+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Ny sejr til Max; Stort crash for K-Mag

NY SEJR TIL MAX; STORT CRASH FOR K-MAG

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Mexico City

Mexicos Grand Prix startede dramatisk, da Sergio Perez i et øjebliks storhedsvanvid forsøgte at vinde sit hjemmebaneløb allerede i første sving. Han skar ind foran Charles Leclerc´s Ferrari i en manøvre, der var dømt til at gå galt, og mexicaneren blev straffet med en spektakulær flyvetur.

Og en bil, der var så beskadiget, at den ikke kunne fortsætte. Det var en bitter måde at slutte sit måske sidste hjemmebane-løb i en vinderbil, for det bliver sværere og sværere at se Perez fortsætte hos Red Bull. Specielt efter Daniel Ricardo med en stærk weekend for Alpha Tauri beviste, at Red Bull nu har et seriøst ’in-house’ alternativ.

Ferrari startede fra første startrække og understregede at Red Bull og Max Verstappen er ved at komme under pres. I løbet var der dog ingen, der kunne følge med den flyvende hollænder, der for anden weekend i træk kom i mål foran Lewis Hamilton. Leclerc tog tredjepladsen foran sin teamkammerat Sainz, mens Lando Norris scorede en imponerende femteplads fra næstsidste startrække.

Frederik Vesti kørte FP1-træningen i George Russels Mercedes, og løste ifølge teamchef Toto Wolff sin bundne opgave godt. Der blev ikke fokuseret på omgangstider, og danskeren var da også langsomst blandt de ’young drivers’, der fik sat en omgangstid.

Hos Haas fortsatte arbejdet med den nye upgrade, der blev introduceret i Austin, og det virker som om tingene går i den rigtige retning. I hvert fald indtil Kevin Magnussen crashede voldsomt på 32. omgang.

Årsagen til Kevins crash var tydelig: Venstre baghjul kollapsede, og så var han kun passager på den korte tur mod barrieren. Men hvad fik ophænget til at bryde sammen? Da jeg forlod banen, var det teamets teori, at sammenbruddet var varme-relateret, men det kan også have spillet en rolle, at kørerne ’bruger’ curberne ganske voldsomt på autodromoen i Mexico City.

I hvert fald lignede Kevins bil en totalskade, og det bliver spændende at se om det er reservedele nok til at køre med en fuld upgrade i Brasilien allerede i den kommende weekend.

Ny sejr til Max - Peter Nygaard rapporterer fra Mexico city

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA MEXICO CITY

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

Checo på hjemmebane

Mexicos Grand Prix er altid en kæmpe fiesta for hjemmebanehelten Sergio ’Checo’ Perez. Hans fans er endnu mere passionerede end Max Verstappens ’orange hær’ og i år var de i topform med sang, jubel og ’bølger’ på de enorme tribuner.

RED BULL MED LIVVAGTER

De mexicanske fans kan til tider være over-entusiastiske, og Red Bull havde hele weekenden udstyret både Checo og Max Verstappen med livvagter, der beskyttede kørerne. I det hele taget var sikkerheden i top i Mexico City, og Kevin Magnussen blev hver dag transporteret mellem bane og hotel i en skudsikker bil.

KARLA DESIGNEDE CHECO´S HJELM

Checo Perez havde op til sit hjemmebane-race udskrevet en konkurrence, hvor hans fans kunne designe den hjelm, han bruge i løbet. 22-årige Karla Lozano vandt med et design, der indeholdt en lang række symboler på Mexicos historie og kultur.

CHECO AFDRIBLER MAX

Det er længe siden Sergio Perez har slået sin Red Bull-teamkammerat Max Verstappen i direkte kamp. Men det skete i Mexico City! I en show-fodboldkamp i dagene op til løbet afdriblede Checo elegant Max, der endda styrtede i forsøget på at stoppe hjemmebane-helten.

HULKEN HAR JUBILÆUM

Nico Hülkenberg rundede et skarpt hjørne i Mexico City – tyskeren kørte sit grandprix nummer 200. Nu har den 36-årige Hulk kørt flere løb end for eksempel verdensmestrene Alain Prost (199), Nigel Mansell (187), Niki Lauda (171), Ayrton Senna (161). Hans bedste resultat er stadig en fjerdeplads.

HULKENBERG TIL SAUBER OG AUDI

Der blev snakket meget om Audi i paddocken på Autodromo Hermanos Rodriguez. Rygterne fløj lavt – der var dem, der hævdede at den tyske fabrik overvejede at opgive Formel 1-projektet. Andre var sikre på hvem, der står øverst på teamets ønskeseddel for 2025 (hvor teamet vil hedde Sauber) og den officielle Audi-debut i 2026: Såmænd Kevin Magnussens nuværende Haas-makker Nico Hülkenberg.

KATTEN AF TØNDEN PÅ MEXICANSK

Der var liv og glade dage i paddocken, hvor der blev afholdt noget, jeg kun kan formode, var en mexicansk udgave af ’katten af tønden’. Kørere og journalister kæmpede om at slå en farverig ’tønde’ ned – og når det skete, væltede det ud med slik.

MINI-SCHUMI: FRA TIVOLI TIL MEXICO CITY

Mick Schumacher blev for nylig set i Tivoli i København med hans danske kæreste Laila Hasanovic. Hun var også med i Mexico City, hvor dansk derfor kunne blive et af hovedsprogene i Mercedes-pitten: Her tilbragte Frederik Vesti (billedet) resten af weekenden efter sin FP1-indsats fredag.

SCHUMACHER OG DE NORDISKE PIGER

Laila Hasanovic har afløst norske Justine Huysman (datter af den tidligere racerkører og nuværende manager Harald) som Mick Schumachers hjertenskær. 22-årige Laila er model og har 243.000 følgere på Instagram. Mick Schumacher har netop gennemført en test for Alpines Hypercar-team og forhandler om en kontrakt for WEC-sæsonen 2024.