+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

Perez tror på det!

Perez tror på det!

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Baku

Men sejren i Aserbajdsjans Grand Prix rykkede Sergio Perez tæt op til teamkammerat Max Verstappen i VM-stillingen: Efter fire løb (og to sejre til hver) er der nu kun seks point mellem Red Bull-kørerne.

Perez drømmer om at blive verdensmester, og den slags drømme skal alle topkørere have. Men de må også gerne være lidt realistiske, og jeg tror simpelt hen ikke på, at Perez hen over en hel sæson vil kunne true Verstappen. Hollænderen er bare hurtigere, og begge Perez´ 2023-sejre er kommet i løb, hvor Verstappen havde problemer eller var uheldig.

Weekenden i Baku gav Ferrari lidt tiltrængt medvind. Charles Leclerc tog pole position til både lørdagens sprint-løb og søndagens Grand Prix, og selvom han kun kunne omsætte de gode startplaceringer til en anden- og en tredjeplads, var det årets hidtil bedste weekend for Den Stejlende Hingst. Deres race-pace er stadig langt efter Red Bulls (og også efter Aston Martins), men der er trods alt fremgang efter en katastrofal sæsonstart.

Ferraris gode weekend kan også handle om, at deres 2023-model passede godt Baku-banen. Det virker som om visse biler i år bare passer godt til visse baner – se bare på hvor Mercedes var i Albert Park for en måned siden. I Baku var de igen et stykke efter topholdene, og det skal blive spændende at se, hvordan styrkeforholdet i feltet er, når vi om bare fire dage skal i gang med Miamis Grand Prix.

Her vil Kevin Magnussens Haas F1 Team være på hjemmebane. De imponerede ikke i Baku, hvor Magnussen igen var uheldig og indkasserede sæsonens fjerde og femte kvalifikations-nederlag til Nico Hulkenberg.

Heldet må snart vende, og så bør der ligge mange VM-point of vente på K-Mag. Måske allerede i Miami i weekenden?

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA ALBERT BAKU

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

FERNANDO OG TAYLOR?

Fernando Alonso og hans kæreste gennem det seneste år, TV-reporteren Andrea Schlager, annoncerede tidligere på måneden, at de ikke længere danner par. Og nu bliver evigtunge Alonso kædet sammen med…den amerikanske popdronning Taylor Swift. Alonso har tidligere været inde omkring musikbranchen: Han var fra 2006-11 gift med Raquel del Rosario (billedet) fra det spanske band El Sueno de Morfeo.

SEKS ÅR MERE TIL FERNANDO?

Fernando Alonso har mindst seks gode år tilbage som Formel 1-kører (forudsat han ikke får andre interesser, hø-hø). Det er i hvert fald meldingen fra 76-årige Emerson Fittipaldi, der ligesom spanieren er dobbelt verdensmester (1972 og 74). ”Jeg var 47, da jeg vandt mit sidste IndyCar-løb - så det kan Fernando også,” siger Fittipaldi.

JACK DANIELS OG McLAREN

Whiskey-producent Jack Daniels fejrede i Australien deres samarbejde med McLaren med en ny-mixet cocktail, der fik navnet Papaya Pit-stop. Nu har Jack Daniels også fremstillet en special-flaske, der med McLarens logo vil blive markedsført i lande med tilknytning til Formel 1.

STÆRKT KONCERT-LINEUP I TEXAS

Circuit of the Americas har annonceret hovednavnene til deres koncerter ved USA´s Grand Prix i slutningen af oktober. Efter fredags-træningen er det The Killers der underholder og efter sprint-løbet lørdag er det Queen med Adam Lambert i front, der optræder. The Killers, der kommer fra USA´s nye Formel 1-by Las Vegas, har tidligere spillet til grandprix-koncerterne i Singapore.

ROBBIE I SINGAPORE

Apropos Singapores grandprix (midt i september): Her er koncert-navnene lørdag og søndag henholdsvis Post Malone og Robbie Williams. Igen er det tale om folk med Formel 1-erfaring: Post Malone var et af hovednavnene ved det amerikanske grandprix sidste år, og Robbie Williams gav en mindeværdig koncert i øsende regnvejr ved Singapore Grand Prix 2014.

GUENTHER STEINER PÅ VEJ MOD NOBELPRISEN I LITERATUR?

Den største stjerne i Haas F1 Team? Glem alt om K-Mag og The Hulk - det er selvfølgelig Guenther Steiner. Den f…populære teamchef har netop præsenteret sin første f…bog, der med titlen ’Survive to Drive’ (get it?) allerede er en f…bestseller.

MAZEPIN KÆMPER VIDERE

Nikita Mazepin, der op til 2022-sæsonen mistede sit Haas F1-sæde til Kevin Magnussen, er på grund af sin families tætte forbindelser til den russiske præsident Putin ramt af sanktioner i en lang række vestlige lande. Den tidligere Formel 1-kører har nu anlagt en serie retssager for at få ophævet sanktionerne. Dermed håber han at bane vej til et comeback, men det virker som skønne spildte kræfter: Uanset sanktioner og lige meget hvilket land han repræsenterer: Der er ingen Formel 1-teams, der er interesserede i Nikita Mazepin.

IGEN FORMEL 1 I HOCKENHEIM?

Bortset fra Eifel Grand Prix´et på Nürburgring i corona-sæsonen 2020 har der ikke været kørt Formel 1 i Tyskland i fire år. Men nu kan det tyske grandprix være på vej tilbage i VM-kalenderen: I Hockenheim arbejder man målrettet på at blive en af de baner, der får et grandprix hvert andet år. Det stadigt stigende pres på kalenderen har fået Formel 1-organisationen til at overveje et ’deleordning’, hvor to baner på skift har et løb.

McLAREN KUNST

De har ikke den store succes på banen, men McLaren har nu også travlt i kunstens verden. I Aserbajdsjan støttede de en lokal kunstner, der i løbet af weekenden skabte en serie malerier - naturligvis i teamets farver.

FULDT HUS I BAKU

Azerbaijans Grand Prix har aldrig været den store tilskuer-succes, men det blev der lavet om på i år. For første gang i løbets historie kunne arrangørerne melde alle tribuner udsolgt. Der var i høj grad tale om internationale gæster: Formel 1-fans fra mere end 100 lande havde købt billet til løbet. Lørdag blev det i øvrigt annonceret, at Baku City Circuit har underskrevet en ny aftale med Formel 1-organisationen, der sikrer Azerbaijans plads i VM-kalenderen frem til 2027.