+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Kong Max d. 9.

KONG MAX D. 9.

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Zandvoort

På hjemmebanen i Zandvoort skrev Max Verstappen og Red Bull endnu et kapitel i den åbenbart uendelige historie om deres triumftog gennem Formel 1-sæsonen 2023.

Verstappen tog pole position med en imponerende omgang, der ’satte’ Lando Norris (McLaren-Mercedes) på andenpladsen med et halvt sekund (og teamkammerat Sergio Perez med pinlige 1,3 sekunder).

Løbet blev en dramatisk affære med småregn i starten, en lang periode med tørvejr og så et monsunlignende regnvejr, der betød at løbet måtte afbrydes i mere end en halv time. Men der skulle mere til for at bringe Verstappen ud af kurs: Lige meget hvad konkurrenterne og klimaet kastede i hovedet på ham, leverede han en omtrent fejlfri præstation. Konkurrenterne lavede til gengæld fejl på stribe, og til sidst kunne Verstappen til tordnende jubel og masser af (organiseret!) fyrværkeri tage sin niende grandprix-sejr i træk. Det er en tangering af Sebastian Vettels rekord, og der er lagt op til at Magiske Max har rekorden alene efter næste weekends grandprix i Monza.

Fernando Alonso understregede med en flot andenplads at Aston Martin har overvundet den formkrise, der prægede teamet inden sommerferien. Pierre Gasly´s tredjeplads gav lidt luft til det kriseramte Alpine-team, mens Perez blev klassificeret som nummer fire efter en tidsstraf for at have kørt for hurtigt i pitten.

Der var også en tidsstraf til Kevin Magnussen, der i et forsøg på varme sine dæk op til re-starten faldt for langt tilbage efter safety-ca´ren. Straffen var bare det sidste hug i en skidt weekend, hvor danskeren endnu en gang var langsommere end teamkammerat Nico Hülkenberg i kvalifikationen. Begge Haas-kørere, der op til weekenden fik forlænget deres nuværende aftaler til 2024, fik minusser i teamboss Guenther Steiner sorte karakterbog for med 24 timers mellemrum hver at smadre en af de nyudviklede næse-sektioner.

Inden de på skift gav deres Haas-racere en på tuden, oplevede de den lille upgrade som positiv, så der er trods alt håb om en bedre præstation i Monza allerede i den kommende weekend.

Videre til Italien!

Kong Max d. 9. - Peter Nygaard rapporterer fra Zandvoort

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA ZANDVOORT, HOLLAND

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

TAXA-BALLADE

Zandvoort er en lille badeby, der ikke er gearet til hundredetusindevis af F1-tilskuere - i hvert fald ikke i biler. Derfor er der i grandprix-weekenden strenge restriktioner for trafikken i byen, hvor stort set kun busser har adgang. Det fik i weekenden de lokale taxachauffører op i det røde felt, og de truede med diverse protestaktioner, der dog aldrig for alvor skabte problemer.

ALONSOS BEDSTE TEAMKAMMERAT

Fernando Alonso har haft en række stærke teamkammerater igennem en lang Formel 1-karriere - inklusive verdensmestrene Jacques Villeneuve, Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen og Jenson Button. ”Button var min bedste teamkammerat”, afslører Alonso nu. ”En gentleman med en fantastisk evne til at ’føle’ bilen på våd bane.”

DRIVE IT OUT

Den Orange Hær - Max Verstappens farverige fans - var naturligvis i overtal på hjemmebanen i Zandvoort. Arrangørerne var bevidste om at enkelte Verstappens-fans har en tendens til at max´e ud (get it?), og havde derfor indført en nul-tolerance politik overfor voldelige fans: Under parolen ’Drive It Out’ blev ballademagere omgående smidt ud og frataget deres billet for resten af weekenden.

TILBUD TIL MANSELL-FANS

1992-verdensmesteren Nigel Mansells lille museum på kanaløen Jersey lukker, og en række effekter fra den nu 70-årige englænders Formel 1-karriere bliver solgt af auktionshuset RM Sotheby´s. Den såkaldte Nigel Mansell Legacy Collection omfatter blandt andet hjelme, pokaler, Formel 1-rat og køredragter. Auktionen starter 4. oktober.

TILBUD TIL SCHUMI-FANS

Auktionshuset RM Sotheby´s sælger også en stor Schumacher-samling for en japanske super-fan. På auktionen, der allerede er i gang på RM Sotheby´s hjemmeside, kommer blandt andet hjelme fra Michael, Ralf og Mick Schumacher under hammeren.

SLUT MED FYRVÆRKERI

Hollands Grand Prix har de sidste to år været præget af romerlys og fyrværkeri, men det var slut i år. Faktisk blev der allerede indført restriktioner sidste år, men de blev aldrig for alvor håndhævet. I år var der mere kontrol og forbuddet mod romerlys blev igen og igen fremhævet på banens TV-skærme.

NEWEY TIL McLAREN?

Et foto af Red Bull´s tekniske chef Adrian Newey iført en McLaren kasket skabte i sidste uge masser af rygter. Billedet kom fra Californien, hvor Newey havde en af sine klassiske biler med i oltimer-eventet i Pebble Beach. Her mødtes han en aften med McLaren-boss Zak Brown, og de to F1 bosser byttede for sjov kasketter. Billedet fra middagen gik viralt, men Newey, der tegnede VM-vindere til McLaren for snart 25 år siden, er ikke på vej væk fra Red Bull. Med til middagen i Pebble Beach var i øvrigt også Tom Kristensen.

RACE NIGHT MED FELIX SMITH

Jeg havde en ny medvært til vores hollandske Race Night, der for tredje år i træk blev afviklet på Louwman´s fantastiske bilmuseum i Haas: Formel 1-superfan og TV-vært Felix Smith var med til at underholde Grand Prix Tours´ mange gæster.

RACE NIGHT MED JAN MAGNUSSEN

Jeg har i øvrigt endnu en gæstestjerne i ærmet til den kommende weekend: Jan Magnussen er med på Hotel Crowne Plaza i Milano lørdag aften.