+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Op- og nedture i bjergene

Op- og nedture i bjergene

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Spielberg

Østrig Grand Prix blev endnu et kapitel i den åbenbart uendelige historie om Max Verstappens totale dominans af Formel 1-VM 2023. Pole position, sejr i lørdagens sprint og sejr i søndages grandprix sendte Red Bull-køreren videre mod VM-titlen, og selvom det er forudsigeligt, er det også historisk: I årene fremover vil vi nævne Max Verstappen på samme måde som vi i dag ærbødigt taler om tidligere Formel 1-ikoner som Juan Manuel Fangio, Ayrton Senna og Michael Schumacher.

Ferrari havde en markant upgrade med til Red Bull Ring, og den satte de røde racere i stand til at blande sig i best-of-the-rest kampen med Aston Martin og Mercedes. I øvrigt imponerende som 38-årige Lewis Hamilton har brudt tilbage i den interne Mercedes-kamp med 25-årige George Russell.

Og når vi nu er ved Mercedes: Deres juniorkører Frederik Vesti fortsætter sin march mod et Formel 1-sæde. En uheldig safety-car periode kostede ham sejren i søndagens Formel 2-løb, men han kom trods alt i mål på tredjepladsen, og tog fra Red Bull Ring med en forøget føring i den samlede stilling.

For Kevin Magnussen blev Østrigs Grand Prix en ny skuffelse. Han kom aldrig for alvor på niveau med sin Haas-makker Nico Hülkenberg, og grandprixet understregede bare, at Haas VF23 er i tæt familie med VF19’eren, der gav så mange frustrationer i 2019: En uforudsigelig bil, der ofte er hurtig over en enkelt omgang, men falder ned gennem feltet når staren går.

Videre til Silverstone. En ny Verstappen-sejr? En ny Vesti-sejr? Og en ny skuffelse for Haas F1 Team? Det er de bedste bud en sen nattetime i mediecenteret på Red Bull Ring.

F1 Journalist Peter Nygaard rapporterer fra Spielberg - Op og nedture i bjergene

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA Spielberg, Østrig

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

CAN-AM SHOW

Red Bull Ring arrangerer hvert år en ’Legende Parade’ med historiske biler og kørere. I år var temaet CanAm - det amerikanske sportsvogns-mesterskab, der i første halvdel af 1970´erne var en kæmpe succes med blandt andre Formel 1-verdensmestrene Denny Hulme og Jackie Stewart på startlisten. Den mest legendariske af alle CanAm-biler: McLaren´s M8D.

EGEN ENERGIFORSYNING

Formel 1 knokler videre mod målet om at blive Co2-neutrale i 2030. I Spielberg havde man bygget sin egen el-forsyning, der med blandt andet 600 m2 sol-paneler sørgede for al strøm til paddock, pits, TV-centeret og tidtagning-computere. Den klimavenlige el-forsyning nedsatte angiveligt weekendens klima-belastning fra 200 til 10 tons co2. Formel 1-organisationen vurderer nu erfaringerne fra weekenden med henblik på også at blive ’selvforsynende’ på andre baner.

WILLIAMS FEJRER 800 GRANDS PRIX

Williams fejrer i de kommende uger teamets grandprix nummer 800. Jubilæet var oprindeligt planlagt til hjemmebaneløbet i Silverstone, men med aflysningen af Emilia Romagna Grand Prix er det nu Ungarns Grand Prix på Hungaroring, der er er teamets officielle jubilæum. Det er det nuværende Williams-team, der blev grundlagt i 1977, der har jubilæum. Teamejer Frank Williams havde allerede i 1969 et hold med i Formel 1, og Tom Belsø blev i 1974 den første danske Formel 1-kører i en Williams-racer. De løb tæller åbenbart ikke med i det officielle Williams-regnskab.

ENDELIG: MAX SLÅET!

Max Verstappens indkasserede op til Østrigs Grand Prix et af sine sjældne 2023-nederlag. Red Bull´s event-afdeling arrangerede en konkurrence mellem hollænderen og Alpha Tauri-kører Yuki Tsunoda i monster-trucks - tre meter høje, fire meter brede helvedes-maskiner med mindst 500 hk. ”Jeg har jo ikke ret meget off-orad erfaring,” var Verstappens undskyldning. Og måske en elegant henvisning til Tsunodas hyppige afkørsler i Alpha Tauri-raceren?

YUKI OGSÅ PÅ NORDSCHLEIFE

Yuki er en travl lille mand. Red Bull vil nu også sende ham til deres ’Formula’-arrangement på Nürburgring i begyndelsen af september. Som afsløret i postkortet fra Montreal vil Sebastian Vettel og Daniel Ricciardo her køre Formel 1-biler på den legendariske Nordschleife, og nu meddeler Red Bull, at de får selskab af Yuki Tsunoda i en Honda NSX GT3 Evo.

KARRIERE-SKIFT: SEB-VET I PRAKTIK SOM HJERNEKIRURG

Sebastian Vettel må være den mest alsidige kører i moderne Formel 1-historie. Fritidslandmand, biavler, klimaaktivist - og nu har han også været i praktisk som hjernekirurg. Hospital-ledelsen på Klinikum Karlsruhe inviterede for nylig den firdobbelte F1-verdensmester til en en-dags mini-praktik, hvor han overværede to operationer. ’Spændende - men det er nok for sent at satse på en karriere indenfor faget,” sagde den 36-årige tysker efterfølgende.

MERCEDES: 46 REVISORER

Mercedes-teamchef Toto Wolff vil ikke tages med fingrene nede i kagedåsen - Mercedes skal ikke bryde ’budget-loftet’ på samme måde, som Red Bull gjorde for et par år siden: Wolff afslørede for nylig, at hans team har hele 46 revisorer ansat for at styre økonomien og sørge for budget-loftet ikke gennembrydes.

RACE NIGHT IN RACE CAMP

Lørdag afholdt vi en af årets største Race Nights i Grand Prix Tours-campen ved siden af Red Bull Rings hovedindgang. En hyggelig aften med god mad, hyggelige snakke, spændende spørgsmål, gode grin og Red Bull-mekker Ole Schack som gæstestjerne. Next Race Night Stop: Lørdag aften før Ungarns Grand Prix i Budapest.