+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

RaceNight!

RaceNight!

Af F1-journalist Peter Nygaard

Fomel 1-journalist Peter Nygaard fortæller om Grand Prix Tours’ RaceNight.

Jeg kan ærligt talt ikke huske, hvordan det startede. Jeg tror, at det var noget med, at jeg tilfældigt mødte Grand Prix Tours´ bus på en parkeringsplads i Monza, og faldt i snak med gæsterne. Det var tydeligt, at vi havde skabt en af de berømte win-win situationer: Jeg kunne fortæller gæsterne nyt fra paddocken – og fik til gengæld masser af den læserkontakt, journalister er så afhængige af. Efter at have mødt Grand Prix Tours´ gæster, er man som journalist ikke i tvivl om hvilken type artikler, de efterspørger.

Det tilfældige møde på bus-parkeringen i Monza er igennem årene sat i system og udbygget. I dag hedder det RaceNight, og er et af højdepunkterne i mine grandprix-weekender. Det handler om racersnak, røverhistorier og lokale delikatesser. Et par hyggelige timer med ligesindede Formel 1-fans, hvor der opstår nye bekendtskaber og gode relationer. Nogle gange er jeg alene på scenen; andre gange har jeg gæstestjerner som for eksempel Jan Magnussen eller Red Bull-mekaniker Ole Schack med.

Race Night afholdes fredag eller lørdag aften. Som regel foregår det på et af Grand Prix Tours´ hoteller, men en af sæsonens største RaceNights finder sted i den hyggelige camp ved Østrigs Grand Prix.

Humor og ping-pong snak er et par af grundene til, at jeg altid glæder mig til RaceNight. Grand Prix Tours legendariske rejseleder Ole Lilholt sørger for den gode stemning og de friske kommentarer. Den om at ’ingen spørgsmål til mig eller Jan Magnussen er for langhårede’, turnerede han for eksempel rundt med i flere år.

Der sker tit noget overraskende på RaceNight. Et år i Østrig havde Lilholt lovet en surprise-gæst, og der blev gættet ivrigt på, hvem der mon kunne være. Ingen blev vist skuffede, da det var Kevin Magnussen, der dukkede op.

Et år i Monza overraskede vi Jan Magnussen med en PowerPoint-præsentation med en række ’forbudte’ billeder fra hans karriere, som jeg bad ham kommentere. Den aften fik vi endelig detaljerne om hvordan han i en øde landsby fejrede sin Formel 1-debut i Japan smørrebrød og fadbamser.

I Austin sidste år var det Jan, der overraskede mig. Jeg havde fået at vide, jeg skulle være alene på scene, men pludselig vadede han ind og sørgede for at gæsterne fik en helt anden oplevelse, end de havde forventet.

Og så var der den Race Lunch (det hedder det på de kanter!) i Singapore, hvor vi på grund af monsun-regn blev fanget i reatauranten – men heldigvis med fri bar. Eller da vi kunne præsentere en ny Magnussen med Formel 1-ambitioner – Kevins lillebror Luca kom på scenen i Abu Dhabi sidste år.

Jeg kunne blive ved med at skrive om RaceNight-oplevelser, men…I skulle
have været der selv. Det kan I komme i 2023