Abu Dhabis Grand Prix

FORMEL 1 REJSE TIL ABU DHABI

Spændende og eksklusive ture til Formel 1 finalen i Abu Dhabi. På turen bor vi på 4* eller 5* hoteller centralt i Dubai. Der er dansk turleder med på turen, ligesom vi traditionen tro har spændende RaceNight med Jan Magnussen og Peter Nygaard. Turene med tid til både at se årets sidste Formel 1 løb på den eventyrlig bane i Yas Marina kombineret med fantastiske muligheder for at opleve både Dubai og Abu Dhabi - de rige oliestater, der funkler af glimmer og glamour. Der kan vælges mellem flere datoer afhængig af hvor meget man vil opleve og hvor meget tid der er til rådighed.

EVENTs  & UDFLUGTER

BURJ KHALIFA & FREDAGS BRUNCH PÅ AL QASAR - Fredag
En oplevelse for livet.... og kun fredag.
Afgang kl. 09.30 fra hotellet til Burj Kahlifa - verdens højeste bygning. Kl. 10.30 tager vi samlet op i Khalifaen. Inkl. entre og reserveret tid til besøg. Herefter er der tid på egen hånd til at opleve området i og omkring Dubai Mall med mere end 1200 forretninger og det fantastiske springvand. Kl. 12.00 går det videre til Al Qasar til en ganske unik fredags-brunch i 5* omgivelser med udsigt mod Burj al Arab. Denne brunch overgår alt hvad du tidligere har haft af madoplevelser. Det kan ganske enkelt ikke beskrives, men skal prøves. Du kan tage for dig af retterne fra de 40 forskellige "restauranter" og drikke lige hvad du har lyst til fra kaffe, friskpresset frugtsaft til alskens eksotiske drikke med og uden alkohol. Kun din mave sætter grænser.....Brunch er inkl. fri mad og drikke fra kl. 12.30 til 16.00. Kl. 16.00 er der transport tilbage til hotellet. 
Pris kr. 2.190 pr. pers. 

ENAM - EMIRATES NATIONAL AUTO MUSEUM - Lørdag
Afgang fra hotellet lørdag morgen og direkte til Abu Dhabis Ørken. Her midt i ørkenen dukker pludselig nogle ”pyramider” op, der huser Sheikh Hmad Bin Hamdan Al Nahyans  unikke bilsamling. Der er udstillet mere end 200 køretøjer. Alt indenfor off road køretøjer til flotte klassiske biler -bl.a. verdens største truck. Der venter en meget speciel oplevelse. Efter besøget køres direkte til Yas Marina, hvor vi lige når sidste træning. Og er fremme i god tid inden Kvalifikationen på årets sidste F1 løb.
Pris kr. 590 pr. pers.

BYRUNDTUR I DUBAI

4 timers sightseeing i Dubai om fredagen. På denne tur opleves det nye Dubai med alle dens forskellige nuancer. Når man kører ned af Sheikh Zayed opleves udviklingen på nært hold når man ser de imponerende bygninger der er skudt op gennem de seneste år og videre til Jumeirah som byder på de smukkeste områder. Der stoppes ved Burj Al Arab og videre ud og opleve "The Palms" - det fantastiske byggeri i Atlanterhavet.  Også Dubais højeste bygning, Burj Khalifa skal ses på turen og de fantastiske springvand med lysshow (som bestemt også er et besøg værd på egen hånd når mørket falder på). Man kan vælge at stå af her ved Burj Khalifa og på egen hånd aflægge et besøg i toppen (entre ca.kr. 200 ved forudbestilling) eller man kan køre med tilbage til hotellet Turen skal købes hjemmefra.
Pris per person kr. 295.

BYRUNDTUR I ABU DHABI

3 timers sightseeing i Abu Dhabi. Byrundturen starter umiddelbart efter ankomst til Abu Dhabi lørdag formiddag. På turen skal vi bl.a se den fantastiske Sheikh Zayed moske, Corniche, Yas Island og Heritage Village. Turen slutter ca. kl. 14.00. Turen skal købes hjemmefra.
Pris per person kr. 175

JEEP SAFARI

En vild og fantastisk tur til Dubais ørken. Oplev sand, sand og atter sand. Turen går op og ned i de mange sanddunes i 4x4. Det er ikke en tur for sarte sjæle.... Det er ret vildt og minder mest om en tur i rutchebanen. Turen er inkl. BBQ i ørkenen i en rigtig hyggelig beduinlejr. Ofter er der også mulighed for en tur på kamelryg i solnedgangen. Turen kan købes på forhånd eller i Dubai. Turen kan købes både fredag og mandag. Hvis man deltager fredag, vil udflugten være afkortet og således uden underholdning og med en kortere spisning. Dette er for at kunne nå tilbage til RaceNight.
Pris per person kr. 650.

DHOW CRUISE

Dhowe Cruise på Dubai Creek inkl. middag. Dette er et af de luksuriøse Dhow krydstogter på et lækkert og flot skib. En Dhow er et gammelt traditionelt træskib som man kender fra den afrikanske østkyst gennem flere hundrede år. Skibene sejlede dengang kun for sejl men idag har de fået en del flere hjælpeværktøjer.Ombord serveres en skøn middag. Turen kan købes på forhånd eller i Dubai. 
Pris per person kr. 695.

PRAKTISKe INFORMATIONEr

TRIBUNER

I vores billige "PRISBASKER" udgave er der en ståplads inkl. i prisen. På øvrige ture er der som standard en tribune inkl. i prisen. Uanset hvad du har inkl. i dit valg er der mulighed for at opgradere din F1 billet. Der findes flere opgraderinger. Disse  ses i trin 3 i bestillingen. Bemærk, en bestilling er først registreret når man i trin 3 klikker på "Gå videre" nederst på siden.

RACENIGHT

Årets sidste RaceNight – bliver det kræset lidt ekstra.RaceNight afholdes ved Yas Marina, hvor der er disket op med buffet og fri drikke. Peter Nygaard og Jan Magnussen kommer direkte fra pitten og er r – og beretter og nyt og gammel fra pitten og ”året der gak” – og bestemt ikke mindst forventningsafstemninger til F1 2020. Der kan også forventes lidt lækre detaljer og lumre historier som normal skjules for offentligheden. En sjælden ekstra oplevelse bliver, at opleve ”far og søn” sammen – Kevin Magnussen aflægger eksklusiv vist hos Grand Prix Tours. En super aften med masser af Formel 1 snak og gode oplevelser. SKAL du til koncert er du i gåafstand fra koncertpladsen.  

KONCERTER

Fredag aften: TBA
Lørdag aften: TBA
Søndag aften: TBA

HUSK

At man kommer til et Arabisk land og derfor skal man følge de regler der gælder i landet. Det er ikke noget man tænker over ved at gå på gaden, men f.eks går man ikke rundt med alkohol på gaden. Vores turleder sørger for en vejledning ved ankomsten.

BEMÆRK

Alle flytider er lokal tider. Forbehold for ændringer i flytider, airlines, flypriser mv.
Det er muligt at kombinere turen med et ophold i Emiraterne  - dvs. ændre rejsedage på fly (gebyr 300), tilkøbe ekstra hotelovernatninger, tilkøbe arrangementer etc.

VISUM

For danske statsborgere er der pt. ingen visumpligt til Dubai / Abu Dhabi, men vær opmærksom på der kan ske ændringer og du er selv ansvarlig for at have evt. visum og vaccinationer i orden. Passet skal være gyldigt 6 måneder fra indrejsedatoen. Læs mere på udenrigsministeriets hjemmeside.

VALUTA

Vi anbefaler IKKE at veksle til lokal valuta inden afrejsen. Den bedste kurs opnåes ved at bruge hæveautomater i landet.

Status:
Ring for priser på 70 20 63 83

F1 Banen

F1 Banen


Fakta om banen

  Løbsdag   Søndag d. 1. december 2019
  Banenavn   Yas Marina Circuit
  Første Grand Prix   2009
  Banelængde   5,554 km
  Antal omgange   55
  Distance   305,361 km
  Banerekord   Sebastian Vettel (2009)
  Vinder 2017   Valtteri Bottas
  Vinder 2018   Lewis Hamilton

Vi anbefaler

  • Tribune West Grandstand - Afkørselsarealet får ind under tribunen
  • Tribune South Grandstand - Her slutter den anden DRS-zone. Og mange danskere....
     

Om banen

Den nybyggede Yas Marina-bane var den flotteste, dyreste og mest moderne bane, da Abu Dhabi kom ind i Formel 1-kalenderen i 2009. Og den position holder Yas Marina stadig: Det er næppe muligt at overgå det fantastiske anlæg på den kunstige Yas Island cirka 30 kilometer fra Abu Dhabi centrum.

Løbet starter i dagslys sidst på eftermiddagen, kører ind i den farverige arabiske solnedgang og slutter i mørke, hvor banen er oplyst af hundredevis af projektører. Det er et af VM-seriens mest spektakulære løb, og en værdig afslutning på sæsonen.

Ørkenheden fortsætter efter solnedgang, men når solstrålerne forsvinder, falder asfalttemperaturen markant, og det gør Abu Dhabis Grand Prix til at af årets mest udfordrende løb: Dækkene ændrer opførsel efterhånden som asfalten bliver køligere, og det er derfor en omtrent umulig opgave at finde det helt rigtige set-up til bilen. Ikke mindst fordi store dele af træningen foregår i dagslys, hvor de indhentede data ikke kan bruges til ret meget i løbet.

Banen kører rundt om en nybygget lystbådehavn, hvor stemningen minder om det klassiske løb i Monte Carlo. Man kører også under det futuristiske Viceroy-hotel, og for at lige at understrege, at Yas Marina-banen er noget helt specielt, er pit-udkørslen via en tunnel. Og afkørselsarealet efter en af banens langsider ligger under en af de store tribuner!

Alle tribuner er overdækkede for at beskytte mod ørkensolen, og der er masser af boder, hvor væskebalancen kan opretholdes. For en Formel 1-dag på Yas Marina slutter ikke, når Kevin Magnussen og co har fået det ternede flag – så smutter man videre til de koncerter der afvikles på banen med absolutte verdensstjerner. I år er det The Weekend, Sam Smith og Guns N Roses der spiller op til ’asfaltbal’ de tre grandprix-dage

 

Lokal Guide

Abu Dhabi og resten af Emiraterne er et land på farten!  På trods af en kæmpe oilereserve, er man klar over, at "ingen træer vokser ind i himlen". Derfor er udvikling noget der står højt på landets dagsorden. Dette har blandt andet betydet opbygning af en 5,5 km Formel 1-bane, nemlig Yas Marina Circuit, der første gang blev brugt til Formel 1 d. 1. november 2009.

Livet i overhalingsbanen er ikke gået uset hen.... Landet er det største og rigeste af de 7 Forenede Arabiske Emirater og iflg. statistikkerne er det verdens rigeste land. Landet har blot 860.000 indbyggere til et areal (67.340 km2) svarende til 1,5 gang Danmarks størrelse. Dertil skal dog siges at en stor del er dækket af ørken. I undergrunden ligger landets rigdom - olien, der er estimeret til at holde frem til det 22. århundrede. De sidste par år har regionen kastet sig ud i et massivt udvklingsprogram med nybyggerier - herunder den spritnye Yas Marina F1 bane, som er et sandt mesterværk, der ikke kan beskrives, men skal opleves.

Men også nabo Emiraten Dubai byder på bygningskonstruktioner som ikke kan matches andre steder i verden. Se blot de kunstige palmeøer fra luften, verdens højeste bygning, det kæmpe store indendørs skicenter eller verdens eneste 7* hotel.... Her er virkelig meget for øjnene.

Modsat mange af Abu Dhabi´s nabolande i Golfen, har landet bibeholdt sine lokale traditioner og charme, hvilket gør det til et mere interessant sted at besøge. Byen Al Ain er en populær turistby og anses som Abu Dhabi´s spirituelle hjerte. Byen er bygget på 7 oaser midt i ørkenen og har været beboet i mere end 3,000 år. Byen figurer på UNESCO´s liste over verdens naturarv.

Rub Al Khali ørkenen, kaldes lokalt for “det tomme kvarter”. Kun få km fra bygrænsen til Abu Dhabi befinder man sig omkrandset af sand dyner. Her lever traditionelle beduiner med deres kameler side om side med byens moderne forretningsmænd og faciliteter. Det betyder at man på kort tid kan opleve disse 2 kontraster på bedste vis. Dertil byder både Dubai og Abu Dhabi natuligvis på eventyrlige golfbaner, spabade, moderne shoppingcentre, bazarer og fra 2012 - det første Louvre museum udenfor Frankrig.

For Formel 1 entusiater er et besøg i Ferrari World et "must". Dette er en blanding af et stort flot museum samt en imponerende forlystelsespark med de vildeste rutchebaner. Her får du nemt en hel dag til at gå.