Canadas Grand Prix

FORMEL 1 REJSE TIL CANADA

Oplev F1 i Canada "live". Grand Prix Tours tilbyder både entrebilletter og individuel rejse til Canadas Grand Prix. Det er en individuel tur, hvor der er sørget for entrebilletter, hotel og flybilletter. Turen er uden dansk turleder og kan formes efter eget ønske. Standardturen er med 5 overnatninger i Montreal, men ved bestilling i god tid kan både hotel og fly skræddersys efter ønske. Løbet er populært at kombinere med et ophold i USA eller Canada, og så ligger det på et gunstigt tidspunkt både pris- og vejrmæssigt.

Grand Prix Tours tilbyder:

  • Flyarrangement 08.06 - 14.06 2021
  • Entrebillletter


Prisen for flyarrangement er inkl:
Flytransport Kastrup til Montreal t/r - Skatter, bagage, catering mv. - 5 nætter på 4* hotel centralt i Montreal - Entrebillet (ståplads) til F1 banen Circuit Gilles Villeneuve fredag, lørdag og søndag - Rejsegarantifond. Mulighed for tilkøb af tribuner.

Kun entrebillet:
Entrébillet (ståplads) til F1banen Circuit Gilles Villeneuve fredag, lørdag og søndag. Mulighed for tilkøb af tribuner.

Priserne er ekskl. rejseforsikring og afbestillingsforsikring, transfers, evt. enkeltværelsestillæg og opgradering af entrebillet.
Der er ikke et fast program for turen, da denne er på individuel basis og uden dansk turleder.

Tribuner

Der er mulighed for tilkøb af tribuner. Udvalget og tillægspriser ses i trin 3 i bestillingen. Bemærk, at en bestilling først er registreret, når du i trin 3 klikker på "Gå videre" nederst på siden.

Transport

Hotellerne ligger ca. 5 km fra banen. Pga. trafikken i området ved Circuit Gilles Villeneuve anbefaler vi på det kraftigste at benytte offentlig transport. Der går både busser og metro direkte til banen fra centrum.

BEMÆRK

Det er muligt at kombinere turen med et ophold i Canada og USA - dvs. ændre rejsedage på fly, tilkøbe ekstra hotelovernatninger, tilkøbe arrangementer etc.

VISUM

For danske statsborgere er der ikke visumpligt til Canada, men der skal søges om forhåndsgodkendelse inden afrejse. Dette kan ansøges elektronisk på den canadiske ambassades hjemmeside.

Status:
Ring for priser på 70 20 63 83

F1 Banen

F1 Banen


Fakta om banen

  Løbsdag   Søndag d. 13. juni 2021
  Banenavn   Circuit Gilles Villeneuve
  Første Grand Prix   1978
  Banelængde   4,361 km
  Antal omgange   70
  Distance   305,270 km
  Banerekord   Valtteri Bottas (2019)
  Vinder 2018   Sebastian Vettel
  Vinder 2019   Lewis Hamilton


Vi anbefaler

  • Tribune 12 - Der sker altid noget i første sving i Montral
  • Tribune 15 - Nyd de dækrygende nedbremsnings-dueller

 

Om banen

I 1960'erne var Canada splittet i to dele, der bestemt ikke havde et godt øje til hinanden; de fransktalende og de engelsktalende. Dette betød også, at landets Grand Prix havde to hjem: Mosport Park og Mont-Tremblant, og at der derfor blev skiftet bane hvert år. I 1970 blev Mont-Tremblant dømt for farlig, hvorfor Mosport Park herefter var med hvert år.

I 1977 besluttede de fransktalende canadiere dog, at de ikke ville lade de engelsktalende canadiere have denne luksus længere, hvorfor de igen ville bygge deres egen bane. Pengene og tiden var imod dem, så man valgte at forbinde Ile Notre-Dames offentlige veje og lave en bane ud af det. En simpel, effektiv og relativ billig metode at komme tilbage i kampen om det årlige Grand Prix på. Ile Notre-Dame havde været vært for Expo-messen i 1967 og var således fyldt med fremtidslignende og smarte bygninger. Et perfekt scenarie for et Grand Prix, var man enige om.

Efter at have brugt omkring 2 millioner dollars på at opgradere forholdene til Formel 1-standarder, blev det første løb afholdt i 1978. Ferraris nye canadiske kører, Gilles Villeneuve, havde ikke vundet et løb endnu, men det blev ændret, da Canadas Grand Prix blev kørt i 1978. Efter hans tragiske død i 1982 blev banen opkaldt til ære for ham. Hans søn, Jacques, vandt aldrig på denne bane, men nogle af sportens store navne har slået deres navn fast her. F.eks. Michael Schumacher, der holder rekorden med syv vundne løb i Canada. Banen var også baggrund for Jean Alesis eneste Grand Prix-sejr i 1995, hvor han kørte i Ferrari nummer 27 - den samme bil som Gilles Villeneuve vandt canadiernes hjerter med.

Hele Montreal emmer af F1-feber i Grand Prix-weekenden, og den fantastiske atmosfære gør Canadas Grand Prix til et af de mest populære løb blandt F1-folket. Banen, der nås effektivt med byens velfungerende metro, består hovedsageligt af hurtige, lige stræk og langsomme chikaner/hårnåle. Der er blot 14 sving, og det layout sikrer både gode overhalingsmuligheder og et hurtigt løb med spektakulær racing. Der køres med uret.

Lokal Guide

Montreal er en rigtig storby - lidt ligesom New York!!! Byen har det hele og ikke mindst et glimrende udvalg af superfine restauranter og butikker. Byen er samtidig rigtig charmerende - særligt i de skønne forårsmåneder hvor alt springer ud. Old Montreal er en flot gammel bydel, hvor der nærmest er en pariseragtig stemning. - ligesom i Latinerkvarteret i Paris. Byen er også sjov sprogmæssigt - I den ene bydel taler man engelsk og i den anden fransk. Faktisk er det den største fransktalende by uden for Frankrig. Generelt virker byen mere europæisk end mange af de amerikanske storbyer.

Byens vartegn er den 170 år gamle dobbelttårnede Basilique Notre Dame, hvor Celine Dion blev gift i 1994. De lokale cykler, løber, går og skater på havnefronten, og fra molerne kan du komme på bådture med færger, minikrydstogtsskibe, jetbåde og speedbåde. Unikt for byen er The Underground City, som består af lange rækker af forbundne gange og korridorer mellem bygninger, både over og under jorden, der forbinder indkøbscentre, lejlighedskomplekser, hoteller, museer, metro- og togstationer. Det er verdens største Underground City med mere end 120 nedgange.

Montreal er en overdådig storby, der er kendt for sine mange årlige festivaler for bl.a. jazz og film samt grin og humor. Montreal byder også på 25 museer samt Canadas største kasino. Nattelivet er livligt og varieret, og du har aldrig langt til en forfriskning, når du rejser til Montreal. De lokale spiser meget ude, og de har flest tangodansere og dansehaller i Nordamerika. Ja, Montrealerne nyder livet, og i internationale undersøgelser af livskvalitet placerer de sig blandt topscorerne. Det nyder du godt af, når du rejser til Montreal som turist

Der er kun ca. 45 min. op til den skønneste lille skiby, St-Sauveur, der minder om danske Hornbæk. Man kan også vælge Mont-Tremblant - en anden lille skiby ca. 1,5 times kørsel fra Montreal og med super skiforhold.

Indkvartering

4* Hotel centralt beliggende i Montreal

4* Hotel centralt beliggende i Montreal (Hotelklasse: 4 stjerner)

4* hotel centralt beliggende i Montreal. Hotelnavn oplyses ved bestilling.
Entrebilletter, Canadas Grand Prix

Entrebilletter, Canadas Grand Prix

Entrebillet ståplads til F1 banen fredag, lørdag og søndag. Der kan tilkøbes tribuner i trin 3 i bestillingen.