+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Max den ottende

MAX DEN OTTENDE

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Silverstone

Endnu en søndag, endnu en Max Verstappen-sejr: På Silverstone vandt den hollandske Red Bull-kører sit sjette grandprix i træk – og det ottende ud af de 10, der indtil nu er kørt i 2023.

Det skete – som sædvanlig – fra pole position og uden at han så ud til at anstrenge sig. Verstappen er i disse måneder verdens bedste racerkører i verdens bedste racerbil og så er det ikke så svært.

Os der oplever det på nærmeste hold kan kun glæde os over, at vi weekend efter weekend ser, hvordan der skrives historie for øjnene af os. Når den definitive bog om Formel 1-VM skal skrives, vil kapitlet om Max Verstappen være lige så omfattende som dem om Juan Manuel Fangio, Ayrton Senna, Michael Schumacher og Lewis Hamilton.

Apropos Hamilton: Han leverede endnu er strålende løb på Silverstone, og lagde med sin tredjeplads ny afstand til sin unge teamkammerat George Russell.

Bag Verstappens Red Bull-opvisning er Formel 1-VM 2023 rigtig spændende, og kampen om ’best-of-the-rest’ æren bølger frem og tilbage. Aston Martin, Mercedes og Ferrari har på skift været første-udfordrer til Red Bull, og i Silverstone meldte McLaren med en modificeret bil, en andenplads til Lando Norris og en fjerdeplads til Oscar Piastri sig ind i kampen.

I den anden ende af feltet tog Haas F1 Team endnu et skridt baglæns. Kevin Magnussen blev både i kvalifikationen og løbet tvunget til at stoppe med tekniske problemer, og Nico Hülkenberg sluttede på en trættende 13.-plads. Haas har en række upgrades i pipelinen, og der er håb om det bliver bedre i de kommende uger.

I Formel 2 havde Frederik Vesti en weekend med blandede bolcher. En flot sejr i sprintløbet blev afløst af et bittert hovedløb, hvor han blev sendt ud af løbet af en over-ivrig Dennis Hauger. Vesti kom alligevel fra Silverstone med førstepladsen i den samlede stilling i behold. OG – et løfte fra Mercedes-ledelsen om at de vil gøre alt hvad de kan for at sikre ham en plads i Formel 1-feltet!

Peter Nygaard rapporterer fra Silverstone - Max den ottende

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA Spielberg, Østrig

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

WILLIAMS JUBILÆUM

Williams-teamet fejrede i Silverstone deres grandprix nummer 800 - eller rettere sagt: Nummer 799. Planen om at fejre jubilæet på hjemmebane gik i vasken, da Emilia Romagnas Grand Prix blev aflyst. Men festen skulle vi ikke gå glip af, og teamets biler var i dagens anledning udsmykket med det britiske Union Jack-flag.

FORSKRÆKKELSE FOR SIR JACKIE

Den tredobbelte verdensmester Jackie Stewart fik en alvorlig forskrækkelse, da han i sidste måned var til kongeligt bryllup i Jordan. Den 84-årige skotte fik et slagtilfælde, og blev i bevidstløs tilstand kørt til hospitalet. Han kom sig hurtigt, blev fløjet hjem til Europa i en privatfly fra Bahrains kongefamilie og gik omgående i gang med genoptræning. Sir Jackie var på plads i paddocken. ”Det går godt - og det britiske grandprix vil jeg ikke gå glip af, sagde han.

NYT HOVEDKVARTER TIL ASTON MARTIN

Aston Martin-teamet indviede i dagene op til det britiske grandprix deres nye hovedkvarter, der ligger overfor hovedindgangen til Silverstone-banen. ’Aston Martin Technology Campus’ har et grundareal, der svarer til fem fodboldbaner. Teamet, der nu har mere end 700 medarbejdere, er også i gang med en ny vindtunnel, der skal være klar næste år.

HAMILTON OG MERCEDES-KONTRAKTEN

Det er snart længe siden Lewis Hamilton antydede, at det var et spørgsmål om dage inden han ville underskrive en ny kontrakt med Mercedes. Men det trækker ud, og jo længere der går, jo stærkere bliver rygterne om at parterne er uenige om fremtiden. Men i Silverstone slog Mercedes-chef Toto Wolff fast: ”Det handler om, at alle detaljer skal være helt perfekte. Og det handler ikke om penge.”

Endelig: 11 teams!

Optagelserne til Apple Studio´s nye Formel 1-film startede i Silverstone. Filmen, der har Lewis Hamilton som en af producenterne, handler om et fiktivt Formel 1-team, der hedder Apex GP. Her er Sonny Hayes førstekører, og han spilles af Brad Pitt. Filmen skal være meget realistisk, og Apex GP havde deres egen pit-garage og to biler, der var på banen flere gange i løbet af weekenden.

Frygt for protester

Sidste år invaderede seks miljøaktivister banen i Silverstone kort efter starten. Heldigvis blev løbet på grund af en ulykke i første sving afbrudt inden feltet nåede frem til aktivisterne, der omgående blev afholdt. Der var frygt for en gentagelse i år, og derfor var der hele weekenden masser af politibetjente omkring banen.

Bridgestone tilbage i formel 1?

Den nuværende kontrakt mellem Pirelli, FIA og Formel 1 udløber efter næste sæson, og det var egentlig ventet, at den ville blive fornyet uden dramatik. Men nu vil Bridgestone udfordre Pirelli, og FIA og Formel 1 skal beslutte sig for hvem der skal levere dæk til Formel 1-feltet (og Formel 2 og Formel 3) fra 2025-27. Bridgestone debuterede i Formel 1 i 1997 med som leverandør til blandt andre Jan Magnussens Stewart-Ford team. Pirelli afløste Bridgestone som eneleverandør til Formel 1-feltet i 2011.

Roscoe - Stjerne på Instagram

Det er ingen hemmelighed at Lewis Hamilton er meget glad for sin hund, Roscoe. Det lille kræ er ofte med til løbene, og har skabt sig sin egen fanskare: Roscoe, er præsenterer sig som en ’veganer-bulldog’ har sin egen Instragram-konto med 778.000 følgere.

Ocon slår maldonados rekord

Hvem husker ikke Pastor Maldonado? Venezuelaneren vandt Spaniens Grand Prix 2012, men var mest kendt for en perlerække af afkørsler. Han havde også indtil sidste uge rekorden for flest straffe under et grandprix: Han fik tre straffe under Ungarns Grand Prix 2015 - en for at sammenstød med Sergio Perez, en for at køre for hurtigt i pitten og en for at overhale bag safety-car´en. Men i Østrigs Grand Prix sidste uge snuppede Esteban Ocon straf-rekorden: En straf for ’unsafe release’ og fire straffe for ’track limits’ får Maldonado til at ligne en amatør.