTEL KØRER AUDI!

18-årige Fabian Vettel debuterer i år i den tyske Audi TT-serie. Sebastian Vettels 18-årige lillebror rykker direkte fra gokart til Audi TT, der har 340 hk. Audi Sport TT Cup, hvor danske Nicolaj Møller Madsen i 2015 blev vice-mester, starter på Hockenheim i begyndelsen af maj.
     
 

KØB DIT EGET FORMEL 1-TEAM

13.-16. maj kan folk med dybe lommer blive ejer af et omtrent komplet Formel 1-team. Manor, der gik konkurs i januar, kommer på tvangsauktion, og interesserede kan byde på alt fra vindtunnelmodeller af 2017-raceren, teamets transportere, show-cars til bruge fælge og mekaniker t-shirts. Auktionskataloget er klar om få dage på http://manorf1auction.com/m/view-auctions/catalog/id/3/
     
 

TEAMCHEF GRAVID

Der er babyboom blandt F1-cheferne: Christian Horner (Red Bull) og Toto Wolff (Mercedes) er for nylig blevet fædre – og nu er endnu en teamchef gravid: Claire Williams skal føde sit første barn i oktober.
     
 

BERNIE IS BACK!

Bernie Ecclestone dukkede op i paddocken i Bahrain. Det var første gang siden de nye ejere af Formel 1´s kommercielle rettigheder, Liberty Media, havde sendt ham på pension, at Bernie var til Formel 1. Han benyttede lejligheden til at indrømme, at han rent økonomisk nok havde været for hård ved en række grandprix-arrangører. Ikke det bedste udgangspunkt for Liberty-folkene når de skal forhandle nye kontrakter…
     
 

TOM HJÆLPER LUNA

Tom Kristensen dukkede lørdag op i paddocken i Bahrain. TV3´s nye Formel 1-kommentator skulle blandt andet hjælpe stationens reporter Luna Christofi med en række interviews.
     
 

KIMI, BATMAN OG ROBIN

Der var næsten behov for en pasningsordning i paddocken: Kimi Raikkonen fik i Bahrain besøg af fru Minttu og sønnen Robin. Felipe Massa havde også sin søn Felipinho med til race i ørkenstaten.