30-11-2017: Bottas fik sejren i finalen

BOTTAS FIK sejren i finalen.

Formel 1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Yas Marina

Formel 1-finalen i Abu Dhabi sluttede med en Mercedes 1-2 sejr. Eller måske rettere en 2-1 sejr? Det var i hvert fald andenkører Valtteri Bottas, der kom først over stregen foran verdensmester og førstekører Lewis Hamilton. Det var svært at se om Hamilton ’forærede’ finale-sejren til sin loyale Mercedes-makker, men det tror jeg: Englænderen optrådte uhyre overskudsagtigt efter løbet – det havde han ikke gjort, hvis Bottas bare havde kørt fra ham!

Sebastian Vettel blev nummer tre, men var aldrig for alvor i nærheden af Mercedes-duoen. Der skal knokles i Maranello over vinteren, hvis de skal lukke det hul op til Mercedes, der de seneste måneder bare er blevet større og større.

For Kevin Magnussen og Haas-teamet blev finalen en skuffelse. Danskeren havde en god kvalifikation, men en oversatsning i første sving sendte ham ned bagerst i feltet, og selvom han fightede godt resten af aftenen, blev det kun til en 13.-plads i mål. Teamkammerat Romain Grosjean blev nummer 11, og dermed forblev Haas på den ottendeplads i konstruktør-VM, som de også besatte i 2016.

Nu venter to dages dæktest her i Abu Dhabi inden Formel 1-sæsonen 2017 definitivt kører ind i historiebøgerne.

Vinter-testerne 2018 starter sidst i februar, og jeg ved, at Grand Prix Tours arbejder på en tur til den allerførste test – hvorfor ikke være blandt de første, der ser K-Mag´s nye bil?

Men inden da skal vi til 24-timersløbet i Daytona i slutningen af januar. Her kommer flere nuværende F1-kørere – jeg nævner i flæng Fernando Alonso, Lance Stroll og Paul di Resta – til start sammen med Jan Magnussen og flere andre danskere.

2018-sæsonen er allerede go-go-go!

De skæve nyheder fra yas marina

 

INGEN DANSK TESTKØRER HOS McLAREN

Danske Henrik Drue blev slået ude i en af de indledende runder i finalen af McLaren´s ’World´s Fastest Gamer’ eSport-konkurrence. Den 25-årige hollænder Rudy van Buren (billedet) vandt – og er i 2018 en af teamets officielle simulator-kører. ”Det er en drøm, der går i opfyldelse,” siger van Buren, der helt tilbage i 2003 blev hollandsk gokart-mester.

     
 

KØKKEN-CHEF VANDT VM

Ligesom i det rigtige Formel 1-VM var der også britisk sejr i det nye Formel 1 E-VM. Brendon Leight, 18-årig køkkenchef fra Reading, vandt foran Donoso Delgado. Der var to danskere med i finalen: Frederik Rasmussen blev nummer seks, mens Mads Sørensen, der undervejs satte hurtigste omgangstid i finalen, blev nummer 14. Sørensen fik søndag lov til at overrække DHL-pokalen for flest hurtige omgange i Formel 1-VM 2017 til Lewis Hamilton
     
 

FÆRRE PENGE I KASSEN

Liberty Media, der for at år siden overtog de kommercielle rettigheder til Formel 1 fra kapitalfonden CVC og Bernie Ecclestone, har allerede investeret voldsomt i sporten. Et nyt hovedkarter i London, flere chefstillinger og en kostbar opvisning i London City har været med til at nedbringe overskuddet. Og det slår igennem i udbetalingerne til de 10 teams: De bliver 13 procent lavere end sidste år.
     
 

LUNDGAARD MED 24 POINT

Christian Lundgaard er godt på vej mod ’kørekortet’ til Formel 1: Efter sejren i EM-serien NEZ har han nu også vundet det spanske Formel 4-mesterskab. De to titler udløser hver 12 point til den såkaldte ’superlicens’. Man skal i alt score mindst 40 point i løbet af tre år for at kvalificere sig til superlicensen, der er en forudsætning for at være med i Formel 1.
     
 

NY FITTIPALDI PÅ VEJ

Felipe Massas kørte sit sidste grandprix i Abu Dhabi, og 2018 bliver den første Formel 1-sæson siden 1971 uden brasilianske kørere. Men den næste brasilianer er på vej: Pietro Fittipaldi, barnebarn af den dobbelte verdensmester Emerson, har netop vundet Formel V8 3,5-mesteskabt (tidligere: Renault World Series). Præmien var blandt andet en test i Porsche´s Le Mans-racer 919 Hybrid. ”Men mit mål er at vinde i F1,” siger unge Fitti.
     
 

KING OF BLING MED PROBLEMER

Force India-ejer Vijay Mallya (’King of Bling’ blandt fjender) er stadig kastebold mellem Storbrittanien og Indien. I Indien vil man meget gerne se multimillionæren i en lokal retssal, men indtil nu er det lykkedes Mallya og hans advokater at undgå en udlevering fra Storbritannien. Nu forlyder det, at en britisk ret senest i januar tager stilling til om F1-bossen skal sendes retur til sit hjemland..
     
 

K-MAG MISTER SIN SMUKKESTE TEAMKAMMERAT

Danica Patrick, der har kørt for Gene Haas´ NASCAR-team i de seneste fem sæsoner, stopper. Hendes plads i Stewart-Haas´ Ford nummer 10 overtages i Aric Almirola. Danica Patrick, der inden NASCAR kørte syv år i IndyCar og også flirtede med Formel 1, planlægger at køre Daytona 500 (NASCAR) og Indy 500 (IndyCar) som officielle afskedsløb i 2018.
     
I

STÆRKT KONCERT-LINEUP

Abu Dhabi præsenterede med stjerne-DJ Calvin Harris (torsdag), hip-hopper J. Cole (fredag), det britiske rockband Mumford & Sons (lørdag) og popikonen Pink (søndag) det hidtil stærkeste koncert-lineup til et Formel 1-løb. Bryder Singapore tilbage i 2018? Time will tell…
     
 

FODBOLD-NEDERLAG

Efter sidste års fornemme sejr i McLaren’s og Hilton’s fodboldsturnering i Abu Dhabi, var der stillet store forhåbninger til ’United Nations’ med blandt andre den skæve nyhedsredaktør Nygaard på holdet. Efter en tæt kamp table vi finalen til Spanien (med Pedro de la Rosa som angiber) 3-4.