+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Max udbytte for Red Bull

MAX UDBYTTE FOR RED BULL

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Sakhir

Der skal mere end teamchefens uheldige WhatsApp-opførsel til at bringe Max Verstappen ud af kurs – I en weekend, hvor Red Bull-boss Christian Horner stjal overskrifterne med en meget omtalt sag om pinlig opførsel overfor en af sine ansatte, dominerede Max Verstappen totalt sæsonpremieren.

Den flyvende hollænder tog en solid pole position og dominerede lørdag aften løbet fra start til slut. Det var en magtdemonstration fra den regerende verdensmester, der sendte en klar besked til resten af feltet: Verstappen kører efter sin fjerde VM-titel i streg – og den ambition skal uro i teamledelsen ikke ændre på.

Sergio Perez levede for en gangs skyld op til feltets bedste bil og kom i mål på den andenplads bag Verstappen, som Red Bull betaler ham for – og som er nødvendig, hvis han vil beholde sit job.

Det virker som om både Ferrari og Mercedes er rykket marginalt tættere på Red Bull, og Carlos Sainz Jr. tog en flot tredjeplads foran Ferrari-teamkammerat Charles Leclerc (der kæmpede med bremseproblemer) og George Russell i Mercedes.

For Haas F1 Team var sæsonstarten en positiv overraskelse. Den nye VF24 placerede sig under kvalifikationen solidt i midterfeltet, men desværre ’hang’ Kevin Magnussen med 0,5 sekund til Nico Hulkenberg).

Men vigtigere: Bilen var ikke så hård ved dækkene som VF23´eren var sidste år, og det giver håb om VM-point – måske allerede i Jeddah på lørdag?

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA SAKHIR

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

HORNER-GATE

‘Horner-Gate’ – det er allerede blevet navnet på den slibrige affære - dominerede paddock-snakken på Bahrain International Circuit. Bortset fra Red Bull-teamchef Christian Horner og en indtil nu anonym, kvindelig ansat i teamet er der ingen, der kender hele sandheden. Men man vist roligt konkludere, at WhatsApp kan bruges i mange sammenhænge. Og at Max Verstappen midt i balladen formåede at holde hovedet iskoldt.

FIA: ”HELLERE FLERE TEAMS END FLERE LØB”

En anden ballade-sag, der handlede om det amerikanske Andretti Global-team, var stod også højt på paddock-agendaen. Selvom FIA principielt har godkendt at Andretti (med Cadillac som motorleverandør) kan komme med i Formel 1-VM fra 2026, har Formel 1-organisationen nedlagt forbud. FIA-præsident Mohammed ben Sulayem udtalte i den forbindelse, at han i fremtiden hellere ser flere teams and flere løb. Det lyder nærmest som en krigserklæring mod Formel 1-organisationen, der de seneste år har svulmet VM-kalenderen op til 24 løb.

F1-CHEF: ”KOM BARE MED FLERE LØB”

I Bahrain var de allerfleste enige om, at 24 løb er for mange (Max Verstappen: ”Det er alt for mange!”) En enkelt stak dog ud: Den tidligere Racing Point- og Alpine-teamchef Otmar Szafnauer. ”Jeg tror på, at der kan gennemføres 26 eller måske endda 28 løb,” sagde Szafnauer. En udtalelse på en billig baggrund: Den 59-årige amerikaner kommer i øjeblikket i paddocken til en lille håndfuld løb om året.

VESTI PÅ PLADS I MERCEDES-PITTEN

Frederik Vesti tilbragte sin første weekend som reservekører i Mercedes-pitten. Det tyske team holdt ham i gang med en lang række PR- og presse-aktiviteter. Med henblik på 2025, hvor teamet mangler en kører til Lewis Hamiltons nuværende sæde, udtalte Mercedes-boss Toto Wolff: ”Efter tre-fire løb vil vi beslutte, om vi skal satse på en rookie eller en erfaren kører.”

ANTONELLI UDBREMSER VESTI?

Den rookie Wolff taler om som potentiel afløser for Hamilton, kunne i teorien være Frederik Vesti, der efter en flot Formel 2-sæson i 2023 fortjener en chance i Formel 1. I paddocken taler man dog mere om en anden Mercedes-junior: 17-årige Kimi Antonelli, der i år debuterer i Formel 2 (efter at have sprunget Formel 3 over). Den italienske teenager havde dog en undervældende Formel 2-debut i Bahrain, hvor hans team, Prema Motorsport, havde store problemer.

DRONE UDFORDRER VERSTAPPEN

Der er ikke ret mange, der kan følge med Max Verstappen. Men det hollandske firma Dutch Drone Gods kan: De har skabt en highspeed-drone, der for nylig fulgte Verstappen rundt på en hurtig omgang på Silverstone. Dronen åbner ifølge Red Bull helt nye muligheder inden for TV-transmission.

DJ KONCERTER

Bahrain gik all-in med DJ-koncerter. Fredag aften indtog tyske Zedd den stor scene bag hovedtribunen, og lørdag efter løbet var det amerikanske Diplo, der også er medlem af legendariske Major Lazer, der optrådte. Vi er nogen, der stadig mindes Jimmy Cliff-koncerten ved Bahrains Grand Prix 2016 i med glæde…

RACE NIGHT SURPRISE

Vi havde egentlig ikke planlagt en Race Night i Bahrain, men turleder Ole Lilholt havde andre planer: Torsdag aften arrangerede han en hyggelig, improviseret Race Night på Grand Prix Tours-hotellet i Manama. Her blev alle klædt godt på til VM-premieren!