Azerbaijans Grand Prix

FORMEL 1 REJSE TIL ASERBAJDSJAN


Her er chancen for at kombinere fart og fede racere med oplevelsen af et rejsemål, de færreste danskere har besøgt!

Aserbajdsjan var den nye dreng i klassen i 2016, hvor hovedstaden Baku blev lagt ind i Formel 1-kalenderen. Løbet blev en stor succes, og derfor køres der selvfølgelig igen i år.

Det er byens gader, der lægger asfalt til, og det er en del af forklaringen på succesen. Dette er nemlig et af sæsonens hurtigste gadeløb. Den historiske bymidte, de imponerende regeringsbygninger og den smukke strandpromenade danner tilsammen en fantastisk baggrund for løbet. Banen, der er designet af den velkendte Formel 1-arkitekt, Hermann Tilke, har bl.a. en ekstremt smal opadgående sektion ved den gamle bymur, hvor kørerne med den bedste præcision og det største mod vil blive belønnet, samt en mere end to kilometer lang strækning langs vandet med gode accelerationsmuligheder. Her får bilerne virkelig chancen for at komme op i topfart til stor glæde for både kørere og tilskuere.

Baku er en storby i svøb, beliggende ved det Kaspiske Hav. Den byder på alt lige fra moderne højhuse til den historiske befæstede by, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Udover den gamle, velbevarede bydel med paladserne og markedspladserne, er Jomfrutårnet, Fire Mountain og Ateshgah Ildtemplet også et besøg værd.

Grand Prix Tours tilbyder

 • Flyarrangement 27.04 2018 - 30.04 2018
 • Entrebillet ståplads

 

Prisen for flyarrangement er inkl:

 • Fly fra Kastrup til Baku t/r
 • 20 kg bagage og 10 kg håndbagage
 • Transfer fra lufthavn til hotel t/r
 • 3 nætter på Qafqaz City Hotel eller lignende 4* centralt beliggende hotel
 • 3 morgenmad på hotellet
 • Entrebillet og plads på enten tribune Khazar eller Bulvar lørdag og søndag
 • Velkomstgave
 • Rejsegarantifond

  VED MIN. 10 DELTAGERE INKLUDERES ENDVIDERE:
 • Dansk turleder
 • RaceNight med F1-ekspert Peter Nygaard


Priserne er ekskl.
Rejseforsikring og afbestillingsforsikring, evt. enkeltværelsestillæg, indchecket bagage og øvrige tribuner.

Tribuner

Der er mulighed for tilkøb af andre tribuner. Udvalget og tillægspriser ses i trin 3 i bestillingen. Bemærk, at en bestilling først er registreret, når man i trin 3 klikker på "Gå videre" nederst på siden.

Visum

Der er normalt visumpligt for danske statsborgere, men i forbindelse med Formel 1-løbet kan papirarbejdet for udstedelse af visum udfyldes i lufthavnen ved ankomst, hvis man har gyldige billetter til løbet. Vær dog opmærksom på, at der kan ske ændringer, og du er selv ansvarlig for at have evt. visum i orden.

Status:
Ring for priser på 7010 6343

Program

Program for flyarrangement

Dag Program
Torsdag 22.06

Kl. 22.40 - Afrejse fra Kastrup - Vi flyver med Qatar Airways. 

Fredag 23.06 

Kl. 10.25 - Ankomst Baku.
Ved ankomst modtages I af en lokal repræsentant, som sørger for transfer til hotellet. Køreturen varer ca. 50 minutter.

Resten af dagen er til fri disposition.

Lørdag 24.06

Morgenmad på hotellet.
Da hotellet ligger centralt i byen, tæt på banen, er det let at tage sig frem og tilbage med offentlig transport eller på gåben.                       
Der vil være træning på banen denne dag og løb i andre klasser samt selvfølgelig F1-kvalifikationen. 

Ved min. 10 deltagere afholdes RaceNight med F1-ekspert og fotograf Peter Nygaard.

Søndag 25.06 Morgenmad på hotellet.
Da hotellet ligger centralt i byen, tæt på banen, er det let at tage sig frem og tilbage med offentlig transport eller på gåben.                       

Kl. 14.00 - Formel 1 Baku start.
Aftenen er til fri disposition.
 
Mandag 26.06

Morgenmad på hotellet.
Dagen er til fri disposition.

Ca. kl. 19.00 - Transfer fra hotel til lufthavnen.
Kl. 22.20 - Afgang til Kastrup - Ankomst kl. 06.30 tirsdag morgen.

GENEREL INFO Mødetid i lufthavnen er 2 timer før afrejse. Jeres entrebilletter til banen fremsendes med post ca. 1 uge inden afrejse. 

 

Forbehold for ændringer.

F1 Banen

F1 Banen


Fakta om banen

  Løbsdag   Søndag d. 29. april 2018
  Banenavn   Baku City Circuit
  Første Grand Prix   2016
  Banelængde   6.003 km
  Antal omgange   51
  Distance   306,049 km
  Banerekord   Sebastian Vettel (2017)
  Vinder 2016   Nico Rosberg
  Vinder 2017   Daniel Ricciardo


I 2016-sæsonen oplevede Aserbajdsjan deres første Formel løb. Løbet finder sted i hovedstaden Baku som ligger smukt ud til det Kaspiske hav. Her kan du opleve F1 kalenderens hurtigste street-race  bane som er designet af den berømte F1-sporarkitekt Hermann Tilke. Opgaven var simpel.... Azerbadjans Sportsminister gav Tilke frie hænder - eneste krav til jobbet var at banen skulle være så unik, at Baku på rekordtid etablerer sig som en af ​​de mest spændende og udfordrende baner i F1-kalenderen. En som både fans og kørere er begejstrede for....

Vigtigt var også at Baku fik en street-race bane som fremviser det bedste og det smukkeste af hovedstaden Baku - og det mål må i høj grad siges at være nået. Verden kan nu se hvilken interessant by Baku er når de følger F1. 

Tilkes design har formået at forbinde byens charmerende sektorer til en bane som både har ekstremt fine ligeud strækninger kombinret med krævende sving. Banen er  særdeles bynær og i forbindelse med løbet er hele byen en del af F1 atmosfæren. Byens historiske centrum, den smukke strandpromenade og de imponerende regeringshuse kombineres med banen og giver n oget nær den  perfekte kulisse for det spektakulære race.

Street-race har altid en række udfordringer, hvad angår design, da man i store træk skal benytte de eksisterende gader, men der har være gode muligheder for at indarbejde nogle unikke funktioner, der gør forholdene fantastiske for både Raceteams og tilskurere. 

For eksempel viser den ekstremt smalle opadgående gade ved de gamle bymure at kørerne skal være forsigtige og præcise i høj fart - de belønnes godt for deres nøjagtighed. Samtidig er den 2,2 km langs strækninger langs promenaden hvor bilernen kører fladt ud med meget høje tophastigheder et utroligt skue for tilskuere og seerne hjemme i stuerne.

Indkvartering

Qafqaz City Hotel, Azerbadjan

Qafqaz City Hotel, Azerbadjan

Det 4* Qafqaz City Hotel er centralt beliggende i Baku ca. 30 min. gang fra den gamle bydel. Hotellet har egen a la carte restaurant, der serverer både internationale retter og lokale specialite...