+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Max og Red Bull slog rekorden

MAX OG RED BULL SLOG REKORDEN

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Budapest

Med sin syvende sejr i træk tog Max Verstappen i Ungarn endnu en skridt mod VM-titlen 2023.

For en gangs skyld startede den flyvende hollænder ikke fra pole position – den snuppede Lewis Hamilton med sølle 3/1000 sekunders forspring. Det tog dog kun Verstappen turen ned til første sving, før den sædvanlige magtbalance var genoprettet, og herefter så resten af feltet først hollænderen på sejrskamlen (eller da de blev overhalet med en omgang).

Sejren var også Red Bulls 12. i træk – Verstappen vandt 2022-finalen i Abu Dhabi og i år har de røde tyre gjort rent bord i foreløbig 11 løb. 12 sejre i træk er ny Formel 1-rekord – en rekord McLaren indtil søndag havde med 11 sejre i træk i 1988.

Apropos McLaren: Det tidligere storhold er efter lang tids skuffende resultater i fremgang. Opturen startede for bare 14 dage siden i Silverstone, da Lando Norris og Oscar Piastri blev henholdsvis nummer to og fire. På Hungaroring blev de nummer to og fem, og McLarens fremgang understreger, hvor spændende Formel 1-VM 2023 ville være – uden Max Verstappen: Bag den overlegne Red Bull-kører har Aston Martin, Ferrari, Mercedes og nu McLaren indtaget positionen som ’best-of-the-rest’.

For Kevin Magnussen og Haas F1 Team blev weekenden i Ungarn endnu et løb til glemmebogen. Danskeren kvalificerede sig igen-igen i sidste startrække, mens teamkammerat Nico Hulkenberg – også igen-igen – kom i Q3. Det kører ikke for K-Mag i disse uger, men selvfølgelig har han ikke glemt, hvordan man giver gas: Han skal ’bare’ finde sin mojo og justere sin kørestil – så er jeg sikker på, at han igen er på niveau med Hulken.

Det kører til gengæld flot for Frederik Vesti i Formel 2. Med en solid andenplads i hovedløbet skabte han sig en føring på 11 point i kampen om mesterskabet.

Nu venter Spa-Francorchamps i den kommende weekend, hvor både Magnussen og Vesti igen skal på banen – for sidste gang inden sommerferien.

Vi ses vel til Race Night på Holiday Inn i Hasselt lørdag aften? Det er masser at snakke om…

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA HUNGARORING, BUDAPEST

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

NYCK OG FAKE NEWS

Nyck de Vries var forståeligt nok ikke imponeret af den fyreseddel han modtog fra Red Bull efter blot 10 løb som Alpha Tauri-kører. Men rygter om at han beskyldte Red Bull for at have stjålet Lewis Hamiltons ottende VM-titel i den kontroversielle afslutning VM-finale 2021 passer simpelt hen ikke. ”Jeg har overhovedet ikke udtalt sig til pressen de seneste dage,” sagde hollænderen.

MAX ATTACK

Max Verstappen havde en skidt optakt til Ungarns Grand Prix. Red Bull-køreren er mellem grandprixerne en ivrig SIM-racer, men i et ’løb’ på Spa-Francorchamps kørte han en konkurrent, den tidligere standardvognskører Brad Philpot, så voldsomt af banen, at han blev diskvalificeret. Philpot var ikke imponeret: ”Max er virkelig blevet moden,” var hans sarkastiske kommentar.

MATADOREN FRA ROSKILDE

Roskilde var som bekendt Lise Nørgaards inspiration til Korsbæk i den legendariske TV-serie Matador. Er lokale Kevin Magnussen Matador-fan) I hvert fald skal han og Louises nyfødte datter hedde Agnes. Hendes storesøster hedder Laura, men en eventuel lillebror skal ikke hedde Laurits (’Røde’) - Oscar står vist højere på hitlisten over drengenavne. Matador-familien Magnussen flytter i øvrigt snart til Roskilde efter et par år i København.

LEWIS' LOVE-LIFE

Først kædede den engelske tabloidpresse Lewis Hamilton sammen med sangerinden Shakira - nu rapporterer Daily Mirror at Mercedes-køreren har tilbragt pausen mellem løbene på Silverstone og Hungaroring på en båd i Middelhavet sammen med den norske tennisspsiller Jenny Stray Spetalen og den mexicanske skuespillerinde Eiza Gonzalez. Imens har Shakira været til tennis i Wimbledon med NBA-stjernen Jimmy Butler. Det er ikke nemt at følge med i.

WILLIAMS MED KLASSISK BEMALING

Williams udskrev tidligere på året en konkurrence, hvor teamets fans kunne stemme om hvordan Alex Albons og Logan Sargeants biler skulle se ud i grandprixerne i Singapore, Japan og Qatar. Nu er der kommet en afgørelse: Williams-bilerne vil i de tre løb køre med et lyseblåt Gulf-design, der leder tankerne hen på legendariske prototyper som Ford GT40 og Porsche 917.

RED BULL KUNST

Red Bull´s fans har også indflydelse på bilernes udseende. Til de tre løb i USA afvikleR teamet en konkurrence om det bedste design. Afstemningen om bemalingen til løbet i Austin (Texas) er netop slut, og nu handler det om Red Bull-racernes udseende til det nye grandprix i Las Vegas. Her er vinder-designet fra Miami Grand Prix i maj.

LATIFI PÅ SKOLEBÆNKEN

Nicolas Latifi, der kørte for Williams fra 2020-22 uden den store succes, skifter spor. Den 28-årige canadier er netop blevet optaget på London Business School, hvor han starter på en MBA allerede i næste måned. Begge Latifis forældre, Marilena og Michael, er succesrige forretningsfolk og blandt Canadas rigeste.

INGEN PITT-STOP

Selvom den amerikanske filmindustri er ramt af en række strejker fortsætter optagelserne til Apple Studio´s nye Formel 1 med Brad Pitt i hovedrollen. I Ungarn var Apex (det team Pitt kører for i filmen) igen på banen flere gange i løbet af weekenden.

RACE NIGHT PÅ NOVOTEL

Grand Prix Tours´ Race Night blev afholdt lørdag aften på Hotel Novotel i Budapest centrum. Det blev en hyggelig aften med god mad, fri bar og masser af god Formel 1-snak. What´s not to like? Og vi gør det hele en gang til på Holiday Inn i Hasselt!