+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Operationen fuldført

OPERATIONEN FULDFØRT

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Albert Park

Carlos Sainz Jr tog nærmest direkte fra hospitalet i Jeddah til Formel 1-banen i Melbourne. Han måtte som bekendt trække sig fra Saudi Arabiens Grand Prix på grund af akut blindtarmsbetændelse, men alligevel tog han til Australien. Her leverede han en af moderne Formel 1-historiens mest heroiske præstationer: Han kvalificerede sig som nummer to efter Max Verstappen, og da Red Bull-køreren udgik allerede efter få omgange med bremseproblemer, rykkede Sainz Jr i front.

Trods smerter og manglende træning holdt han førstepladsen i mål, og sammen med sejren i Singapore sidste år er han nu den eneste ikke-Red Bull kører, der har vundet løb i halvanden år (siden George Russells sejr for Mercedes i Brasilien 2022).

Charles Leclerc blev nummer to, men var hele weekenden efter Sainz. Lando Norris og Oscar Piastri blev nummer tre og fire, og understregede dermed at McLaren rykker tættere og tættere på toppen. Det hele blev gjort lidt lettere for McLaren fordi Mercedes havde en decideret off-weekend: Lewis Hamilton udgik med motorproblemer, og George Russell crashede på sidste omgang efter en misforståelse med Fernando Alonso (Aston Martin).

Russells uheld sikrede Kevin Magnussens sæsonens første VM-point. Han kvalificerede sig for anden weekend i træk foran sin teamkammeret Nico Hülkenberg, og lå et par placeringer foran tyskeren, da en virtuel safetycar-periode byttede rundt på Haas-kørerne. Ærgerligt for Magnussen, men glædeligt for Haas-teamet, der med Hulkenberg på niendepladsen scorede i alt tre VM-point i Australiens Grand Prix.

Men det var Carlos Sainz Jr, der var den store helt i Albert Park.

Efter løbet kommenterede den overstadige spanier sin sejr således: ”Alle de andre skulle også overveje at få fjernet blindtarmen. Vægtbesparelsen giver omkring en tiendedel på omgangstiden!”

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA ALBERT PARK

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

WILLIAMS TIL GOODWOOD

Williams-teamet sender hele fire kørere til årets Festival of Speed i Goodwood. Alexander Albon, Sargeant Logan, teamchef James Vowles og F1 Acadmy-kører Lia Block vil på skift køre den Williams FW08, Keke Rosberg vandt VM 1982 med. Den årlige festival med fokus på historisk motorsport i Sydengland afvikles i år 11.-14. juli (weekenden efter det britiske grandprix).

EKSVERDENSMESTER KRITISERER DANI RIC

Australske Alan Jones, der vandt VM 1980 for Williams, ser ikke lyst på landsmanden Daniel Ricciardos Formel 1-fremtid. ”Jeg er ked af at sige det, men han har sine bedste dage bag sig. Det virker ikke som om han kommer videre,” sagde 77-årige Jones op til løbet i Albert Park.

DC: ”I TANKERNE ER LEWIS ALLEREDE HOS FERRARI”

Og når vi nu er ved tidligere kørere, der gør sig kloge på nutidens stjerner: David Coulthard, der vandt 13 grandprixer i sin aktive karriere, har en forklaring på Lewis Hamiltons skuffende sæsonstart: ”I tankerne er han allerede hos Ferrari,” siger DC til engelske Channel 4.

ER GOETHE DEN NÆSTE DANSKER I F1?

is det ikke lykkes med Frederik Vesti – hvem bliver så den næste dansker i Formel 1? Måske Oliver Goethe. Den 19-årige teenager kører godt i dag nok på tysk licens, men hans mor Birgitte er dansk, og i sin tidlige karriere kørte han med Dannebrog på køredragten. Dansk-tyske Oliver Goethe er nu optaget i Red Bull´s junior-team, og han ligger efter weekendens løb i Albert Park på 11.-pladsen i det internationale Formel 3-mesterskab efter at have scoret point i alle fire løb.

TOTO WOLFF SMADRER ANTONELLIS MERCEDES

Det virker som om Mercedes-chef Toto Wolff rykker tættere og tættere på juniorkører Kimi Antonelli. Den 17-årige italiener er i år rykket direkte fra Formel Regional til Formel 2, og er nu kandidat til at afløse Lewis Hamilton i 2025. Wolff tog inden Australiens Grand Prix til Imola-banen, hvor han sammen med Antonelli-familien hyggede sig i en AMG Mercedes GT3. Toto´s tur i Mercedes´en sluttede med en tur i muren...

GASLY SATSER PÅ FODBOLD

Pierre Gasly har på grund af Alpines svage A524-model fået en dårlig start på Formel 1-sæsonen 2024. Måske går det bedre med fodbold-sæsonen? I hvert fald er Alpine-køreren nu blevet medejer af den halvprofessionelle klub FC Versailles, der spiller i den franske tredje division. Sammen med den øvrige ejerkreds satser Gasly på at føre klubben højere op i rækkerne.

OCON SER SIG OM

Mens hans teamUkammerat Pierre Gasly har kastet sig over fodbold, er Esteban Ocon begyndt at se sig om efter alternativer til det kriseramte Alpine-team. ”Min kontrakt udløber efter denne sæson, så det er kun naturligt, at jeg er begyndt at snakke med andre,” siger Ocon. Mercedes-chef Toto Wolff, der mangler en kører til 2025, er stadig involveret i Ocon´s management-team.

FØRSTE NATTELØB I EUROPA?

Spaniens Grand Prix kan blive det første Formel 1 ’natteløb’ i Europa. Den nye gadebane i Madrid, der overtager Spaniens Grand Prix fra 2026, overvejer at afvikle løbet efter mørkets frembrud, og havde for nylig en delegation i Jeddah for at undersøge mulighederne. I år køres grandprixerne i Bahrain, Jeddah, Singapore, Las Vegas og Abu Dhabi som aften- eller natteløb.

BARCELONA KÆMPER VIDERE

Selvom Spaniens Grand Prix rykker til Madrid fra 2026, satser Circuit Barcelona-Catalunya på at beholde sin plads i Formel 1-kalenderen. Banen vil i år blive renoveret for mere end 300 millioner kroner, og chefen for banen er optimistisk. ”Når USA kan have tre løb og Italien to, kan vi også have to grandprixer i Spanien,” siger Josep Luis Santamaria.