+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Rivalerne nærmer sig Verstappen

RIVALERNE NÆRMER SIG VERSTAPPEN

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Sao Paulo

Formel 1´s tre-ugers turne i Nord-, Mellem- og Sydamerika sluttede med endnu en sejr til Max Verstappen (Red Bull-Honda). Som i USA og Mexico var hollænderen også i særklasse i Brasilien, hvor han fra pole position førte fra start til mål. Han vandt også lørdagens sprint, men her startede han fra anden position med Lando Norris (McLaren-Mercedes) i pole position.

Norris sluttede på andenplads i grandprixet, og McLaren-Mercedes har udviklet sig til den største trussel mod Verstappen-dominansen. På papiret er Verstappen lige så overlegen som i foråret, men den amerikansk tour understregede, at konkurrenterne er kommet tættere på.

Charles Leclerc skulle have startet grandprixet i første række ved siden af Verstappen, men et hydraulisk problem sendte ham af banen allerede på opvarmnings-omgangen. Det var en pinlig og meget spektakulær fejl fra Ferrari-lejren, men det ændrer ikke ved at Leclerc i de tre seneste løb har taget to pole positions og en andenplads i kvalifikationen.

Som antydet: Verstappen og Red Bull kommer gradvist under mere og mere pres.

Hos Haas F1 Team fortsætter arbejdet med den nye upgrade, men som i Mexico City i sidste uge blev data-indsamlingen hæmmet. For anden weekend i træk fik Kevin Magnussen uden skyld smadret sin bil; denne gang allerede i første sving, da han blev det uskyldige offer for en kædereaktion startet af teamkammerat Nico Hülkenberg, der kom skidt afsted, da de røde lamper slukkede.

Det var en bitter afslutning på en weekend, der trods alt havde visse lyspunkter. Den nye version af Haas VF23 ser ud til at passe K-Mag bedre end forgængeren, og han var kun marginalt langsommere end Hulken i grandprix-kvalifikationen, og han slog tyskeren i både sprint-kvalifikation og -løbet. Den nye bil virker heller ikke til at være helt så hård ved dækkene som den oprindelige version, så alt i alt er der håb om en fornuftig sæson-afslutning i Abu Dhabi. Her kommer Frederik Vesti også på banen i fredagens FP1-træning – og samme aften er der Race Night i Dubai.

Vi ses i Emiraterne! 

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA INTERLAGOS

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

DRUGOVICH – DEN FØRSTE F2-MESTER UDEN F1-SÆDE?

Felipe Drugovich, der vandt Formel 2-mesterskabet 2022, annoncerede i Brasilien, at han fortsætter som Aston Martin-reserve i 2024. Han har kun udsigt til at køre løb, hvis enten Fernando Alonso eller Lance Stroll må melde afbud. Drugovich ser dermed ud til at blive den første Formel 2-mester i nyere tid, der ikke fik chancen i Formel 1.

DERFOR CRASHEDE K-MAG

I dagene mellem Mexicos og Brasiliens grandprixer fandt Haas-teknikerne årsagen til Kevin Magnussens voldsomme crash på Autodromo Hermanos Rodriguez. TV-optagelser afslørede tydeligt, at venstre baghjulsophæng knækkede og sendte danskeren ind i muren. Men hvorfor kollapsede ophænget? Fordi det var blevet overophedet af varme fra bremserne.

PIQUET SNR IKKE PÅ HJEMMEBANE

En perlerække af Brasiliens i alt 32 Formel 1-kørere var på plads i paddocken. Den tredobbelte verdensmester Nelson Piquet Snr (og Max Verstappen-svigerfar) er dog stadig ’persona-non-grata’ efter sine småracistiske udgydelser om Lewis Hamilton. Piquet Snr blev i første omgang ved en lokal domstol idømt en bøde på cirka en halv million kroner for sine udtalelser. En appel-domstol besluttede for nylig, at han skulle frikendes, men nu har brasilianske menneskerettighedsorganisationer anket sagen endnu en gang.

MERCEDES´ SVAGHED: TOPFART

I mange år levede Mercedes og deres kunde-teams højt på deres bomstærke motor, der sikrede overlegen topfart på langsiderne. Men nu har Ferrari og Honda overhalet den tyske V6´er: Lewis Hamilton efterlyser mere topfart, og på den lange langside på Autodromo Hermanos Rodriguez i Mexico City var danske Frederik Vesti i George Russells Mercedes langsomt af alle.

HOLLYWOOS-FILM I PITT

Strejken i den amerikanske filmindustri betyder, at arbejdet med den stort anlagte Apex GP-film med Brad Pitt er sat på stand-by. De planlagte optagelser ved de kommende løb i Las Vegas og Abu Dhabi vil nu først blive gennemført ved de to grandprixer i 2024. Det er dog stadig planen, at filmen skal have premiere i 2025.

KIM BODNIA I FORMEL 1

Der er i øvrigt en dansk skuespiller med i en af filmens ledende biroller: 58-årige Kim Bodnia, der blandt andet er kendt for TV-serien ’Broen’ og filmene ’Pusher’ og ’I Kina spiser de hunde’, spiller teamchef for Apex GP; det team Brad Pitt kører for.

DANNER: ”STROLL BURDE TRÆKKE SIG”

Christian Danner, tidligere Formel 1-kører og nuværende TV-ekspert, er ikke i tvivl: Lance Stroll burde stoppe som Formel 1-kører. ”Han virker ikke som om, han kan lide sit job. Det er et kæmpe privilegium at køre Formel 1, men Stroll udviser ingen entusiasme – overhovedet,” siger Danner. Stroll har i år blot scoret cirka en tredjedel af de point, hans teamkammerat, Fernando Alonso (feltets ældste kører!) har hentet for Aston Martin-teamet.

HAAS-IS TIL ALLE

Den lokale is-producent Oakberry, der er en af Haas-teamets mindre sponsorer, havde opstillet en bod i paddocken med gratis smagsprøver. I en varm weekend skabte det masser af goodwill omkring både Oakberry og Haas-teamet!