14-11-2017: Derfor vandt Hamilton VM

Derfor vandt hamilton vm

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Sao Paulo.

OK – afkørslen på første omgang af kvalifikationen var en dum fejl. Men jeg skal love for Lewis Hamilton rettede op på den med et fantastisk løb søndag i Brasilien: Han startede fra pitten og sluttede på fjerdepladsen – lige bag Kimi Raikkonen på tredjepladsen og med øjenkontakt til teamkammerat Valtteri Bottas på andenpladsen og vinderen Sebastian Vettel. Det var en præstation, der understregede at Lewis Hamilton – trods sine øreringe, næsediamanten, de irriterende småhunde og det suspekt finansierede privatfly – fortjener VM-titlen 2017!

Med Hamilton holdende i pitten tog Vettel omgående føringen. Bottas havde ellers pole position, men den fik han ikke meget ud af, og resten af eftermiddagen skyggede han på skuffende vis Vettel. Når man så hvad Hamilton fik ud af Mercedes-raceren efter at være startet fra pitten, var Bottas´ andenplads fra pole position bare ikke godt nok.

Vettel kørte et godt løb, men Ferrari comeback på sejrskamlens øverste tron kom for sent: Hamilton og Mercedes er for længst kørt med VM-titlerne.

Kevin Magnussens brasilianske grandprix sluttede efter få sekunder. I løbet af året har danskeren vundet flere placeringer end alle andre på de første meter, men i Interlagos slap det nødvendige held op: I et sammenstød, som ingen rigtig var skyld i, ramlede han sammen med Stoffel Vandoorne og Daniel Ricciardo. 

Nu venter sæsonfinalen i Abu Dhabi om 14 dage. Her kan Haas stadig nå at overhale både Renault og Toro Rosso i konstruktør-VM, så det vil utvivlsomt være en top-tændt K-Mag der stiller op på Yas Marina-banen.

Mere om det ved vores Race Night – med Jan Magnussen som gæstestjerne – fredag aften på Hotel Metropolitan i Dubai!

De skæve nyheder fra Sao Paulo

 

dansk testkører hos mclaren

En dansker er med i opløbet om at blive McLarens nye simulator-kører! Han hedder Henrik Drue, og han er en af de 12 esport-kørere McLaren i den kommende uge vil evaluere med henblik på at finde en ny simulator-kører. Det hele foregår indenfor teamets ’World´s Fastest Gamer’ program, hvor mere end 30.000 esport-kørere har deltaget. Drue er med sine 34 år en af de ældste af de 12 finalister.

     
 

alonso til le mans?

Er Fernando Alonso bare blevet helt vild med Grand Prix Tours gæster? Noget kunne tyde på det: Da der blev arrangeret en tur til 24-timersløbet i Daytona, gik der ikke mange dage, før han meldte sig til løbet. Og nu er han også på vej til Grand Prix Tours´ ’hjemmebane’, Le Mans: Hårdnakkede rygter vil vide, at han allerede har fået støbt sæde til en af Toyotas LMP1-biler. Og nej – det handler ikke om en sidste ydmygelse af Honda: Spanieren satser på at stille op i 24-timersløbet i juni.
     
 

det lange farvel

For andet år i træk fejrede Felipe Massa et følelsesladet farvel til sit hjemmepublikum i Interlagos. Og denne gang skulle det være sikkert, at han ikke kører i næste sæson…
     
 

nyt amerikansk f1-team?

Michael Andretti, der kørte Formel 1 for McLaren i 1993, driver i dag et succesrigt team, der er med i både IndyCar, sportsvogns-racing og Formel E. Og nu overvejer han angiveligt også – på lidt længere sigt - at danne et Formel 1-team. Michael Andretti er søn af 1978-verdensmesteren Mario og far til Marco, der fik en enkelt Formel 1-team for Honda i 2007 (billedet)
     
 

hamilton-mercedes med senna-maling

Ved en Petronas-event onsdag blev Lewis Hamilton præsenteret af en speciel Ayrton Senna-bemaling af en model af hans Mercedes. Englænderen har altid fremhævet Senna som sit forbillede, og hans hjelm-design er inspireret af den brasilianske legende.
     
 

senna - the musical

I weekenden var der også premiere på en ny musical om Ayrton Sennas liv. ’Ayrton Senna, O Musical’ opføres på Riachuelo Rio Theatre i Rio de Janeiro med den brasilianske skuespiller Hugo Bonemer i titelrollen.
     
 

santander event på cykler

Ferrari og Santander inviterede torsdag på en event, hvor Kimi Raikkonen og Sebastian Vettel først dystede med journalister om F1-paratviden og senere kæmpede i mini-racing. Det specielle ved Santander-banen: Bilerne fik strøm fra de kondicykler Vettel, Raikkonen og simulator-kører Marc Gene trampede i.
     
I

max gas i las vegas

På vej til Brasilien nåede Max Verstappen rundt om Las Vegas, hvor han besøgte SEMA-udstillingen for biltilbehør (mest i den skinnende og blinkende afdeling!). Han havde Red Bull-racer med, og gav for 25.000 begejstrede tilskuere en lille opvisning på byens hovedgade, The Strip.
     
 

red bull og power-yoga

Vel ankommet til Sao Paulo blev Verstappen og teamkammerat Daniel Ricardo sendt ud til en af de mere eller mærkværdige events Red Bull har specialiseret sig i: De stillede op til en Capoeirista-session – en blanding af power-yoga og kampsport. Selvfølgelig på en helikoper-landingsplads højt over Sao Paulos centrum. Jeg afslører ikke for meget ved at sige, at F1-kørerne ikke var helt så elegante som de lokale specialister. Et teammedlem mumlede noget om ’elefanter på rulleskøjter’…
     
 

bevæbnede røvere angriber mercedes

Igen i år blev Formel 1-folket udsat for røverier i Interlagos. Da et hold Mercedes-mekanikere fredag aften forlod banen, blev de stoppet af bevæbnede banditter. Lewis Hamilton, er ikke selv var med i bussen, afslørede lørdag: ”Der blev affyret skud.” Alle slap uskadt, men røverne slap af sted med flere værdigenstande.