+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

25 år på Le Mans

Et kvart århundrede med glade gæster

25 ÅR PÅ LE MANS

Året er 1999 –  hos Grand Prix Tours har vi samlet 38 friske gæster, der er klar til lidt af en pioner tur til græsmarkerne på Le Mans. Det var iøvrige året efter Tom K havde vundet sin første Le Mans sejr…. Samtidig blev det starten på en sand epoke med titusindvis af danskere på Le Mans, danske camps, dannebrog overalt etc.

Uden meget kendskab til til campinglivet medbragte vi telte til alle, en stor grill og uanede mængder af fadøl. Vejret var strålende og humøret højt. På få dage samlede gruppen sig til en stor festlig famile som fik en uforglemmelig oplevelse med hjem. Der var ikke meget luksus over lejren, men med smil, “pyt-sedler”,  impulsive indslag og et kæmpe engagement fra turleder Gitta Kochan, blev det et brag af en succes. Det var starten på noget kæmpe stort…..

Udviklingen for GP Tours

I de følgende år udviklede vores danske Camp sig med hastige skridt… Mere end 150 gæster var samlet året efter og derefter blev det til 400+ …..  Det var også i den tid hvor flere af de danske kørere som Tom Kristensen i særdeleshed, men også Jan Magnussen og John Nielsen havde deres storhedstid. De tog danskerne med storm ligesom det danske publikum blev forkælet med flotte podieplaceringer. Vi var stolte danskere…

I 15 år var det en opadgående kurve, ligesom kendskabet er gået fra campingpioner til professional Camp opbygger. Udganspunktet er det samme – en græsmark!  Men slutresultatet i dag er en flot og veldrevet dansk lejr med et utal af faciliteter, stort program, masser af luksus og stort udvalg til vore gæster. 

Le Mans Anno 2023

25 år på Le Mans er værd at fejre….og det skal ske med maner. Selvom Le Mans er blevet lidt mindre efter de 3 topkører ikke sidder bag rettet længere, så tyder alt på at jubilæumsåret tilskuermæssigt bliver et kæmpe brag.. Le Mans sætter rekord og fejrer samtidig 100 års jubilæum fra det første løb blev holdt. Større bliver det ikke.

Også den danske fremtid i Le Mans ser lovende ud. Nye biler, nye regler, og nye danske talenter..Det er på ingen måde slut med den danske æra. I 2022 var der 11 danske kører at spotte i de godt 60 biler der stillede til start. I år er de nye prototyper klar og med danskere i flere topteams og højeste klasse.. Måske dette års Le Mans ikke kun er et fantastisk jubilæumsår, men også kan være starten på en ny epoke….

Vores lejr var iøvrigt den første danske lejr på Le Mans. Dens startede ved Karting Nord og blev siden flyttet til Karting Syd. Her har  den en super beliggenhed i indercirklen. Der er 200m til Porsche-kurven og 15 min. gang til hovedindgangen ved Dunlop (1.800m). Lejren er eftertragtet og er en af de mest attraktive indhegnede lejre på hele Le Mans.

Team Chef i Grand Prix Tours Camp
Vojens knægten var den første dansker der trak proppen af den franske klassiker og serverede Le Mans sejren for det brede danske publikum. Det var i det herrens år 1990. Senere blev det til 18 yderligere løb mede flere fine placeringer.

Mød ham som teamchef i vores lejr i 2023. Her vil han stå for løbende opdateringer om løbet, være vært for små indslag, give autografer etc… Læs mere om  John

Jubilæums Festaften

Fredag aften er grillen tændt

Vi skyder årets Le Mans dage i gang med en god gang barbecue – ligesom i starten for 25 år siden. Vore kokke tænder op i grillen fredag aften, og vi andre venter i spænding på hvad de tryller frem… Der er lækker grillmad med tilbehør i alle afskygninger.

Billetter bestilles separat – dagens ret billet kan opgraderes til “Festmiddag/buffet” mod tillæg. Pris kr. 250,- Billedet til venstre er legendarisk og fra en af vore første ture….

Læs mere

Sweethearts

Fredag aften

Når solen går ned stimler gæsterne til teltet. Baren er åben, stemningen er høj og med de danske Sweethearts på scenen er der lagt op til et brag af en jubilæums aften. Det danske popband spiller alle de sange som vi elsker og kender. De er kendte for deres festlige humør og vi kan love jer én ting – Denne aften bliver ikke som de andre!

Vi søger deltagere fra 1998

Er du en af dem der har været med fra starten? Så vil vi gerne høre fra dig! Vi søger gamle billeder og anekdoter fra de første år på Le Mans. Så har du været i vores camp i 1999-2004 så høre vi meget gerne fra dig! –  Læs mere

10 års succes

Vi samler på jubilæer i 2023… Vi fejrer 10 år med herrefrokost på Le Mans. En uundværlig tradition som du ikke må gå glip af til årets Le Mans. Lørdag middag venter der en vaskeægte herrefrokost med alt, hvad hjertet begærer. Det anbefales at bestille billetter hjemmefra fra netop dette arrangement har for vane at blive udsolgt. Det er den helt perfekte optakt – Læs mere

Le Mans bedste køkken

Grand Prix Tours’ køkken har igennem årene fået mange roser. Vores danske kokke er igen i år klar på at lave god dansk “husmandskost” – altid med lidt sundt grønt til. Morgenmadsbuffeten er primær dansk, men med et fransk tvist – Læs mere

Her er hvad du kan opleve til Le Mans 2023

I anledningen af vores 25 års jubilæum på Le Mans, har vi planlagt lidt ekstra aktiviteter og festligheder i camp Karting Syd. Vi tager forbehold for ændringer.

Læs mere

Rejser til Le Mans

Se alle rejser

Galleri