+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Vesti på vej til Formel 1?

Vesti på vej til Formel 1?

Vesti på vej til Formel 1?

Rygterne svirrer og spørgsmålet om hvorvidt Frederik Vesti er på vej til Formel 1 er absolut højaktuelt, men svaret ligger hen i det uvisse, og ingen kan endnu give et entydigt svar på om Frederik Vesti kan være at finde i blandt de 20 startende i F1 2024, men det afholder jo ikke spekulationerne.

Frederik Vesti er en af Danmarks mest talentfulde racerkører og der er mange forventninger og forhåbninger til den unge kører på bare 21 år.

Planen er at Vesti med en god sæson i Formel 2 kan sikre sig et sæde i Formel 1 i 2024, men det vil formentlig kræve, at han vinder Formel 2 mesterskabet. Som det ser ud i skrivende stund er der 3 løb tilbage og Vesti er pt. nummer 2 i mesterskabet, 12 point efter førstepladsen, som Théo Pourchaire har indtaget.

Frederik Vesti brugte 3 år på at overbevise Mercedes Driver Academy til at underskrive kontrakt med ham og har nu i 2 år været med i Mercedes’ eksklusive junior-team.

Et team som har haft Lewis Hamilton, Michael Schumacher og George Russell som kørere.

Danskeren fik sine første Formel 1 omgange i Hamiltons bil ved den årlige young-driver test i Abu Dhabi, og her imponerede Vesti med en moden og kompetent kørsel, der gav ham 124 omgange i bilen, hvilket svarer til 2 grand prix distancer på Yas Marina.

I 2022 blev Vesti nummer 9 i det samlede mesterskab i Formel 2 og han er ikke i tvivl om hvad der skal til for at komme i Formel 1:

“Jeg skal vinde Formel 2 i 2023 for at skabe det momentum, der er nødvendigt for at komme i Formel 1 næste år (2024).”

Noget kunne da også tyde på, at mulighederne er til stede for Frederik Vesti, så han kan vinde mesterskabet i Formel 2 og komme videre i motorsportens kongeklasse. Til at starte med kan han glæde sig over at det nu er bekræftet at han skal køre første træningssession i Mexico for Mercedes og der går ubekræftede rygter om at han måske får muligheden igen i Abu Dhabi.

Er der reelle muligheder for et F1 sæde til Frederik Vesti i 2024?

Selvom flere kørere har kontraktudløb med udgangen af 2023 sæsonen, så er det altså ikke en garanti for at der bliver et ledigt sæde til det unge danske talent.

Red Bull sæderne ser ud til at være fyldt op, selv om Ricciardo netop er sat i De Vries tidligere sæde hos Alpha Tauri, selvom der skulle ske ændringer i dette team, står der allerede rookies i kø til dette sæde, nemlig Iwasa og Crawford.

Ser man på det helt oplagte team, nemlig Mercedes, så har Russell sit sæde flere år frem og selvom kontraktforhandlingerne trækker ud med Lewis Hamilton, er der ikke de store forventninger til at hans karriere hos Mercedes slutter foreløbigt.

Så det mest oplagte sæde kan vise sig at være hos Williams, hvor Sargeants sæde kan være en mulighed. Nyeste rygter siger dog at Mick Schumacher kan være i spil til dette sæde.

Det skal dog understreges at intet er sikkert i Formel 1, i hvert fald ikke før der ligger en underskrevet kontrakt, og med en silly season der først er ved at blive skudt i gang, kan udfaldet for Vesti være som et lotteri, hvor han kun kan håbe på at få det vindende lod.

Der er dog nok ikke den store tvivl om, at vinder han Formel 2 mesterskabet, så er han en del tættere på muligheden, og han har stadig 3 løb til at løse denne opgave, nemlig:

  • Holland
  • Italien
  • Abu Dhabi