+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Max shanghajer endnu en sejr

MAX SHANGHAJER ENDNU EN SEJR

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Shanghai

Kina vendte, efter fem års corona-pause, tilbage til Formel 1-VM med en ganske underholdende weekend på Shanghai International Circuit. Lørdag blev sæsonens første sprint-løb en spektakulær affære, som Max Verstappen (Red Bull-Honda) vandt. Men for en gangs skyld måtte hollænderen kæmpe for det, og selvom han havde en komfortabel føring, da han fik det ternede flag, var der dramatiske kampe bag ham. Ferrari-kørerne Charles Leclerc og Carlos Sainz Jr havde et lille sammenstød, der understregede, at det kan blive en lang sæson for teamchef Frederic Vasseur. Sainz Jr, der skal overlade sit sæde til Lewis Hamilton i 2025, er blevet en ’løs kanon’, der ikke føler han skylder Ferrari noget. Men hvad skal Vasseur gøre? Fyre spanieren? Det har han jo egentlig allerede gjort.

Kevin Magnussen kvalificerede sig til sprintløbet foran Haas-makker Nico Hülkenberg, og kørte også et godt løb, der dog ikke indbragte ham point 

Søndagens grandprix blev endnu en Verstappen-opvisning, men Lando Norris beviste med andenpladsen, at McLaren-Mercedes mere og mere ligner første-udfordreren til Red Bull´s overherredømme.

For Haas F1 Team blev Kinas Grand Prix en blandet oplevelse. Nico Hülkenberg brillerede under kvalifikationen, og kom endnu engang i Q3. Kevin Magnussen fik sin bedste omgang ødelagt af en konkurrent, og startede derfor fra næstsidste række. I løbet var det også klasseforskel på de to Haas-kørere: Hülkenberg snuppede et point med 10.-pladsen, mens Magnussen blot blev nummer 16 efter et problematisk løb, der blandt andet inkluderede en 10-sekunder tidsstraf for et sammenstød med Yuki Tsunoda.

Nej – det kører ikke optimalt for Kevin Magnussen i øjeblikket, men den gode nyhed er, at Haas´ 2024-model, der fik sæsonens første upgrade i Shanghai, er overraskende konkurrencedygtig. Når heldet vender og K-Mag genfinder sin mojo, er han igen med i kampen om VM-point.

Måske allerede på Haas´ hjemmebane i Miami i næste uge?

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA SHANGHAI

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

LECLERC - KOLD SOM IS

Charles Leclerc har haft en svær sæsonstart, hvor teamkammerat Carlos Sainz Jr ofte har været den hurtigste Ferrari-kører. Måske er monegaskeren begyndt at trøstespise? I hvert fald har han nu startet sin egen isproduktion: Isen, med det passende navn LEC, kan i første omgang købes i udvalgte italienske supermarkeder smagsvarianterne Vanillove, Salty Fudge, Swirly Pistachi, Peanut Caramel og Chocolate Crunch.

K-MAG KOM FØRST

Det er sjældent at Kevin Magnussen får mulighed for at køre fra Charles Leclerc på banen, men med hensyn til is giver han monegaskeren baghjul: K-Mag har erhvervet franchiserettighederne til den brasilianske iskæde Oakberry, der de seneste år har været sponsor for Haas-teamet. Kevins første ishus ligger på Gl. Kongevej på Frederiksberg.

SIR LEWIS KOMMER MED "BØFFERNE"

Med deres is kan Leclerc og Magnussen stå for desserterne næste gang F1-kørerne mødes til en hyggelig aften. Og Lewis Hamilton kan komme med hovedret og drikke varer: Den ottedobbelte verdensmester er medejer af burgerkæden Neat (med plantebaserede bøffer). Sir Lewis har nu også kastet sig over alkoholfri spiritus: Han er grundlægger og medejer af firmaet Almave, der fremstiller en tequila-lignende drik på basis af agave-planten.

NU FORSTÅR KINESERNE F1

Fem år uden et grandprix har kun øget interessen for Formel 1 i Kina. Det er tydeligt, at kineserne – blandt andet takket være Guanyu Zhou – er begyndt at ’forstå’ sporten. Det var tidligere helt anderledes: Ingen, der overværede episoden, glemmer hvordan en tilskuer krydsede banen midt under FP2-træningen i 2015 og målrettet løb ned mod Ferrari-pitten. Hvorfor? Han ville bare gerne have en tur i sådan en flot rød bil.

ZHOU-MANIA I SHANGHAI

Apropos Guanyu Zhou: Den 24-årige lynkineser er en superstar i sit hjemland. Hele Shanghai var plastret til med Zhou-plakater, og der var arrangeret en udstilling med hans tidligere hjelme og køredragter. En special Zhou-tribune på Shanghai International Circuit med 7000 pladser blev udsolgt på under fem minutter!

DANI RIC LIGNER... DANI RIC

Guanyu Zhou klarede den enorme interesse flot, men det er ingen hemmelighed, at Formel 1-stjerner ikke bryder sig om at blive genkendt på gaden og i privatlivet. Daniel Ricciardo har altid et svar parat, når han bliver spurgt om han er Formel 1-køreren Daniel Ricciardo: ”Det er sjovt du spørger – der er flere andre, der har sagt at jeg ligner ham rigtig meget.”

MAX PÅ TIME MAGAZINE-LISTE

Time Magazine kårer hvert år de 100 mest indflydelsesrige personer i verden. I år er Max Verstappen med på listen – sammen med blandt andre popstjernerne Dua Lipa og Kylie Minogue, Argentinas præsident Javier Milei og Ikea-chef Jesper Brodin.

SCHUMACHER-URE UNDER HAMMEREN

Auktionshuset Christie´s vil i næste måned sælge seks ure fra Michael Schumachers personlige samling. Flere af urene er gaver fra den tidligere Ferrari-chef (og ur-nørd) Jean Todt. De otte uge ventes tilsammen at indbringe omkring 25 millioner kroner!