+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Max d. 19.

MAX D. 19.

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Yas Marina

Selvfølgelig skulle Max Verstappen også vinde Formel 1-finalen i Abu Dhabi. Den flyvende hollænder har totalt domineret sæsonen, og med sin 19. sejr ud af 23 mulige satte han på Yas Marina-banen en fed streg under hvem der er verdens bedste racerkører anno 2023.

På første omgang blev han presset af Charles Leclerc, der med endnu en stærkt løb understregede, at Ferrari er i fremgang, og lige nu ser ud til at blive Red Bull´s første-udfordrer i 2024. Leclercs andenplads var lige præcis ikke nok til at Ferrari kunne snuppe andenpladsen fra Mercedes i konstruktør-VM, men med sølle tre point (409 mod 406) mellem de to storhold er det tydeligt, hvor spændende Formel 1-VM 2023 havde været – uden Max Verstappen.

For Kevin Magnussen og Haas F1 Team blev Abu Dhabis Grand Prix endnu en skuffelse. Efter at par gode weekender var danskeren igen (for) langt efter teamkammerat Nico Hülkenberg, og efter løbet sagde Kevin, at der bedste ved aftenen på Yas Island var, at det var årets sidste løb og at sæsonen nu var slut.

Videre til 2024 – det kan kun blive bedre for K-Mag!

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA YAS MARINA

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

SHUMACHER-DOKUMENTAR TIL JUL

Den tyske Tv-station ARD er klar med en dokumentar-serie om Michael Schumacher. Første afsnit af ’Being Michael Schumacher’ har premiere på flow-TV 28. januar klokken 23.25 men alle fem afsnit kan allerede ses i ARD´s såkaldte Mediathek fra 14. januar. 29. december er det 10 år siden den syvdobbelte verdensmester pådrog sig alvorlige hjerneskader ved at skiuheld.

SCHUMACHER, HAAS OG OL

Ralf Schumacher, TV-ekspert, lillebror til Michael og onkel til den tidligere Haas-kører Mick, er ikke imponeret over Kevin Magnussens team. ”Spørgsmålet er, hvad man vil i Formel 1,” siger han – og antyder at Haas F1 Team kører Formel 1 efter det olympiske princip (”det er vigtigere at være med end at vinde”).

JURIDISK EFTERSPIL I LAS VEGAS

Et lokalt advokatfirma vil på vegne af de tilskuere, der ikke fik ret meget for pengene under fredags-træningen i Las Vegas, sagsøge de lokale arrangører. Tilskuerne fik i første omgang er voucher på 200 US Dollars (cirka 1500,- kr.) til løbets merchandise-butik. Advokatfirmaet mener, at tilskuerne skal have udover billetprisen, havde refunderet omkostninger til rejse og hotel.

GÜNTHER FÅR SIN EGEN TV-SERIE

Den amerikanske Tv-station CBS har planer om en comedy-serie men ingen ringere end rock star og Haas-chef Günther Steiner. Andre CBS-serier, der utvivlsomt bliver overskygget når f… Günther ruller sig ud: The Big Bang Theory, Everybody Loves Raymond og M*A*S*H.

SHE DID IMPRESS US MUCH – SHANIA TWAIN

Abu Dhabi har altid et af sæsonens bedste koncert-line ups. I år bestod det af Ava Max, Tiesto (der efterhånden er Formel 1´s ’husorkester’), Chris Brown, Shania Twain og Foo Fighters.

ANDRETTIS VM—VINDER BLEV IKKE SOLGT

Auktionshuset Bonhams solgte lørdag aften – på startgridden! – en række spændende biler. Den mest spændende var den Lotus 79 Mario Andretti vandt VM 1978, men da budene ikke levede op til forventningerne, blev den ikke solgt. Til gengæld fik en af Kimi Raikkonens McLaren-raceren fra 2006 hammerslag på cirka 19 millioner kroner.

RACENIGHT

På grund af koncerterne på Yas Marina-banen blev Grand Prix Tours´ Race Night afholdt allerede fredag på hotel Wyndham Dubai Marina. En hyggelig aften med racer- og røverhistorier - en stærk afslutning på vores hidtil største RaceNight-sæson!