+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Så måtte max slås for det

SÅ MÅTTE MAX SLÅS FOR DET

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Austin

Der har været optræk til det i et par måneder, men på Circuit of the Americas (COTA) kom beviset: Max Verstappen er kommet under pres. Jo – den flyvende hollænder vandt både sprintet og grandprixet i Texas, men han måtte arbejde for det. En fejl på den afgørende kvalifikations-omgang betød, at han måtte starte grandprixet fra sjette position, men dem slags plejer ikke at være et problem. Det var det på COTA, hvor Verstappen måtte kæmpe hårdere end længe inden han kunne bringe sig i front og vinde sit 15. grandprix i 2023 (og 50. i alt).

Lewis Hamilton blev nummer to for Mercedes, og med en lille smule mere held og en bedre strategi, kunne han have vundet. Lando Norris (McLaren) på tredjepladsen førte første halvdel af løbet og Charles Leclerc (Ferrari – nummer seks i grandprixet) startede fra pole position.

Efter løbet blev både Hamilton og Leclerc dog diskvalificeret af de amerikanske stewards, da bilerne ikke passerede det efterfølgende syn. Gulv og undervogn levede ikke op til reglerne.

Det betyder at Lando Norris er rykket op på 2. pladsen og Carlos Sainz indtager 3. pladsen.

Det er alt sammen en understregning af, at Verstappen/Red Bull ikke længere er så overlegne som hen over sommeren. Og det lover godt for 2024: Her kan Red Bull på skift – eller samtidig? – blive udfordret af Mercedes, Ferrari og McLaren.
Haas F1 Team introducerede i Texas den længe ventede upgrade til VF23-modellen. På grund af weekendens sprint-format var der kun en times træning, og det var for lidt til at finjusterede det nye koncept. Teamet valgte at ændre set-uppet på begge biler inden starten, og Kevin Magnussen og Nico Hülkenberg startede fra pitten. I løbet blev K-Mag nummer 16; tre placeringer bag sin teamkammerat. Kevin Magnussen kan dog, efter diskvalificeringen af Lewis Hamilton og Charles Leclerc, glæde sig over en 14. plads.

Det var ikke den drømmedebut til upgrade-versionen, der var drømt om, men det var heller ikke den fiasko ’eksperter’ (langt fra COTA!) snakkede om. Der ER potentiale i den nye version af VF23, men den er først og fremmest skabt med henblik på 2024. Forvent derfor heller ikke mirakler i Mexico Citys tynde luft i den kommende weekend – men måske til sæsonfinalen i Abu Dhabi

Og dér ses vi jo til Race Night!

SÅ MÅTTE MAX SLÅS FOR DET

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA AUSTIN

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

NYE STEINER T-SHIRTS

Den største stjerne i Haas F1 Team? Sorry K-Mag og The Hulk – det er altså teamchef Guenther Steiner. Haas´ merchandise-afdeling markerede f… Guenthers f… stjernestatus ved i weekenden at præsentere en nye serie Steiner t-shirts.

DANI RIC ER TILBAGE

Daniel Ricciardo gjorde i Austin comeback for Alpha Tauri efter sin crash under træningen til Hollands Grand Prix. På vej til Austin afviklede han et Show Run for Red Bull i Nashville. Dani Ric´s Nashville-show kom samtidig med rygter om, at han er førstevalget til at afløse Sergio Perez, hvis mexicaneren ikke kommer op i gear.

BRAWN - NU SOM DISNEY FILM

Disney+ har om kort tid premiere på en ny dokumentar-serie om Brawn Grand Prix-teamet. Serien, der har Hollywood-stjernen Keanu Reeves som vært, er på fire afsnit og går bag kulisserne på 2009-sæsonen. Her vandt Brawn Grand Prix VM i teamets første og eneste Formel 1-sæson.

MANSELL SÆLGER UD

1993-verdensmesteren Nigel Mansell har solgt ud. I samarbejde med auktionsfirmaet RM Sotheby´s satte han for nylig over 300 effekter fra sin karriere til salg – alt fra hans personlige attachekuffert til køredragter, hjelme og pokaler kom under hammeren. I alt indbragte auktionen over ’The Nigel Mansell Legacy Collection’ næsten 20 millioner kroner.

HILL-FAMILIEN SÆLGER (OGSÅ) UD

Den seneste tids succes med auktioner over personlige effekter fra Michael Schumacher og Nigel Mansell har nu også fået familien til 1962- og 68-verdensmesteren Graham Hill på banen. Om kort tid kommer en række effekter – inklusiv en køredragt, en hjelm og et komplet spisestel (!) under hammeren hos RM Sotheby´s. Graham Hill omkom i et flystyrt i 1975. Hans søn Damon vandt VM 1996 for Williams.

THE KILLERS INDTOG COTA

Circuit of the Americas havde et imponerende line-up til deres grandprix-koncerter. Fredag indtog Las Vegas-bandet The Killers den store Super Stage og dagen efter var det Queen med Adam Lambert, der underholdt tilskuerne. Grandprix-weekenden på COTA sluttede søndag aften med super-DJ og Formel 1-fan Tiesto.

ENDELIG: MESTERSKAB TIL MERCEDES

I en tid, hvor der er langt mellem mesterskaberne hos Mercedes, er det endelig noget at glæde sig over: Teamets 17-årige juniorkører Kimi Antonelli har netop sikret sig Formel Regional-titlen. Antonelli er så hot, at Mercedes i samarbejde med Prema-teamet vil rykke ham direkte op i Formel 2, hvor han skal afløse en anden Mercedes-junior, danske Frederik Vesti.

PIQUET VINDER I RETTEN

Den tredobbelte verdensmester Nelson blev sidste år idømt en bøde på en million US Dollars (cirka syv millioner kroner) for at racistiske udtalelser om Lewis Hamilton. Piquet, der er svigerfar til Max Verstappen, appellerede dommen, og fik medhold: Dommeren i den brasilianske ’landsret’ mente at Piquets bemærkninger kun kunne kategoriseres som ’drilleri’.

RACE NIGHT PÅ DRURY INN AND SUITES

Fredag aften hold vi Race Night i Grand Prix Tours´ lokale hovedkvarter på Drury Inn and Suites. Det er et virkelig hyggeligt hotel med daglige Happy Hours og frie drinks og snacks. Race Night var som altid en god mulighed for at udveksle racer- og røverhistorier – jeg glæder mig allerede til lørdag aften på Wyndham Dubai Marina!