+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Max Verdensmester

MAX VERDENSMESTER

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Lusail

Max Verstappen er verdensmester 2023. Med sit tredje verdensmesterskab i streg er han nu på niveau med Formel 1-legender som Jack Brabham, Jackie Stewart, Niki Lauda, Ayrton Senna og hans svigerfar Nelson Piquet.

2023-titlen blev kørt hjem med en taktisk andenplads allerede i sprint-løbet i Qatar. Med titlen i hus kunne han køre helt frit i søndagens grandprix, og resultatet blev endnu en overlegen opvisning og hans 14. grandprix-sejr i 2023.

Der er ikke så meget at sige til det: Max Verstappen er i øjeblikket den bedste kører i Formel 1, Red Bull har den bedste bil og Honda en af de bedste motorer. Vi kan bare læne os tilbage og nyde en æra, der vil gå over i Formel 1-historien.

McLaren fortsatte i Qatar deres imponerende comeback og unge Oscar Piastri vandt sprint-løbet og blev nummer to foran teamkammerat Lando Norris i grandprixet. Lige nu er McLaren første-udfordrer til Red Bull, og det er imponerende af et ’kunde-team’.

Mercedes, der har McLaren på kundelisten, ødelagde det hele for sig selv allerede i første sving, da Lewis Hamilton ramlede ind i teamkammerat George Russell. Teamets PR-afdeling insisterer på at forholdet mellem de to Mercedes-stjerner stadig er godt, men det var anden weekend i træk de kom i clinch.

For Kevin Magnussen og Haas F1 Team blev Qatars Grand Prix og Lusail-banen præcis lige så svært som frygtet. Hverken danskeren eller hans teamkammerat Nico Hülkenberg fik noget fornuftigt ud af weekenden, men i næste uge i Austin kommer den længe ventede upgrade af VF23-modellen.

Et oplagt emne til en god racer-snak ved Race Night!

Max verdensmester - Nyheder fra Qatar

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA LUSAIL, QATAR

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

FINE FORHOLD I LUSAIL

Da Lusail debuterede i Formel 1-kalenderen i 2021, var det tydeligt, at banen var bygget til MotoGP. Faciliteterne var OK, men ikke oppe på den standard, vi er blevet forvænt med i Bahrain, Saudi Arabien og Abu Dhabi. Det er der blevet lavet om på: En omfattende ombygning af banen har nu bragt Lusail på omgangshøjde med kollegaerne i Mellemøsten.

HULKEN HAR VUNDET I LUSAIL

Mens Kevin Magnussen aldrig havde kørt i Lusail tidligere, havde hans Haas-teamkammerat Nico Hülkenberg prøvet banen udenfor Doha før. Men det var næsten 15 år siden: I 2009 var tyskeren med i det asiatiske GP2-mesterskab, der havde en afdeling på Lusail-banen. Og Hulken satte både pole position og vandt løbet!

ENDNU EN PININFARINA-POKAL

Design-studiet Pininfarina, der blandt andet er kendt for samarbejdet med en række bilfabrikker, havde som fortalt i sidste uge fremstillet pokalerne til Japans Grand Prix – med en såkaldt ’Kiss Me’-teknologi, der fik pokalerne til at lyse op i ejermandens nationale farver, når han kyssede dem. Det var også Pininfarina, der stod bag pokalerne i Lusail, men i et land, hvor der ikke sprøjtes med champagne på sejrsskamlen, var der heller ikke brug for ’Kiss Me’-fjant.

DEN FØRSTE VERDENSMESTER

Pininfarina-koncernen blev i øvrigt grundlagt af italienske Batista Farina i 1930. Batista var den mindste af 11 søskende, og fik derfor tilnavnet Pinin (’den yngste/mindste´). Han ændrede i 1961 officielt sit navn til Pininfarina og var i øvrigt onkel til den første verdensmester i Formel 1-historien, Giuseppe Farina (billedet), der vandt 1950-titlen i en Alfa Romeo.

ALBON – NU MED SKO

Alexander Albon er gået ind i skobranchen. Han står bag en serie sneakers med det officielle navn Alex Albon Atlethics. Skoene blev første gang præsenteret ved Singapores Grand Prix, og har åbenbart været en succes: Serien er allerede udsolgt i alle størrelser.

GROSJEAN I RETTEN

Romain Grosjean, der efter fire år som Kevin Magnussens teamkammerat hos Haas F1 Team skiftede til IndyCar-serien, skal i retten. Han har anlagt sag om ’uberettiget fyring’ mod Andretti-teamet, som han har kørt for i 2022-23. Grosjean forsøger nu at finde at nyt sæde i IndyCar, hvor Andretti-teamet i 2024 stiller op med Marcus Ericsson, Colton Herta og Kyle Kirkwood. Grosjean var i øvrigt i Lusail som TV-kommentator.

ANDRETTI I FORMEL 1

Andretti-teamet har fået Formel 1-ambitioner, og i første omgang har FIA godkendt det amerikanske hold. Men der er ingen garanti for at Andretti, der arbejder sammen med Cadillac, kommer med i Formel 1-feltet: FIA´s godkendelse er betinget af at teamchef Michael Anretti (billedet) får en aftale med Formel 1-organisationen. Her er de eksisterende teams ikke synderligt interesserede i at dele sportens indtægter med et nyt team.

MAX – DEN FØRSTE LØRDAGS-VERDENSMESTER I 40 ÅR

Max Verstappen kunne allerede efter sprint-løbet kåres som 2023-verdensmester. Det var første gang i 40 år Formel 1-VM blev afgjort på en lørdag: Tilbage i 1983 sikrede Verstappens svigerfar Nelson Piquet (billedet) sig VM-titlen i Sydafrikas Grand Prix, der traditionelt blev kørt om lørdagen.