+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Et brag af et racerløb

Et brag af et racerløb

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Spielberg

Østrigs Grand Prix blev for øjnene af 300 Grand Prix Tours-gæster et brag af et racerløb. Det startede som den ventede Max Verstappen walk-over, for Red Bull har altid haft den bedste aero til banen i Spielberg. Men mod slutningen blev hollænderen indhentet af Lando Norris, og den unge englænder udnyttede sin McLaren-Mercedes effektivt, og indledte en spektakulær nærkamp med den tredobbelte verdensmester.

Nærkampen endte næsten som forventet i tårer, for de ramlede sammen og måtte begge i pit med punkterede dæk. Det åbnede op for George Russel og Mercedes, der tog en populær sejr foran Carlos Sainz Jr (Ferrari) og Oscar Piastri (McLaren-Mercedes).

Dermed har fire teams – Red Bull, McLaren, Ferrari og Mercedes – delt sejrene i årets første 11 løb, og det er tydeligt, at anden halvdel af sæsonen bliver endnu mere spændende: Fra først Mercedes- og siden Red Bull-dominans er Formel 1 nu kørt ind i en æra, hvor fire teams kan vinde. Hvis I ikke allerede har booket ture til et eller flere af de resterende løb, er det bare med at komme i gang – Formel 1 er mere spændende end i mange, mange år!

Kevin Magnussen havde en glimrende weekend med en niendeplads i lørdagens sprintløb og en ottendeplads i grandprixet. Det var – måske! – det perfekte tidspunkt af genfinde sin mojo, for teamejer Gene Haas var på besøg i paddocken, og han har angiveligt endnu ikke hyret Oliver Bearmans teamkammerat til næste sæson.

Videre til Silverstone – det tredje grandprix på to uger!

Formel 1 i Østrig - Podium 2024

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA SPIELBERG

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

DET GRØNNESTE GRAND PRIX I KALENDEREN

Arrangørerne i Spielberg har ambitioner om at afvikle det ’grønneste’ grandprix i VM-kalenderen. Ligesom sidste år brugte man i paddocken spcielle generatorer, der i stedet for dieselolie blev drevet af biobrændstof og vegetabilsk olie. Samtidig var 200 solcelle-paneler med til at levere et imponerende Co2-regnskab: I forhold til 2022 er Co2-udledningen fra pit og paddock reduceret fra 198 til 12 tons.

HER KOMMER MAN TÆT PÅ KØRERNE

Red Bull Ring er på mange måder en af de mest tilskuervenlige baner i Formel 1-kalenderen. Fra tribunerne er der god udsigt til det meste af banen, og søndag morgen er der mulighed for at komme helt tæt på kørerne. Ved hovedindgangen er der oprettet ’grøn løber’, som kørere og teammedlemmer skal passere, for at komme ind i paddocken. De tilskuere, der har sikret sig en plads i første række, har gode chancer for både autografer og selfies.

TIL FORMEL 1 MED TOG OG BUS

Red Bull Ring ligger i naturskønne omgivelser og langt ude på landet. Men det betyder ikke, at de mange tilskuere er henvist til at ankomme i egen bil: Fra banegården i Knittelfeld er der indsat hundredevis af busser, der gratis fragter Formel 1-fans de 10 kilometer frem til banen.

NEJ - MERCEDES SABOTERER IKKE HAMILTON

I Spanien modtog Formel 1-pressen en anonym email, hvor Mercedes-teamet blev beskyldt for at sabotere Lewis Hamiltons bil (englænderen skifter som bekendt til Ferrari efter denne sæson). Emailen, der angiveligt kom fra en ansat i teamet, gjorde ikke overraskende Toto Wolff rasende. Han slog fast, at emailen ikke kom fra en af hans folk, og han anmeldte sagen til myndighederne. Det britiske politi ser med alvor på sagen, men har meddelt, at der ikke er foregået noget strafbart. Mercedes fortsætter deres egen undersøgelse af hvem der har afsendt emailen.

McLAREN HJEMLØSE INDTIL UNGARN

En brand i køkkenen i McLarens motorhome i Barcelona medførte så omfattende skader, at det først bliver genopbygget til Ungarns Grand Prix om fire uger. I både Spielberg og i Silverstone i næste weekend må teamet klare sig så godt de kan med et lejet motorhome. Det er langt mindre end teamets eget, og Lando Norris har for eksempel overtaget teamchef Zak Browns kontor i en af teamets transportere.

BALLADE HOS FERRARI

Det er ikke overraskende, at Carlos Sainz Jr er begyndt at prioritere sine egne chancer fremfor Ferrari-teamets: Spanieren skal efter denne sæson rømme sit sæde til fordel for Lewis Hamilton, og er derfor begyndt at køre mere aggressivt overfor teamkammerat Charles Leclerc. Monegaskeren kommenterede for nylig en af Sainz Jr´s manøvrer således: ”Det var unødvendigt. Det er klart, at Carlos er på et vigtigt tidspunkt i sin karriere, og at han gerne vil vise noget. Men det skal ikke være overfor mig.” Det må ikke være nemt for teamchef Frederic Vasseur at holde Sainz Jr under kontrol. Det hjælper ikke noget at true ham med en fyreseddel – den har han jo allerede udstedt!

MAX HAR JULEGAVERNE KLAR

Lando Norris tvang med en aggressiv manøvre lige efter staren af Spaniens Grand Prix Max Verstappen ud på græsset. Da hollænderen få dage efter kom til Spielberg og Østrigs Grand Prix, havde han allerede julegaverne klar til sin kollega: ”Lando får et større bakspejl. Og et par briller,” jokede Red Bull-køreren.

STEINER V. SCHUMACHER (KAPITEL 117)

Den tidligere Haas-teamchef Gunther Steiner er kendt for at sige sin f…mening – ikke mindst når det gælder Mick Schumacher, der kørte for hans team i 2021-22. Det har irriteret Micks onkel Ralf i månedsvis, og det har udviklet sig til en ord-krig mellem ham og Steiner. Men Guenther giver sig ikke: ”Jeg skifter ikke mening bare fordi der er nogen, der ikke er enige!” (drys selv et par f…ord ud over Steiners kommentar).

RACE NIGHT I GRAND PRIX TOURS CAMP

Lørdag havde vi en kombineret Race and Football Night i Grand Prix Tours´ hyggelige camp ved siden af hovedindgangen til Red Bull Ring. Ole Schack dukkede traditionen op til en god snak om Formel 1, og da vi klokken 21.00 forlod scenen, overtog fodboldlandsholdet i Stuttgart. Med et så stærkt line-up til Race Night kunne Christian Eriksen næsten kun skuffe til Football Night…