+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Succes i Sin City

SUCCES I SIN CITY

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Sin City

Las Vegas første grandprix blev en forrygende succes. Efter en skidt start torsdag, hvor træningen på grund af et løsrevet kloakdæksel måtte afbrydes efter bare otte minutter, kørte resten af weekenden efter programmet. Gadebanen omkring The Strip viste sig langt mere egnet til race end forventet, og søndag nat gav den os et af sæsonens mest underholdende løb.

Charles Leclerc startede for tredje gang i de seneste fire løb fra pole position, og Max Verstappen måtte gribe dybt i kassen med beskidte tricks for at sikre sig føringen i første sving. Han pressede Leclerc så langt ud, at han fik en fem sekunders straf, som han afsonede ved sit første pit-stop.

Derefter kæmpede han sig tilbage i front, men det er tydeligt at hollænderen (og Red Bull) kommer under gradvist større pres.

Sergio Perez havde endnu en dårlig kvalifikation, men kørte sig godt op gennem feltet, og mod slutningen så det ud til at Las Vegas Grand Prix ville slutte med en Red Bull 1-2 sejr. Så snuppede Leclerc med en overraskelsesangreb andenpladsen, og det var anden gang i top løb, Perez mistede en topplacering på de sidste omgange.

Kevin Magnussen kom for kun tredje gang i år i Q3 under kvalifikationen, men den flotte ottendeplads på gridden gik tabt efterhånden som Haas-raceren ’åd’ sine dæk. Danskeren kørte i den nye, upgradede version, der blev introduceret i Austin mens hans teamkammerat Nico Hulkenberg forsøgte sig med den oprindelige model fra sæsonstarten.

Magnussen var hele weekenden hurtigere end Hulkenberg, og det er tydeligt, at han føler sig mere hjemme i den nye upgrade – faktisk har han lige siden den blev introduceret været en smule hurtigere end tyskeren. Altså lovende takter – som vi passende kan diskutere ved Race Night allerede på fredag i Dubai.

Vi ses!

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA LAS VEGAS

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

DYRE SENGE I SIN CITY

Hotel-priserne i grandprix-weekenden i Las Vegas har været på en fantastisk rutsjetur. De eksplodere, da løbet blev annonceret i 2022, hvor selv de mest ydmyge herberg ville have flere tusinde kroner pr nat. I ugerne op til løbet faldt priserne flere steder ganske dramatisk, men de store hoteller langs The Strip var stadig friske med priser omkring 20.000,- pr nat.

PARTY TIME!

Grand Prix-weekenden startede allerede onsdag aften med et kæmpe velkomst-party på gridden, hvor blandt andre Kylie Minoque (billedet), John Legend og Cirque du Soleil optrådte sammen med alle 20 kørere. I løbet af weekenden var Tiesto, Mark Ronson og Major Lazer på scenen i Las Vegas fantastiske, nyåbnede koncerthal Sphere.

YUKI OG DE JAPANSKE KRIGERE

Lille Yuki Tsunoda er berømt og berygtet for sit temperament - der kan komme rigtig mange grimme ord ud af japanerens mund rigtig hurtigt. I Las Vegas var Yuki ikke den eneste japanske kriger i Alpha Tauri-pitten: Teamet havde indgået en partner-aftale med sci-fi universet Gundam.

JOURNALIST ARRESTERET

Bare rolig - det var ikke mig. Og det var heller ikke i år. Men da Formel 1 var i Las Vegas for første gang i 1981, hvor banen var anlagt på Hotel Cesars Palace parkeringplads, blev min kollega Mike Doodson lagt i håndjern af et par lokale sheriffer. Mike stod ifølge de lokale udgaver af Kling og Klang (Pippi Langstrøme-kendere vil vide hvem jeg taler om!) et sted, han ikke måtte stå. Mike er i øvrig still-going-strong, og blev så vidt jeg ved ikke sat bag tremmer i denne weekend.

RED BUL MED TO ROOKIER I ABU DHABI

Allerede i den kommende weekend køres årets sidste Formel 1-løb i Abu Dhabi. Her vil Mercedes for anden gang indsætte Frederik Vesti i FP1-træningen; denne gang i Lewis Hamiltons bil. Red Bull holder både Max Verstappen og Sergio Perez i pitten til FP1, hvor teamets to biler køres af de to Young Drivers Isack Hadjar og Jake Dennis. ”FP1 i Abu Dhabi afvikles i dagslys og data herfra er ikke særligt relevante for resten af weekenden, hvor vi hovedsageligt kører efter mørkets frembrud,” forklarer Red Bull-boss Christian Horner. Hadjar kørte FP1-træningen i Mexico for Alpha Tauri (billedet) og Dennis er regerende mester i Formel E.

RED BULL SHOW RUN I CHILE

Man kan kun have respekt for Red Bull´s PR-afdeling: I år har de indtil nu afviklet ni show-runs overalt i verden: Dublin, Mumbai, Lissabon, Madrid, København, Thessaloniki, Chicago, Nashville og i weekenden mellem Brasiliens og Las Vegas´ Grand Prix var det Santiago i Chile (billedet), der fik besøg af show-teamet.

SEKS SPRINT-LØB I 2024

Sprint-formatet, med et løb på 100 km lørdag som optakt til søndagens grandprix (310 km), fortsætter i 2024. Programmet ændres dog: Planerne er endnu ikke vedtaget, men der arbejdes hen imod at sprintet afvikles lørdag formiddag - altså inden kvalifikationen til grandprixet. Det er endnu ikke besluttet, hvor de seks sprint-løb skal afholdes, men Kina tildeles sandsynligvis et af dem.

MAX TABER (ØRKEN-RACE)

Op til løbet i Las Vegas var Red Bull- og Alpha Tauri-kørerne en tur ude i Nevadas ørken for at køre race i to-sædede hovercrafts. Og løbet endte med en sensation: Max Verstappen vandt ikke! Efter tre tætte heats blev Yuki Tsunoda og Daniel Ricardo kåret til vindere.