+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

En weekend til huske-bogen

EN WEEKEND TIL HUSKE-BOGEN

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Marina Bay

Singapores Grand Prix blev en spændende oplevelse med masser af godt race, en sejr til Ferrari og point til Kevin Magnussen. What´s not to like?

Red Bull havde en af de off-weekends, vi har ventet på længe. Efter 14 2023-sejre i træk var der ikke ret meget der fungerede i Red Bull-lejren i Singapore, og hverken Max Verstappen eller Sergio Perez kom med i Q3.

Med Red Bull i krise trådte Ferrari i karakter. Carlos Sainz Jr tog sin anden pole position i træk, og selvom han var under massivt pres det meste af aftenen, kunne han også køre sejren hjem i løbet. Spanieren er gået et gear op efter sommerferien, og Sainz´ tempo har efterladt Charles Leclerc både forvirret og frustreret: Monegaskeren er bare ikke vant til kun at være næsthurtigste Ferrari-kører.

Lando Norris understregede med sæsonens tredje andenplads, at McLaren har forbedret sig markant i 2023. På tredjepladsen var Lewis Hamilton endnu en gang hurtigste og i hvert fald mest fejlfri Mercedes-kører. Med resultatet i Singapore gik Hamilton op på tredjepladsen i VM med imponerende 71 point mere end teamkammerat George Russell på syvendepladsen.

Efter at have gennemlevet årets værste weekend i Monza for bare 14 dage siden, var Haas F1 Team end af de positive overraskelser i Singapore. Både Kevin Magnussen (nummer seks) og Nico Hülkenberg (nummer ni) kvalificerede sig i top-10, og på ægte vikinge-maner og med Singapores bredeste albuer kørte K-Mag en imponerende 10.-plads hjem.

Efter Red Bull-sejre på samlebånd og Haas-krise i månedsvis var Singapores Grand Prix på alle måder en forfriskende oplevelse. Nu tager vi videre til Suzuka i Japan, hvor det sandsynligvis bliver ’business-as-usual’. Men der er ikke længe til USA´s Grand Prix i Austin, hvor Haas F1 Team har en omfattende upgrade af deres VF23-model klar.

Den glæder jeg mig til at opleve. Og at fortælle om ved Race Night i Texas.

Howdy, partner – du kan stadig nå at opleve vikingen i kamp i cowboy-land!

spændende oplevelse med masser af godt race, en sejr til Ferrari og point til Kevin Magnussen. What´s not like?

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA MARINA BAY, SINGAPORE

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

STORT MUSIK GRAND PRIX

Singapore ’opfandt’ konceptet med at kombinere store koncerter med deres Formel 1-grandprix. Igen i år var udbuddet på de forskellige scener omkring banen imponerende: Robbie Williams, Post Malone og Kings of Leon var hovednavnene, men der var også et kært gensyn til 1980´er-ikonerne Boy George (billedet) og Madness.

TIL AUSTIN OG ABU DHABI MED FULD MUSIK

Grand Prix Tours er naturligvis også på banen til de kommende Formel 1-koncerter, der byder på et imponerende line-up. I Austin er hovednavnene til USA´s Grand Prix The Killers og Queen + Adam Lambert. Ved sæsonfinalen i Abu Dhabi kan vi opleve blandt andre Ava Max, DJ Tiesto (billedet) og Foo Fighters

NY GULF-KOLLEKTION

Der er racerbiler, der er legendariske alene på grund af deres bemaling. Tænk bare på de sort- og guldfarvede John Player Lotus-racere fra 1970´erne eller Michael Schumachers Seven-Up Jordan fra 1991. Udenfor Formel 1 er den Gulf-støttede Porsche 917 prototype fra begyndelsen af 1970´erne ikonisk. Gulf er i dag en af de mindre sponsorer for Williams´ F1-team, men i Singapore fik de lov at gå all-in med en lakering, der var tydeligt inspireret af Porsche 917.

HVORNÅR KAN MAX SIKRE SIG VM?

Formel 1-VM 2023 har været en triumftog for Max Verstappen og Red Bull-teamet. Der er stadig syv løb tilbage, og hollænderen kan sikre sig VM-titlen allerede i den kommende weekend i Japan: Hvis Verstappen efter løbet i Suzuka har et forspring til teamkammerat Sergio Perez på 180 point eller mere, er han sikker på VM-titlen.

DET SKAL DU NOK IKKE REGNE MED, FELIPE

Felipe Massa vil have Singapores Grand Prix 2008 annulleret. Løbet blev skæmmet af den såkaldte ’crash-gate’ skandale, hvor Renaults andenkører Nelson Piquet Jr kørte i hegnet med vilje, og på den måde sikrede førstekører Fernando Alonso sejren. Massas advokater søger nu vidner, der vil hjælpe dem i en eventuel retssag. De håber blandt andet på at føre Lewis Hamiltom som vidne, men det virker urealistisk: Hvis Massa får medhold og Singapores Grand Prix 2008 annulleres bliver han verdensmester i stedet for (trommehvirvel!)…Lewis Hamilton.

MARKO MED MUNDKURV

Red Bull-rådgiver Helmut Marko kom i problemer, da han efter Italiens Grand Prix antydede, at Sergio Perez´ svingende form skyldtes han sydamerikanske baggrund. Udtalelserne vakte harme - ikke mindst i Perez´ hjemland Mexico - og 80-årige Marko udtalte sig i Singapore derfor udelukkende om sportslige spørgsmål. Sidste år fyrede Marko ironisk nok Red Bull-reservekører Juri Vips efter esteren var kommet med småracistiske udtalelser under en sim-race.

INGEN STOR KØRER-ROKAKDE

Formel 1-feltet 2024 er omtrent på plads. Og det ser svært ud for de unge kørere - Mick Schumacher, Felipe Drugovich og Frederik Vesti (billedet) - der drømmer om et af de få ledige sæder. Hos Alpha Tauri vil Red Bull rekruttere internt - det vil sig de to sæder skal fordeles mellem Yuki Tsunoda, Daniel Ricciardo og Liam Lawson. Efter Sauber i Singapore annoncerede, at Guanyu Zhou fortsætter, er det kun Williams, der potentielt har et ledigt sæde. Her tyder alt dog på, at Logan Sargeant fortsætter, og der efterlader Schumacher, Drugovich og Vesti i en svær situation.

VERDENS RENESTE RACE

Er Red Bull´s ellers så kreative PR-afdeling ved at løbe tør for ideer? Eller bare på jagt efter en grønt image? I hvert fald var en af deres optakts-events i Singapore et underligt race mellem Max Verstappen og Sergio Perez. I det det blev kaldt ’verdens reneste race’ kørte de om kap i…rengørings-maskiner.

SIR LEWIS I REGNSKOVEN

På vej til Singapore besøgte Lewis Hamilton en plantage i Malaysia anlagt af Mercedes´ titelsponsor Petronas. Pantagen, med 30.000 nyplantede træer, skal øge biodiversiteten og nedbryde Co2. ”Det var en ære for mig at se hvordan man passer på vores planet,” sagde Hamilton efter besøget.

RACE LUNCH I 35 GRADERS VARME

Med kvalifikation klokken 21.00 lørdag aften blev Grand Prix Tours traditionelle Race Night i Singapore omdannet til ’Race Lunch’: Vi mødtes lørdag eftermiddag på SQUE Rotisserie & Alehouse i det hyggelige Clarke Quay-område.